ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הי, מחפש לרכוש קורולה 2011 עם קמ סביב 105000. התקציב שלי לא גדול לכן סביר להניח שאצטרך טרייד אין. מה לדעתכם עדיף מבחינת אחריות, אלבר או אלדן?
הודעה אחרונה מאת nsw1989, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 820 צפיות
שלום חברים אני חדש פה אני מנסה עזור לידידה עולה חדש מחול בקניית רכב לאחר שפחדה ליפול על רכב לא טוב או שיעבדו עליה מכיון שלא מבינה. היא רצתה רכב עד 20000 ש"ח ורצתה את הגטס . מצאנו יונדאי גטס יד ראשונה 170000 אלף קילומטר והלכנו למכון בדיקה מממ בבני ברק. אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לעזור לי בממצאי הבדיקה. בעלת הרכב אמרה לנו שהיא תבדוק הכל במוסך וחצי מסך כל הטיפולים המצויים בטופס היא תוריד ממחיר הרכב עלות הרכב 20000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 778 צפיות
שלום לכולם, תודה מראש על העזרה. 2 הצעות לטרייד אין, שתיהן במחיר דומה. נוסעים בסביבות 10-15K בשנה. 1. קאיה קרניבל 07/2009, 140K ק"מ, יד ראשונה מפרטי. בדיקה תקינה. 2. מאזדה 5, 12/2010, יד ראשונה ליסינג, 83K ק"מ. בבדיקה- החלפת דלת וכנף. מה דעתכם? שוב תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 10 תגובות
- 985 צפיות
בוקר טוב מצורף טופס בדיקה מזדה 2008 165 אלף ק"מ יד שנייה נא חוות דעתכם אם הבדיקה טובה/סבירה/גרועה
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 653 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לקנות רכב ראשון. התקציב הוא כ12 אלף שח. האמת התעניינתי ביונדאי גטס שנת 2004-2006, הבנתי שזה רכב מצוין לרכב ראשון. אני מחפש לקנות ידני, עכשיו השאלה האם היונדאי גטס בשנתונים האלה הם רכבים אמיניפ ומה היא צריכת הדלק של הרכבים האלה. ועוד שאלה קטנה, האם יש רכב אחר שהוא נחשב לאמין בטווח מחירים הזה, תודה רבה לעונים !
הודעה אחרונה מאת Boxster, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הרכב שנת 2008, 132K ק''מ. רמת גימור הכי גבוהה (ACENTA+) יד שנייה פרטית. מבדיקה שעשיתי בעצמי הליקויים שנמצאו - שריטת חנייה גדולה בדלת אחורית, דרוש תיקון פח ותיקון צבע - רעידת מנוע בשילוב ל-D בעמידה (כנראה תושבות מנוע) - נורת ידית הילוך שרופה - פנסים קדמיים מעורפלים (דרוש ניקוי מקצועי) המוכר מבקש 39 אלף לאחר תיקון כל הליקויים שציינתי + התחייבות על מנוע,גיר,שילדה. עסקה טובה או להמשיך לחפש ?
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 793 צפיות
שלום לחברי הפורום אני חדש כאן בפורום ואשמח לשמוע את חוות דעת המומחים כאן לגבי רכישת פולקסווגן ג'טה. אני מתלבט בין הדגמים : 2011 - 1400 TSI או 1600 2012 TSI1400. שמעתי מאנשים שאמרו לי להזהר מהרכב הנל בגלל בעיות בגיר... האם באמת צריך להזהר בשנתונים האלה או שהבעיה תוקנה .? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 795 צפיות
מעוניין ברכב עד 75 - 80 K מקסימום, שנה מתקדמת (במסגרת התקציב) 2011? אני מחפש 1,600 אוטומטי משפחתית, נוהג כ 12,000 בשנה כרגע נוהג במגאן 2008 ותתפלאו כמעט ללא תקלות חוץ מטיפולים תקופתייים אשמח להמלצות
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בעוד שנה בלי ירידת ערך? או שכולם מקבלים את המחיר הזה בהתמקחות
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 943 צפיות
ללא עדיפות לרכב מסויים לא מעניין אותי המראה של הרכב מחפש רכב נח לתחזוקה וחסכוני בדלק ללא עדיפות לאוטומט או ידני אם למשהוא יש רעיון ???
