Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני הייתי עכשיו בדילמה דומה והחלטתי לעבור לרכב פרטי, אם כי התוספת שאני אקבל לשכר גבוהה משמעותית ממה שאתה אמור לקבל.

לדעתי, אם אתה מקבל תוספת של 4K לחודש עדיף לך להשאר עם רכב חברה. החיסכון האפשרי שאתה עשוי להשיג הוא שולי (אולי כמה מאות ש"ח בודדים בחודש) ומתבטל מול הנוחות והשקט הנפשי של רכב חברה.

חסכון שולי? לאורך שלוש שנות הליסינג מדובר בסביבות ה 30-32 אלף ש"ח.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין את כל החשבון מלכתחילה. תוספת של 4200 לברוטו היא כ 2200 לנטו (מס שולי 34% + 7% ביטוח לאומי +5% ביטוח בריאות ). כמובן שללא שום הפרשה לפנסיה ששם יש את הקרם שמנת של צבירת הריבית בהשתלמות ובפנסיה.

אז החישוב מבחינתי הוא:

2200 שקל בחודש לנטו או רכב מהעבודה? בוודאי שרכב מהעבודה (בהנחה ששווי המס מגולם - אם הבנתי נכון).

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)

בתחשיב מס דומה לזה שעשיתי למעלה, שווי מס של משפחתית בשווי 130 אלף ש"ח משקף הורדה בנטו של כ 1500 ש"ח. זה כבר משנה את כל התמונה

עריכה אחרונה על ידי ST12345

פורסם

הייתה כתבה לאחרונה על ליסינג בהשוואה לרכב פרטי .

באמת כמו שהראשון אמר זהו משחק של מספרים אך כאן המימון מהעבודה משחק לטובתך .

קח סופר מיני +הפרש למשכורת ותהיה מבסוט עד הגג עם ראש שקט לא של ביטוחים ולא מכירת רכב אחרי ירידת מחירון טיפולים וכו.

בהצלחה !!

פורסם
אני לא מבין את כל החשבון מלכתחילה. תוספת של 4200 לברוטו היא כ 2200 לנטו (מס שולי 34% + 7% ביטוח לאומי +5% ביטוח בריאות ). כמובן שללא שום הפרשה לפנסיה ששם יש את הקרם שמנת של צבירת הריבית בהשתלמות ובפנסיה.

מצטרף, גם אני לא ממש הבנתי איך חישבו את התוספת כנטו.

מצד שני, ההשוואה לרכב פרטי הייתה 'ככה ככה', כי אם במקום לרכוש רכב חדש הוא רוכש סופר מיני בת 3 שספגה את רוב ירידת הערך, אז העלויות של הרכב בפרטי נופלות עוד יותר.

ונקודה קטנה לסיום שלא קשורה לשרשור: כל הדיבורים האלו על פנסיה וכו', לא מבין אותם. אתם באמת מאמינים בכספים האלו...? מבחינתי, כל שקל שהולך לפנסיה זה שקל שהלך לפח, *אולי* הוא יחזור אלי בגיל פרישה, אבל אני לא סומך עליו בכלל. עם איך שהמדינה מתנהלת, לא אופתע אם כשאצא לפנסיה הכספים 'שלי' ירודדו לרמת כלום. אני מופתע מהאופטימיות של אנשים בנוגע לעניינים האלו, כאילו לא רואים את ההתנהלות של המדינה בכספי חסכונות הציבור (ושאר כספים ומדינויות אחרות).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ונקודה קטנה לסיום שלא קשורה לשרשור: כל הדיבורים האלו על פנסיה וכו', לא מבין אותם. אתם באמת מאמינים בכספים האלו...? מבחינתי, כל שקל שהולך לפנסיה זה שקל שהלך לפח, *אולי* הוא יחזור אלי בגיל פרישה, אבל אני לא סומך עליו בכלל. עם איך שהמדינה מתנהלת, לא אופתע אם כשאצא לפנסיה הכספים 'שלי' ירודדו לרמת כלום. אני מופתע מהאופטימיות של אנשים בנוגע לעניינים האלו, כאילו לא רואים את ההתנהלות של המדינה בכספי חסכונות הציבור (ושאר כספים ומדינויות אחרות).

זה לא רק פנסיה, זה תנאים סוציאלים, זה כולל קרנות השתלמות, פנסיה גמל, פיצויים ועוד

בסופו של יום בתלוש יש סכום כסף שמופרש על ידי המעסיק לטובתך. חלקו מועבר אלייך ישירות לבנק, חלקו מופרש לכל מיני חסכונות ופקדונות לטובתך.

