Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב קטן עד 100K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוצה לקנות רכב חדש עד בן שנתיים-שלוש. צריך לשמש אותי ביום יום בתוך העיר אך פעם בשבוע-שבועיים גם בנסיעה בין עירונית (חיפה- תל אביב). חשוב שיהיה אמין וחסכוני יחסית. גמיש בקשר לתיבת הילוכים אבל אשמח לשמוע עד כמה פרקטי ונוח לקחת אוטו עם תיבת הילוכים ידנית לחיפה.

מבחינת גודל חשוב לי שאוכל לקחת 2 מאחורה בנוחות יחסית, אז חשבתי ללכת על סופר מיני או משפחתית קטנה.

המכוניות שעלו לי לראש הן טויוטה יאריס, I20, קיה ריו והונדה ג'אז אבל ממש פתוח להצעות.

אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה רבה מראש!

פורסם

למה 80%? סה"כ אשמח להצעות לרכב אמין וקטן שיעשה עבודה סבירה בעיר ומחוץ לעיר, והאם פרקטי לנסוע על ידני בתוך חיפה. תוכל להכווין אילו דרישות לחדד?

פורסם

שמע שלוש המכוניות שציינת באמת דומות במובן מסוים,

אישית יש לי היכרות רק עם הריו והיא רכב מאד נחמד בעיני.

בעיקר בבחינה של נוחות נסיעה ו"אחיזת כביש".

פורסם

אני שמעתי דברים טובים על הונדה ג'אז (יש לה גם גירסא היברידית) וטויוטה יאריס (אותו כנ"ל) יש כמובן את הסוזוקי סוויפט המעולה, כולן צריכות לעמוד בתקציב שלך ותזכור שכל המכוניות טובות, גם רכב בן 10 שנים יעמוד בדרישות שציינת

פורסם

ריו טובה מ-I20. היא נוחה ומהמרווחות בקטגוריה אבל חלשה, ובזבזנית מאוד. טויוטה וג'אז יקרות מאוד לקניה ולא באמת מצדיקות את התוספת. שמעיתי שגם הטיפולים והביטוח להן יקר אבל אני לא באמת יודע.

יש בשוק אלטרנטיבות טובות, חסכוניות ואיכותית הרבה יותר כמו למשל פורד פיאסטה ופיג'ו 208.

פורסם

תודה רבה לכולם. שקלתי את הפיאסטה אבל נראה שהיא ממש זללנית בדלק בתוך העיר. הטויוטה במחירון לא יקרה מהריו אבל באמת שומרת על ערך וגם את הריו אפשר לקנות מליסינג במחיר טוב. כנראה שבסוף אבחר אחת משתיהן.

פורסם

רכב היברידי יכול לחסוך לא מעט דלק בתוך העיר, הכיוון של ג'אז היברידית או יאריס הוא נכון לדעתי.

מה הקילומטראז' השנתי שלך?

פורסם

אין לי כל כך מושג כי זה יהיה אוטו ראשון שלי ולא יודע איפה אגור אחרי סיום הלימודים, אבל לא חושב שהקילומטראז' יצדיק את ההפרש ביאריס שחסכונית גם במנוע הרגיל.

פורסם

הריו יותר חסכונית מהפיאסטה בנסיעה עירונית?

אני לא יודע אם זה שווה ערך לנסיעה עירונית, אבל אני יכול להגיד לך מהנסיון שלי שהפיאסטה עושה בנסיעה בשעות העומס בכביש 4 כשהתנועה עומדת וזוחלת באיטיות כ 1:13. בנסיעה משולבת 50:50 שעות העומס וכביש 6 כ 1:14.5.

היאריס מההתרשמות שלי מתומחרת גבוה מידי ולא שווה לדעתי את ההפרש במחיר.

פורסם

אתה צודק, בדקתי בkml והיא באמת לא יותר חסכונית. הנתונים שלך עם ידנית?

האמת שדי התקבעתי על היאריס אם אלך על אוטומאט. ההבדל בינה לבין הפיאסטה פחות מ2K. למה לדעתך היא מתומחרת גבוה מדי? יש לפיאסטה יתרונות שאני מפספס?

פורסם

הנתונים שרשמתי זה לידנית.

אני לא חושב שלפיאסטה יש יתרונות על היאריס, פשוט אני לא חושב ליאריס יש יתרונות על הפיאסטה ששוות את ההפרש במחיר. כשאני בדקתי ההפרש היה הרבה יותר גבוה.

בכלל מנסיעות מבחן שעשיתי (בידניות), לא שמתי לב להבדלים גדולים בין הרכבים בקטגוריה (סופר מיני), כולם דומים לדעתי מבחינת המפרט והנסיעה עם הבדלים קטנים ולא משמעותיים.

בסוף בחרתי בפיאסטה כי היא היתה היחידה עם 7 כריות אוויר והכי זולה.

מהפיג'ו 208 קצת חששתי כי יש לה מנוע 3 צילינדרים ואשתי לא אהבה שאין לה כיוון חשמלי למראות והם גם ל הסכימו לרדת במחיר, אבל אם היא היתה יותר זולה בהחלט הייתי שוקל אותה.

אני קראתי ביקורות וחוות דעת על הרכבים ב http://www.carz.co.il , אולי זה יוכל לעזור לך.

פורסם

אין מה לחשוש ממנועי 3 צילינדר באופן כללי ולא מזה שב-208 בפרט. מה שכן, הייתי ממליץ לך לחשוש מאישתך - תקנה לה מה שהיא רוצה כי במידה ולא תעשה זאת עדיף לך כבר עכשיו לבדוק תאי מטען של מכוניות ולא מנועים :lol:

• תוכן חדש...