ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום איזה רכב עדיף מבחינת נוחות, אמינות וחסכון בהוצאות מבין שני הרכבים: 1) יונדאי אלנטרה 2001 1.6 אוט', 145,000 ק"מ 2) סוזוקי בלנו 2001 1.6 אוט, 135,000 ק"מ כאשר הרכב נועד למטרת 2 נסיעות בין עירוניות בשבוע וכמה נסיעות קצרות בתוך העיר כל יום.
הודעה אחרונה מאת zvrdvd, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
למישהו יש את הקטלוג של המבצע של סקודה וחבר?
הודעה אחרונה מאת j22bulfas, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני כרגע בחיפושים אחר הרכב הראשון שלי. אז ככה, חייב להיות מיני, ידני, וחסכוני כמה שיותר. הנסיעות שלי הם 100 ק"מ כל יום לעבודה (50 לכל כיוון) ויציאות לפעמים. אני דיי אוהב את הi10 החדשה, גם מכיוון שיצא לי לנסוע עליה וגם כי לחבר יש את הדגם החדש ואני יודע בוודעות שהיא עושה 1-18, שזה לדעתי לא רע בכלל. חשבתי גם על הפנדה החדשה. בכל מקרה אשמח לקבל הצעות. תודה.
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
סיטרואן C1
מאת Hen Yosfan-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 526 צפיות
2010 עולה בערך 30 אלף מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 תגובות
- 858 צפיות
שלום לכולם, מבקש את עצתכם בנוגע לרכישת איביזה סטיישן 1.2 TSI שנת 2013 יד ראשונה מליסינג עם 87000 ק"מ. הבנתי מקריאה בפורום ובאתרים נוספים על בעיות במנוע ובגיר. המחיר הוא 54000. תודה רבה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת lirankarin, -
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
החלטתי לפתוח נושא חדש...אשמח להתייעץ בהתלבטות אמיתית: האם לא כדאי בתקציב של 30-35K ללכת על רכב "מנהלים"- מונדאו/מאליבו? התייעצות רגעית עם חברים כמובן שלילית וטענות כו "השתגעת כמה דלק" נזרקו, אבל בעיון בפורום אני רואה שהמונדאו והמאליבו זוכות לתשבוחות מקיר לקיר בעיקר על נוחות אבל גם אמינות, ושהדלק -לא השד הכי נוראי בעולם. השאלה למה לא ללכת על זה מאשר על 1600 רגילה? מזכיר- אנחנו משפחה צעירה (+1 בקרוב+2) נסיעות לרוב בעיראבל אחת לשבוע מחוץ לעיר. מה חושבים? אני מבולבל לגמרי...תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 747 צפיות
חיפשתי רכב בסביבות 20 אלף מצאתי פיאט גרנדה ב19 אלף המוכר נשמע הוגן הרכב עשה 150 אלף קמ ידני 1200 האם הרכב יתאים לי ? אני בעיקר נוסע מחוץ לעיר ירושלים אשדוד פעמיים בחודש ועוד נסיעות קצרות מהמושב לירושלים אני כיום לא עושה יותר מ- 600 קמ בחודש מחפש רכב זול לתחזוקה וזול בדלק חיפשתי גרנדה 1400 בגלל כל העליות של ירושלים ולא מצאתי האם ללכת על 1200 וזהו או לחפש רכב אחר ? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 797 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות רכב עד 40K עם ק"מ שלא עבר את ה130K רצוי מאוד שלא יהיה מיני, אפשרות לידני אך לא מאוד מעוניין בכך. טווח הנסיעה הינו סביבות ה50-60 ק"מ ליום בדרך שברובה בין עירונית, נסועה שנתית אני מאמין שתהיה סביבות ה 10-15K. מומלץ כמה שיותר חסכוני ושיהיה מרווח מבפנים. לא מפריע לי הרעש ברכב וההרגשה של החצי שניה-שניה בין העברות. מעוניין ככל הנראה לקחת מאלדן לפי מה שקראתי בפורום בשלוש שעות האחרונות. ^^ תודה מראש לעוזרים.0
הודעה אחרונה מאת nirurshon, -
-
רכב עד 20K
מאת Buycar- 2 תגובות
- 653 צפיות
אני מחפש רכב עד 20אלף שיהיה מעל 1600סמק ומעל 110כ"ס שנתון 2004+ לא רנו , סיטוראן,פיג'ו תודה
הודעה אחרונה מאת Buycar, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם! ברצוני לקנות פולו 2015 החדשה מהחברה ואני רוצה לדעת מה אתה חושבים על האוטו והאם הוא כדאי?? חשוב לי שתפרטו לי בדיוק מה טוב ומה לא ואיזה עוד רכבים ״ קטנים״ ואיכותיים יש בסדרה של הסופר מיני שיכולות להתמודד אם הפולו....(איכות חומרים, חסכוני,ביצועים וכו׳) תודה מראש לעוזרים וחג שמח לכולם!!!