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 909 צפיות
מחפש רכב מהנה לנהיגה כרכב ראשון עד 30K , נסיעה משולבת 50:50 בעיר ומחוץ לה, אולי אפילו עם יתרון קטן לכבישים בינעירוניים. אחרי הרבה התלבטויות חשבתי כבר לוותר ולקנות גטס GLS, ככה אני יכול לעלות בשנתון כמה שיותר ולקבל רכב שנה 08-09 בלי הרבה קילומטרים. העניין הוא שהמנוע והביצועים שלה לא מצדיקים את צריכת הדלק, וזה קצת מרגיז. לא מחפש רכב שיהיה יותר מדי חסכן, 1-12~ משולב זה בסדר, ואז פניתי לגולף בשנים 04-06 . מה אתם אומרים? האם יש רעיונות מיוחדים ? משהו שכדאי להתמקד בו ?
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש רנו מגאן החדשה סטיישן 1.5 דיזל 110 כ"ס 2013-2015, אשמח לקבל חוות דעת על הרכב תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
ערב טוב לחברי הפורום. כמו שאתם שמים לב לחתימה אני מוכר את האוטו שלי, בינתיים לא התחלתי לפרסם בלוחות הרכב אלא רק כאן ובפייסבוק...שיחות כמעט אין, הודעה פה, הודעה שם. שום דבר רציני. האמת היא שאני מפחד להתחיל למכור את הרכב, השיחות, הוויכוחים, הטרטורים, הטרולים שמתקשרים רק כדי ל*יין את השכל וכו'. עלה לי רעיון שאני לא בטוח ביעילות הכלכלית שלו אבל מבחינת נוחות הוא פשוט מושלם. יש לנו בבית גם יונדאי I800 2011 שמורה, מטופלת ומלוקקת עם תוספות בשווי של כמעט 10% משווי הרכב. הבעיה היא שהרכב צובר המון נסועה, המון...1200 ק''מ ביומיים זה כבר סטנדרט. ולא בא לי להיתקע בעתיד עם מכירת היונדאי כשהיא תהיה כבר שבורה מהיסוד. הייתי רוצה לנצל את ההזדמנות הזאת ולשלוח את היונדאי ואת הפור…
הודעה אחרונה מאת Shwantz, -
- 1 תגובות
- 591 צפיות
אהלן, אני סטודנט מחפש רכב בטווח 20-30אלף, ללימודים בעיקר יש לי נסיעות של 450ק''מ בשבוע הרוב בין עירוני, כך שצריך מנוע עמיד. חשוב שיהיה חסכוני, עלות אחזקה זולה ושיהיה יראה טוב לצעירים (לא אוהב את כל המיני , פיקנטו וכו') אבל אמרתי פה שלמות אז אשמח למשהו בכיוון... חשבתי בנתיים על סיויק 2005 ופולו 2005? אשמח לעזרה והצעות! בלי קשר... יום הבוחר שמח ובלי שטויות בקלפי
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, מתלבט ברכישה של קומפקטית אוטומטית, יד שניה. תקציב - 60K - קצת גמיש נסיעות - במשך השבוע בעיקר בעיר אך פעם בשבוע נסיעות ארוכות לכן חשוב שיתן חווית נסיעה נוחה ועדיפות למתלים רכים (הכבישים בארץ לא משהו ולהרגיש כל בור בגב זה פחות נעים) בהתחלה חשבתי על קיה פיקנטו עם שנתון גבוה וק"מ נמוך, לאחר מכן עלתה לי מחשבה שיש אפשרות למצוא בתקציב הנ"ל גם bmw סדרה 1 (2007) או מאזדה 3 (הדגם הקצר) - 2008 או אפילו הונדה סיווק הקצרה (2008) ואפילו A3 (2008) גם נכנסת בתקציב השאלה, עד כמה עדיף רכב עם שנתון גבוה וק"מ נמוך (פיקנטו) לעומת רכב מתקדם עם שנתון מעט יותר נמוך? הרי בשנים האחרונות כמעט ולא היו שינויים משמעותיים מבחינה טכנולוגית, מה עדיף לדעתכם? הדיל…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 576 צפיות
