ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 750 צפיות
חכמי הפורום, מה דעתכם על פלואנס שכזו(2012/13/14)כרכב שיעשה כ10k בשנה? איזו תחזוקה ספציפית יש ברכב הזה? יש תקלות ידועות? כמה ק"מ/פריקות מחזיקים המצברים/המצבר? מה טווח הנסיעה המירבי המציאותי בין טעינות? בברכת יום זהוב.
הודעה אחרונה מאת orenweb, -
- 4 תגובות
- 666 צפיות
רכב שראיתי לקנייה ידוע לי כי כבר תאונה קלה מאחור אולם על-פי הסליקה של חברת הביטוח רשום אובדן להלכה האם אני קורא נכון את המסמך? מדובר בסוזוקי סוויפט
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 558 צפיות
שלום לכולם! בעלים של פולקסווגן פולו 2008 שקניתי מסוכנות טרייד אין קרסו לפני מספר שנים, עושה הרבה בעיות, כבר חודשים שמחפש להחליף את הרכב. מחפש יפני/קוריאני שנתון 2013 ב 50-60K. אני ממש חסר אנרגיות/זמן לקבוע עם אנשים פרטיים מאתר יד 2 ולבדוק את הרכב שלהם כמו גם למכור את הנוכחי באותה הצורה. לאור כך, סוכנויות רכב קורצות לי בשל הפשטות והמהירות ובמיוחד כשמדובר בטרייד אין. ניסיתי לאחרונה את "טרייד מוביל" בהרצליה - הנציג המליץ לי רק לקנות אצלו רכב ואילו למכור את הרכב בעצמי ביד 2 במקום לעשות טרייד אין. כמו כן, הרכבים שהיו שם היו מעל התקציב. החשש הוא ששמעתי שאם אקנה בסוכנות אז 1) אשלם הרבה יותר ("עושים קופה של 10,000 שח") 2) אקבל רכב עם בעיות ("מי שלא הצליח למכ…
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- 0 תגובות
- 576 צפיות
שלום חברים. יש לי הזדמנות לרכוש סקודה פאביה ספייס שנת 2009. הרכב מיד ראשונה 160 אלף ק"מ, ידני 1400 tdi (דיזל). האם יש לכם המלצות בעד או נגד הרכב? האלטרנטיבה שלי היא יונדאי איי30 סטיישן
הודעה אחרונה מאת markgandel, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 468 צפיות
שלום רב, לפי הכותרת, עשיתי שרשור ולא קיבלתי יותר מדי תשובות אז אשמח לכיוון כלשהו כיוון שאני לא מבין בכלל. הרכב יהיה מיועד לנסיעות של 30KM כל יום חוץ משבת ונסיעות ארוכות יותר(ים המלח, וכו פה ושם) אני מחפש רכב חסכוני בדלק. לא חשוב אם הוא ידני או אוטומט. דניאל.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
שלום, יש לי הזדמנות לרכוש אייגו עם תיבה רובוטית שעברה כ70 אלף ק"מ למיטב הבנתי מדובר בשילוב מנוע/גיר זהה לשל ה107/c1 האם ישנם מחלות בגיר מנוע? מחלות ברכב בכלל? דברים לשים עליהם דגש לפני הרכישה? כמובן שגם יעבור בדיקה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 12.8 אלף צפיות
אז כך בזמן האחרון אני מחפש רכבי 7 מקומות (בנחת לא ממש בלחץ) נמצא בשלבי נבירה ראשוניים. כרגע אנחנו זוג עם 3 ילדים אבל ההמשך כנראה יבוא אז כבר אין טעם לקנות 5 מקומות מה שמוריד לי הרבה אופציות נורמליות . הדרישות- -לא מיניוואן (אשתי) -מרווח/חזק/נוח/פרקטי (אני) -שנתון מ2013 -טווח מחיר 80 ומטה. -אחזקה שפויה כוללת! (שזה אומר מבחינתי שלקנות אקס טרייל חדשה ב160K בשביל לחסוך בדלק ולאכול את זה בירידת ערך מטורפת זה לא חכם) מהשקלול שעשיתי עד עתה יש לי אופציות בודדות. אאוטלנדר שמרגישה לי צפופה וספרטנית מעט. סנטה פה בשנתונים מתחת או דילים גמורים ויקרים. סורנטו כנ"ל. הטרוואורס לי בעיינים נראה טוב מרווח (הגודל לא מפריע אני לא גר באזור צפוף) חזק…
הודעה אחרונה מאת מולטיפלה 05, -
- 0 תגובות
- 479 צפיות
מחפש רכב יד שניה עד 25k רשיון על אוטומט. העדפה לרכב מיני עם צריכת דלק נמוכה. רוב הנסיעות יחסית קצרות בתוך העיר.
