ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
קניית רכב משפחתי
מאת Ycom- 4 תגובות
- 687 צפיות
שלום לכולם אנא עזרתכם בבחירת רכב משפחתי למשפחה עם 2 ילדים. דרישות עיקריות : גדול וחסכוני שישמש אותנו כמה שנים. בהיותי אישה - כמה שיותר מכוניות ראיתי , ככה אני מבולבלת יותר נכון לעכשיו אופציות : - סיאט לאון חדש (0 קמ מליסינג 115K). מועדפת ע"י בעלי. לי זה נראה כמו צעצוע ללא יותר משנתיים ואבזור יתר לדעתי רק מייקר אותו. אבל מאוד חסכונית למימדיה. - הונדה אינסייט היברידית שנת 2012 (80K). תא מטען נראה לי טיפה קטן ואין לי ניסיון עם היברידיות - טויוטה אוריס סטיישן - קשה למצוא מ2012. לדעתי דומה להונדה - מאזדה 6 (2.0) 2012 (80K). נראת לי גדולה . לא בטוחה לגבי חסכונית אני מעדיפה בסביבות 80K תקציב (כי קיים גם רכב שני ישן). רכב עם ירידת ערך נמוכה ולא יקר באחזקה. …
הודעה אחרונה מאת Ycom, -
- 0 תגובות
- 475 צפיות
שלום, צריך עזרה בבחירת רכב בתקציב הדל הזה. הרכב יסע כל יום מאשדוד ליבנה וחזרה+נסיעות ערוניות ובין ערוניות קצרות. הרכב צריך להתאים למשפחה צעירה עם ילדה(כיסא בטיחות+עגלה) תודה
הודעה אחרונה מאת Илья Штадлин, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 753 צפיות
שלום אני מעוניין לקנות לאשתי רכב שישמש לנסיעות עירוניות ומידי פעם יציאה מחוץ לעיר אנחנו גרים במרכז ולכן צריך רכב קטן. התקציב הוא 15K קיבלתי המלצות לפיאט פונטו ורציתי לדעת האם זה רכב אמין והאם כדאי לרכוש רכב מסוג זה ובנוסף הייתי שמח לשמוע חוות דעת לרכבים אחרים שכדאי לקחת בחשבון. תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 0 תגובות
- 434 צפיות
ראיתי שיש כעת מבצעים ב 2 החברות כמו ליסינג פרטי . מה עדיף מבחינת חיסכון בדלק ,נוחות, ושמירת ערך לעתיד כדי למכור ? נוסע בשנה 20,000 ק"מ בסוזוקי המבצע : http://lp.suzuki.co.il/crossover/31813/?ref=GOOGLE&gclid=CNa1r6ba4cQCFfQatAodqFkASw ריבית פריים +0.25% בטויוטה המבצע: http://www.toyota.co.il/sales/ http://www.toyota.co.il/toyota-finance/#brand/6/level/65/plan/1 ריבית פריים-0.50% +2,000 ₪ הנחה ו 5 שנם אחריות בסניף מתם מוטורוס האם הקורולה עדיפה או אוריס סטיישן הייברידית ?
הודעה אחרונה מאת יוליוס, -
KIA SPORTAGE 2013 1 2
מאת drazic234-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם , אני צריך את עזרתכם לגבי רכישת הרכב קיה ספורטאז שנת 2013 מנוע 2000 דגם EX. קודם כל איזה מנוע יש בשנת 2013 ?אני יודע שבשנת 2014-15 זה מנוע GDI. אמינות ,עלות טיפולים? איזה אבזור יש ב2013 בלוטוס ,ריפוד עור ... אני רואה שהרבה מבקשים מעל מחירון זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 458 צפיות
ראיתי שהמושב באמצעי האחורי קטן. האם בכל דגמי האאוטלנדר (גם 5 מקומות)? האם זה מושב קטן שיכול להיות בעייתי לאדם מבוגר (עפ"י רוב גם מלא יותר במקומות "הנכונים" מאשר ילד/נער/צעיר).