שלום לכם. מתייעץ בשביל ידידה שמעוניינת בקניית רכב. דרישות: אחזקה זולה. אמינות. עיצוב. צריכת דלק. תקציב 30K. גיר אוטומטי חובה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 תגובות
- 663 צפיות
שלום רב, מבקש את עזרתכם בייעוץ לרכב 7 מקומות עפ"י הרשימה הבאה וכמובן שאשמח לשמוע המלצות נוספות: 1. שברולט טראוורס 2010-2012 2. קרייזלר גרנד וויאגר 2010-2012 3. לנד-רובר דיסקברי 3 2005-2007 4. טויטה לנד-קרוזר 2005-2007 התקציב נע עד סדר גדול של 160 אלף ש"ח הרכב משמש את בת זוגתי ביום יום לנסיעות עירוניות בעיקר ובסופי שבוע את כל המשפחה. נסועה שנתית של 8,000-10,000 ק"מ, כך שאין ממש חשיבות לצריכת הדלק. כיום משתמשים בקאיה קרניבל שעושה את את העבודה היטב אבל מאוד משעממת אותי. 4 ילדים בגילאים 3, 3, 5 ו-8 בכל מיני סוגים של בוסטרים כשהגדול יכול לשבת כבר מקדימה אם מנטרלים את כרית האוויר. נטיית הלב של האישה זה שברולט טראוורס בעיקר בגלל סיבות של פוזה "אני נראית…
הודעה אחרונה מאת oferman, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, אני חושבת לקנות ניסאן נוט 2011. אשמח לשמוע דעתכם על הבחירה. יש בסוכנות טרייד אין ניסאן נוט יד2 (בעלות ראשונה ליסינג ובעלות שניה פרטית) שעשה 88000 ק"מ ועולה 50 אלף ובבעלות פרטית ניסאן נוט יד ראשונה פרטית שנסע כבר 132000 ועולה 45000 מה עדיף ולמה? אשמח להסבר. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת SLS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני מתלבט אם לרכוש את הרכב. בתגובות של אנשים ישנה צריכת דלק בין 1 ל 10 לבין 1 ל 20. יש פה אנשים עם הרכב בגרסה הידנית שיכול לומר כמה הוא צורך? ההפרשים בין הנהגים השונים הזויים..
הודעה אחרונה מאת amiel3, -
-
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 11 אלף צפיות
היי חברים, לאחרונה חזרתי מחו"ל אחרי תקופה ארוכה ואני מעוניין לרכוש רכב שישרת אותי בארץ. הדרישות שלי היו: רכב נח (עדיפות ל4*4) בעל ביצועים נאים וצריכת דלק סבירה וחשוב גם שיהיה סמל סטטוס (אני בעל חברה לכלי צמ"ה ולצערי בתחום מסתכלים על הרכב לפני שמסתכלים עליך). התקציב נע בין 200-230K, אחרי שבחנתי כמה אופציות כמו במוו X5 מרצדס M CLASS ודומיהם קיבלתי הצעה מעניינת לרכוש רכב ממכר רואה חשבון שהציע לי רכב של לקוח שלו לפני שהבנק יקח לו את הרכב (כנראה לא עמד בתשלומים), הרכב הוא BMW X6 משנת 2009, דגם 35D יד 3 אשר עשה 170,000 ק"מ, מבחינה חיצונית הרכב נראה טוב מאוד, מבחינה פנימית יש סימנים של הזנחה כגון ריפודים מלוכלכים, כפתורים שקצת מתקלפים (זכור לי כמחלה של הגרמניות), גלג…
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. חושב לקנות חדש מליסינג 0 ק״מ - מחירים פחות או יותר זהים, קיה זולה בכ5 אלף. שני הרכבים די זהים במחיר ובמפרט. הבנתי שסיד מיועדת לשוק אירפואי בעוד שיונדאי היא לשוק מזרחי יותר וזה בא לידי ביטוי באיכות חומרים. מה הבדלים חוץ מזה? מנוע/גיר, ביצועים, ירידת ערך?
