Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
שביקשתי את הקבלה על החלפת טמבון ודוח שמאי היא אומרת שאין לה שזה היה מזמן.... מה לדעתכם באמת קרה שם ואיפה לדעתם זה טופל? זה מעלה אצלי נורה אדומה. היא נשוגה מהעמדה הקודמת שלה ואומרת שהסכום שקבענו זה הסכום האחרון אלא אם כן תהיה תקלה קריטית בבדיקה. זאת אומרת שאם יש דברים שצריך לתקן בבדיקה (כנראה קטנים) היא לא תוריד זאת מהמחיר.

מראש המחיר שקבעתי איתה היה נמוך יחסית למה שהיא רצתה אבל עדין לדעתי זה לא מצדיק את ההתניות האלה שלה לדעתי.... מה חושבים? לדעתי זה לא משנה איזה מחיר קבענו מראש, על תיקוני הבדיקה לרדת מהמחיר, מה דעתכם?

היא יכולה לפנות לחברת הביטוח ולבקש העתק דוח שמאי,יתנו לה בלי בעיה.

אם תראה שהיא ממש מתחמקת כנראה שהיא לא רוצה שתראה את הדוח.

אתה יכול לשאול אותה גם איפה היא תיקנה את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי Ron.P
פורסם

רכב שהוחלפו בו שני הטמבונים, קיים סיכוי לא מבוטל שעבר תאונה שדרשה תיקון נרחב יותר מהחלפה של הטמבונים בלבד.

כמו שכבר כתבו לפני, אני הייתי מדלג על הרכב הזה אלא אם כן המוכרת מסוגלת להמציא תעוד מלא של מה שקרה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
שביקשתי את הקבלה על החלפת טמבון ודוח שמאי היא אומרת שאין לה שזה היה מזמן.... מה לדעתכם באמת קרה שם ואיפה לדעתם זה טופל? זה מעלה אצלי נורה אדומה. היא נשוגה מהעמדה הקודמת שלה ואומרת שהסכום שקבענו זה הסכום האחרון אלא אם כן תהיה תקלה קריטית בבדיקה. זאת אומרת שאם יש דברים שצריך לתקן בבדיקה (כנראה קטנים) היא לא תוריד זאת מהמחיר.

מראש המחיר שקבעתי איתה היה נמוך יחסית למה שהיא רצתה אבל עדין לדעתי זה לא מצדיק את ההתניות האלה שלה לדעתי.... מה חושבים? לדעתי זה

לא משנה איזה מחיר קבענו מראש, על תיקוני הבדיקה לרדת מהמחיר, מה דעתכם?

זאת לא הגישה הנכונה לקנות רכב.

אתם לא חייבים כלום אחד לשני. זכותה לתמחר את הרכב באיזה מחיר שתרצה, וזכותך להתמקח ולהחליט אם לקנות או לא לקנות.

לגבי תוצאות הבדיקה - אין נוהל מקובל שחובה לעבוד לפיו. לדעתי הצנועה, אם קיבלת מחיר טוב כבר לפני הבדיקה, אין שום סיבה להתקטנן על שטויות שיתגלו בבדיקה. מצד שני, אם מראש הקונה מצהיר על מחיר "לפני בדיקה", יש ציפייה סבירה שהוא יתגמש אח"כ, אבל אין שום חובה מצידו.

אני גם לא כל כך אוהב את העניין של ה"התחייבות". אתה לא באמת יודע להגיד מה מהווה נזק/בלאי "מהותי" ומה ולא, ולמוכר סביר אין כמעט שום יכולת להתחייב על תוצאות בדיקה, בטח אם מדובר ברכב שנמצא כבר כמה שנים על הכביש, ובטח ובטח אם המוכר הוא לא יד ראשונה. המטרה של בדיקה היא לאפשר לך "ראש שקט" לגבי תאונות מהותיות שהרכב עבר מצד אחד, ולתת לך פתח למשא ומתן עם מוכר שלא מוכן להתגמש לפני בדיקה, מצד שני. אישית, אם היית מבקש ממני לשלם חצי מעלות הבדיקה הייתי מבקש ממך בעדינות שתעוף לי מהעיניים (ואשכרה עשיתי את זה כשמכרתי את הרכב הקודם שלי, מעל 11 שנים על הכביש ויד 3, לקונה שהסביר לי שמקובל להתחייב בבדיקה על מנוע גיר ושלדה).

אתה מזכיר לי קצת רכב שמכרתי לפני כמעט 20 שנה. הגיע קונה, לקח את הרכב לבדיקה, גילה שהמצב דומה עד זהה למה שסיפרתי לו, והתחיל להתמקח. אחרי שהסכמתי להפסיד קצת כדי למכור ולסיים את הסיפור, הוא המשיך והמשיך להתמקח עד שאמרתי לו שילך לחפש. ואז ניגש אלי אחד העובדים במכון והציע לקנות את הרכב במחיר שהסכמתי עליו קודם עם הקונה, והפלא ופלא פתאום הקונה התגמש. בקיצור - גם למוכרים יש גבול.

לעניין הרכב עצמו, יש סיכוי סביר שהנזק הוא (הרבה) יותר משמעותי מפגושים. אם רכב נכנס בה מאחור והצליח להעיף אותה קדימה עד הרכב שמלפניה, די סביר שהפגיעה הגיעה הרבה אחרי הפגוש. אם אתה לא מוכן מראש לרכב עם קצה שילדה, הייתי מחפש רכבים אחרים (אלא אם מדובר באיזה דגם סופר נדיר). גם זה ש"היא לא יודעת" ו"היא שלמה במזומן" ו"אין לה קבלה" ממש לא נשמע כמו התחלה מבטיחה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...