הודעה אחרונה מאת usafun, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם! לאחר שעזרתם לי לצמצם אפשרויות נותרנו עם אוריס או I 30. מה דעתכם? מדובר על שנתון 2011 ומעלה, אוטומטית. ועוד שאלה, האם האוריס היא אוטומטית או רובוטית בשנתונים האלה? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת קרסו טרייד אין, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 878 צפיות
קניתי לפני שבוע מיצובישי לנסר קלאסיק 2006. עשיתי לה יישור קו מכני ב2000 שקל +צביעה כללית . הרכב במצב מצויין!! דוד שלי ראה אותה היום והתלהב הוא הציע לי ראש בראש בתמורה לפורד פוקוס שלו .(שנת 2007 ליסינג יד 2) שניהם הקילומטרץ די זהה 120 אלף,וגם שלו עברה צבע כללי. כדאי?יתרונות חסרונות ?מי "חסכוני" יותר?שוק יותר טוב?
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש איביזה 1.2 TSI DSG משומשת מודל 2011 השאלה העיקרית שלי לגבי גיר DSG קראתי הרבה באינטרנט והבנתי שחלק אומרים שהגיר בעייתי ובגלל זה צ'מפיון נתנו 5 שנים אחריות על הגיר האם כדי לרכוש רכב עם גיר כזה? והאם באמת הגיר בעייתי? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת OJetta, -
-
- 3 תגובות
- 611 צפיות
לפני כמה שבועות פתחתי שרשור שבו התייעצתי איתכם לגבי פיג'ו 206xs ועכשיו כשמועד הקנייה מתקרב והחיפושים מתגברים מצאתי כמה אקזמפלרים שגרמו לי לפזילה לעברם. הדגמים מדוברים הם פיג'ו 206 GTI ורנו קליאו B sport. הרנו היא שנת 2002, יד 8 עם 160K קילומטר והפיג'ו משנת 2002 יד 3 עם 200K קילומטר. שתי האופציות הנ"ל קרצו לי מאוד בגלל שהן נותנות לי את האפשרות להנות מספורטיבית אמיתית במסגרת התקציב שלי. דעתכם? סיכון גדול מדי או הרפתקה ששווה לצאת אליה?
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
קניה מטייבה
מאת Morters-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הי, מקווה שזה הפורום הנכון לשאול את השאלה הזאת. מישהו מציע רכב למכירה, והתברר לי שהמוכר מטייבה. שדיברתי איתו הוא אמר לי שאני אגיד לו שאני מתקרב לטייבה ואז הוא יבוא לקחת אותי. קצת מפחיד אותי העסק הזה, למישהו יצא להתעסק בקנית רכב משם?
הודעה אחרונה מאת EB-86, -
-
שלום, אני מעוניין לקנות רכב חדש ידני בתקציב דל של 65 אלף שקלים. לאחר שסקרתי את האופציות העומדות בפני הגעתי למסקנה שאני צריך להחליט בין שלושת האופציות הנ"ל. פיג'ו 108 ידני - 1.2 ליטר, 82 כ"ס, ספארק ידני - 1.2 ליטר, 82 כ"ס, פיקנטו ידני - 1.0 ליטר, 69 כ"ס. כולן עולות 65 אלף שקל (הפיג'ו במבצע כרגע ) הייתי שמח לשמוע את דעתכם מבחינת הנאה מנהיגה (עד כמה שניתן בתקציב כזה ) ,איבזור, ירידת ערך ושכירות לאחר כמה שנים כשארצה למכור. תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
שלום לכולם. חבר טוב מעוניין לרכוש GTI חדשה מהיבואן במזומן ללא טרייד. מה סדר הגודל של הנחה שניתן לצפות? תודה.
