ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, ברצוני לקנות רכב חדש. הוא צריך להיות ג'יפון אבל לא קטן. אין באמת צורך אמיתי ב4x4 אבל הוא צריך להיות מרווח עם תא מטען גדול וגבוהה ביחס לפרטיות. הרכבים שעלו הם 1. קשקאי 2015 2. טויוטה rav4 3. מזדה cx5 זה כיוון ככלי לקטגוריה. לא ראיתי/שמעתי על מבצעי סוף שנה משום מה. לא אכפת לי לקנות רכב שצריך לעבור יד ולשלם מחיר בהתאם. במידה ויש מידע כלשהו אני אשמח לדעת. כמובן גם לשמוע הצעוצ נוספת על רכב שיכול להתאים. תודה
הודעה אחרונה מאת Bersi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לאחר שקיבלה 4 כוכבים במבחן ריסוק ancap יהעה נכון לומר שהיא יישרה קו עם המתחרות מבחינת הבטיחות?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 0 תגובות
- 495 צפיות
שאלה לגבי ההונדה סיווק הייבריד יש דגם כזה סדאן עם מנוע הייברידי עם סאן רוף מגנזיום? ובכללי מה אתם אומרים על סיווק הייבריד על דלק אחזקה טיפולים? תודה
הודעה אחרונה מאת yaniv9494, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ובכן, לאחר ביקורים לא מועטים במוסך החליט אבי למכור את האודי A4 עם 0 תקלות. איני מבין גדול בתחום וגם אבי לא, סטטוס ללא רכב במשך תקופה ממושכת מידי הוא בעיה בשביל אבי אך הצעתי לשמוע רעיונות וכיוונים באינטרנט לפני בחירה פזיזה. הדרישות: הנסועה בסביבות ה17000 בשנה, התנהגות ונוחות - "שירגיש כמו האודי". גיר אוטומט. התקציב הוא 40+, ולדבריו בגדול "יפני", ציין את טויוטה בפרט. אשמח אם תשפכו או על הפרשה. תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני מחפש לקנות רכב חדש כנראה בסביבות אפריל\מאי. עכשיו התקציב ינוע בין 40-50K הסבירות שזה יהיה כנראה 50K גבוהה עכשיו אני מתלבט בין: מאזדה 3 הצורה החדשה 2009-10. יונדאי I30 גירסאת הפרימיום (המאובזרת יותר) 2009-10. ומיצובישי לנסר 2009-10 מתלבט בין גרסאת הספורטבאק לרגילה. אשמח לחוות דעת על התנהגות כביש, בטיחות, צריכת דלק יוקר תיקונים וכל מה שיתן אינפורמציה מועילה וטובה. מה שחשוב לי זה בעיקר נסיעה חלקה וזריזה עם צריכת דלק סבירה לא מחפש אחד לעשרים אבל שיהיה חסכוני בטווח של עד 1.16-1.15 עדיפות לכמה שיותר שקטה וכמובן בטיחותית ומאובזרת זה בונוס. ואשמח רק לוודא אם יש אמת במה שאנשים אמרו לי בנוגע לכך שביונדאי I30 המנוע הולך מהר כי לא מטפלים או כי לא מתחזק…
הודעה אחרונה מאת busta20, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קליאו 2009 יד 3 (רכב בבעלות היבואן), 30000 ק"מ מטופלת רק במורשה יש קצת שריטות אבל לא מש'ו רציני, בוצעה בדיקה בקומפיוטסט חוות דעת מאנשים שקצת יותר מבינים והאם כדאי לקחת אותה לבדיקה מטעמי, הבדיקה התבצעה לפני כחודש
הודעה אחרונה מאת adi_b, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני בהתלבטות כרגע מה לקנות, האם ללכת על גטס 2008 GLS אוט' 1.4 שעברה 100K קילומטר או בכלל לרדת בשנתון ובאותו מחיר לקנות גולף FSI 2.0 2004 אוט'(150כ"ס) שעברה 100K קילומטר הצורה החדשה. אני יודע שמבחינת צריכת דלק שני הרכבים די דומים, האם זה נכון? KML לא מכיר את הדגם הזה ולא נותן נתונים לגביו. אז השאלה היא האם העלויות אחזקה של הגולף באמת הרבה הרבה יותר גבוהות ? מישהו יכול לתת לי דגימה של תיקונים או טיפולים דומים ואת ההבדל במחירים ? אני כן עובד כל חודש אז לא נראה לי תהיה לי בעיה להחזיק אותה, העניין זה כמה אני אבזבז. אני בטוח שהגולף תהיה מהנה יותר, בטיחותית יותר, תישב טוב יותר על הכביש, אבל האם כל זה שווה כדי לרכוש רכב עם 11 שנים על הכביש ועלויות אחזקה יחסית גבוהות? …