הודעה אחרונה מאת RonenT80, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
התקציב בין 80,000 ל- 100,000 ש"ח אפר חריגות לכאן או לכאן שנתונים 2007 עד 2011 של הרכבים שבכותרת נכנסים בגבולות התקציב. נסועה שנתית כ- 25,000 ק"מ ברובה עירונית לרוב נוסע לבד (מרווח במושב האחורי פחות חשוב לי) התכונות שמחפש לפי סדר חשיבות יורד: איכות/נוחות נסיעה - הכוונה גם לאיכות החיים בתא הנוסעים, איכות החומרים, איכות מערכת הסאונד ובידוד הרעשים, נוחות המושבים, חישמול ואיבזור ופינוקים וכו' אמינות- לא רוצה לראות את המוסך אלא רק בטיפולים שוטפים (עד כמה שניתן - בכל זאת רכבים לא ממש חדשים) חסכון בדלק (יחסית כן..) ביצועים - יכולת האצה בעיקר הנאה בנהיגה - בכל זאת בסיבוב הבא לא רוצה לחטוף מחלת ים... הייתה לי מרצדס C שנת 2002 אהבתי. ענתה על הדר…
הודעה אחרונה מאת drivemaster, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היה לי ויכוח עם חבר שרצה לקנות רכב שעלה וירד כל יום לירושלים. אמרתי לו שיבדוק את האוטו טוב לפני הבדיקה, ואכן הסתבר שהאוטו שיש לו טיפה יותר משנה על הכביש עבר כבר טיפול בברקסים. להתרחק? או שכל עוד הרכב טופל בזמן אין באמת סיבה לא לקנות לאחר בדיקה.
הודעה אחרונה מאת inon007, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
חברים שלום לכולם אני חושב בימים אלו להחליף את הרכב שלי ( יונדאי אלנטרה 2001 ) לאחר חיפוש בפורם שלא מצאתי אשקול עם השווה לרכבים שאני מתלבט לגבהים החלטתי לפתוח אשקול בנושא ואשמח לעזרה שלכם אני מחפש רכב משפחתי גיר אוטומטי בין השנים 2006-2008 שהיה במחיר גג עד 30 אלף מאוד חשוב לי אחות הנסיעה והישיבה ברכב שתהיה נוחה ושקטה ושהיה גם כמובן קצת אבזור אני חשבתי על כמה רכבים ואשמח לקבל את דעתכם על כל רכב הרכב הראשון זה פורד פקוס הרכב השני זה מזדה 3 הרכב השלישי זה מיצובישי סופר לנסר ( למרות שפחות ניראה לי כי לא אהבתי את הפלסטיקה שלו ) ועם כבר מדברים על מיצובישי מה הבדל בין כל הדגמים (לנסר קלאסיק , סופר לנסר , לנסר איוולושן)
הודעה אחרונה מאת cars-@-lover, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, ראשית, גילוי נאות - אני מסתובב כאן לעיתים די רחוקות, לרוב שאני קורא בעיתונות על השקה או איזה ידיעה מרעישה ומעניין אותי לשמוע דעות שונות. בשבועות האחרונים, בעקבות עבודה חדשה, התחלתי לנבור בפורום ביתר אינטנסיביות מכיוון שאני צריך רכב ואשמח מאוד לעזרה בנושא בגדול אני מתכוון לעבור 15,000 ק"מ בשנה, נסיעה בין עירונית באיזור מישור החוף, כאשר 99% מהזמן הרכב יאוכלס ע"י שני אנשים (ואולי גם כלבה). בתכלס מה שחשוב לי זה אמינות, מחיר וסחירות עתידית של הרכב, ואם אפשר גם - וכן אני יודע שזה ישמע מצחיק לרובכם פה בהינתן התקציב - הנאה מסויימת מהנהיגה - וכן אני מהזן המוזר שאוהב לנהוג בידני. ההתלבטות שלי עומדת בין קניית רכב חדש במבצעי הבחירות (או במבצעים עתידיים בעת…
הודעה אחרונה מאת chicka, -
- 2 תגובות
- 629 צפיות
מישהו מכיר מכון אמין לבדיקת רכב יד שניה לפני קניה באזור חולון ראשון?