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב, יש אפשרות לשדרג את הרכב המשפחתי ( לנסר החדשה 1.8 140 כ"ס) ומחשבה היא על 3 הדגמים הללו. יונדאי וקיה במנועה 2.0 ליטר אוט, ניסן 1.2 טורבו. על היונדאי יצא לי לעשות נסיעה של כ 100 קמ והתרשמתי לטובה מהרכב . אני מאמין שהקיה תהיה דומה בחווית הנהיגה . השאלה היא יותר לגבי מה דעתכם על הניסן - מנועה 1.2 טורבו - על פי נתוני יצרן אמור להיות חסכוני יותר בדלק אבל מה דעתכם על כל השאר ? אמינות איכות ועלויות טיפולים ... בחיפוש ברשת מצאתי תגובות לא אוהדות על היבואן קרסו וזה קצת גורם לי לחשוש ... מצד שני עם ההכרות שלי מול כלמוביל (יבואן יונדאי) אני מאוד מרוצה . הרכב יעבור בשנה כ 25.000-30.000 ורוב הנסיעות יהיו בין עירוניות . תקציב של כ 150.000 שח פלוס מינוס
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! אשמח לשמוע חוות דעת על אמינות, מחלות ילדות, ובכללי על הרכב. תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, קורא כבר המון זמן בפורום ובחיפושים.. אחרי חשיבה ושיקולים רבים הגעתי להחלטה שאני מתחיל לחפש את הרכב הראשון שלי. החלטתי שיונדאי I30 או קיה סיד זה הכיוון שמתאים לי. נתקלתי במודעה ביד 2 והתקשרתי למוכר. אספתי את המידע שאני צריך ועל פניו הכל נראה בסדר. רציתי לקבוע פגישה עם הקונה אבל הבנתי שחסרה לי הבנה במשהו מסוים. יש פער בין מחירון לוי יצחק ליד 2, בשקלול מחיר של לוי יצחק הרכב הספציפי שראיתי שווה 60,200 ש"ח וביד 2 50,900. הקונה דורש 57000 ש"ח. איזה מחיר יהיה הגיוני לשלם? אני יודע שלוי יצחק מתמחר יותר גבוה מיד 2 אבל השאלה האם ה"אמת" היא איפשהו באמצע או שגם אפשר לרדת ממחירון יד 2? נכון שהכל תלוי במצב הרכב, בקונים ובכל מני משתנים אבל איפה אני מוצא את עצמי בפער הזה בין המחירו…
הודעה אחרונה מאת תומרובין, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם, אני עומד לקנות את הרכב הנ״ל הבעיה היחידה שהוא עבר נסועה לא קצרה של 350k בערך מה אורח חייו של מנוע באוטו הזה, מה עלי לבדוק ברכב לפני קנייתו חשוב לציין שמדובר במודל 2007 תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת ko11, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אמא שלי רוצה להחליף את הראנקס. רוצה "ג'יפ". הבחירה הטבעית הייתה ראב4, וממש לפני סגירת ההזמנה יצא לנו לראות את הקומפאס. המראה עשה את שלו והחלטנו לעצור להתלבטות. ביום ראשון נסיעת מבחן בקומפאס. אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע לרכבים, מי עדיף ולמה. תודה, אבירן.