הודעה אחרונה מאת LuppiK, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 736 צפיות
הי חברים, יש לי קורולה אוגוסט 2008 רובוטית שנרכשה מאלבר לפני 3 שנים. האם לדעתכם שווה לשדרג אותה לדגם 2011/2012, אני מניח שבתקציב שלי אני אצטרך להתפשר בקמ גבוה (מתכנן לעשות טרייד אין מאלבר ככל הניראה). האמת, אני מאוד מרוצה מהרובוטית, ולא הייתי מחליף אלמלא הפחד שהוא יחליט להיתקע באמצע נסיעה בכביש מהיר עם הילדים. מחירון יד 2 מראה לרכב שלי כ43200 ש"ח, אני מניח שאלבר ייתנו פחות בטרייד אין.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
הרכב 107000 קילומטר פרטי יד ראשונה, החליפו פגוש קדמי, פגוש אחורי ומכסה תא מטען עקב תאונות - הכל חלפים מקוריים וטופל במוסך טויוטה, אין פגיעות בשאסי. הקנייה מגיעה עם אחריות של המוסך לשנה או 25000 קילומטר והיא על גיר, מנוע ומכלולים. התיבה הרובוטית סבבה אנחנו מסתדרים איתה כדי לחסוך בדלק. הם רוצים עליה 50000 ש"ח. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
- 2 תגובות
- 702 צפיות
שלום, אני שוקל רכישה של אחת והייתי שמח לשמוע מאנשים שהיה בבעלותם הרכב הנ"ל (מדובר על הגירסת קופה 180 כוח). 1. כמה זה נורא מבחינת בלאי ותקלות להחזיק רכב משנתון כזה נמוך? 2. האם כדאי לעשות מעבר מאיביזה FR 2007 (האיביזה הוכיחה אמינות נפלאה, למעט טיפולים שוטפים לא הייתה אפילו תקלה אחת) 3. איך ה-TT מבחינת כוח והתנהגות ביחס לאיביזות קופרה/FR?
הודעה אחרונה מאת נהג_חדש, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 935 צפיות
שלום לכולם, שמי עומרי, אני קצין קרבי בצבא והתעניינתי באאודי a3. רציתי לשאול אם העסקה הבאה כדאית והאם בכלל כדאי לי לקנות את הרכב מבחינת סחר עתידי ועלויות חודשיות. פרטי העסקה - אאודי a3 5 דלתות, מנוע 1600 שנת 2010, 70000 קמ, אני אהיה יד 2. חבילת אבזור שארפ, שחורה עם סאנרוף וכו' העלות היא 76000. כדאי? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכם חברים נאמנים. פיאט יצאו בימי מכירות, וכעת מוכרים את הפנדה החדשה ב 59 K. כיום ברשותי קיה פיקנטו ידנית, 1000. לא חסכונית וחזקה במיוחד. מה דעתכם על הפנדה? צריכת דלק? אמינות? חזקה? הייתה לי אחת מהצורה הקודמת , לא התאכזבתי לרגע. האם היא טובה או מומלצת יותר מהפיקנטו? אודה לכם
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 590 צפיות
שברולט ספארק 2015 או קורולה 2008?
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
- 1 תגובות
- 604 צפיות
שלום לכולם , אני בחיפושים לקניית רכב ראשון שלי.. עדיפות לרכב קטן חסכוני בדלק בתקציב של K30-40 גיר אוטומטי... יש לי התלבטות קשה בין קנייה מחברות הליסינג למינהן לבין בעלות פרטית, שכן הסיכוי ליפול בפח ב -2 הדרכים האלו גבוה. הדעות על קנייה מליסינג מאוד מבלבלות יש אנשים שממליצים עלייה בחום ויש אנשים שמזהירים ממנה כמו מהשטן. השאיפה היא כמובן לקנייה בטוחה בראש שקט בלי ריצות למוסך כל שני וחמישי. ההתלבטות הנוספת היא בבחירת הרכב המומלץ לפי הפרמטרים שציינתי קודם - דייהטסו סיריון // סזוקי סוויפט // יונדאי i20 או i10 // מאזדה 2 --אשמח לכל עצה והמלצה -- תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Zamboraaa, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 963 צפיות
שלום רב אני מעוניין לרכוש רנו קליאו דור 3 1.6 110 כ"ס, איך היא מבחינת אמינות, צריכת דלק, נוחות נסיעה בנוסף לדעת מה ההבדל בין הגרסאות Comfort Ex ל Pack Au?
