Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לא מבין את המייעצים האלה.

פ"ש רשם 13K בשנה, פתאום מגיעים ל 20K (שאגב גם לא מספיק)

פ"ש רשם את המחיר 3,700, ופתאום מתייחסים ל-2000 ש"ח נטו.

אין ליסינג תפעולי בארץ שעולה 2000 ש"ח בנטו. לא קיים דבר כזה.

ועכשיו למספרים:

עלות הלסינג ל-I20 לפי פ"ש הינה 3700 ש"ח ברוטו.

בנוסף יש כ-2450 שווי מס.

ובכן אם פ"ש נמצא במדרגת מס 34% אזי עם הוספת בטוח לאומי+מס בריאות מקבלים כ-50% וזה מפשט את חישוב הנטו שנמצא בערך באמצע בין עלות הליסינג ברוטו לבין שווי מס כלומר 3000-3100 ש"ח. אם פ"ש נמצא במדרגת מס מקסימלית (49%) זה מוזיל במקצת את העלות החודשית נטו אבל עדיין זה יקר מדי ולא משתלם בהשוואה לרכישת רכב.

ציטטת רק חלק מדבריי, הצעתי שיחפש ליסינג ב 2500, נראה לי שה 3700 זו הצעה יקרה.

לגבי השווי מס 2.5% מ 80000 שזה מחיר I20 הינם 2,000 ש"ח.

לצורך הדיון, אני מקבל את טענתך שמחיר הליסינג 3750 השווי למס הוא 2500ש"ח יוצא בנטו כ 3,000 ש"ח .

בוא ניתן לפ"ש שרות ונחשב לוכמה עולה להחזיק רכב פרטי:

דלק: 13,000 ק"מ כ 1000 ליטר בשנה, יוצא כ 84 ליטר בחודש שזה כ. 600 ש"ח לחודש.

ירידת ערך: שווי רכב 100,000 בשנה10% יוצא 10,000 לשנה, ........850 ש"ח לחודש.

ביטוח ואגרת רישוי כ 6,000 ש"ח לשנה,.................................... 500 ש"ח לחודש

טיפולים, צמיגים, ברקסים מצברים:........................................... 300 ש"ח לחודש

מחיר ההון על 100,000 ש"ח, 5%, יוצא לחודש : ........................ 330 ש"ח לחודש

סה"כ יוצא כ- 2,580 ש"ח לחודש (ותודה שהייתי עדין עם הירידת ערך).

אם כן:

קניית רכב פרטי יוצא כ 2,580 ש"ח לחודש.

קבלת רכב מהעבודה יוצא כ 3,000 ש"ח לחודש.

יוצא שעל קבלת רכב מהעבודה פ"ש ישלם תוספת של כ 400 ש"ח לחודש, האם שווה ? אני הייתי לוקח בלי להסס אבל כל אחד ושיקוליו.

מה שמייקר את העיסקה זה הצעה של 3700 לחודש (לא כולל מע"מ , כן ?) מהליסינג, נשמע לי מטורף. אני מציע שמגיבים כאן שמבינים יתנו מידע מה מחיר בליסינג לסופרמיני עם 13000 ק"מ בשנה למגזר העיסקי.

במידה וימצא הצעה של בין 2,500 ל 3,000 שנראה לי הרבה יותר סביר לרכב סופר מיני למגזר העיסקי עם הגבלת ק"מ (כי הרי הוא נוסע רק 13,000 ק"מ) אזי בהחלט ישתלם לו לקחת רכב מהעבודה והוא יצא ברווח.

עריכה אחרונה על ידי spring
ראיתי פ"ש רשם שהתקציב לרכב הוא 100000 ש"ח

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

לא מדוייק

שווי הרכב הוא 2.5% מ- 105,000 ולא מ- 80,000 ש"ח. זה כבר יוצא מעל 3,000 ש"ח.

לגבי ירידת ערך היית מעט עדין, אבל בסעיף הטיפולים צמיגים ברקסים ומצברים שחטת לחלוטין. נניח שזה מתאזן.

גם בסעיף מחיר על ההון, 5% זה מופרך לחלוטין. בהלוואה לרכישת רכב פריים מינוס חצי עד פריים פלוס חצי, שזה בין 1-2%.

בשורה התחתונה יוצא הבדל של כ- 800-900 ש"ח בין ליסינג לבין החזקה פרטית.

