Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי הזדמנות לרכוש אייגו עם תיבה רובוטית שעברה כ70 אלף ק"מ

למיטב הבנתי מדובר בשילוב מנוע/גיר זהה לשל ה107/c1

האם ישנם מחלות בגיר מנוע?

מחלות ברכב בכלל?

דברים לשים עליהם דגש לפני הרכישה?

כמובן שגם יעבור בדיקה.

פורסם

אם הרכב מיועד בעיקר לשימוש עירוני חבל על הזמן.

מדובר על גיר רובוטי עם קלאץ אחד (כמו שהיה בטויוטה קורולה 2008 עד אמצע 2009- לא יודע אם זו בדיוק אותה תיבה אבל קלאץ אחד זה וודאי) והעברות ההילוכים של הגיר הזה לא יהיו נעימות בפקקים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בעבר התעניינתי ברכב הנ"ל (אומנם ב107/C1 אבל זה אותו רכב 98%) והבנתי שהקלאץ (בגיר הרובוטי) לא מחזיק יותר מידי משהו כמו 60-80K ועלות ההחלפה אני מאמין לא זולה. בלי קשר הבנתי שהתיבה הרובוטית התפקוד שלה בעיר גרוע ומאכזב.

פורסם

דווקא מבחינת אמינות הגיר לא יצא לי לשמוע על בעיות למיניהם, אבל באזור הק"מ שציינת אכן המצמד יכול להזדקק לחלפה, אם באמצע נסיעה אתה שומע ציפצופים סימן הקלאץ זקוק להחלפה.

היו תלונות לגבי ממיר קטליטי וחדירה של מים לתא המטען.

הרכב עצמו פשוט ולא יקר לטיפולים, בזמנו החלפת קלאץ מדיווחים בפורום הייתה כ אלפיים ש"ח בערך אך ניתן ליצור קשר עם מוסך ולבדוק בדיוק.

הרכב עצמו חיסכוני מאוד, בבין עירוני בנסיעה רגועה ניתן להגיע ל 1/20 ואף יותר בשיוט, ממוצע יהיה באזור 1/18 בערך.

הגיר עצמו בעיר אכן לא ממש נעים, השהיות מורגשות ולפעמים העברה לא נעימה- ככה פועל הגיר בעל מצמד יחיד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כפי שנאמר מעלי, אין בעיות מיוחדות, גיר אמין למדי עם תפעול לא נעים.

כמובן שברכב שנסע בעיקר בעיר ומלאו לו 6 שנים, יש לצפות לבלאי כזה או אחר.

שאלתי היא, למה לא ידני?

ואם התשובה היא שכל היום אתה נוהג בפקקים אינסופיים, אל תקנה שום רכב רובוטי..

אם התשובה תהיה שידני בא בחשבון, אמליץ לך מניסיון של 4 שנים מוצלחות מאד על פיאט פנדה, אמינה מאד, נעימה הרבה יותר מהמתחרות לעיל וחסכונית למדי (מעט פחות מאייגו/פיג'ו/C1).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם (נערך)

ידני לא בא בחשבון משום שזה רכב לאישה שגם אם הייתה מסכימה, אין לה היתר לרכב ידני.

אני עצמי מסתדר מעולה גם בפקקים עם יאריס ספורט.

מה לגבי רכבים אחרים בתקציב 20 אש"ח?

אוטומתי חובה.

אמין, כמה שיותר חסכוני, שנתון כמה שיותר מתקדם

חיפשתי גם יונדאי אי30 (בעיקר בגלל בטיחות)

איך האמינות של קליאו דור 3? מנוע 1.6 אוטומתית שנת 2012 למשל

עריכה אחרונה על ידי matanff

פורסם

לדבריי חבר שעובד במוסך של קרסו, הקליאו 3 האוטומטית מציגה אמינות טובה מאוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

המלצתי היא לא ללכת על ה107 הרובוטית.

הוחלף קלאץ בטחד המוסכים המומלצים - לאחר כ30-40 אלף ק"מ הגיר החל "לבעוט". נאלצתי לעשות לימוד גיר בכ400 ש"ח.

אני ספציפית סבלתי מרכב לימון. בכל אופן, יש לך מכוניות עדיפות ונוחות יותר. לדעתי, לא כדאי לשקוע בתוך הקונספציה של צריכת הדלק.

בעיקר בפקקים - הגיר החד מצמדי + הרעידות יוצרים תחושה מאד לא נעימה.

פורסם

אם אתה מחפש רכב חסכוני ככל האפשר קליאו או סופר מיני אוטומטית אחרת לא ממש תענה על הדרישה הזאת, בטח לא לעומת מיני רובוטית.

השאלה מה הנסועה שלך? אם הנסועה נמוכה ההבדל בצריכת דלק לא יהיה גדול כול כך אבל יתן לך עוד אופציות לבחירה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הקליאו 3 מכונית מאוד נעימה לנהיגה ולנסיעה, גם בנסיעות ארוכות, הייתי נוסע איתה מבאר שבע לאילת וחוזר באותו יום, בלי כאבי גב או עייפות מהנהיגה.

עבור 20 אלף ק"מ בשנה היא עדיפה על מכונית מיני כמו 107/C1/אייגו מבחינת נוחות (והיא גם בטיחותית יותר ומרווחת יותר), אבל קח בחשבון את צריכת הדלק, שתהיה גבוהה יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מסקנות לגביי מה?

הרכב בסופו של דבר הוא אותו רכב, הסלון הוא אותו סלון, שתיהן עם צמיגי R15, של הידנית מעט צרים יותר (165/65), החלפתי לצמיגים 185/60 או 185/65 (לא זוכר כבר), נוחות הנסיעה לא נפגעה.

יש שוני בין מכלולי המנוע והגיר, שמניבים ביצועים שונים וצריכת דלק שונה, אבל לא כתבתי על זה דבר.

• תוכן חדש...