ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
רכב עם לוחית רישוי 13-333-39 עומד לפני מכירה פומבית מכינוס נכסים. מודל 2016, הרכב מעוקל וגנוב בסטאטוס הנוכחי שלו... מישהו מכיר את הרכב ויכול להעיד על עברו ?
הודעה אחרונה מאת BRAVO_SX, -
-
- 0 תגובות
- 462 צפיות
שלום האם יש לכם חוות דעת על הvw polo? שימו לב שזה הדגם עם המנוע 1.6 אוטומט ולא 1.4 ידני דברים טובים ורעים באוטו
הודעה אחרונה מאת Aviv Gibli, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 726 צפיות
אני כבר יצאתי מבולבל אז אשמח לעצתכם הציעו לי טויוטה ספייס ורסו 2013 עם 35K קילומטר ב49K שקלים. המחירון של הרכב הוא 42 ומשוקלל 47. הגיוני לשלם הרבה מעל המחירון? בנוסף הרכב עבר תאונה לפני כמה שנים ללא פגיעה בשילדה או ירידת ערך שתוקנה - האם זה משהו שכדאי להיזהר ממנו? תודה רבה. נ.ב. אם אני עושה ממש טעות לדעתכם אשמח לאופציה אחרת לרכב גבוה, אמין, עם צריכת דלק סבירה בסביבות 50K שקלים.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח להמלצות בקניית רכש משפחתי יד2 בתקציב של 60-80 אלף ש"ח. הצרכים שלי: הרכב יהיה בשימוש כ 4-5 פעמים בחודש לנסיעה ארוכה של כשעתיים בממוצע עושה 12-13 אלף ק"מ בשנה תא מטען סביר - גדול אמינות מעל הכל צריכת דלק וביצועים פחות חשובים האופציות שאני שוקל: סקודה ראפיד קורולה יונדאי 25 פתוח להצעות תודה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, מחפש רכב משפחתי חסכוני בדלק.. היה לי קיה ספורטג' שמכרתי בגלל הצריכה. איזה רכבים יש בגיזרת החשמלי או הסולר שמגיעים עם שני הנתונים הנ"ל? כמו כן מתלבט בין לקנות רכב יד 2 עד 70 אלף לבין לקחת ליסינג. תודה והמשך יום טוב.
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 991 צפיות
שלום רב, אני מחפש רכב עד 20K עדיף בפחות אם אפשר. הרכב נועד להחליף את הרכב שבו ההורים שלי נוהגים שזה פיג'ו 206 שנת 2000 שעשתה את שלה. לרכב החדש: כמות נוסעים - 2 לרוב מס ק'מ - בערך 40KM כל יום חוץ משישי ושבת עריכה: צריכת דלק הכי נמוכה שאפשר אם יש עוד קריטריונים שלא עברתי עליהם, תגידו לי בבקשה. תודה על העזרה דניאל
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- 17 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
האם זה משהו משמעותי לאחר שתוקן? לטענת הנהגת היא החליפה טמבון קדמי ואחורי לאחר שאחד מאחור נכנס בה והכניס אותה לזה שלפניה
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 854 צפיות
אהלן חברים מישהו יכול לשפוך קצת אור על נושא הגיר הרובוטי בוולוו C30 זה אותו גיר בעייתי מהפוקוס? או שמדובר בגיר אחר ואמין? Sent from my SM-N960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 484 צפיות
שלום לכולם, חשקה נפשי ברכב מזה זמן רב, אני משוחררת כבר כמעט שנתיים ויש לי רישיון כבר 5 שנים , ועדיין לא התנסתי בחופש ובעצמאות של רכב משלי. בנוסף אני בכלל לא מבינה ברכבים, אין רכב בבית ואין לי כל כך ניסיון בנהיגה בכלל. לצערי אין לי כל כך במי להיעזר (להורים אין רישיון, ואין לי ידידים או אחים שמבינים בזה) ברכישת הרכב, מישהו שיבוא איתי לבדוק את האוטו ולראות שלא עובדים עליי. התקציב שלי הוא עד 20 אלף לא כולל הוצאות נלוות , חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני,אוטומט ,עלויות נוחות לאחזקה, ידידותי לנשים, נוח לנהיגה ושתהיה הרגשת בטוחה. אני כנראה אתחיל ללמוד שנה הבאה בירושלים , אז יהיו לי נסיעות רבות מחוץ לעיר וחשוב שהאוטו לא יעוף לי ברוח או יתפרק. אחרי לא מעט בירורים הומלי…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום ובוקר טוב לכולם. כמו שכתבתי בכותרת, אני מחפש רכב קטן\בינוני ידני בתקציב של 30~ אלף. נכון לעכשיו, אין ילדים ולא מתכון להיות מונית. רוב הזמן הולך לנהוג לבד או עם עוד בנאדם אחד איתי. רוב הזמן זה נהיגה בעיר (באר שבע אם זה רלוונטי) ובערך פעם בשבוע נסיעה לתל אביב ובחזרה. אני בחור גבוהה (1.90 ומשהו) נכון לעכשיו אני (אחד שלא ממש מבין ברכבים) מתלבט בין סוזוקי סויפט לבין סקודה פאביה... רציתי לשאול: מה יותר משתלם? תודה.