הודעה אחרונה מאת adi_b, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני שוקל ברצינות לקחת את זה לבדיקה ולקנות אותו, גיר אוטומט, מטופל במוסך מורשה בקביעות רבה, עם ק"מ 190 אלף יד ראשונה, יש לו ספר טיפולים מאוד מסודר, במצב ממש טוב, מהדגם קומפטרליין נפח מנוע של 1984, אך אני רוצה להבין את הבעיות הנפוצות של גולף וכמה עלות לטיפולים זה מצריך, ומהי צריכת הדלק שלו, אני מעוניין להחזיק רכב לשנתיים, וצמיגים הוחלפו ב2013 מהסוג גודייר, והוא מוכן למכור את כל זה ב15 אלף שקל, מה דעתכם? ותדרגו מ1 ל10 את רמת אמינות שלה. תודה לעוזרים רמי.
הודעה אחרונה מאת eliordadon, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
אהלן חבר'ה אני רוצה לקנות אבארט 500 יד ראשונה. מישהו יודע את ההבדלים המדויקים בין הLusso לבין ה-Scorpine? הבנתי שזה רק באבזור? למישהו יש נסיון עם הרכבים האלו? אמינות, שירות מקצועי ,בלאי? יש למכירה לוסו 2013 באותו מחיר של הסקורפיון 2014. מה הייתם קונים? בנוסף, עד כמה כדאי ומומלץ לשדרג את הרכב בסדנת ה- EssEss של פיאט? מה ההגבלות שלהם והתנאים להתקנת המערכות? אשמח לחו"ד מקצועיות תודה רבה!!!
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
סקודה אוקטביה 1.8T 1 2
מאת ohad29- 23 תגובות
- 5 אלף צפיות
לאחרונה אני מחפש רכב משפחתי חדש להחליף את הרכב הקיים ברשותי. תקציה ? עד 150K מה שחשוב לי זה רכב גדול אמין ומהיר ואם ניתן חסכוני. חשבתי על מזדה 6 , אסטרה (5 דלתות ) ועוד חלופות עדשהגעתי לסקודה אוקטביה T1.8 מה שאני אוהב בה זה בגירסת האלגנס זה הפינוק , המנוע מה שאני קצת חושש ממנו זה הגיר שהיה ( אולי עדיין ) בעייתי וקצת מתבאס מהמראה שלו , מכך שאראה כמוהו לא מעט על הכביש , ומהאורךשלו ( היום נוסע על 5 דלתות ) אבקש להתייעץ ולשמוע את דעתכם , מה דעתכם על הרכב , עלויות אחזקה שלו , אמינות , שמירה על ערך במכירהועוד תודה מראש
הודעה אחרונה מאת j22bulfas, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, מצאתי למכירה לקסוס RX350 שנת 2006 מיבוא אישי. השאלה שלי היא האם יש לרכב הזה חלקי חילוף בארץ או שאצטרך להזמין חלפים מחו"ל במידת הצורך. בנוסף אשמח לחוות דעת מאנשים בעלי היכרות עם הרכב,אמינות ותקלות ידועות, צריכת דלק, נוחות נסיעה, נסיעה שקטה וכו'. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת j22bulfas, -
אהלן חברים, מחפש סופר מיני. חדשה בלבד. כרגע מתמקד בקליאו 1.2 או איביזה am5. יש אלטרנטיבות עדיפות בשוק? חוות דעת על אחת מהן?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מתעתד לרכוש רכב משומש משלמה סיקסט. האם בחברה זו מסוגלים או מחויבים להציג דו"ח טיפולים של הרכב מיום היוולדו?