הודעה אחרונה מאת Aino, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
רציתי לקבל יעוץ לגבי רומסטר דיזל ידני למשפחה. קודם כל האם הוא מומלץ מבחינת אמינות ובטיחות? בהתחלה פסלתי כל מה שלא יפני מסיבת האמינות. דבר שני ראיתי כזה עם 200000 קמ שנת 2008, האם בשביל דיזל זה קילומטראז' סביר לקניה?
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
תאמת שמאוד התלהבתי מהסקודה יטי החדשה גם מהצורה שלה (יש כאלה שלא אוהבים) וגם מהאיבזור יש כאלה שאומרים שהגיר לא אמין אבל קראתי על זה המון, מ2011 לא היו בעיות מיוחדות עם הגיר חוץ מתלונות של אנשים שזה בעיר קצת מגמגם (אשמח לפירוט למי שמחזיק את הרכב). כבר ביצעתי הזמנה לסקודה אבל הציעו לי להסתכל גם על מכוניות אחרות. בדקתי את השברולט קפטיבה ספורט, לא אהבתי בגלל הגודל המשקל והמנוע הענק שזולל דלק. בדקתי את הקיה סול שגם מתאימה איכשהו לתקציב אבל הכיסא נמוך לי מידי וזה שיקול חשוב לי מאוד! הוצע גם לבדוק את הסוזוקי קרוסאובר אבל יש לי דעות קדומות על סוזוקי מאז הסוזוקי באלנו הרכבים שלהם קשים מידי, המושבים קשיחים מידי, הכל פשוט מאוד מאוד. אבל מצד שני אני חוסך כ20K בקניה של …
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מדובר על ה3 דלתות גגון נפתח. מדובר על מחיר של בין 15-18 אלף, לפני בדיקה כמובן. אני יודע שג'יפים ורכבי 4x4 בכלל יש להם מחירים משלהם בלי קשר למחירון, אבל שמתי לב שאצל לוי יצחק המחירון של הדגם מתחיל רק מ1997 ביד2 כמובן המחירון נמוך בהרבה ממה שמפרסמים מבקשים. האם כדאי ללכת על זה, בהתחשב בשנתון הנמוך שדורש פעמיים טסט בשנה? מה פחות או יותר ההוצאות טיפולים, תחזוקה, אגרה שנתית-טסט, ..? במידה וכדאי, על מה לשים דגש בבדיקה? מה ה'מחלות' או משהו שצריך לדעת על הדגם הנ''ל? הרכב מיועד לעבודות חקלאיות, לא לפסטן על בולדרים
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 0 תגובות
- 543 צפיות
הרכבים הם מאזדה 3 2007 או סובארו אימפרזה ניו אייג 2007. אשמח לפרטים כגון צריכת דלק ,בלאי,עלות טיפולים,ובכללי המלצות.(התקציב שלי עד:30000 ש״ח,אם יתקבלו הצעות לרכב מיצרן שונה).יש לציין שאני נוסע עם שני ילדים.
הודעה אחרונה מאת Ziv07,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 1,057 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Coresh
- IsraCar
- BoazB11
- ofer-1973
- DubelBoom
- avizaz
- גולדן191
- `Infinity
- benny-m
- EliC25
- Jef
- amosbmw