הודעה אחרונה מאת teyal, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, אשמח את עזרתכם בחיפוש אחר רכב חדש לי ולאשתי (כרגע אנו השניים היחידים ברכב). הכיוון הוא מיני (לא סופר מיני), שנתיים-שלוש אחורה, תקציב סביבות ה-60K (אפשר לחרוג) הדבר הכי חשוב לי נוחות נוחות נוחות! מאוד חשוב לי שהמתלים יהיו יציבים יחסית לרכב מיני, ושארגיש כמה שפחות את הנסיעה הדבר הנוסף הבא שחשוב זה החסכוניות בדלק כמובן. אשמח לעצות לגבי דגמים רלוונטיים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת zivco80, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 686 צפיות
שלםו לכולם, אני רוצה לקנות רכב בתקציב צנוע (עד 25-30K). מה שחשוב לי זה: אמינות, תיקונים\חלפים לא יקרים, שמירת ערך, חסכון בדלק - ז"א רכב חסכוני בכסף ובביקורים במוסך. הרכב מיועד ליחיד\זוג ובעיקר לנסיעות עירוניות (ולכן ממש מעדיף רכב קטן) ובין עירוניות קצרות (ירושלים-מבשרת-ירושלים), ומידי פעם בין-עירוניות ארוכות. אני לא מבין במכוניות ואני מאוד מפחד להיעקץ ולהיתקע עם רכב דפוק. 1. האם ליסינג היא בכלל אופציה עבורי? 2. מה לגבי קניה של רכב מליסינג\השכרה? האם רכבים כאלה באמת שמורים ומוקפדים כמו שהם טוענים? 3. האם יש חברות שעוזרות לאנשים למכור ולקנות רכבים תמורת עמלה או משהו דומה, ושאפשר לסמוך עליהן? 4. ולסיכום - המלצות לגבי הרכב? אודה מאוד לעזרתכם כי אני די…
הודעה אחרונה מאת orengreen, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום אודה לכם על המלצות לרכב שעונה לתנאים הבאים: אני רווק, נוסע פעם-פעמיים בשבוע בקו באר שבע - תל אביב, ולכן אני חושב בכיוון הסופר-מיני. אני מחפש רכב אמין במטרה לא להחליף אותו בחמש השנים הקרובות. צרכים: צריכת דלק נמוכה נוחות נסיעה חיסכון כספי(אחזקה, ביטוח וטסט) עדיפות לאוטומט מטעמי עצלנות. כרגע אני מחפש רכב בן שנתיים-שלוש עם קילומטרז' נמוך כדי לחסוך מצד אחד ולקנות ב"ראש שקט" מצד שני. התקציב הוא בסביבות 70K. א) האם סופר מיני זו אכן הקטגורייה המומלצת עבורי? ב) האם יש מסלולי קנייה שכדאי לי לבדוק(מימון,ליסינג וכו')? וכמובן, שאלת השאלות, על איזה רכב אתם ממליצים? תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת gilbr, -
-
רכב קטן עד 100K
מאת goni-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רוצה לקנות רכב חדש עד בן שנתיים-שלוש. צריך לשמש אותי ביום יום בתוך העיר אך פעם בשבוע-שבועיים גם בנסיעה בין עירונית (חיפה- תל אביב). חשוב שיהיה אמין וחסכוני יחסית. גמיש בקשר לתיבת הילוכים אבל אשמח לשמוע עד כמה פרקטי ונוח לקחת אוטו עם תיבת הילוכים ידנית לחיפה. מבחינת גודל חשוב לי שאוכל לקחת 2 מאחורה בנוחות יחסית, אז חשבתי ללכת על סופר מיני או משפחתית קטנה. המכוניות שעלו לי לראש הן טויוטה יאריס, I20, קיה ריו והונדה ג'אז אבל ממש פתוח להצעות. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת gilbr, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 984 צפיות
אז ככה,בגדול התקציב הוא 40K כולל יישור קו. הדרישות לפי סדר חשיבות: אוטומט מעל הכל,אמין וקטן . בעיקר לנסיעה בתוך העיר. אני כרגע חושב על יאריס, אשמח לשמוע על דגמים נוספים שנותנים אמינות דומה. (לא קטנטנים כמו I10 או פנדה) רוב תודות
הודעה אחרונה מאת abnatan, -
-
- 1 תגובות
- 535 צפיות
שלום לכולם , אני מחפש מחליפה לגולף 2.0FSI . בהתחלה חשבתי על A3 2013 , אך בעיות ה-DSG מלחיצות אותי ברכב זה. אשמח לקבל חוות דעת על BMW סידרה 1 (116i) עד כמה הרכב אמין? האם מחירי הטיפולים יקרים יותר מטיפולים עבור VW או AUDI? על מה יש לשים לב בעת הבדיקה? אשמח לקבל גם חוות דעת על דברים נוספים שלא ציינתי ... תודה!
