ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
יטי 1.2 \ 1.4 \ 1.8 ? 1 2 3
מאת Trinity-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 3 אלף צפיות
רכב סבתא לסבתא ספורטאית. ישמש גם לשאר המשפחה בטיולים. התפקסנו על היטי אבל לאור ההסטוריה של מנועי 1.2 ו-1.4 וההסטוריה של ה-DSG7 אנחנו מתלבטים. כרגע במבצע חבר ניתן לקנות יטי 1.2 ב-127, ו-1.4 ב-137. ה-1.8 לא במבצע ויעלה עוד 50,000 ש״ח (אבל מנוע בלי הסטוריה בעייתית, DSG6, חזק יותר, הנעה כפולה וכו׳ וההפרש במחיר לא מפיל אותנו). מה הייתם ממליצים? האם נגמרו הבעיות עם DSG7 והמנועים הקטנים? האם מבין המנועים הקטנים כדאי ללכת על ה-1.2 או על ה-1.4?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
היי, לאחרונה קיבלתי זכאות לרכב מהעבודה. האפשרויות העומדות בפני הן: 1. לקיחת רכב בליסינג בתקציב של עד 4200 ש"ח (כאשר סכום זה לא יורד מהשכר אלא ממומן ע"י העבודה) ובנוסף אם לקחתי רכב בתקציב נמוך מ 4200ש"ח אני מקבל את ההפרש לשכר. וכמובן תשלום שווי מס. 2. לקבל תוספת של 4200 ש"ח לשכר, עבור התוספת לא מופרשות סוציאליות (פנסיה וקרן השתלמות). הרכב הוא בעיקר לנסיעה לעבודה וממנה, רמת השרון - פתח תקווה ופעמיים בחודש נסיעה לאיזור באר שבע וחזרה. מה כדאי לעשות? תודה
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 3 תגובות
- 928 צפיות
שלום, ברצוני לקנות רכב קרייזלר 300M שנת 2003. הייתי מעוניין לקבל חוות דעת? תודה מראש לעוזרים,
הודעה אחרונה מאת j22bulfas, -
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם אני מעוניין לרכוש יונדאי ולוסטר או פולסגוון שיריקו ואני בהתלבטות קשה. שתי הרכבים יד 2 2012. מה כדאי לי לקחת יונדאי ולוסטר Inspire ידני 1.6 או פולסגוון שרוקו ידני 1.4 160 כ"ס. תודה לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת vagit, -
- 0 תגובות
- 453 צפיות
איך הרכב הזה משהו היה לו כזה או מכיר את הרכב יש לו בעיות אני פותח עסק להובלת חיות חתולים כלבים אני צריך רכב דומה או בסגנון שלו משהו יכול להמליץ לי אחד כזה ??
הודעה אחרונה מאת Yoel Shabat, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב, אני מעוניין לקנות BMW Z4 התקציב שלי בערך 170 אלף ש״ח. כמובן שאני רוצה לקנות יד שניה בערך 2009-2010 . התייעצתי הרבה והמון אנשים אמרו לי שלא כדאי לי לקנות את הרכב בגלל טיפולים והמחיר של כל דבר במוסך. השאלה שלי אם הרכב שהוא כבר לדוגמא 6 שנים על הכביש יש לו כל כך הרבה בלאי שאני אכניס אותו כל שבועיים למוסך ? תודה , דניאל.