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 479 צפיות
שלום. יש לנו כרגע סוויפט 2011, מאוד מרוצים ממנה אבל צפוף מאחורה עם הכיסא של הילדה. אז רוצים להפוך אותה לרכב שני ולקנות אוטו עם טיפה יותר מקום מאחורה. עושים בעיקר נסיעות עירוניות עם נסיעה אחת לכמה שבועות להרים באזור ירושלים או לצפון הרחוק. רוצה לקנות משו חדש יחסים עם קילומטרז' נמוך, נגיד שנתון 2013 ומעלה וקילומטרז' לא יותר מ90. לא יודע אם ריאלי במחיר הזה. מה שחשוב: - אמינות -חסכונית -כאמור, יותר מקום מאחורה מבסוויפט לא חשוב: -ביצועים -חווית נסיעה -עיצוב גאדג'טים וכו' עלו כמה אופציות (רפיד, I25, אווריס, סיד ועוד כל מניי) אבל רוצה לשמוע מה אתם אומרים. תודה!
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 663 צפיות
שלום לכולם ושבוע טוב. אמא שלי התלהבה מהרכב הזה. כרגע היא עם מאזדה 3 שנת 2006. האם יש לכם המלצות על הקיה ריו ? אמינות,דלק,טיפולים,מחלות ידועות. האם היא יותר בטיחותית מהמאזדה ? האם צורכת פחות דלק מהמאזדה ? אשמח לתשובות. תודה הלכולם
-
היי, מצאתי רכב עם ק"מ נמוך מסוף שנת 2015, אני צריך את עזרתכם אם ללכת ולקחת לבדיקה או שסתם חבל הזמן. - ראיתי את האוטו, נראה טוב והבחור סבבה והראה לי את ההסטוריה של הרכב. נתחיל מזה שהוחלפה רצועת תיזמון בסביבות ה40 אלף - יש מה לחשוש? לפי מה שהסביר לי הוחלף לו במסגרת האחריות. עכשיו זה לא הדבר היחידי, הוחלפה רצועת אלטרנטור ומשאבת וואקום. דבר אחרון, אמר שקיבל מכה מאחורה והחלי, באמת בהסטוריה רשום שהחליף פגוש אחורי + חיזוק לפגוש (ללא פגיעה בשאסי) אשמח לשמוע את דעתכם, חג שמח! (:
הודעה אחרונה מאת galbh, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, קרוב משפחה מתעניין ברכישת מאליבו 2.0 טורבו מדצמבר 15, בוצעה נסיעת מבחן על הרכב והוא מתאים מבחינת נוחות ביצועים וכו. רציתי לברר לגבי אמינות הרכב, שמעתי שישנה סדרת מנועים בעייתית שחלקה הוחלפה ע"י היצרן. אשמח לקבל מידע בנושא הנ"ל ובאופן כללי על אמינות שאר המכלולים. הרכב שאנו מתעניינים בו בעל נסועה נמוכה ומטופל לפי הספר במורשה. תודה
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי אודה לעזרתכם. מדובר בסיאט איבזיה 2016 דגם FR. בבדיקה גילו שהרכב עבר תאונה חזיתית והחליפו את כל החלקים בקדמת הרכב... המוכר הסתיר את זה. בנוסף כתוב משהו על נזילת שמן מהטורבו... והחלונות הקדמיים הושחרו כמעט ל-100% עם לייזר מה שאומר שצריך להחליף חלונות. מה סדר הגודל של תיקון כזה?