הודעה אחרונה מאת Aviran_n, -
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
שלום אני מחפש רכב קבריולט מינימום שנתון 2008 עד 75-80k שזה נראה לי תקציב סביר חשוב גג נפתח פחות חשוב 4 מקומות אני רוצה לדעת מה יש לשוק להציע לי עד עכשיו היחיד שהיה לי נכון זה מאזדה אמאקס5 מבחינת צריכת דלק טיפולים תקלות. יש עוד דברים בשוק שאני לא יודע עליהם? ****השרשור ננעל. אפשר לנסות שוב, הפעם בעברית****
הודעה אחרונה מאת tomerphoto, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי. בחיםושי נתקלתי בסיטרואן C4 2008 עם 90K יד ראשונה מחבר של חבר. היינו איש אמין. הרכב לא עבר טיפול טיימינג. אין לו תקלות. בעייה יחידה- לפני כ 5 שנים מישהו נכנס בו בחנייה והחליפםו כנף. הוא אומר שיש גם נגיעה בשאסי. המחיר בהתאם- מוריד ל 24K . מה חושבים? בכלל על הרכב והעל הדוגמה הזו ספציפי? כמה עולה טיפול טיימינג לרכב? (צריך ב 90 לא?) מה החלופה? מאזדה 3/6 פורד מונדאו? קצת אובד עצות. מחפש משפחתית אמינה במחיר של עד 25 תודה!
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 807 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניינת ברכישת רכב דייהטסו סיריון שנת 2007. המחירון שלו עומד על 36,000 ש"ח. ראיתי אתמול רכב שאהבתי , יד 2, עשה 93,000 ק"מ יד פרטית, הרכב לא עשה תאונות מלבד פגיעה קטנה מאחור כך שהחלק האחורי הוחלף. לפני הבדיקה סיכמנו על מחיר של 32,000 ש"ח (כשהמחיר הראשוני שרצתה עליו עמד על 33,000 ש"ח כך שהורידה למחיר הזה לתיקונים שיהיו במידה ויהיו). לאחר ביצוע הבדיקה עלו מספר ליקויים וביניהם : נקישות במערכת ההיגוי, בולמי זעזועים קדמיים חלשים וצורך בטיפול כללי במערכת הבלמים (מצ"ב טופס הבדיקה). סיכמנו שאגיע מחר לבצע העברת בעלות ובנתיים שילמתי מקדמה של 200 ש"ח והוצאתי שיק בנקאי. דיברתי עם איזשהו מוסכניק שאמר לי שעלות התיקונים תעלה באזור ה4,000-5,000 ש"ח.:shock: מה…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 469 צפיות
שלום! אני מתלבטת אם לקנות הונדה ג'אז היברידית 2012. רציתי לשמוע מה היתרונות והחסרונות. אני מחפשת לקנות רכב אמין שיחזיק הרבה שנים, לכן רציתי לדעת מה העלויות אחזקה- טיפולים, ביטוח וצריכת דלק. בנוגע למערכת ההיברידית- כמה היא אמינה, כמה עולה להחליף במקרה הצורך והאם ניתן להרחיב אחריות? המון תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Agat, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! מעוניין לקנות רכב חדש. לאחרונה הסתכלתי על כל מיני דגמים כגון סיאט מי שברולט ספארק וכד' - התקציב היה עד 40 אלף . לאחר מחשבה החלטתי בסוף לוותר על רכב שהוא יחסית חדש(2011+) וללכת על רכבים קצת יותר ישנים. אני מתעניין ברכבים שמחירם עד 15 אלף ש"ח קטנות לא צורכות הרבה דלק ידניות ועם כמה שפחות תקלות(עד כמה שאפשר לפחות). הבנתי שמה שממולץ בעיקרון זה פיג'ו 2006(2003 ומעלה ידנית מנוע 1400) פיאט ספייס וכד'. אשמח לעוד המלצות כגון - מה לחפש ברכב מבחינת תקלות , מה הקילומטראז הסביר לרכישת רכב בסגנון (כרגע ביד 2 מפורסמים כמה דגמים שהקילומטראז שלהם 200אלף ומעלה), ושאלות שכדי לדעת עליהן תשובה כגון מה החליפו ברכב לאחרונה טיפולים וכד' וכמובן לגבי עוד רכבים מומלצים. תו…
