Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני חושב לקנות יונדאי 1.2 i10 שהיא מספיקה לצרכים שלי, חוץ מהחסכון בדלק.

בדקתי ביד 2, מכיוון שזו גרסה חדשה שיצאה ב 2014 אני די מוגבל לשנים האלה ואין כמעט מכוניות כאלה ביד 2 ורובם עם מחיר מעל מחירון

מה שהביא אותי למסקנה שכדאי לקנות יונדאי חדשה.

מצד שני אני מאד אוהב את הסוזוקי סוויפט והטויוטה יאריס, הונדה ג'אז, מכוניות חסכוניות ששומרות על ערכן, אבל שנתון 2012 עולות כמו יונדאי חדשה או יותר

השאלה מה כדאי, מכונית טובה שנתון נמוך או מכונית חדשה באותו מחיר

תודה מראש

פורסם

מבחינה כלכלית - משומש תמיד עדיף. ובמקרה דנן אם אתה לא חייב (רגשית) חדש, קנה משומש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בניגוד לקודמי אני לא מסכים, ואני גם לא מסכים עם מה שכתבת בעצמך.

אתה שאלת "מה כדאי מכונית טובה שנתון נמוך או מכונית חדשה באותו מחיר".

מה שהיית צריך לשאול זה מה כדאי מכונית טובה שנתון נמוך או מכונית טובה וחדשה באותו מחיר.

בעצמך אמרת שהיונדאי I10 מתאימה לצרכים שלך חוץ מנושא החסכון. אם נושא זה מטריד אותך יש רכבים אחרים דומים חדשים וחסכוניים יותר.

אם הI10 מתאימה לצרכיך למה לקנות רכב משומש באותו מחיר שלא ייתן לך שום ערך מוסף?

במקרה של רכבי המיני הקטנים מתוצרת יונדאי/קיא קנית רכב משנתון גבוה מיד פרטית הרבה פעמים לא משתלם. ההפרש בין רכב כזה לחדש הוא כל כך קטן שפשוט חבל להתעסק עם יד 2.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אבל אם המשומש הוא שנה משומש, ואז ירידת הערך לא גדולה כל כך, לא עדיף חדש?

למשל יונדאי חדשה היא 79000 ואחת יד 2 שנתון 2014 היא ב 72000

פורסם (נערך)

סך הכל רכב שנת 2014 מיד פרטית עם ק"מ נמוך מאוד בלי תאונות/תיקוני צבע הוא גם רכב חדש. יש לך עוד טווח אחריות רחב כך שכל בעיה שתצוץ אם תצוץ תטופל. האם על רכב כזה אתה מדבר?

יש אנשים שבהפרש הזה מעדיפים לא להתעסק עם יד 2 ולקנות חדש, כי מדובר בהפרש לא גדול יחסית ביחס להפתעות שעלולות לצוץ.

בנוסף ירידת הערך של הרכבים האלה דומה יחסית בין רכב חדש לרכב ששנה על הכביש. מדובר בהפרש מאוד זניח בשקלים, לכן ההפסד על הוצאת רכב חדש הוא לא גדול ביחס להפסד של קנית רכב ששנה על הכביש.

כלומר אם תוציא רכב חדש מהחברה לא תפסיד הרבה יותר מאם תקנה רכב ששנה על הכביש. כשתמכור את הרכבים הרכב שלך יהיה שווה בהפרש שיכסה כמעט את כול הסכום הנוסף שהשקעת ברכישה שלו.

נניח שמצאת רכב במחיר שתיארת עם 10 אלף ק"מ, נקי מתאונות ושמור. תוסיף 500 שקל על בדיקה. תוסיף 500 שקל על טיפול. ההפרש הוא 6000 שקל מרכב חדש. במכירה ההפרש בין הרכבים יהיה 3000-4000 שקל בוודאות כך שסך הכל היית צריך להוסיף 2000 שקל לרכב חדש. ה2000 שקל האלה יכולים להתקזז בקלות בתנאי אשראי נוחים/הטבות כלשהם.

חבר שלי היה בדילמה דומה ופשוט בחר לקנות חדש.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

הרשה לי להציע חלופה אחרת -

להקטין את התקציב ב20-30 אש"ח (במקום קרוב ל80, 50-60), לרכוש מיני או סופר-מיני משומשת בת 3.

מבחינה כספית, זה עדיף (הרכב ספג את ירידת הערך המרכזית) - עדיף בהרבה.

מבחינה שימושית, אני בספק שהI10 החדשה מציע הרבה יותר מאשר הרכבים עליהם אני מדבר, לצורך העניין די בטוח שהיא מציעה פחות.

מבחינה של עלות טיפולים, עם כל הכבוד למצוא רכב כזה שמור זה ממש לא סיפור רציני, ולא אמור להיות כאן הפרש רציני - למרות שיש את הסיכון הזה של 'אין אחריות יצרן' ואם חלק מרכזי מת בפתאומיות תצטרך לשלם בעצמך (קח עלות של חלק כזה, תכפיל בהסתברות, זה יוצא הרבה פחות ממה שאתה מפסיד על רכישת רכב חדש).

חסרונות:

מבחינת כמה זמן לוקח לקנות, לוקח יותר זמן לקנות רכב משומש מאשר ללכת לסוכנות ולהזמין.

מבחינה כמה ריח ניילונים יש לרכב, החדש יגיע עם יותר :)

מתוך סכום הכסף המאוד לא מבוטל שחסכת, שים 5 בצד בשביל עתודה לרכב, ועם השארית תעשה מה שבא לך (הכי קל: שים בצד למתי שתחליף לרכב טוב יותר;))

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תבדוק הצעות של יד 1 0קמ.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...