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום רב! מבקשת המלצה על רכב עבור משפחה עם שני ילדים, תקציב עד 85K. לא מתה על מכוניות ענקיות שלא נכנסות באף חניה, זה גם משהו שחשוב לי. מעבר לזה, נסיעות יומיות הן מהבית לרכבת ובחזרה, בעיקר בתוך העיר. שנתון מ-2011 ומעלה. בטיחותית. יש למישהו רעיונות?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני די צעיר. מחפש רכב שייסע טוב ולא ייכנס הרבה למוסך. מתלבט בין וולוו - ראיתי מכוניות מדגמים כמו S60 או S40 (או אפילו 940) במחירים ממש זולים - עד 10K. (שנת 2001 בערך) השאלה אם הם מבקרים הרבה במוסך. כי אין לי עצבים לזה. מתלבט אם לקנות יפנית כמו טויוטה או משהו דומה, בהתחשב בעובדה שגם ב15K זה לא רכב חדש. לגבי צריכת הדלק. אין לי עדיפות. כי אני לא נוסע המון. בשורה התחתונה. איזה רכב הייתם לוקחים. (בהנחה ששילמתי עד 10K אז אין לי את העניין של למכור אותו, כך שאפשר להוריד זאת מהתחשיב).
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
- 3 תגובות
- 688 צפיות
שלום לכולם. כבר הרבה זמן שאני קורא הודעות בפורום ועכשיו אני צריך ייעוץ. אני מחפש לקנות פולו במימון מקסימלי (לשלם בעיקרון על הורדת הערך) מליסינג לשימוש ל3 שנים ואז להחזיר לחברה. חיפשתי חברות ליסינג שמוכרות פולו והחברה היחידה שמצאתי היא ליסקאר אבל בחיפוש בפורום ראיתי חוות דעת לא משהו על החברה. הייתי מעדיף את פריים ליס אבל אין להם אותה בקטלוג ואם הם יעשו עליה ליסינג אי אפשר כל כך להתווכח איתם על מחיר נראה לי. לקנות מהיבואן זו בעיה כי אי אפשר להחזיר את האוטו אחרי 3 שנים וגם המחיר יהיה יותר גבוה. איפה אתם חושבים שאפשר להשיג פולו מליסינג ועדיין להוריד את המחיר? תודה
הודעה אחרונה מאת zivco80, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 993 צפיות
חוזה הליסינג אצלנו בחברה מגיע בימים אלו לסיומו ואנחנו עומדים בפני בחירה של דגם הרכב הבא, מזדה 3 או סובארו אימפרזה. שתי המכוניות באותה עלות. עבור זוג הורים+3, מה לדעתכם עדיף ולמה? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחד מהם אני קונה מה עדיף? מבחינת אמינות , מהירות , יציבות , נוחות ..
הודעה אחרונה מאת ran1955, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין להשתדרג מהפיקנטו שלי לרכב קצת יותר רציני. קודם כל, מעוניין ברכב חדש בלבד, ואוטומטי. ביצועים ואבזור בראש סדר העדיפויות. תקציב - נניח עד 120K (תלוי ביבואן, האם נותן אפשרות מימון מלא). שכירות - פחות קריטי, עם בחירה נכונה אשאר עם הרכב גם 5-6 שנים. התחלתי לחשוב על העניין בעקבות המבצע על האיביזה, אבל מסתבר שזה די חארטה של מבצע (הAM5). אז חיפשתי פה ושם, נשארתי עם האופציות: איביזה fr קליאו 1.2 טורבו אולי גם פז'ו 208 יש גם את הפאביה החדשה שאמורה להגיע עוד החודש, אבל לא ממש מצאתי פרטים עליה. הבנתי שהאיביזה נורא רועשת (רוח+מנוע). אעשה נסיעת מבחן על אוטו של חבר לבדוק את העניין. לגבי כל השאר, לא ממש יש לי מידע מהימן. אשמח לשמוע…
הודעה אחרונה מאת brdaniel12, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 931 צפיות