ברור שמחיר הליסינג הוא מופרך, עלות ליסינג נטו לרכב כמו I20 לא צריכה לעלות על 2,300 ש"ח פלוס מע"מ, אבל מכניסים לו בפנים כנראה גם את ממוצע הדלק. אם I20 עולה 3,700 - הרכבים האחרים לא יעלו הרבה פחות.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

אין סיכוי שתחזוקת רכב חדש שנוסע 13K תעלה בשנה 3600 ש"ח, מה גם שהיית לארג' עם שאר הפרמטרים.

אבל, זה רק עוד יותר מוכיח את הנק' שרכב בליסינג לא ישתלם בשום אופן בנסועה הזאת.

אם תיקנה רכב משומש בן 3 ב 60 אלף, אז בכלל העלות החודשית תרד בערך ל 2000 ש"ח.

פורסם
ציטטת רק חלק מדבריי, הצעתי שיחפש ליסינג ב 2500, נראה לי שה 3700 זו הצעה יקרה.

לגבי השווי מס 2.5% מ 80000 שזה מחיר I20 הינם 2,000 ש"ח.

לצורך הדיון, אני מקבל את טענתך שמחיר הליסינג 3750 השווי למס הוא 2000 ש"ח יוצא בנטו כ 2,850 ש"ח או 3,000 ש"ח .

בוא ניתן לפ"ש שרות ונחשב לוכמה עולה להחזיק רכב פרטי:

דלק: 13,000 ק"מ כ 1000 ליטר בשנה, יוצא כ 84 ליטר בחודש שזה כ. 600 ש"ח לחודש.

ירידת ערך: שווי רכב 100,000 בשנה10% יוצא 10,000 לשנה, ........850 ש"ח לחודש.

ביטוח ואגרת רישוי כ 6,000 ש"ח לשנה,.................................... 500 ש"ח לחודש

טיפולים, צמיגים, ברקסים מצברים:........................................... 300 ש"ח לחודש

מחיר ההון על 80,000 ש"ח, 5%, יוצא לחודש : ......................... 330 ש"ח לחודש

סה"כ יוצא כ- 2,580 ש"ח לחודש (ותודה שהייתי עדין עם הירידת ערך).

אם כן:

קניית רכב פרטי יוצא כ 2,580 ש"ח לחודש.

קבלת רכב מהעבודה יוצא כ 3,000 ש"ח לחודש.

יוצא שעל קבלת רכב מהבודה פ"ש ישלם תוספת של בין 400 ש"ח לחודש, האם שווה ? אני הייתי לוקח אבל אחד משיקוליו.

מה שמייקר את העיסקה זה הצעה של 3700 לחודש (לא כולל מע"מ , כן ?) מהליסינג, נשמע לי מטורף. אני מציע שמגיבים כאן שמבינים יתנו מידע מה מחיר בליסינג לסופרמיני עם 13000 ק"מ בשנה למגזר העיסקי.

במידה וימצא הצעה של בין 2,500 ל 3,000 שנראה לי הרבה יותר סביר לרכב סופר מיני למגזר העיסקי עם הגבלת ק"מ (כי הרי הוא נוסע רק 13,000 ק"מ) אזי בהחלט ישתלם לו לקחת רכב מהעבודה והוא יצא ברווח.

יש כמה דברים שלא דייקת לגביהם:

1. המחיר של I20 הוא 80000 ש"ח? ידנית אולי. המחיר הוא קרוב ל 100K ולכן שוי מס בסביבות 2500

2. לרכב חדש שעושה 13K בשנה (טיפול אחד בשנה) העלות החודשית לטיפולים הינה 200 ש"ח גג.

3. מחיר ההון היום הוא 5%??? נו, בחייך. 1-2% לא יותר אם יש לו הון עצמי.

סה"כ העלות תהיה 2100-2200 לעומת 3000 ש"ח ליסינג

ולגבי העסקה האלטרנטיבית זולה יותר, נראה לי שאתה מתבלבל: הליסינג המוצע הוא ממקום העבודה, זה מה שמוצע ואין לו שום אלטרנטיבה. או שאתה מתכוון שילך לחפש עסקת ליסינג תפעולי פרטי??

אז זה משהו אחר לגמרי, לא קשור למקום העבודה. הוא ישלם ישירות מהנטו, אין לו שום שווי מס והדלק על חשבונו.