הודעה אחרונה מאת Sergey Arenzon, -
- 0 תגובות
- 561 צפיות
מתלבט בין קיה סיד סטיישן דיזל לרנו מגאן סטיישן דיזל מחפש עד 100k קילומטראז' אוטומט כמובן הצרכים: רכב עם מנוע שמאיץ בכייף חסכוני בדלק רוב השימוש לנסיעות מרובות בין עירוני 30k שנתי אמין תקציב 60,000₪ אשמח לחוות דעת מפורטת שתעשה לי סדר בעניין יתרונות וחסרונות
הודעה אחרונה מאת asher1994, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 603 צפיות
שלום רב, סטודנט מחפש רכב לתקופה של שנה עד שנתיים. נסיעות יום יומיות קצרות (עד 50 ק"מ ביום). השקעה כספית של 25,000 ש"ח. מחפש רכב עם גיר אוטומטי בלבד. רצוי שנתון 2010 ומעלה. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת אלדר שוקר, -
-
- 0 תגובות
- 507 צפיות
האם הרכב הזה אמין? אלו בעיות מיוחדות יש בו? מה נתוני צריכת הדלק שלו? מחירים של חלקי חילוף? מה עוד כדאי לבדוק בו? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ronyor, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב, מחפש סטיישן עם בגאז' גדול, תיבה אוט' פלאנטרית, בטיחותית וצריכת דלק סבירה (מעל 12 קמ לליטר). תקציב בסביבות 70k (אפשר לחרוג קצת) האם לא נשארו רכבים ללא תיבה רובוטית? המון תודה על עזרתכם,
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
רכב עד 7000 ש"ח
מאת zivos-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם, חברה שלי מחפשת רכבעד בערך 7000 ש"ח. ניתן להתגמש בעוד 1000 ש"ח פלוס מינוס אם זה שווה את זה. היא צריכה רכב שבסך הכל יקח אותה מנקודה A לנקודה B, בערך 50 ק"מ ביום. אני יודע שבתקציב הזה כל הרכבים שחוטים אך עדיין איזה רכב אתם ממליצים ובאיזה שנתון בערך? עדיף שיהיה כמה שיותר אמין וטיפה חסכוני.. תודה רבה לכולם!
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
הבנתי שהדרך הכי נפוצה זה באמצעות צ'ק בנקאי. ממש מפחיד אותי שילך לי לאיבוד, יגנב או משהו בסגנון (אפילו אם למוכר ילך לאיבוד זה יוצר מצב בעייתי). זה לא הזוי הקטע הזה שאם מאבדים אותו הכסף הלך ל7 שנים? ושאי אפשר לבטל אותו ראיתי פרסומים שאנשים איבדו, הביאו חתימה של האדם שהצ'ק אמור לעבור אליו שהוא מתחייב לא להפקיד את הצ'ק והבנק עדיין לא החזיר את הכסף... יש דרך יותר טובה בשבילי כקונה רכב?
הודעה אחרונה מאת avi2014, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הרכב עדין באחריות לעוד שנה+ האם צריך לעשות בדיקה? וכמה זה אמור לעלות בערך?
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 996 צפיות
שלום. אשמח לשמוע את דעתכם על הבדיקה הבאה: תודה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 812 צפיות
היי! אמא שלי היקרה מתכננת להיפטר מהלנסר 2004 (210K ק"מ, הגיע הזמן). היא מחפשת רכב משפחתי, משומש, באיזור 50K ש"ח. מה חשוב: - בגאז' גדול יחסית. כיסא גלגלים צריך להיכנס. ללנסר יש 320 ליטר בערך בשביל רפרנס. - אוטומט (מה לעשות, אמא) - חסכוני עד כמה שסביר לבקש - בטיחות מה לא חשוב: - ביצועים בגדול, רכב פונקציונלי נטו. הייתי שמח לשמוע מה דעתכם בנושא
הודעה אחרונה מאת matan129, -
Skoda Superb.
