ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 690 צפיות
אני צריך מכון בדיקה שבודק בריחת קומפרסיה ותצרוכת שמן מנוע ( לא כאלה שרושמים למטה בדוק תצרוכת שמן) ושבודק בצורה ייסודית את הרכב. תודה
הודעה אחרונה מאת omer-T, -
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אבי הגיע כמעט לגיל הפנסיה ועד כה נהג ברכבים משפחתיים "משעממים" וחלשים יחסית. הוא היה רוצה לרכוש לעצמו רכב שהוא יוכל להנות מהנהיגה, אין לי ידע גדול במכוניות ולא יודע מה ההבדלים המרכזיים ביניהם מה שאני כן יודע שהמטרה היא ספורטיביות (גם במראה וגם בהתנהגות). התקציב הוא 150K (אפשרות למתיחה במידת הצורך, אבל זהו התקציב שהוצב לשם התחלה), צריכת דלק לא אמורה להוות שיקול משמעותי ברכישה מפני שרכש זה יישמש כרכב שני. המחשבות: קליאו ספורט, מיאטה. אשמח אם תכוונו אותי הלאה ותייעצו לי על דגמים מתאימים, כמו כן אם מדובר ברכב עם גג נפתח אשמח אם תייעצו לי דגמים עם גג קשיח בלבד (גג מבד נשמע לי מתכון לצרות חייב לציין) וכמו כן מנגנון פתיחה וסגירה חשמלי (בכל זה מתקרב לגיל הפנסיה ויכו…
הודעה אחרונה מאת Guy_25, -
- 6 תגובות
- 680 צפיות
אז ככה נמאס לי קצת להיות תלוי בהורים שלי החלטתי לחסוך ולהביא את הרכב הראשון שלי התקציב שלי הוא סביבות 20 אלף חשבתי על הונדה סיוויק שנת 2001-2003 ככה בכללי אני מעוניין ברכב יפני שיהיה אמין אחיזה טובה בכביש שלא יזלול יחסית הרבה , לוק ובעתיד אני מתכנן לשפר אותו מבחינה קוסמטית וStages
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 11 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן חברה, השם שלי הוא עידו ואני בן 17 וחדש בפורום הזה יחסית. בקיצור יש לי אזרחות אמריקאית ואני בקרוב עובר לשם .. עכשיו לנושא אני מחפש משהו טוב עד 150 אלף באמריקה~ L.A, יש למישהו המלצה ? עדיפות שיראה כמה שיותר טוב עדיף לי מאשר מהירות.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
- 5 תגובות
- 793 צפיות
שלום חברים. מעוניין להביא רכב בתקופה הקרובה. התקציב שלי הוא 25,000 ולאחר בדיקות ארוכות הגעתי לצמצום האפשרויות ל-2: דייהטסו סיריון שנת 2007/08 הונדה ג'אז שנת 2002/03 2 הרכבים נכנסים לי בתקציב. השאלה היא מי מהם עדיף? האם ההבדלים בשנתון הם עד כדי כך קריטיים או שזה מתגמד לעומת היתרונות של הג'אז? רצוי גם להתחשב בתחזוקה השוטפת. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Chen Benziman, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 840 צפיות
אני מתלבט האם לרכוש פיג'ו 206 שנת2001,ידנית, עשתה 100,000 ק"מ הרבה אנשים אמרו לי שהיא חסכונית ואמינה והרבה אנשים אמרו לי לברוח מפיג'ו כי הם כל היום במוסך. אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
-
מעבר לעובדה שהאוטו רשום ליסינג, יש עוד סיבות שבגללן אנשים לא קונים? בנוסף, האם אין אפשרות להימנע מהורדת הערך העתידית? הרי בקלות ניתן להוכיח שקניתי את הרכב עם 0 קמ ונסעתי בו ראשון.
הודעה אחרונה מאת נומד, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 999 צפיות
שלום, רכשתי היום רכב משומש, יחסית חדש, ללא מפתח חלופי. המוכר הגיע לבדיקה בלעדיו, אמר שינסה למצוא אותו אבל הדגיש שהוא לא מבטיח דבר כי הוא לא ממש יודע איפה הוא. החלטתי לרכוש את המכונית בכל זאת. התקשרתי למוסך היבואן ואמרו לי ששלט/מפתח יעלה לי 780 שקל לפני מעמ ועבודה. עבודה? כן, יש עבודה בלקודד את השלט אחרי שאני קונה אותו, אבל המחסנאי לא ידע כמה תעלה לי העבודה. אני חושש שבעתיד אני עלול לאבד את המפתח היחיד שקיבלתי ולכן רוצה לעשות מפתח חלופי. מצד שני ברור שממש לא בא להשקיע עכשיו יותר מ-1,000 שקל על מפתח. יש איזה פתרון אחר שאני אולי לא חושב עליו? תודה,
הודעה אחרונה מאת ZCTB82, -
-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום , רובכם יגידו , הודעה ראשונה בפורום , בן 18 מתלהב וכ'ו , למי שחושב לצחוק ולא מתאים לו אז בבקשה לא להגיב. ולנושא , השתחרר לי סכום כסף מסויים בסביבות 30-40 אלף , וזמן מה מחפש רכב שונה מהרגיל , חזק , יציב , וכמובן טורבו אבל הכי חשוב אמינות . בדקתי כמה דגמים כגון : סיאט איביזה VT20 , סיאט לאון , הונדה משופצרות למיניהן וכדומה . עכשיו שאלתי היא באיזה דגמים הכי נפוצים בכביש ? , לאיזה מהם יש את אפטרמרקט הגדול שלא ילך משהו ואז לא נמצא חלק שיתאים . אני לא חייל , לא מתגייס בסיבות רפואיות ובעל משכורת ממוצעת (4500) . יש לי לשפוך אור קצת על נושא המושפרות למיניהן ?
