ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
מיטו או לאון 1 2 3
מאת SmartCoupe-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 44 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אחרי חיפושים רבים אחרי מיטו 155, שלא הניבו תוצאות (הפכת כל אבן בערך) אני חושב שבוע הבא להתחיל לפזול לאחרות. הלאון 1.8\1.4 נראות מצויין, הביקורות מאוד טובות ולא נראות יקרות לאחזקה. רציתי לשמוע קצת מבעלי הרכב על אחזקת הלאון 1.4 וה1.8. הפחד היחיד שלי היא הצריכת דלק ב1.8 ליטר. *דגמים ידניים בלבד, ומעל 2009. (עד 65 אלף שקל) מבקש דעה מקצועית בבקשה
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- 1 תגובות
- 722 צפיות
שלום אני מעוניין לרכוש יגואר S-TYPE שנת 2000 מנוע 4L החשש שלי הינו מכיוון שזהו רכב ישן ( 15 שנה ) האם ישנם חלקי חילוף? האם האחזקה שלו יקרה? אשמח לעצות בנושא. תודה יוסי
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
- 2 תגובות
- 823 צפיות
שלום ברשותי סיטרואן c4 מודל 2008 עם 193600 קילומטר. האוטו מתוחזק ברמב הגבוהה ביותר אני נהנה מהנסיעה ואין שום תקלות מיוחדות חוץ מטיפולים תקופתיים. הרכב הנ״ל אצלי שנתיים ואני רוצה להחליף ויש לי 2 אופציות שאהבתי אבל אני מתלבט. אופציה ראשונה פולקסווגן פאסאט מנוע 2000 fsi עם 160k מודל 2006 אופציה שניה פולקסווגן גטה מודל 2009 אם אינני טועה, טורבו דיזל שעבר בערך 330k חשוב להבהיר שהתקציב הוא 25 אלף שקלים. והסיטרואן עוברת לאשתי. דבר נוסף תנסן לענות בהתחשב רק באופציות האלה מבלי להציע לי דגמים אחרים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אז ככה אני חשבתי על לרכוש את ה פולקסווגן פייטון 2005 היא מנוע דיזל 5000 עשתה 200 אלף מה מונע מאנשים לרכוש תרכב הזה רכב פשוט חלומי יש לי מרצדס וזה כמה רמות מעל מה יש לבדוק ברכב הנ"ל בדגם הזה בפרט ומדוע הרכב ממש בלי ביקוש הוא אמין או לא?
הודעה אחרונה מאת hdal, -
- 0 תגובות
- 458 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת מיכאל כיו, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום, אשמח לשמוע מה דעתכם על גולף 2009 highline, מנוע 1400 עם 160 כוחות סוס. מתמונות שראיתי ביד 2 הרכב נראה מאוד טוב מבחוץ ומבפנים, בד מיוחד למושבים וכו'.. מחיר הרכב הוא 80,000 ~ האם יש דברים חשובים שאני צריך לדעת על הרכב הזה? איך הוא מבחינת סחירות? אני דינאמי מאוד וכנראה יגיע יום בו אאלץ להפרד מהרכב (כנראה בשנתיים הקרובות)....אז חשוב לי מאוד שיהיה ניתן למכור אותו במחיר סביר תודה
הודעה אחרונה מאת Rami sh, -
-
- 2 תגובות
- 569 צפיות
אהלן מוכרת היום את האוטו של אמא שלי שנהניתי ממנו מהשנה האחרונה - פורד מונדאו 2006 (אכלה לי את הכיס...) ומתחדשת באוטו קטן משומש. ההתלבטויות הן סביב הסופר מיני. יש לאמא ולי נטייה, אולי לא מוצדקת, ליפניות, במיוחד לסוויפט. אך אבוי, הסוויפט מאוד יקרה. כדי להישאר בתחומי התקציב (סביב ה50K, התגמשות לטיפה יותר), צריך לקחת סוויפט בשנתונים נמוכים, כשבאותו התקציב אפשר לעלות בשנתונים ברכבים אחרים כמו הסיריון לדוגמא. קראתי כאן בפורום כמה הודעות שמתלבטות בין השתיים אך מדובר כבר בלפני כמה שנים. המכוניות על הפרק הן סוויפט 2008-2009 לעומת סיריון בשנתון 2010-2011. המכוניות המדוברות הן מליסינג, פחות מ70 אלף קילומטר על כל אחת. אמנם יצא לי לקרוא בנושא אבל אשמח אם גם אתם תוכלו לעמוד ע…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 6 תגובות