וכל זה נפגע כששכר הברוטו נפגע. וזו אקסיומה. אין מה להאמין בה. וזה לא רק פנסיה.

נכון שכסף שיורד עכשיו מורגש יותר מכסף עתידי, ובוודאי שזה כלכך רחוק, אבל צריך לקחת גם את זה בחשבון, וההפרש הוא ברור כי הוא ניכר בתלוש בדמות הפרשות סוציאליות.

פורסם

מצד שני, ההשוואה לרכב פרטי הייתה 'ככה ככה', כי אם במקום לרכוש רכב חדש הוא רוכש סופר מיני בת 3 שספגה את רוב ירידת הערך, אז העלויות של הרכב בפרטי נופלות עוד יותר.

לא מבין את החשש, מיליוני גמלאים מקבלים פנסיה מידי חודש, ישנן תקנות להגנה על קרנות הפנסיה, למה סתם להפיץ תרחישי אימה. הייתי יותר חושש שכבר לא תהיה לנו מדינה כשנצא לפנסיה. אין לפחדים סוף...

אגב, סטינו קצת, בתרחיש של פ"ש מדובר בכספים לא לפנסיה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
לא מבין את החשש, מיליוני גמלאים מקבלים פנסיה מידי חודש, ישנן תקנות להגנה על קרנות הפנסיה, למה סתם להפיץ תרחישי אימה. הייתי יותר חושש שכבר לא תהיה לנו מדינה כשנצא לפנסיה. אין לפחדים סוף...

אגב, סטינו קצת, בתרחיש של פ"ש מדובר בכספים לא לפנסיה.

גיל הפרישה זז פחות מאשר המכפיל שתלוי באורך החיים, בנוסף כולנו אמורים להכיר כבר את ההפתקאות שאנשים עושים עם כספים ציבוריים והתספורות שמגיעות איתם.

אני לא חושב שבגיל הפנסיה לא אקבל כלום, אני כן חושב שאקבל קרוב לכלום - במיוחד אם לוקחים בחשבון את כמות הכסף האסטרונומית שאני שם שם במהלך השנים.

ובנוגע להערה שהכספים לא הולכים רק לפנסיה אלא לעוד דברים - צודק לחלוטין, אבל את מה שרשמתי רשמתי רק על פנסיה ובתור הערת צד. כמובן שקרן השתלמות ופיצויים זה כסף הרבה יותר זמין ו'אמיתי' (אמיתי, במובן שכנראה תקבל חזרה את ההשקעה שלך בלי כל מיני קיצוצים).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

בקיצור, לפות"ש, כל סופר-מיני בת שלוש כמו קיה ריאו, יונדאי I20, וכו' שתרכוש ותחזיק בעצמך, תתן לך יחס עדיף

פורסם

בשביל לשחק עם מספרים משתמשים באקסל ולא מחשבים ידנית.. הנה קובץ שרץ ברשת בעבר, ושמרתי עותק שלו. הכנסתי את הפרמטרים כפי שהבנתי אותם, בשורה התחתונה יוצא הפסד של מעל 800 ש"ח בנטו אם לוקחים ליסינג במתאר הזה.

בשדה של החזר הוצאות רכב הכנסתי 3700 שזה מורכב מ-4200 פחות ה-500 ש"ח שהיה מקבל אם היה לוקח ליסינג ב-3700.

הסבר - נאמר שהשכר הוא 10000 ש"ח, אם הוא לוקח ליסינג בעלות המירבית.

אם הוא לוקח ליסינג ב-3700, השכר הוא 10500.

אם הוא לא לוקח ליסינג השכר הוא 14200, אז ההפרש הוא 3700. או בקיצור - החזר ההוצאות האמיתי הוא שווה ערך לעלות הליסינג בדיוק.

כמובן שיש תשלום שווי מס כפי שהוא ציין בהודעה הראשונה.

עכשיו צריך לשחק עם הפרמטרים שיכולים להשתנות כמו עלות הדלק, עלות בלת"מים, הגדלת הקילומטרז' השנתי וכו'.

לדעתי - ממש לא משתלם לקחת ליסינג במקרה הזה.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1i_vlkd6XH9TzdZNpcg6BfBj82aCx1wccbAMQJcOij_U/edit#gid=371088617

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

misterb :

מתחבט באותה בעיה. הלינק ששלחת עם האקסל לא מאפשר להכניס מספרים עדכניים. האם תוכל לשלוח שוב את האקסל? אשמח לקובץ שמאפשר לקבל תשובה מה יותר משתלם במקרה שליץ

תודה

• תוכן חדש...