Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחרונה קיבלתי זכאות לרכב מהעבודה.

האפשרויות העומדות בפני הן:

1. לקיחת רכב בליסינג בתקציב של עד 4200 ש"ח (כאשר סכום זה לא יורד מהשכר אלא ממומן ע"י העבודה) ובנוסף אם לקחתי רכב בתקציב נמוך מ 4200ש"ח אני מקבל את ההפרש לשכר. וכמובן תשלום שווי מס.

2. לקבל תוספת של 4200 ש"ח לשכר, עבור התוספת לא מופרשות סוציאליות (פנסיה וקרן השתלמות).

הרכב הוא בעיקר לנסיעה לעבודה וממנה, רמת השרון - פתח תקווה ופעמיים בחודש נסיעה לאיזור באר שבע וחזרה.

מה כדאי לעשות?

תודה

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה משחק של מספרים.

בגלל שהוצאות הרכב ממומנות על ידי העבודה עד סכום של 4200, אתה צריך לחשוב אם אחזקה של רכב בעצמך תעלה לך יותר או פחות.

דברים שצריכים להיות ברשימת השיקולים שלך:

נסועה שנתית

איזה רכב אתה מתכנן לקחת

אני באופן אישי הייתי לוקח איזה רכב קטן מהעבודה (סופר מיני) וחוסך את ההפרש. אבל זה כי אני נמצא במקום הזה בחיים שלי, בו אני צריך לחסוך.

האם אתה יכול להרשות לעצמך לוותר על כמה אלפי שקלים בחודש בתמורה לחווית נסיעה יותר מפנקת? זה משהו שאתה צריך לשקול עם עצמך, אין תשובה גורפת שמתאימה לכולם.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

בהתאם לפרמטרים הנ"ל, אתה ככל הנראה לא נוסע מספיק כדי שישתלם לך רכב ליסינג.

אבל צריך להשוות 2 רכבים ספציפיים, איזה רכב אתה רוצה לקנות, וכמה הוא עולה לך בליסינג?

פורסם

תודה

אכן התכוונתי לקחת סופר מיני אין לי צורך במשפחתית כרגע.

יונדאי I20 בעלות של 3700 ש"ח לחודש.

מזדה 2 Dynamic

רנו קליאו 1.2 Expression

סוזוקי סוויפט GLS 1.25

3 האפשרויות בעלות של כ 3900 ש"ח לחודש ושווי שימוש דומהמה שמשאיר אותי עם עודף של 300 ש"ח בחודש.

לפי החישוב שלי בערך 13,000 ק"מ בשנה אולי קצת יותר.

פורסם

לדעתי הלא מקצועית כלל, כל מומחי הפנסיה יגידו לך שעדיף שהברוטו שלך יהיה גדול משמעותית וזה לטובת כל מיני עניינים עתידיים.

אם ההפרש הוא 4200 ש"ח לברוטו לא הייתי חושב פעמיים והייתי מוותר על הרכב.

פורסם (נערך)

עם נסועה כמו שלך הליסינג לא משתלם בעליל.

זה לא קשור לפנסיה, פשוט עם ה-13K שלך בשנה אתה תממן עובדים אחרים בחברה.

עריכה אחרונה על ידי נומד
פורסם

הנסועה שלך נמוכה מאוד. אפילו לא על הגבול של להיות משתלמת.

מציע לך לקחת את הסכום כולו כתוספת לשכר ולרכוש סופר מיני באופן פרטי. אם ההוצאה החד פעמים קצת כבדה עליך, קח הלוואה נוחה מהבנק על חלק מהסכום ותשתמש בתוספת השכר החודשית בשביל לשלם אותה.

מאמין שאחרי הכל (כולל דלק, ביטוחים, הלוואה וכו') עדיין יצא לך 1500 לפחות הפרש לטובתך מאשר אם היית לוקח ליסינג.

תתחיל לעשות סקרים טלפונים אצל חברות הביטוח, ותברר עלויות.

לרנו יש מימון של 50K ללא ריבית והצמדה, אולי שווה לך ללכת לברר ולהתעניין.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

ממליץ לך לוותר על הליסינג.

העלויות שהצגת גבוהות מאד ואף חריגות

לא רשמת מילה על תנאי הליסינג עצמם, אבל בכל מקרה בעלויות כאלה לא חושב שזה ישנה את התמונה, נוכח הנסועה השנתית הצנועה שלך.

תרכוש סופר מיני בת שנתיים-שלוש, תהנה ממנה מאד, ותשלם עליה הרבה פחות לחודש, גם בנסועה גבוהה יותר מזו שציינת

(גם אם תרכוש חדשה מהניילונים זה יצא לך זול משמעותית)

פורסם (נערך)

בניגוד למתנגדים מעלי, אני מציע לשקול את ההצעה בכובד ראש, יש שני פרטים חשובים כאן:

1. סכום התוספת הוא לא 4200 אלא עד 4200, יש הבדל, האם ישנן הצעות ליסינג למגזר העיסקי בסכום של נניח 2500? שווה לברר.

2. הסכום המדובר אינו נכלל לפנסיה והשתלמות.