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
אז ככה אני מוכר את הטויוטה קורולה שלי עקב התרחבות משפחתי ב''ה ומחפש רכב בעל 6/7 מקומות, קראתי הרבה חומר על רכבים כאלו ואני מתלבט מאוד ולא יודע מה לבחור... הנתונים שאני מחפש- שהרכב יהיה בתקציב של עד 40 אלף ש''ח בשנתון 2007 פלוס וצריכת דלק כמה שיותר נמוכה מאוד חשובה לי! מה שאני מכיר הם- הונדה FR-V, קיה קארנס, פורד גלאקסי ואס מקס, מאזדה 5 ועוד.... למי שיש נסיון או ידע על דגמים אלו וכן מי שמכיר עוד מותגי רכב שמתאימים לקריטריונים שהצגתי אשמח מאוד שיענה לי בהקדם תודה רבה!!!
הודעה אחרונה מאת save, -
- 4 תגובות
- 865 צפיות
חברים מתלבט ברכישת פורסטר 2011 עם 300 אלף קמ מנוע חדש(לא יבוא עם 100אלף קמ) ומחיר מופחת ברכב הוחלף גם גיר ובולמי זעזועים כך שניראה שמרבית השלכות הק"מ הגבוהה נוטרלו אשמח לדעת המומחים
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
הרכב אמור להיות באחריות ולמרות זאת שלחו לי קבלה עם תשלום ממוסך מורשה.... אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי גם בפרטי, תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4 אלף צפיות
אשמח לתובנות. פעם בחודש נצטרך מיניוואן לנסוע להורים של אישתי. ירושלים - יבנה. בשאר הזמן האישה עם סיויק 1998 מעולה שאיננה יודעת מוסך מהו. ואני עם אוטוביאנקי נוסע 20 קמ ביום ונהנה מכל רגע. האם לקנות מיניוואן באיזה 20 אלף שקל? מה יש בכלל בסכום הזה? או שזה לא כלכלי להחזיק רכב כזה למיעוט נסיעות שכולנו ביחד.
הודעה אחרונה מאת eladns, -
- 0 תגובות
- 482 צפיות
שלום, אני מתעניין ברכישת אופל אסטרה מהדור החדש, יד שנייה. האם ידוע על איזשהן בעיות עם הרכב (בדגש על שילוב המנוע-גיר?) האם לדעתכם מדובר ברכישה מומלצת כיד שנייה? תודה, עידן.
הודעה אחרונה מאת IdanMcLaren, -
אבארט 500
מאת Anatoli999-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 586 צפיות
היי חברים, אני מחפש לי רכב חדש והכיוון הוא ספורטיבית קטנטנה חשבתי על הרכבים הבאים אופל קורסה OPC - רק חדשות מוצאות למכירה כרגע וחבל.. אבארט - נתקלתי באחת שנת 2014 ידנית שלא עשתה הרבה בכלל, קצת משופרת רוב הסיכוים שאגש לבדוק אותה היא די קרובה לי, מה לבדוק ? מה המחלות ? יש עוד המלצות ?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
אשמח חוות דעת מנסיונכם של תיבת ההילוכים רובוטית כפולת מצמדים ומנוע 1 ליטר של יונדאי i20 החדשה . Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
שלום לכולם, מתלבט בין יונדאי אלנטרה 1.6 Inspire SR לבין איוניק 1.6 היברידי Premium חשוב לציין, מדובר על רכב חברה - ליסינג אז מה שיותר מעניין אותי זה נוחות, ביצועים ואיבזור תודה
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב מיני או סופר מיני ידני. לנסיעות קצרות בתוך העיר ללימודים ובחזרה, הערכה ל5-10K ק"מ בשנה. אמין ככל שניתן בשילוב טיפולים וביטוחים זולים. צריכת דלק, כוח ונוחות יבואו אחרי. רצוי משנתון גבוהה. בינתיים עניינה אותי מודעה של שברולט ספארק משנת 2011, מטופלת במוסך מורשה ונרכשה בליסינג פרטי 0 ק"מ. אשמח לשמוע המלצות נוספות. תודה וחג שמח