מחפש פיאט פנדה בשנתונים 2006-7 . אשמח לקבל חוות דעת על צריכת דלק . אמינות. נוחות נסיעה. ותחזוקה. תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת Crazy motorcycle, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 688 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?40880-%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A7%D7%A9%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%91%D7%95%D7%90%D7%95-%D7%A0%D7%A2%D7%A9%D7%94-%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D!&p=1011959&viewfull=1#post1011959
הודעה אחרונה מאת Crazy motorcycle, -
-
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז בעצתכם החלטתי לסגת מרכישת פורד פוקוס 2012. בעוד מספר ימים אני מחזיר את רכב החברה, ואשמח מאוד לסיוע. כרגע הדגמים שאני מתלבט לגביהם הם: יונדאי I30CW, סקודה ראפיד ורכב שמשך את עיניה של זוגתי סוזוקי SX4. לגבי הסוזוקי, מישהו יודע מה ההבדל בין GLA ל - GLX? האם מדובר ברכב חסכוני מבחינת עלות טיפולים/דלק וכו'. אני לא הצלחתי להבין כ"כ מהחיפושים בפורום. כמו כן, מה דעתכם על לקיחת רכב מליסינג פרטי - אבל רכב משומש בליסינג פרטי. הציעו לי קיה פורטה ב- 700 ש"ח, תשלום חודשי ללא סכום התחלתי. הקאטצ' הוא שמדובר ברכבים משנת 2011 - 2012. וכל הטיפולים והתחזוקה עליי. לי זו נשמעת עסקה לא רעה, האם זה משהו כדאי?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 0 תגובות
- 569 צפיות
שלום רב לחברי הפורום, אני מתעניין ב- BMW 320D חדשה. קראתי מבחני רכב מאוד מפרגנים. בדקתי עם היבואן והם לא מביאים את הדגם. אני תוהה לגבי האפשרות להביא את הרכב בייבוא אישי וזאת מהסיבות הבאות: כאמור, היבואן לא מתכנן להביא את הדגם גם אם יביא את הדגם סביר להניח כי יעלה לפחות 300K שער היורו כיום 4.3 לעומת 5 עד לפני כשנה (ומאז המחירים בש״ח רק עלו) מתוכננת מתיחת פנים בקרוב כך שהדגם מוצע בהנחות גדולות באירופה (בסביבות 15%) במקור חשבתי להמתין לפאסאט דיזל או סופרב דיזל החדשות, אבל במידה ואוכל להביא את ה- BMW במחיר סביר (מישהו אמר 200 ?)... אשמח מאוד. הנסועה השנתית שלי היא כ- 40,000 ק״מ בין עירוניים, כאשר פעמיים בשבוע אני מבלה כחמש שעות באוטו על פני כ…
הודעה אחרונה מאת robens, -
- 3 תגובות
- 990 צפיות
שלום אמא שלי מחליפה את הרכב שלה (ליסינג מהעבודה), אז לקחתי על עצמי לבחור אותו כי גם אני אנהג בו חח כרגע יש לנו מאזדה CX-5 (מנוע 2 ליטר, לא יודע אם יש אחרים. לא 4X4), ובתכלס די מרוצים מלבד זה שיש המון רעש בפנים. כשנוסעים על כביש מהיר זה מורגש במיוחד. ממש מבאס. אנחנו מחפשים רכב "פנאי-שטח" (מיני-ג'יפ חח) סביב המחיר של הCX-5 והאאוטלנדר, שגם זמין בליסינג. בתכלס אין לנו דרישות יותר מידי מיוחדות מרכב, חשוב שיהיה נוח, שקט, עדיפות למערכת מולטימדיה טובה (בלוטוס חובה, למרות שלא נראה לי שיש רכב במחירים כאלה בלי..), יפה, וככה בונוס בשבילי אם הוא יאיץ לא כמו זקנה (IM LOOKING AT YOU FORD FOCUS!). יודע שהכל פה טיפה כללי, כי אין לנו שום בעיה עם צריכת דלק (מבחינת כסף, כי יש דל…
הודעה אחרונה מאת בוני03, -
- 1 תגובות
- 573 צפיות
