Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, כבר הרבה זמן מחפשת רכב.. הולך להיות הרכב הראשון שלי. אז מצאתי סוזוקי איגניס שנת 2006, באמת שנראת מדהימה ושמורה, גם מבחוץ גם מבפנים. יד שלישית, עשתה כמעט 160,000 המחירון שלה 12,800 ומוכנים להתגמש איתי ל10,000.

הקטע, שגם בבדיקה אמרו שהייתה פגיעה ממש מאחורה בשאסי כתוצאה מתאונה. עכשיו בבדיקה אמרו לי וכך גם כתוב, שהמשמעות נמוכה, כאילו לא משהו רציני. השאלה האם זה קריטי ופוגע בבטיחות ברכב? האם צריך להוריד על זה במחיר יותר מ6% ?

אשמח אם תוכלו לייעץ לי לפי תוצאות הבדיקה..

תוצאות בדיקה.jpg

פורסם

לדעתי הבדיקה נראית סבירה לגיל הרכב למעט סעיף התאונות (שלדת מרכב) , הרכב חטף מכל הכיוונים , לא משהו קריטי אבל קצה שלדה (לא ברור אם קדימה,אחורה או גם וגם) . מצד שני זה רכב ב10K.... אז אי אפשר לבקש שיהיה נקי מתאונות/פגיעות (למעט פגיעת שלדה שהיא לא קצה . )

לא כל מה שמצויין בבדיקה באמת דורש תיקון , הרבה דברים נרשמים ככסת"ח אבל אני מניח שכן יהיה נדרש יישור קו בשווי של כ-20-30% משווי הרכב.

צריך לוודא שלרכב יש טסט ארוך כי במחירים כאלה זה פקטור במחיר המכירה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מצד אחד יש פה השקעה לא מעטה של כמה אלפים, לדעתי לפחות 2500-3000 (החלפת שמן גיר, כיוון פרונט, אולי טיפול כולל החלפת נוזל קירור, בדיקה/החלפה של בולמי זעזועים). מצד שני זה רכב ישן. ובתקציב הזה בדרך כלל קונים צרות של אחרים.

האם יש היסטוריית טיפולים מתועדת לרכב? מתי בוצע טיפול אחרון? עד מתי יש טסט לרכב? האם כל המכלולים עובדים כמו מזגן חלונות חשמל וכו'?. אם אין היסטוריה מתועדת לרכב, אני אישית מראש לא הייתי לוקח לבדיקה.

לרכב יש כמה מכות, לפי הבדיקה אני אומר בזהירות שזה לא ניראה מכה רצינית אבל כן יש לזה ערך מסחרי כלשהוא אבל שוב, זה רכב ישן ופה מה שחשוב שאין פגיעה רצינית בשלדה ושהרכב שמור ומטופל (מה שאני לא בטוח שזה המצב כאן).

פורסם (נערך)

אם זו בדיקה שאת הזמנת במכון בדיקה שאת בחרת

אז היא סבירה לגמרי לשנתון (אפילו מעט טובה מידי, מה שמחשיד...)

לגבי הפגיעה בשלדה - אין לה שום משמעות בטיחותית, יש משמעות מסחרית, שכרגע יכולה לעבוד לטובתך (אם את מתכוונת להחזיק ברכב לאורך זמן)

תייללי לו שכולם אמרו לך "לא לגעת בחיים באוטו עם שאסי" ותנסי לקלף לו עוד איזה אלף-אלפיים שקל במחיר. :-P

בעוד כמה שנים, כשאת תרצי למכור, תמורת הגרושים שתדרשי, אף אחד לא יפשפש בשטויות כאלה.

ההסבר הפשוט לעניין הפגיעה בפח אחורי וקצות שלדה, כדי שתביני מה המשמעות הטכנית:

ברכבי האצ'בק (בעצם בכל רכב שאינו בעל מרכב "סדאן", יענו עם "באגאז'") שלוחות השלדה קצרות עד לא קיימות ורצפת תא המטען מגיעה ממש עד הפגוש האחורי.

מה שאומר שכמעט כל דביל/ית שהסתמס עם המאהב/ת שלו ונכנס בך ב5 קמ"ש ברמזור, זה "פגיעת שאסי"...

(רצפת תא המטען שמכילה בד"כ את הגלגל הרזרבי בלתי אפשרית ליישור מושלם, והמתיחות וסימני התיקון שם בולטים לכל בוחן).

פגיעה כזו, שלא פגעה בעמודים האחוריים, ולא עברה קו מתלים, אין לה שום השפעה על חוזק המרכב או ההתנהגות לאחר התיקון.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
מצד אחד יש פה השקעה לא מעטה של כמה אלפים, לדעתי לפחות 2500-3000 (החלפת שמן גיר, כיוון פרונט, אולי טיפול כולל החלפת נוזל קירור, בדיקה/החלפה של בולמי זעזועים). מצד שני זה רכב ישן. ובתקציב הזה בדרך כלל קונים צרות של אחרים.

האם יש היסטוריית טיפולים מתועדת לרכב? מתי בוצע טיפול אחרון? עד מתי יש טסט לרכב? האם כל המכלולים עובדים כמו מזגן חלונות חשמל וכו'?. אם אין היסטוריה מתועדת לרכב, אני אישית מראש לא הייתי לוקח לבדיקה.

לרכב יש כמה מכות, לפי הבדיקה אני אומר בזהירות שזה לא ניראה מכה רצינית אבל כן יש לזה ערך מסחרי כלשהוא אבל שוב, זה רכב ישן ופה מה שחשוב שאין פגיעה רצינית בשלדה ושהרכב שמור ומטופל (מה שאני לא בטוח שזה המצב כאן).

דברים כמו שמן גיר כהה, בלאי דיסקיות זה ברירת מחדל בבדיקה של רכב אוטומט גם אם אתמול החלפת גיר ושמן ככה שלא הייתי ממהר להתרגש .

הייתי לוקח לבדיקה במוסך (אחד ממועדפי הפורום כדי להמנע מהונאות) ומחליף מה שייאמר שצריך להחליף.

מסכים לגבי היסטוריית טיפולים , חשוב שיהיה תיעוד כלשהו לטיפול או שניים אחרונים. לא הייתי מקשה עם היסטוריה מיום יציאת הרכב מהסוכנות כי הרכב יד 3 והרבה זמן על הכביש.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...