- 722 צפיות
יש לי התלבטות בין 2 רכבים- מאזדה 2 2009 דגם dynamic. טויוטה קורולה 2007 אוטומט. הרכב נוסע בסביבות ה20k בשנה ורוב הנסיעות הם בשטח קצת הררי (שומרון). אני לא צריך רכב ספורט או טורבטו.. אנחנו זוג צעיר שרוצים רכב שישרת אותנו באמינות ובחיסכון יחסי. אם יש למישהו רעיון לרכב אחר בתקציב של עד 35000 ש"ח שעולה על הדגמים שרשמתי אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב משפחתי הציעו לי פורד פוקוס 2006 מטופלת עם ק"מ נמוך אני מתלבט בין זה לבין ההונדה סייויק 2004. והתקציב שלי עד 26K מה כדאי מבחינת דלק מבחינת טיפולים ואחזקה. חשוב לי שיהיה אוטו שלא יסחב לי הרבה דלק בנסיעות בתוך העיר ושיהיה אמין ונוח תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, חברה שלי נתפסה על הi20 החדשה ברמת אבזור פרימיום. המחיר של הרכב סביבות 105K. אין עדיין מבחני דרך שנעשו בארץ אז אני קצת בערפל בעניין הזה. אשמח לקבל חוות דעת על הרכב ממי שאולי קצת מכיר.
הודעה אחרונה מאת Eliboy, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום חברים בקיץ הקרוב אני מתכנן סוף סוף להגשים חלום ישן ולרכוש רכב חדש מהחברה. אני מתלבט בין שני רכבי יונדאי I20 2015 או I30 2015 הדגם הראשון אמור להגיע לאולם תצוגה ב1 למרץ. ביקרתי אתמול בסוכנות של יונדאי בחולון הנציג ניסה בתוקף לשכנע אותי שעבור משפחה 3 נפשות מספיקה הדגם החדש I20. אני בספק עם הוא צודק. האם יש לכם ניסיון עם הI30 האם היא אמינה ומה היא צריכת דלק האמיתית שלה? ומה הוא מחירון הטיפולים ומחיר החלקים? תודה מראש לכול העוזרים. לגיל :lol::-)
הודעה אחרונה מאת lancer_06, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, הגיעה העת להתחדש , נהגתי 6 שנים על סוזוקי סוויפט אוטומטית. חשבתי לעבור לסופר מיני ידנית . הסיבות: 1. הפרש גדול בין אוטומט לידני. 2. חיסכון בדלק. והשאלה, מה כדאי? מחר נסיעת מבחן על הפיאסטה המוצעת במחיר נוח יחסית. סוויפט ידנית? ריו? צרפתייות? מה הולך היום? תודה,
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
כבר יש לי 4 ילדים, והבוס מוכן להחליף לי את הרכב. אז אני זקוק לייעוץ לבחירת רכב חדש. צריך שהוא יהיה עם 6 או 7 מקומות תיבת הילוכים אוטומטי ועם שווי שימוש כמה שיותר זול, אחרת אני פשוט אסתפק ברכב 5 מקומות שיש לי (C3 עם שווי שימוש של 2600) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת elita, -
- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום רב מתעניין ברכב הנ"ל מישהו יכול לשפוך אור על הרכב ? ביצועים, אחזקה, צריכת דלק, וכל מה שיודעים בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי. בעקבות פיטורין...חייב לקנות רכב. תקציב לא מדהים (30K וגם זה בלחץ) ןנראה לי שצמצמתי לסוזוקי ליאנה או סיטרואן C4 2008. אנחנו משפחה פלוס תינוק. נסיעה עירונית לרוב ובין עירונית פעם בחודש. אולי בכלל כדאי לקנות מסוכניות הרכב בשביל לרכוש בתשלומים? גם לשים 30 אלף כבד לי.. אשמח להצעות או המלצות
הודעה אחרונה מאת avsb, -
-
פיג'ו 308 2014-2015 1 2
מאת elirazb-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום, ברצוני להחליף את הרכב המשפחתי באחד חדש. יש לנו כיום אוקטביה 1.8 טורבו משנת 2009. התקציב הוא בסביבות 120 בהנחה ואני עושה טריידאין על האוקטביה. די צימצמתי את האפשרויות ל308 מסיבות של מרווח, גיר/מנוע (אומנם חדשים אבל לא מצאתי תלונות), איכות וסחירות בהמשך. אם יש רעיונות או הצעות לאופציות אחרות אשמח לשמוע. בנוסף, אשמח לשמוע מבעלים של 308 החדשה חוות דעת על הרכב ומחיר הקניה (יש מבצע של לובינסקי בימים הקרובים ואשמח לשמוע איפה אני אמור לעמוד פלוס מינוס). תודה אלירז
הודעה אחרונה מאת elita, -
-
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. יומיים האחרונים לקחתי שתי רכבי פיגו 308 לבדיקה, את שתיהן לא רכשתי בגלל כמה בעיות מכניות. המכונית הראשונה- שנת 2009, 59 אלף ק"מ, יד 2 (פרטית)- בבדיקה עולה כי תושבת מנוע פגומה, רעש ממערכת התיזמון ושסתומים, נזילת שמן גיר, מערכת פליטה רועשת, נקישה בשילוב הילוכים ותיקוני מרכב קלים. היום בדקתי רכב נוסף- סוף 2008, יד ראשונה, הרכב נסע 4,600 ק" (פרטי). לאחר בדיקה- נזילת שמן רבות, מראש המנוע, כאשר פותחים את מכסה המנוע ניתן לראות את השמן. בנוסף, יש נקישות בגיר, פגיעות מרכב קלות מאחור, החלפת פגוש קדמי. נסענו למוסך פיג'ו- עלות תיקון הנזילות שמן כ-2500 ₪ לפני עבודה. אמרתי לבעל הרכב שיתקן את התקלה ואז יהיה על מה לדבר. על פניו, מלבד בעיית השמן, הרכב שמור וכמע…
הודעה אחרונה מאת אריה1986, -
רכב זול לאחזקה - עד 40K 1 2
מאת Nub-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אהלן, אשמח לעצתכם: - הרכב מרבית הזמן יישב בחניה\נסיעות קצרות. - חשוב מאוד אמינות ואחזקה זולה. - למרות שהנסיעות אמורות להיות קצרות, לא בא לי לאכול את הלב לפני כל נסיעה בגלל צריכת דלק מוגזמת. - חווית נהיגה ומראה סבירים - לא נהג מירוצים. - עדיפות לאוטומט, לא קריטי בטירוף. המצב הכי גרוע מבחינתי זה שאקנה את הרכב שיכניס אותי לבור כלכלי, כי כסף אין לי. קיבלתי במיוחד את התקציב הנ"ל לקניית רכב, אני צריך שהוא יהיה שם כשאני צריך אותו ויוציא ממני כמה שפחות כסף על היום יום... אשמח אם תפרטו גם על השנתונים שאתם ממליצים, למשל ראית שבתקציב אני אולי יכול לקנות מאזדה 2 9\2010, אבל טויוטה יאריס 2007, ואין לי מושג מה עדיף. תודה
