Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם המוכר ביקש צ'ק בנקאי, תביא לו צ'ק בנקאי.

אם המוכר איבד את הצ'ק אחרי שהעברתם בעלות זו בעיה שלו.

מוכר אחראי הולך מייד אחרי העברת הבעלות עם הצ'ק ביד לסניף שלו ומפקיד אותו בלי להתמהמה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

כשאני לקחתי צ'ק בנקאי, נאמר לי בבנק שהמשמעות היא כי הכסף יורד מיד מהחשבון, כך שבעצם אני רואה את זה כפעולה די דומה למשיכת מזומנים מכספומט.

אז במקרה והיית משלם לו במזומן, והוא היה מאבד את הכסף, היית מרגיש אשם גם?

פורסם
אתה יכול להציע למוכר מה שאתה רוצה.

אני כמוכר לא הייתי מסכים להעברת כסף אחרי העברת בעלות.

זה לא הרבה יותר הגיוני?

העברת הבעלות עצמה מראה שהמוכר הוא אכן הבעלים של האוטו, אין שעבודים וכו'.

אם הכסף עבר ויש בעיה בהעברת הבעלות - הקונה בבעיה.

אם עשו העברת בעלות והכסף עוד לא עבר - המפתחות עדיין אצל המוכר... הבעיה הרבה יותר קלה.

איך אני בתור קונה אמור להגן על עצמי?

פורסם

הולכים עם הקונה לבנק שלו ומוציאים צ'אק בנקאי כשגם המוכר נוכח בזמן הוצאת הצ'ק הבנקאי.

משם נוסעים ישר לדואר, מעבירים בעלות. אם העברת הבעלות נעשתה --> חותים על זכרון דברים בשני עותקים. מוסרים את הצ'ק למוכר, אם לא בוצע, חוזרים לבנק ומפקידים את הצ'ק בחזרה לחשבון.

אם המוכר איבד את הצ'ק, יש לרשות הקונה מסמך בו המוכר חתם שהוא קיבל ממנו צ'ק בנקאי והמוכר יכול לחפש אותו ואת הצ'ק.

פורסם

בתור קונה - ע"י זה שאתה נותן למוכר את הצ'ק אחרי העברת הבעלות. לא עברה? הצ'ק נשאר אצלך.

בתור מוכר - ע"י זה שאתה הולך עם הקונה לבנק ורואה שמנפיקים את הצ'ק.

זה באמת הרבה פחות מסובך ממה שעושים מזה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

לטעמי צ'ק בנקאי הרבה יותר נח לעסקאות מסוג זה, הוא מאפשר מצד אחד להעביר את התשלום לפני העברת הבעלות עצמה ומצד שני הוא ממומש בפועל רק אחרי שהעברת הבעלות הסתיימה בהצלחה.

ולכל אלו שדואגים מאובדנו, הצ'ק כמובן מוגבל סחירות ואף אדם לא יכול לעשות בו שימוש למעט המוכר, כך שגם אם אבד ניתן לבטלו ולהנפיק צ'ק חדש ללא כל סיכון או בעיה (למעט עמלה זניחה).

עריכה אחרונה על ידי yuval1111
פורסם

ברמת העיקרון ניתן לשחזר שיק בנקאי. בתנאי שאתה והקונה הולכים לבנק ביחד ומבקשים לבטל את השיק הבנקאי שניתן לך. לבנק יש את כל הפרטים של השיק שקיבלת והוא יכול לבטל אותו. הרבה בירוקרטיה וניירת אבל אפשרי..

פורסם (נערך)
אי אפשר לבטל העברת זהב.

כשאני מכרתי את רכבי, העברה בוצעה בשיחה טלפונית תוך כדי הנסיעה מהמכון בדיקה לדואר.

האם (ואיך) בדקת בצד שלך שהעברה בוצעה ושהכסף עבר לחשבונך?

הרי בדיגיטל לא רואים את כל התנועות און-ליין אלא רק

למחרת..

וגם מה שכן רואים הוא לא סופי

פקידי בנק לא בדיוק מצרך זמין כשמתקשרים אליהם (בהנחה שבסניף הפקיד כן רואה העברות נכנסות און-ליין).

לא בעיה גדולה לפברק שיחה ולעשות כאילו מתקשרים לסניף כשבעצם בצד השני יש חבר טלפוני

אומנם, העברת זה״ב לא ניתן לבטל, אבל היא עדיין לא העברה שרואים און-ליין מיידית עם הביצוע בצד המקבל.

יש להפריד בין האפשרות לבטל ולאפשרות לוודא שאכן בוצעה

עריכה אחרונה על ידי Gidimi
פורסם
ברמת העיקרון ניתן לשחזר שיק בנקאי. בתנאי שאתה והקונה הולכים לבנק ביחד ומבקשים לבטל את השיק הבנקאי שניתן לך. לבנק יש את כל הפרטים של השיק שקיבלת והוא יכול לבטל אותו. הרבה בירוקרטיה וניירת אבל אפשרי..

תבדוק את המידע הזה. אני לא מכיר דרך לבטל שיק בנקאי ללא טופס השיק המקורי.

אולי דברים התחדשו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

למחרת..

פקידי בנק לא בדיוק מצרך זמין כשמתקשרים אליהם (בהנחה שבסניף הפקיד כן רואה העברות נכנסות און-ליין).

לא בעיה גדולה לפברק שיחה ולעשות כאילו מתקשרים לסניף כשבעצם בצד השני יש חבר טלפוני

אומנם, העברת זה״ב לא ניתן לבטל, אבל היא עדיין לא העברה שרואים און-ליין מיידית עם הביצוע בצד המקבל.

בבנק הפועלים ראיתי מיד את העברה, נכון שרואים אותה בתאריך ערך עתידי (המכירה של הרכב/העברה בוצעה אחה"צ) אך מכיון שאני שהעברת זהב לא ניתנת לביטול הייתי שקט.

פורסם

למחרת..

לא מזמן מכרתי רכב, התשלום בוצע בהעברת זה״ב. תוך 5 דק ראיתי את זה באפליקציה (בנק בינלאומי, בד״כ אני רואה פעולות בשיהוי של יום, אבל במקרה הזה, זה השתקף מייד).

פורסם
תבדוק את המידע הזה. אני לא מכיר דרך לבטל שיק בנקאי ללא טופס השיק המקורי.

אולי דברים התחדשו.

עבדתי בבנק עד לא מזמן היו לנו מקרים הזויים של אנשים שאיבדו שיק בנקאי אחרי כמה שנים והיינו צריכים לשחזר הכל...

יכול להיות שזה מתשנה בין בנקים אבל אפשרי.

• תוכן חדש...