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
- 2 תגובות
- 864 צפיות
פתחתי פה אשכול לפני כשבוע על ייעוץ בנוגע לסובארו B4 אבל אני עדיין מתלבט בין רכבים. האם הקרוז בגירסא הזו היא משמעותית יותר טובה מדגמי 2009 עם מנועי 1600? (דלק) האם כדאי בכלל ללכת לכיוון של הונדה סיוויק החדשה בשנתונים 2008/2009? הציעו לי באשכול הקודם שברולט מליבו אך אני לא מעוניין ברכב הזה. אני מאוד אוהב את הקרוז, רכב מפנק ביותר העיניין הוא שנהגתי כחצי שנה על דגם 2009 עם מנוע 1600 והוא שתה דלק בצורה מטורפת. ואם הדגם LT עם אותה הצריכה עדיף לי ללכת כבר לכיוון הB4. אשמח לעצות שלכם ולניסיון שלכם בנוגע לדגמים האלה. בנוגע לסיוויק, אין הרבה מציאות בשנתונים שהזכרתי ולכן אני קצת נתרע מהן. הקרוז בדגם הבא מצאתי אחת שהיא על גדר 'מציאה'. לכן התחלתי לשק…
הודעה אחרונה מאת elita, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 657 צפיות
שלום, מעוניין בהמלצה לרכב חדש עבור זוג+2. עדיף בגז' גדול, רכב נח ומרווח. אם אפשר משהו גם נחמד בשבילי... ולא רכב משעמם. עדיפות לאוטומט אבל גם ידני סבבה.
הודעה אחרונה מאת elita, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ניסן אקו מיקרה - 2012 ידנית 87,000 קילומטר יד ראשונה הבחור דורש 40 הכל בסדר והכל יפה בבדיקה מלבד הקלאצ' והגיר האחורי חורק. האם באמת לגיטימי שקלאצ' יהיה לקראת סוף חייו ב87,000 קילומטר? נכון, מדובר ב36,400 בשנה (שזה המון!) אבל ריאלי? אני מנסה לחשב את צעדיי הבאים מול המוכר, אמרנו שיום ראשון נסגר ונחליט, ברמת העקרון במידה והבוחן צודק זהו קנס של לכל הפחות 4,200 (קיבלנו הצעת מחיר ממוסך מורשה ניסן).
הודעה אחרונה מאת אדירכ, -
-
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום אז ככה, אשתי צריכה ללדת בקרוב ואנחנו רוצים להחליף את האלטו ידנית 2010 שלנו (רכב מעולה אגב). ההתלבטות: (כולן אוטומטיות) סופר מיני חדשה יד 1, 0 ק"מ: קיה ריו, יונדאי I25, פורד פיאסטה, מיצובישי אטראז' או משפחתית משומשת: טויוטה קורולה, מזדה 3 דרישות עיקריות (לפי סדר): 1.צריכת דלק 2.אמינות ואחזקה זולה 3.נוחות ואבזור אודה לכל עזרה
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
- 0 תגובות
- 538 צפיות
אני צריך דעה לגבי סוזוקי איגניס 1.3 אוט gl נפח 1,300 האם כדאי להשקיע ברכב מהסוג הזה?מבחינת נוחות בעיות מכניות חיסכון בדלק מה השנים החזקות שלו....או שיש דגמים אחרים של גי'פונים אחרים ששווים יותר מימנו באותו מחיר פחות או יותר תודה לכל מי שעונה
הודעה אחרונה מאת uzirock, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 699 צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב ידני עד 50 אלף שח. שנתון 2012 ומעלה. מה דעתכם על I30 ידני הצורה החדשה?נמכרות סביב 55 אלף 2012-2013.האם שווה את המחיר?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 608 צפיות
שלום, הייתי שמח לקבל המלצת לקניית רכב שטח עם 7 מקומות. הדרישות הם - נח בעיר ובנסיעות בן עירוניות חסכוני יחסית בדלק, שומר על ערך שוק. התקציב הוא באזור 125,000 ₪ אשמח לשמוע המלצות.. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם , ראיתי את הרכב הנ"ל במחירים ממש זולים גם במודל 2008 ורציתי לשאול איך האוטו בכללי ? כמה הוא חסכוני ? האם הוא אמין ? תודה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 590 צפיות
סגרתי שאקנה רכב שברולט ספארק שנת 2015. הרכב עלה לכביש בינואר 2015. מישהו אמר לי שיכול להיות שהרכב הוא שנת 2014 ורק העליה לכביש ב 2015. ולכן המחירון הוא של רכב 2014. האם הוא צודק? ואם כן איך אני מוודא שמדובר על רכב משנת 2015? תודה!!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 1,057 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Coresh
- IsraCar
- BoazB11
- ofer-1973
- DubelBoom
- avizaz
- גולדן191
- `Infinity
- benny-m
- EliC25
- Jef
- amosbmw