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- 19 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום רב חברים, אני מתכנן לקנות רכב בזמן הקרוב ואני מתלבט בין כמה אפשרויות. אוטו חדש i10 ב-60,000 ש"ח במימון .. או פיג'ו 208 שבמבצע היום יום אחרון, אבל אני מאמין שבעתיד הקרוב יהיו מבצעים והנחות נוספים. או אוטו ישן בתקציב של 15-16K. השאלה עד כמה משמעותי הפער בעלות אחזקה חודשית\שנתית של אוטו חדש לעומת ישן ? לצורך העניין הפיג'ו 208 ההוצאות היבשות: 1,000 בחודש (60תשלומים) + בערך 450 דלק בחודש + 350 ביטוח. ואני לא כולל את האגרה שצריך לשלם בהתחלה. אוטו ישן: 420 (הלוואה) + 225 ביטוח + 500 דלק (יש חיה כזו?) + 180 על תיקונים בממוצע לחודש במקרה אידאלי ? * עם אוטו ישן אני לא מתחייב לדבר פרט להלוואה (ללא ריבית אגב) מצד אחד מקנה שקט נפשי …
הודעה אחרונה מאת optimizeRu, -
- 0 תגובות
- 649 צפיות
שלום לכל חברי הפורום, אני מעוניין להתייעץ ברכב עבור אמא שלי. אשמח לקבל חוות דעתכם על מיצובישי ספורטבק 2015. מחירו די אטרקטיבי עבור רכב מהניילונים ואמא שלי אהבה את המראה שלו. האם יש לו איזה שהן בעיות אמינות? סך הכל הדרישות שלה הן סטנדרטיות: שיהיה זריז (יחסית לרכב משפחתי) שיהיה נח שיהיה אמין מרווח פחות חשוב (היא נוסעת יחידה) צריכת דלק לא קריטי (היא נוסעת מעט) תודה רבה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת elad_f, -
- 1 תגובות
- 589 צפיות
שלום חברים. אני רושם את הבקשה עבור חבר יקר. לחבר תקציב של עד 65,000 ש"ח, והוא מעוניין לרכוש רכב חדש עבור המשפחה. המשפחה מונה זוג (הורים) + 2 בנות קטנות ומתוקות. העסקה צריכה לצאת בהלוואת בלון או כל עסקה אחרת מעניינת.(או ישירות מהחברה, או חברות הליסינג הגדולות). 95% מהנסיעות הן עירונית והיתר משולב. 2 הנהגים בעלי רישיונות גם אוטומטים וגם ידניים, אם יש חיה כזו באוטומט זה כנראה עדיף יהיה. הרכב ישמש את המשפחה לפחות ב-3 שנים הקרובות. (עם אופציה לחידוש נוסף של העסקה). הערכה שלי: הנסועה השנתית שלהם תהיה כ-10,000 ק"מ לכל היותר. המלצתי לחשוב בכיוון רכב היברידי כיוון שחסכוניות זהו הפרמטר מס' אחד שלהם, אך אינני יודע איזה מבין הרכבים ההיברידים הם המומלצים על ידכם, ועל…
הודעה אחרונה מאת mogo, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 883 צפיות
אני שוקל לקנות רכב מאדם שטוען שהרכב בבעלות קרוב משפחה, והוא מוכר עבורו כי הוא לא בארץ. יש רשיון רכב + ת.ז. מקורית + יפוי כח. ע"פ מה שקראתי, לא תהיה בעיה בהעברה עצמה. אבל האם אני חשוף להונאה? מה יקרה אם בעוד חודש הבעלים יגיע וידרוש את הרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
אני חדש פה , אני עוד חודש 18 יש לי כרגע 20אלף שקל אני רוצה להביא רכב עם 150 + - כ"ס ושנתון מ2002 אפשרי? אפשר המלצות? תודה
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
-
לובינסקי טרייד הציעו לי היום C4 מליסינג עם 90-100 אלף קילומטר, כולל השבחה ויישור קו מלא + אחריות וטיפולים לשנתיים במחיר של 35 אלף ש"ח. לדברי הנציג הרכב מגיע ברמת אבזור יפה (מחשב דרך, קרוז קונטרול וכו') אשמח לשמוע את דעתכם בייחוד בהתייחס למנוע ולגיר (יש לי חשש מגיר צרפתי"עצל" ומנוע שלא סוחב. הטראומה הכי קרובה שאני זוכר זה סיבוב שעשיתי במגאן 2 2006 ... ). יש מצב גם ליהנות ממנו ?