שני הפרמטרים הללו בהחלט מעלים את האטרקטיביות של ההצעה.

נראה שרכב סופר מיני, המוצע לך בעיסקה זו, יעלה לך בנטו בסך של כ 2000 ש"ח לחודש, נראה לי שההבדל בעלות מרכישת רכב בן 3 שנים הוא לא גדול, אם בכלל.

לגבי הרכבים שרשמת למעלה, התכוונת לרכב חדש ? אם כן נראה שהחישוב שלך שגוי, אם תיתן פרטים של מחיר הרכב לרכישה, אחשב לך בצורה מדויקת.

אולם מבלי לחשב, אוכל לאמר לך שבהשוואה לקניית רכב חדש, ההצעה שקיבלת טובה יותר.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

על פי הנתונים שהצגת הנסועה השנתית שלך היא 18K-20K בשנה. זה ממוצע ארצי וזה לפני נסיעות חריגות כמו בילויים טיולים וכו'.

אני מסכים עם spring, לא כדאי לך לפסול את אפשרות הליסינג.

פורסם
בניגוד למתנגדים מעלי, אני מציע לשקול את ההצעה בכובד ראש, יש שני פרטים חשובים כאן:

1. סכום התוספת הוא לא 4200 אלא עד 4200, יש הבדל, האם ישנן הצעות ליסינג למגזר העיסקי בסכום של נניח 2500? שווה לברר.

2. הסכום המדובר אינו נכלל לפנסיה והשתלמות.

שני הפרמטרים הללו בהחלט מעלים את האטרקטיביות של ההצעה.

נראה שרכב סופר מיני, המוצע לך בעיסקה זו, יעלה לך בנטו בסך של כ 2000 ש"ח לחודש, נראה לי שההבדל בעלות מרכישת רכב בן 3 שנים הוא לא גדול, אם בכלל.

לגבי הרכבים שרשמת למעלה, התכוונת לרכב חדש ? אם כן נראה שהחישוב שלך שגוי, אם תיתן פרטים של מחיר הרכב לרכישה, אחשב לך בצורה מדויקת.

תודה,

על פי בדיקה שעשיתי באשף הנטו מדובר בעלות של כ - 3000 ש"ח נטו מאחר ואם לא לוקחים ליסינג מקבלים את את תקרת הסכום כלומר 4200 ש"ח (שלא מחושב לצורך סוציאליות).

הליסינג הוא ל - 3 שנים וכולל את הוצאות האחזקה וצריכת דלק ללא הגבלת קילומטר.

אירוע ביטוחי ראשון ללא השתתפות עצמית (מתאפס כל 3 שנים).

ביטוח תקף גם לנהגים מקרבה ראשונה (הורים, בת זוג) ונהג נוסף שלא מקרבה ראשונה ללא תוספת עלות.

התקציב לרכב חדש הוא כ 100K

פורסם

על פי הנתונים שהצגת הנסועה השנתית שלך היא 18K-20K בשנה. זה ממוצע ארצי וזה לפני נסיעות חריגות כמו בילויים טיולים וכו'.

אני מסכים עם spring, לא כדאי לך לפסול את אפשרות הליסינג.

לא מבין את המייעצים האלה.

פ"ש רשם 13K בשנה, פתאום מגיעים ל 20K (שאגב גם לא מספיק)

פ"ש רשם את המחיר 3,700, ופתאום מתייחסים ל-2000 ש"ח נטו.

אין ליסינג תפעולי בארץ שעולה 2000 ש"ח בנטו. לא קיים דבר כזה.

ועכשיו למספרים:

עלות הלסינג ל-I20 לפי פ"ש הינה 3700 ש"ח ברוטו.

בנוסף יש כ-2450 שווי מס.

ובכן אם פ"ש נמצא במדרגת מס 34% אזי עם הוספת בטוח לאומי+מס בריאות מקבלים כ-50% וזה מפשט את חישוב הנטו שנמצא בערך באמצע בין עלות הליסינג ברוטו לבין שווי מס כלומר 3000-3100 ש"ח. אם פ"ש נמצא במדרגת מס מקסימלית (49%) זה מוזיל במקצת את העלות החודשית נטו אבל עדיין זה יקר מדי ולא משתלם בהשוואה לרכישת רכב.

פורסם

ולגבי הרכב, אם קלטתי אותך נכון אתה לא נמנה עם חובבי הרכב המושבעים שדורשים ביצועים, התנהגות כביש מיוחדת ופינוק מעצם הנהיגה. אם זה נכון וכן שקלת את הדגמים שפירטת למעלה, אני במקומך הייתי הולך וקונה רכב מאזדה 2 חדש עם 00 ק"מ דרך מוטודיל/מוטורי. למיטב ידיעתי נותרו אקזמפלרים אחרונים (עשרות אולי) ב-80 אלף ש"ח.

נכון, מכונית מיושנת אבל אמינה וזריזה. לא חסכונית במיוחד אבל לפי הנסועה שלך זה לא כל כך קריטי. ואתה חוסך הרבה זמן הריצות והחיפושים אחרי רכב משומש שמור.

• תוכן חדש...