הודעה אחרונה מאת nsw1989, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ברשותי פורד פוקוס 2005 דור 1 מבחינה מכנית אוטו מעולה טיפולים שוטפים .הוא עומד על 140000 קמ עכשיו לשאלתי. אני צריך רכב חיסכוני מאוד אני כי אני הולך לנסוע בערך 1800 קמ בחודש בממוצע. האם כדאי לקנות רכב קטן בנוסף כי אני צריך גם רכב משפחתי?. או למכור ולקנות רכב משפחתי חיסכוני ?. התקציב שלי גג 60 אלף (כולל 15 אלף שאני אקבל על הפוקס בתקווה) ואילו רכבים אתם ממליצים ?. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 486 צפיות
מה עדיף לקנות סיריון מודל 2008 או יאריס 2006 באות סכום ? מי יותר אמינה , חסכונית בדלק?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 665 צפיות
שלום לכולם, רכשתי לפני יומים את הרכב ורציתי להתיעץ איתכם בנוגע לתוצאות הבדיקה המקדימה של קניית הרכב, האם לדעתכם יש דברים חמורים, האם זאת בכלל עסקה שהייתי צריך לעשות, אני לא מבין גדול במכוניות אז אשמח לכל דבר, כולל האם לדעתכם יש דבר שהוא חמור מאוד וצריך לעשותו בדחיפות וגם לאם יש דברים שלא הייתם ממהרים לתקן. תודה מראש, להלן תוצאות הבדיקה: 1- תושבת מנוע +סימני צריכת שמן 2- מערכת פליטה רועשת 3- לתקן זוויות היגוי, חופש משולשים קדמי שמאל + מאחור מוטות +מתלה 4- קפיצים- בולמי זעזועים קדמיים תושבות 5- פגמים בצבע פגוש קדמי +סף מדרכות , בוצעו תיקוני פח וצבע מאחור כנפיים +מכסה מטען 6- לפרק גלגלים ולבדוק צלחות שחוקות 7- אור חניה קדמי 8- חופש בתמ…
הודעה אחרונה מאת Avi Braunstein, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן חברה, מה קורה? אז ככה, אני חייל בצה"ל ואני בקרוב הולך לעשות יומיות. מבחינת קילומטרים ליום אני אעשה 20 קילומטר ליום, ובסופי"ם עוד כמה קילומטרים כרגע ברשותי סביבות 100 אלף שקלים, ובנוסף אני אוכל לקחת הלוואה מההורים של עוד 20 אלף שקלים אם צריך את זה. בנוגע לאחזקה שמרתי לי סכום כסף גדול בצד שיהיה לדלק,טיפולים,ביטוח, וכל מה שצריך ככה שכל הכסף שיש לי (100-120 אלף שקל) יכול ללקחת לאוטו עצמו אני מחפש אוטו שמעל הכל יהיה: אמין - אני לא רוצה למכור את האוטו אחרי שנה, המטרה העילאית שלי היא לסחוב עם האוטו כמה שיותר, אפילו 10 שנים אם אפשרי. מכוניות גרמניות אמינות שמעתי, אבל אני לא מבין גדול.. ידני - אם האוטו יהיה ידני זה בונוס כי אני מעדיף את האוטו הראש…