מאת Service- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלוב רב, אני מעוניין לרכוש את מנוע 1.5 אבל לפני כן אשמח לקרוא את חוות דעתכם על הרכב ואם תוכלו בנוסף לענות על השאות הבאות: 1. איך הרכב מבחינת אמינות? 2. מהי צריכת הדלק האמיתית של הרכב בנסיעה משולבת(או בנפרד)? 3. הרכב יעשה כ30-40K קילומטר בשנה וישרת אותי כ3-6 שנים נכון לעכשיו. האם מומלץ לקנות את הרכב עם מנוע הדיזל? 4. האם עלות האחזקה של הסופרב 1.5 מבחינת טיפולים,ביטוח ודלק יקר משמעותית מעלות האחזקה של אוקטביה 1.5? 5.אתם ממליצים לקנות רכב חדש או לקנות יד שניה מ2017 והלאה?(אני עוסק מורשה) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Service, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום בכמה לדעתכם שווה לרכוש מזדה שלוש 2.0 2018 אשר נקנתה בתור יד שניה אפס קילומטר (מופיע 01 ברשיון) עלתה לכביש ביוני 2018 במצב חדש עם 5000 ק"מ אפס קילומטר חדשה 2019 זהה עולה 115-116 על הכביש. תודה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מתלבט בין שני מכוני הבדיקה. השניים שלפי גוגל בעלי מספר הביקורות הרב והגבוהה ביותר באיזור המרכז. שניהם טובים ולא רחוקים אחד מהשני. נשאלת השאלה איזה יותר טוב, ואת זה אשמח להסיק מתגובותכם. מצד אחד המעבדה מפנקים את חברי הפורום בקופון 100 ש"ח הנחה, ומצד שני לנבדקי רכב יש פי 3 יותר ביקורות ודירוג גבוה יותר. כמובן שזה לא נדיר או מורכב מידי לבעלי עסקים לדרג את עצמם (אני לא רומז שום דבר אבל הכל יתכן). אז אם ביקרתם באחד ממכוני הבדיקה או שניהם אשמח אם תביעו את דעתכם. תודה
הודעה אחרונה מאת bv12, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 503 צפיות
צהריים טובים, לאחרונה אני מחפש רכב שישמש אותי כסטודנט לנסיעות של 70-80 קילומטר ביום בנוסף מספר נסיעות בסופי שבוע. רכב ידני בוודאי שבא בחשבון. הדברים שחשובים לי שיהיו ברכב זה בעיקר חיסכון בדלק, אמינות וכל השאר זה בונוס. האמת היא שדי איבדתי את הכיוון מרוב האפשרויות, בדקתי את האופציה לרכוש הונדה אינסייט אך ישנו חוסר מידע מצדי בנוגע להחלפת הסוללה שכרוכה בקניית רכב בתקציב הנ"ל, בנוסף פזלתי לכיוון סיאט איביזה ידנית. לכן אשמח לדעתכם בנוגע לאלתרנטיבות, או לחילופין לפידבק בנוגע לאופציות המוצעות מעלה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 1 תגובות
- 537 צפיות
איך הרכב? מבחינת ביצועים,אמינות,צריכת דלק פרטים: הבחור יד 3 100 אלף קמ
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 534 צפיות
שלום לכולם נא המלצתכם: - לא גרמני/קוריאני/צרפתי - ת.מטען גדול -בטיחותי מעל הכל -חיסכון בדלק לא קריטי חברים אני מחפש רכב שני בשבילי הרכב הראשון משמש ליום יום אני צריך רכב כיפי מפנק חזק לנסיעות פעמיים שלוש בשבוע בתוך העיר יש לי פוקוס 2008 רכב ראשון הוא אחלה אבל רכב שני אני רציתי משהו כמו וולוו או אוודי רמה גבוהה רק אשתי לא מוכנה גרמני גם רכב מנהלים מתאים תודה רבה לכם, וכן אני לא מוגבל בזמן יכול לחפש כמה חודשים
הודעה אחרונה מאת khalil, -
- 5 תגובות
- 785 צפיות
אהלן, כבר הרבה זמן מחפשת רכב.. הולך להיות הרכב הראשון שלי. אז מצאתי סוזוקי איגניס שנת 2006, באמת שנראת מדהימה ושמורה, גם מבחוץ גם מבפנים. יד שלישית, עשתה כמעט 160,000 המחירון שלה 12,800 ומוכנים להתגמש איתי ל10,000. הקטע, שגם בבדיקה אמרו שהייתה פגיעה ממש מאחורה בשאסי כתוצאה מתאונה. עכשיו בבדיקה אמרו לי וכך גם כתוב, שהמשמעות נמוכה, כאילו לא משהו רציני. השאלה האם זה קריטי ופוגע בבטיחות ברכב? האם צריך להוריד על זה במחיר יותר מ6% ? אשמח אם תוכלו לייעץ לי לפי תוצאות הבדיקה..