שלום. אני מעוניין לרכוש גימני שנת 2008 דגם jlx ידני, אני מתכוון ללכת לראות אותו מחר אז רציתי לשאול כמה דברים מאנשים שמבינים. 1.איזה מחלות יש לגימני ומה אני צריך לחפש שלא מנסים להבריח לי מתחת לאף. 2.לאן כדאי לי לקחת את הרכב לבדיקה, עדיף באזור אשקלון/אשדוד וכו. 3. אם מישהו יודע מה העלות המשוערת של החלפת הרכב לצמיגים מאה אחוז שטח והגבהה פשוטה, כדי שאני אוכל לאמוד את עלות השיפורים שלו.(מחיר משוער רק, זה כל המידע שיש לי אין טעם לשאול עוד שאלות). תודה רבה :-o:-o ותגובה מהיר תוערך בהחלט הנושא בהול מעט
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 608 צפיות
אני עומד לעבור לגור במושב ללא תחבורה ציבורית ומתחיל ללמוד במכללה שנמצאת 25~40 דקות נסיע מהבית (גם כביש מהיר). *יש לי תקציב של 35 אלף ש"ח. *מחפש רכב שיחזיק לי מעמד לפחות לתקופה של התואר (4 שנים). *כמובן שאני סטודנט אז אני מחפש כמה שיותר זול לתחזוקה וכמה שפחות כאב ראש. *רצוי רכב אוטומטי (פקקים בשפע...) *אם זה ממש משתלם יותר ידני אני אלך על ידני אם אין ברירה אחרת. *לא דייטסו סיריון. אני לא קפריזי במיוחד אבל האוטו הזאת פשוט מכוער ברמות. חלמתי בהתחלה על KIA PICANTO חדשה אבל אין לי מספיק כסף ולא בא לי להכנס לשנים של תשלומים על הרכב בזמן התואר. התלבטתי בין יונדאי I20 2008 או KIA RIO משנתון יותר מאוחר אבל אני לא מבין הרבה ברכבים ככה שתתעלמו מזה בכיף.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני חושב לקנות יונדאי 1.2 i10 שהיא מספיקה לצרכים שלי, חוץ מהחסכון בדלק. בדקתי ביד 2, מכיוון שזו גרסה חדשה שיצאה ב 2014 אני די מוגבל לשנים האלה ואין כמעט מכוניות כאלה ביד 2 ורובם עם מחיר מעל מחירון מה שהביא אותי למסקנה שכדאי לקנות יונדאי חדשה. מצד שני אני מאד אוהב את הסוזוקי סוויפט והטויוטה יאריס, הונדה ג'אז, מכוניות חסכוניות ששומרות על ערכן, אבל שנתון 2012 עולות כמו יונדאי חדשה או יותר השאלה מה כדאי, מכונית טובה שנתון נמוך או מכונית חדשה באותו מחיר תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 0 תגובות
- 464 צפיות
ערב טוב מחפש רכב גדול, אמין חזק( מנוע 2.0 לפחות) ורכב ששומר על הערך שלו בנתיים מה שעלה לי זה סובארו b4 שנת 2008 אפשר גם להביא 2009 בתקציב הזה או טויוטה אוונסיס 2008 מה אתם יכולים להגיד על הרכבים האלה? יש עוד הצעות? תודה
הודעה אחרונה מאת chelsky26, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה יש לי 12 אלף שקל אני נהג חדש ואני עובד לפי דעתכם איזה רכב עדיף לקנות פיסאט פונטו ספייס שנתונים 01-05 או יונדאי גטס שנתונים 01/04 אני מחפש אמינות חסכון בדלק בטיחות חשוב אני אני מחפש רק ידני וחלקים זולים במוסך שאני לא יידפק חזק ושייראה כמה שפחות מוסך התקציב שלי הוא עד 12 אלף עדיף להשתמש בכמה שפחות תקציב אבל אם יש משו טוב ב 12 אלף אז תציעו לי ואל תגיבו לי בבקשה תגובות כמו אתה לא צריך רכב, זה בור בלי תחתית תודה רבה על הזערה
הודעה אחרונה מאת עמיחי נ, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מנסה לקבל קו מחשבה הגיוני לגבי מספר רכבים : אודי A4 - מנוע ,3200,3000 או מנוע 1.8T , 2.0T ? גולף - V6 או מנועי הטורבו ? הכיוון סביב רכבי מנוע 3 ליטר או קטנים עם טורבו.. איך יודעים מה עדיף? מה יותר חזק ,אמין? תודה
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עזרה במציאת רכב קבריולט משהו לא פח עד 75K בגג משהו טוב מישהו?