פורסם (נערך)

יפה נמסיס ונומד, אפשר לסכם שמחיר הליסינג יגיע לכ 3000 ש"ח ומחיר רכב פרטי ניתן לצמצם עלויות ולהגיע ל 2200 ש"ח.

ואז בשורה התחתונה יש כאן תוספת של כ 800 ש"ח.

ועכשיו להצעה: מחיר שוק לעסקת הליסינג 2300 ש"ח נראה לי סביר, מוסיפים לו 1400 ש"ח על דלק למרות שלפי הנסועה שלוהוא מתדלק רק ב 600 ש"ח ? זה מה שדופק את העיסקה הזאת.

לפותח השרשור: לפי הניתוח שלי ושל נמסיס ושל נומד, יעלה לך כ 800 ש"ח יותר, אם תיקח את ההצעת הליסינג, לקבלת החלטנ עליך לבחון 3 אספקטים:

1. לפי שתארת את הנסועה שלך, פעמיים בחודש שרון-באר שבע + נסיעה יומית לעבודה, מה עם אילת פעם פעמיים בשנה ? נסיעות בשבתות ? טיולים ? נראה לי שה 13,000 ק"מ לא ריאלי, תחשוב על זה שוב.

2. עליך לנסות לדבר עם המעסיק ולהתמקח איתו על ההצעה היקרה אולי תוכל להוריד מחיר.

3. במידה ותלך על רכב פרטי, שקול רכישת רכב משומש בן 3-4 שנים, נתון שיוזיל מאוד את עלויות האחזקה.

בשורה התחתונה, לדעתי, לליסינג יתרונות ידועים. אם הצעת ליסינג מייקרת את העלות החודשית עד 500 ש"ח זה שווה. אם יותר מ 500 כדאי ללכת על רכב פרטי.

עריכה אחרונה על ידי spring
ראיתי רק עכשיו את תגובתו של נומד

נוסע בפריוס 2008

פורסם

להתמקח לא מעט. כרגע ההפרש לרעת הליסינג עומד על בסביבות 800-900 ש"ח. כדי להגיע לאיזון מול רכישה פרטית הם צריכים להוריד כ- 1,400-1,500 ש"ח. כל שקל מעבר לזה אתה משלם עבור הנוחות של ליסינג. תעשה חשבון כמה מתאים לך לשלם.

פורסם

כל השאלה היא אם יש לך כסף פנוי לרכישת רכב.

בנוסף קח בחשבון אחזקת רכב פרטי עם כל המשתמע. (טסט ביטוח דלק טיפולים ירידת ערך ובלתמי"ם).

אם אתה צריך לקחת הלוואה או לממש חסכונות, לא בטוח שזה משתלם לרכוש.

אם אתה לא משלם שווי שימוש - כלומר הרכב מגולם ע"י המעסיק והנטו שלך לא נפגע כלל או עולה עם ההפרש - אין בכלל מה לחשוב.

פורסם

לגבי הפרש השכר שלא מפרישים עליו לפנסיה/השתלמות, היום קיים מוצר גמל עם מרכיבי ביטוח שניתן להצטרף אליו עצמאית ואתה בעצם יכול להפריש לעצמך כל חודש.

אם אתה מעוניין בפרטים נוספים מוזמן לפנות אליי בפרטי.

כרגע המוצר קיים רק בחברה אחת אבל בקרוב ההיצע יתרחב לחברות נוספות.

פורסם

אני הייתי עכשיו בדילמה דומה והחלטתי לעבור לרכב פרטי, אם כי התוספת שאני אקבל לשכר גבוהה משמעותית ממה שאתה אמור לקבל.

לדעתי, אם אתה מקבל תוספת של 4K לחודש עדיף לך להשאר עם רכב חברה. החיסכון האפשרי שאתה עשוי להשיג הוא שולי (אולי כמה מאות ש"ח בודדים בחודש) ומתבטל מול הנוחות והשקט הנפשי של רכב חברה.

פורסם

לפני כחודש קיבלתי הצעה לליסינג מטעם העבודה, הונדה ג'אז הייברידית. על הסופר מיני (הדיי מגוחכת הזו) רצו לחייב אותי גם ב 4 אש"ח לחודש כך שאני לא המום מההצעה שהוא קיבל.

בכל מקרה, אע"פ שאני נוסע ב C קלאס ישנה (בנזין ,2.4 ליטר) עדיין המחיר שלה יוצא לי קרוב מאוד לליסינג.

• תוכן חדש...