הודעה אחרונה מאת ModChiP, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפשת רכב בטיחותי ואמין בתקציב של כ-140000 שקל.אשמח קצת להכוונה בעיקר סביב מערכות בטיחות מקוריות ולא מקוריות וללא מערכות בטיחות... מחפשת רכב יחסית חסכוני , סחיר תוך 3 שנים ..ותמורה טובה למחיר. הרכב הוא רכב שני בבית ולא רכב עיקרי ,משפחה של חמישה , ששני ילדים בוגרים גם אמורים לנהוג באוטו מדי פעם. הרכבים שבדקתי עד כה - הונדה סיביק ספורט הצבק 1.5 -חדש סיאט אטקה דגם סטייל פלוס-חדש הונדה HRV דגם ראשון -חדש קיה סטוניק הדגם האמצעי-חדש מיצובישי ASX דגם פרימיום -חדש אשמח להמלצה לרכב אחר או מתוך הרשימה שכבר בדקתי.. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Ozb, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום וברכה, אני מתעניין ברכישה של רנו קליאו 2013 -2015 מנוע 1.2 טורבו עדיפות ידנית במידה וקיים לדגם אשמח לעזרה : יש לרכב שלל תתי גירסאות - מה ההבדלים ביניהם? אני מעוניין ברמת הגימור הגבוהה הצורך שלי עם הרכב זה שימוש מהבית לעבודה לרוב חיסכון בדלק, ביטוח וטיפולים, וכמובן בטיחות ואמינות - עד כמה הרכב אמין ? דברים שכדאי לי לבדוק בנוגע לרכב יד שניה תודה
הודעה אחרונה מאת Tomer Anidjar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה אני מתעניין ברכישת רכב מסוג ניסאן מדגם מיקרה. התקציב שלי הוא בין 30 ל 35 אלף ש"ח. אם אתאמץ אוכל למצוא רכב טוב בטווח המחירים הנ"ל. השאלה שלי היא האם מישהו יודע להגיד לי אם יש הבדלים משמעותיים בין המודלים 2014-2015? האם עליי להתמקד בשנת 2014 לאור התקציב, או שהיה שינוי חשוב בין השנים שאז עליי להתמקד בחיפוש אחר מודל 2015? בשורה התחתונה - האם רכב, מסוד ניסאן מיקרה, של שנת 2014, יעשה את אותה העבודה של 2015? כל מידע יעזור.
-
שלום לכולם . בעזרתכם הרבה הגעתי לרכב הנל והחלטתי שזב הכיוון . ראיתי היום 2 רכבים וכנראה שאחד מהם ארכוש. רציתי לדעת האם רעש חזק בזמן האצה זה דבר טבעי ברכב הזה? האם תושבת מנוע חדשה יכולה להמעיט את הרעש ? שבוע הבא אקח את הרכב לבדיקה . יש מחלות ידועות לרכב ? מדובר על גיר רגיל תודה וחג שמח
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
- 7 תגובות
- 993 צפיות
שלום לכם, אשמח לקבל חוות דעת על רכבים אילו. - מה באמת ההבדלים בניהם? - אימנות הרכב, טיפולים, תקלות. - מה נחשב לחסכוני יותר בדלק - זיהום אוויר(אם זה באמת חשוב) - בסביבות השנים 2016, נפח מנוע 1.6 - תקציב 70.000 מוכן להוסיף עד 80.000 ש"ח - האם לקחת רכב עם מנוע 2 יותר חסכוני בדלק מאשר 1.6, בגלל משקל הרכב? סוזוקי קרוסאובר סוזוקי וויטרה שנת 2016 מסוכנות סוזוקי outlet ,חלק מהרכבים עברו טרייד-אין של לקוחות, מקבלים שנה אחריות על הרכב מבית סוזוקי. קיה ספורטז' 2016 יונדאי טוקסון 2016
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 791 צפיות
שלום אני מחפש מיני מאובזרת(בקרת שיוט בעיקר) ונוחה לנסיעה ואם אפשרי גם אמינה מה טוב סכום 20-30k יש הצעות?
הודעה אחרונה מאת guy6136206, -
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 594 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- nir eli
- הרקוליטו
- אלעדית
- BEEKER
- yor2
- Froyne
- יצחק מכירות
- Rongaflugen
- ציטי
- itaysamurai
- nadavd4
- hans