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
שלום,מחפש חוות דעת מאנשים שיש להם את הרכב הנ"ל,מחפש רכב חזק יחסית עם צריכת דלק סבירה והכי חשוב אמינות!האם הפיאט עונה על ההגדרה הזו?אני מחפש רכב למספר שנים כך שלא מפריע לי הירידה במחיר ששמעתי שיש לה או הקושי למכור,דיי נעול על טורבו והיא דיי זולה,אשמח לעזרה,תקציב באיזה 45k
הודעה אחרונה מאת M55power, -
- 16 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום , אני שוקל לקנות A3 החדשה ורציתי לדעת האם ישנם בעיות מיוחדות שצריך להזהר מהם. כאשר עדיין לא החלטתי האם ללכת על גרסת 1.8 או 1.4. בעיקר מעניינות אותי 2 שאלות : 1) האם המנועים הנ''ל אמינים , להבדיל ממנוע 1.4 עם 160 כ''ס שידוע כמנוע בעייתי? 2) האם בשנתון הנ''ל תוקנו בעיות ה-DSG7 שהייו ברחבי הקונצרן או לא? 3) אם יש עוד דברים ששווה לשים לב אלהים אשמח לדעת. תודה לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת Vwski, -
פתחתי כאן מספר נושאים על קניית רכב יד שניה בזול (10K), ב10 לאפריל יהיה לי את מלוא הסכום (11~). אני בחור בן 19 עוד מעט, מרוויח 4-5 בחודש (על צבא ולא צבא, ארחיב מאוחר יותר, כרגע פטור משירות לגמרי), ומתוך ה4 וחצי בממוצע שאני מרוויח, 3 וחצי מינימום אני חוסך. עכשיו השאלה היא האם לא כדאי לקחת הלוואה מהבנק שבסופו של דבר אם היא תהיה ב10K אז אצטרך להחזיר 12 עם החזר חודשי של כמה מאות שקלים בחודש, במקום לשלם כרגע את כל הוני המעוט על רכב ולהתחיל לחסוך מחדש? נסו להבין אותי, אני חושב לחסוך כמה שיותר ואם אקח הלוואה עם החזר חודשי נמוך מאוד, אסיים את שנת 2015 עם עוד 24,000 שקלים לפחות לחשבון.
הודעה אחרונה מאת eelico, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, מבקש המלצה לאבא שלי, כיום יש לו פאסאט די ישנה והוא די אוהב VW אך לא נעול על זה. אז חשוב שיהיה חדש. משפחתי, די מרווח אבל לא מאד. עדיף 5 דלתות (האצ'בק)- לא חובה מנוע מהנה וחזק עם טורבו, כזה שמרגישים בו טוב את הסוסים, הוא אוהב נהיגה. עדיף משהו אירפואי ולא יפני. מאובזר מאד. הוא אוהב גדג'טים. התנעה ללא מפתח, מסך עם בלוטוס וכל החידושים, מראות מתקפלות. עד 170K חדשה בלבד. סקודה אוקטביה 1.8 היא נחמדה בשבילו אך אין לה סאנרוף והוא אוהב (לא מבין למה). סיאט לאון 1.8 באופן כזה או אחר עונה על הבקשות שלו אבל זה תמיד היה נראה לי רכב לילדים קטנים וגם אני בספק לגבי האבזור שלה. זה מה שאני אישית מכיר. יש לכם עוד המלצות למשהו נחמד שיכול להתאים? תודה
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 677 צפיות
מעוניין בקניית פורד S-MAX במודלים 08-07 (התקציב עומד על כ50 אש"ח) הרכב הומלץ לא מעט בפורום בשנים האחרונות האם ידועות תקלות כרוניות ברכב הזה גם כשהוא בן 7-8 שנים? דבר נוסף ישנן נתונים מבלבלים בכל הנוגע לצריכת הדלק, אשמח לדעת נתונים אמיתיים . תודה