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אשמח לעצתכם. מתלבט בין שני הדגמים בכותרת. קיה סיד: שנתון 2016, כ 50 אלף ק"מ, 55-60 אש"ח. עצלה ושתיינית אבל עם אחריות מורחבת על הגיר ומוניטין אמינות. רנו מגאן דיזל: שנתון 2015-6, כ 100 אלף ק"מ, 45-50 אש"ח. צריכת דלק עדיפה, החלפת מוח גיר וקלאצ'ים במשמרת שלי. זולה יותר. לא ברור כיצד ננהגו (בכל זאת נסועה לא קטנה). נשקלו ונפסלו: יונדאי i30 cw (דורשים מחירים גבוהים מדי), ספייס ורסו וג'אז (אין למצוא). כרגע הנסועה שלנו אפסית ואנחנו קונים רכב בעיקר כי הנוכחי בדרך לפירוקיה, לא ברור מה יהיו הצרכים שלנו עוד שנה מבחינת נסיעות. אנחנו זוג, כרגע ללא ילדים אבל בטח יהיו לנו בטווח של כמה שנים קדימה. תודה!
הודעה אחרונה מאת יוסי 10, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
רכב עם לוחית רישוי 13-333-39 עומד לפני מכירה פומבית מכינוס נכסים. מודל 2016, הרכב מעוקל וגנוב בסטאטוס הנוכחי שלו... מישהו מכיר את הרכב ויכול להעיד על עברו ?
הודעה אחרונה מאת BRAVO_SX, -
-
- 0 תגובות
- 461 צפיות
שלום האם יש לכם חוות דעת על הvw polo? שימו לב שזה הדגם עם המנוע 1.6 אוטומט ולא 1.4 ידני דברים טובים ורעים באוטו
הודעה אחרונה מאת Aviv Gibli, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 726 צפיות
אני כבר יצאתי מבולבל אז אשמח לעצתכם הציעו לי טויוטה ספייס ורסו 2013 עם 35K קילומטר ב49K שקלים. המחירון של הרכב הוא 42 ומשוקלל 47. הגיוני לשלם הרבה מעל המחירון? בנוסף הרכב עבר תאונה לפני כמה שנים ללא פגיעה בשילדה או ירידת ערך שתוקנה - האם זה משהו שכדאי להיזהר ממנו? תודה רבה. נ.ב. אם אני עושה ממש טעות לדעתכם אשמח לאופציה אחרת לרכב גבוה, אמין, עם צריכת דלק סבירה בסביבות 50K שקלים.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח להמלצות בקניית רכש משפחתי יד2 בתקציב של 60-80 אלף ש"ח. הצרכים שלי: הרכב יהיה בשימוש כ 4-5 פעמים בחודש לנסיעה ארוכה של כשעתיים בממוצע עושה 12-13 אלף ק"מ בשנה תא מטען סביר - גדול אמינות מעל הכל צריכת דלק וביצועים פחות חשובים האופציות שאני שוקל: סקודה ראפיד קורולה יונדאי 25 פתוח להצעות תודה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, מחפש רכב משפחתי חסכוני בדלק.. היה לי קיה ספורטג' שמכרתי בגלל הצריכה. איזה רכבים יש בגיזרת החשמלי או הסולר שמגיעים עם שני הנתונים הנ"ל? כמו כן מתלבט בין לקנות רכב יד 2 עד 70 אלף לבין לקחת ליסינג. תודה והמשך יום טוב.
הודעה אחרונה מאת bencl100,
-
מי מחובר 32 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 921 אורחים (הצג רשימה מלאה)