הודעה אחרונה מאת Yellow Engine, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם! התייעצתי כאן בעבר (המון תודה על התשובות), ואני חוזרת עם עוד שאלות. החלטתי על קנייה של סופר מיני, כתשמש כרכב שני למשפחה עם 2 ילדים קטנים. המליצו לי כאן על פג'ו 206+, שנראית מצויין, הבעייה היא שאני גרה בדרום והיצע הרכבים כאן לא גבוה במיוחד. לכן, אני מבקשת מכם עזרה בבחירה של מספר דגמים. מה שחשוב ברכב שיהיה אמין, חסכוני ובטיחותי. את רוב הנסיעות יעשה לעבודה ולגן (בתוך העיר). לא חשוב ידני או אוטומט. אפשר להתגמש מעט בתקציב. הדגמים שחשבתי עליהם: 1. כמו שהומלץ, פג'ו 206+, 2009-2011. 2. פיאט פונטו גרנדה ידנית 2008-2009. 3. דייהטסו סיריון 2007-2008. האם תוכלו להוסיף עוד דגמים שכדאי להסתכל עליהם? ומה דעתכם על הדגמים הללו, אילו עדיפים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת mgillerman, -
-
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, מישהו התנסה בקנייה מהאתר? האם באמת הבדיקות שהרכבים עברו מהימנות? חוץ מהבדיקה, והעובדה שהרכבים מפרטי, מה היתרונות של האתר? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת mgillerman, -
- 7 תגובות
- 756 צפיות
השכרה ליסיניג או כל שם אחר שקיים להם, אני מדבר על קל אוטו אלדן אלבר וחבריהם.. אחרי הרבה קריאה באינטרנט לא קיבלתי רושם חיובי על אף אחת, אך מאיזו חברה הכי מומלץ לרכוש רכב (שנתונים 2010-2013)
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
הדרישות - משפחתית אמינה ופשוטה לנסיעות יומיומיות. ההתלבטות: הקורולה שחורה, מעט משופשפת. 127K ק"מ. הוחלף קלאצ' לאחרונה. הוצעה לנו בחברת ליסינג (טרייד אין). מחירון מרץ - 46K. מציעים לנו ב34K . אין לנו בעיה עם הרובוטית המאזדה יפה שמורה יותר, 117K ק"מ. מחירון - כ45K, מציעים לנו ב35K. מחיר סביר? מה עדיף? האם חובה לקחת לבדיקה או לסמוך על החברה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת oded10, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום איזה רכב עדיף מבחינת נוחות, אמינות וחסכון בהוצאות מבין שני הרכבים: 1) יונדאי אלנטרה 2001 1.6 אוט', 145,000 ק"מ 2) סוזוקי בלנו 2001 1.6 אוט, 135,000 ק"מ כאשר הרכב נועד למטרת 2 נסיעות בין עירוניות בשבוע וכמה נסיעות קצרות בתוך העיר כל יום.
הודעה אחרונה מאת zvrdvd, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
למישהו יש את הקטלוג של המבצע של סקודה וחבר?
הודעה אחרונה מאת j22bulfas, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 387 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- llaavvii
- tomerR
- SlowRide
- Pavlik
- yohai71
- nechmya
- danbr
- ניקו פ.
- garicho
- asix
- falou
- גולדן191