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מחפש רכב כבר תקופה ארוכה ואני לא מצליח למצוא רכב שימצא חן בעיניי בתקציב שלי אשמח להמלצות
הודעה אחרונה מאת TheSurfer, -
- 4 תגובות
- 714 צפיות
לילה טוב לכולם אני מעוניין לרכוש רנו קליאו 0.9 ידנית טורבו בנזין 2015 מהחברה. רציתי לדעת מה אתם אומרים על הרכב אם ממולץ או משהו. חשוב לי פשוט שתפרטו כי אני ממש נדלקתי על הרכב הזה. תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת nsw1989, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כן, קצת אפור, אבל גם על זה מתלבטים. האוטו נוסע בעיקר נסיעות קצרות וקצת על כביש החוף (חדרה-נתניה) דרישות: -בגאז' שמכיל עגלת תינוק -זול לאחזקה (דלק, טיפולים, חלפים) -נוחות נהיגה (רוב הזמן היא נוסעת בו לבד) המכוניות המדוברות: סקודה פאביה ספורט TSI ידנית מודל 2012 90K ק"מ, עם הרבה תוספות (חיישני רוורס, דיבורית בלוטות', ג'אנטים). בעל הרכב אומר שהמחירון 70,500. דורש 65,000. מולה עומדת סוזוקי סוויפט GLS ידנית מודל 2013 54K ק"מ דורש 57500. על איזה מהרכבים הייתם ממליצים מבחינת הדרישות והאם אחד מהם הוא טעות פטאלית לקנייה? תודה
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני לפני קנייה של סובארו אימפרזה מנוע 1.6 שעשתה 109 קמ יד ראשונה מטופלת כל חייה במוסך מורשה עם ספר טיפולים והכל. איך לדעתכם הרכב? מחפש אמינות ואמינות נוחות נסיעה ועוד. תודה לכולם! נ. ב הרכב נקי מתאונות
הודעה אחרונה מאת hagggg55, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 523 צפיות
שלום רב אני ואישתי החלטנו לרכוש רכב עד 30 אלף שקלונאפציות הן טויוטה קורולה הארוכות לעומת מאזדה 3 העניין של הדלק מאוד חשוב בגלל נסיעות לירושלים וכמובן שתסחוב עליות. מה ההמלצות שלכם? גיר רובוטי לא מומלץ הבנתי. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- 6 תגובות
- 825 צפיות
שלום לכולם , אני בחיפושים נמרצים אחר רכב ראשון, מעוניינת במכונית קטנה וחסכונית בתקציב של סביבות ה -40 החיפוש העלה התלבטות בין מאזדה 2 לסוזוקי סוופיט אשמח לעצות וייעוצים לרכישה: מאזדה 2 דינאמיק - שנת 2009 יד 1 110,000 ק''מ - דורשים עלייה בסביבות ה 50 ( קצת יקר לשנתון זה לא?!?) סוזוקי סוויפט GLX - שנת 2007 יד 1 120,000 ק"מ - דורשים עלייה בסביבות ה 45-46 אציין כי מחירים אלו נדרשו בחברת טרייד אין -- האם מחירים סבירים יחסית למה שהולך בשוק ובהתאם לשנתונים? מה עדיף וכדאי יותר לרכב ראשון ומבחינת צריכת דלק?! כל עצה אחרת ( או לרכב אחר במסגרת התקציב שלי ) יתקבל בברכה תודה מראש ושבת מבורכת
הודעה אחרונה מאת Murzilka,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 949 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- לב טוב
- itzik123
- sperial
- SlowRide
- Jeka88
- WE988244
- BioS
- danbr
- אליה
- אורי מ.
- chilcom
- srool