הודעה אחרונה מאת bnaya029, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול אם יש רכב ויש לו 2 בעלים רשומים (אחד האבא והשני הבת שלו- יש להם אותו שם משפחה) והם מוכרים את הרכב אז שניהם צריכים להיות בהעברת בעלות? רק אחד? רק אחד ו2 ת.ז? ייפוי כח? תודה
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- 3 תגובות
- 527 צפיות
שלום אני מעוניין לקנות כרכב שני לבית רנו דור 2 - COMFORT EX DCI אוטומט דיזל 1.5מודל 2005 רציתי לדעת מה כדאי לבדוק ברכב לפני הרכישה מה המחלות של הרכב והאם הוא מומלץ ואיך הגיר האוטומט במודל הזה האם הוא הAL4?כמו בבנזין?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 3 תגובות
- 917 צפיות
שוקל לקנות טויטה אוונסיס 2009 בשנה זו השתנתה הצורה לצורה חדשה. רציתי לדעת הההבדלים בין הדגמים GLI וVALVE ?
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -
כיום נוסעים על פולו 2008 ומאחור מרגישים את מהמורות הכביש ולמעשה גם מקדימה. מחפשים הרגשה יציבה. אני מכירה את התכונה הזאת ממוניות, או רכבי מנהלים. האם אתם מכירים את התכונה הזאת גם ברכב פרטי/משפחתי? חשוב לי שארגיש בטוח גם במושב האחורי. המחיר גמיש, מהיבואן או יד שניה, נראה לפי ההמלצות. אבקש המלצות לא ממשווקים אלא מהכרות, תודה
הודעה אחרונה מאת pizo, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 749 צפיות
שלום, שמי מיטל, לפני קניית יונדאי i20 מחברת השכרה. לרכב 106,000 ק"מ. נשלח היום לבדיקה לפני קניה ובדו"ח מופיע תחת שילדה ומרכב ליקויים בעל משמעות נמוכה: תיקונים במרכב פח וצבע כולל דופן אחורית ודלתות, פגיעות פח ופגמים בצבע סביב, תיקון בפגושים. זהו הסעיף היחיד שבו מופיעות הערות בשאר הסעיפים מופיע v. מהי המשמעות של הערה זו? האם הייתם ממשיכים לקניה או עוברים לרכב הבא? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 28 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מי שראה פתחתי לפני כמה זמן שרשור על רכב ספורט שברצוני לקנות.. האפשרויות היו GTI ו s3 הS3 ירדה מהפרק בגלל התקציב.. עכשיו זה השלב הסופי שכבר נמכר האוטו וההתלבטות היא כי גם זה רכב משפחתי בין במוו 328 לבין קאדילק ATS? ויש נושא נוסף.. קשה למצוא 328 יד 2 , יש הרבה יותר 320, האם שווה לקנות 320 לקשורי ולשים לה תוכנה והיא תגיע לביצועים של ה328?
הודעה אחרונה מאת GTI33,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 949 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- לב טוב
- itzik123
- sperial
- SlowRide
- Jeka88
- WE988244
- BioS
- danbr
- אליה
- אורי מ.
- chilcom
- srool