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני במגעים מול חברת ליסינג מוכרת לצורך רכישת אקסנט 2010 לאחי הקטן. הרכב יצא תקין בבדיקה מבחינת מנוע גיר שילדה,והליקויים שנמצאו יתוקנו על ידם(צמיגים,מצבר,כיוון פרונט) המחיר נקבע על פי שקלול ליסינג רגיל ועוד כמה אלפים הנחה. הדבר היחיד שמדאיג אותי זה שברישיון הרכב רשום שיעבוד למשרד הביטחון. ידוע כי כל רכב ליסינג משועבד לגורם מממן כלשהו,וזה מצוין ברישיון. מה שלא ברור לי זה למה הגוף המשעבד הוא משרד הביטחון? האם הרכב היה בליסינג בצבא\משרד הביטחון והצבא בעצם נתן מימון לחברה? הנציג לא בדיוק ידע לענות לי על זה ואמר שזה רק שיעבוד ולא רישום על משרד הביטחון, דבר שהיה גרור הפחתה של 35%. ניסיתי לברר מול כמה גורמים ואף אחד לא ידע מה המשמעות של זה. יש פה מישהו שיכול ל…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נכנסתי אתמול לאחת מחברות הליסינג במטרה לקבל הצעה לרכב יד שניה במחיר סביר שיתן לי תמורה למחיר הכוון שלי היה - i35 , מאזדה 3 וכד' לאחר מכן המוכר גם הציע לי יונדאי ולוסטר מהשכרה במחיר נמוך למדי , כן למרות שחיפשתי רכב בקט' משפחתית התלהבתי מהרכב שהוצע. הבעיה שזה רכב השכרה שכביכול ספורט אז אני לא רוצה לחשוב מה עבר עליו , מה אתם אומרים הרפתקאה מיותרת או שיש על מה לחשוב ?
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 6 תגובות
- 931 צפיות
מה אתם אומרים על הפיאט פונטו הזאת יד שלישית ידנית 2001 247000 קילומטר הבחור אומר שהיא מטופלת כל הזמן הוא רוצה עליה 7 מה אתם אומרים ? אם היא מטופלת כמו שהוא אומר האם שווה לקנות ?
- 2 תגובות
- 444 צפיות
*** נא לכתוב עם סימני פיסוק ***
הודעה אחרונה מאת sihproma, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 731 צפיות
שלום לכולם. לאחרונה אני מתעניין ברכבים קטנים וחסכוניים. מצאתי רכב ואני צריך להתייעץ . פיאט פונטו גראנדה2007 מנוע 1200 ידנית עשת 155 אלף קמ על פניו לפי המןדעה נראה במצב מצויין שמורה מגיעה עם מערכת חדשה הוחלף טיימינג בזמן בלי שריטות או פגיעות . סגרתי איתו על 16 אלף. הבעיה היחידה שהקילומטראז מפריע לי קצת כי בכל זאת מדיבר ברכב עם מנןע קטן. מה צריך לבדוק מעבר עזבו ברקסים קלאצ וכד כי הוא אומר שהם טופלו ובמצב טוב(נברר כמובן במוסך) , הכוונה במנוע וכמה המנוע הזה מחזיק. אני לא מתכוון לסוע עשרות אלפי קמ בשנה הקרובה. אני מעריך משהו בסדר גודל של גג 10 אלף בשנה. האם יש צפי להרבה תקלות ב3 שנים הקרובות ? אשמל לעוד דעות גם על הנןשאים הללו וגם מבעלי נסיון וידע על כל פרט טכני בר…
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 995 צפיות
היי, מעוניין לרכוש רכב ראשון. (בן 24) [נוסע אחד ברכב ביום יום] התקציב הוא 80K , מעוניין ברכב מה3 שנים האחרונות , 5 דלתות. חשוב לי שיהיה אוטומט (נוסע בפקקים חצי שעה ביום) , שיהיה מאובזר כמו שצריך ושיהיה זריז. אשמח גם אם הוא יהיה חסכוני יחסית.. פזלתי לכיוון הFR 2013 IBIZA (בול בתקציב ) , העניין הוא שאין כמעט מוכרים לרכב בדגם המדובר. אשמח לשמוע הצעות נוספות תודה.
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
-
מי מחובר 13 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 952 אורחים (הצג רשימה מלאה)