הודעה אחרונה מאת SHAI-SPORTWAGON, -
-
הרבה כבר נכתב, הרכב נראה מבטיח אבל הצפי שלו בארץ עדיין לא פורסם (או שאני פיספסתי פה?) ראיתי שבעולם הוא יהיה זמין החל מאפריל, מישהו יודע לגבי הצפי בארץ? הערכת מחיר ביחס לג'וק ולקפצ'ור?
הודעה אחרונה מאת marom9, -
שלום לחברי הפורים, התקציב: 85K. הריו והאטראז מיד 1 0 קמ. קורולה דרך בן אדם פרטי. דרישות: (לפי סדר) 1. אמינות 2. אחזקה (דלק, טיפולים, ביטוח וטסט) 3. בטיחות אנחנו זוג צעיר עם ילד בדרך. כבר 5 שנים נוסעים על אלטו ידנית. ומאד מרוצים. ביצענו נסיעת מבחן על האטראז והריו. את הקורולה אני מכיר. אשתי התלהבה מאד מהאטראז. גם אני די נהניתי מהרכב. והוא לא מכוער ככ כמו שרבים אמרו כאן. לא הכי יפה בעולם אבל לא מכוער. הריו מרגישה מעט יותר חזקה אבל סה"כ האטראז לא נופלת ממנה. (במיוחד באבזור) על מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
- 2 תגובות
- 633 צפיות
שלום אני מחפש להחליף רכב אני רגיל לרכבים מפנקים אז ככה רכב רצוי מינימום שנת 2007 לא חשוב דיזל או בנזין או היברדי רכב מסיגמנט או משפחתי או מנהלים,יוקרה שיעלה מקסימום 67 אלף רצוי פחות הרכב צריך להיות אוטומט וחסכוני מינימום 15 ק"מ לליטר עדיף יותר חסכוני ושיהיה נח ויחסית מפנק וחשוב גם שהרכב לא יהיה איטי
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חברים אני מחפש רכב למטרת נסיעות קצרות יומיומיות ( כ30 קילומטר ביום ) הדרישות הן ידני חסכון בדלק אבזור גבוה ככל האפשר מנוע בנזין ללא טורבו ( לא מעוניין בTSI ) מקטגוריית סופר מיני ירידת ערך נמוכה ככל שניתן אחזקה זולה ככל האפשר אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 899 צפיות
שלום, אני סטודנט והחלטתי לקנות רכב התקציב שלי זה עד 10 אלף. נסיעות מתוכננות - בין עירוני ועירוני. חשבתי ללכת לכיוון הלאנטיס 323. מה דעתכם עליה?
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 4 תגובות
- 737 צפיות
קלאוטו פרסמו פוקוס 2008 ב 28 אלף שח ושנת 2009 ב 32 אלף. יש אצלנו במשפחה פוקוס 2006 ואני מכיר את ההתנהגות. האם זה אותו רכב או שהמודלים 2008/9 זה רכב שונה מבחינת גיר מנוע ושלדה ? למישהו יש נסיון עם קניה מקל-אוטו ויכול להמליץ או להזהיר ? תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, אני מעוניין לרכוש טרקטורון אך אני מתלבט בין KTM 525 לבין RAPTOR 700, אשמח לעזרה בבחירה, תודה לעונים,
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, בעקבות החלפת עבודה אני נפרד מה I30 CW 2013 שלי. לא אכנס לנושא של האם לרכוש רכב או לקחת ליסינג מימוני. את ההחלטה הזאת כבר לקחתי. אני הולך לקחת רכב בליסינג תפעולי פרטי (כלומר, מימון, 3 טיפולים, ביטוחים, החלפת צמיגים, מצבר מגבים ועוד) אני לא מבין גדול ברכבים ולא בביצועים (כלומר לא נהג טכני). להלן הדרישות המינימליות שלי: 1. רכב משפחתי 2. בטיחות 3. צריכת דלק טובה (מעכשיו הדלק יהיה עלי) בעיקר בשל נסיעה ארוכה בפקקים כל בוקר 4. אבזור - לדוגמא מערכת שמע עם BT או מצלמת רוורס וכיו"ב 5. "נראה טוב" - זה סובייקטיבי אבל אני מאוד נמשך לאזור הג'יפונים רק בגלל המראה קראתי ביקורות מקצועיות באתרי רכב וזה נראה שעל כל רכב יש להם משהו רע להגיד. אז איך לבחור רכב …
הודעה אחרונה מאת kubeb1, -
-
- 10 תגובות
- 1 אלף צפיות
האלן שלום אתמול ראיתי 2 רכבים שעניינו אותי ואני מעוניין לרכוש אחד מהם אז אני מעוניין לקבל חוות דעת איזה מבינהם ישתלם לי יותר. פולסוואגן גולף שנת 2007 דגם Comfortline מנוע 2000 סמק , 150 כוח סוס תיבה אוטומטית/טיפטרוניק תוספות - סאנרוף , מערכת שמע מקצועית ודאבל דין וכספת למחשב מנוע. יד 2 (הוא הבעלים השני על הרכב) הוא קנה את הרכב מבנדם שקנה את הרכב מהחברה. הרכב אצלו 3 חודשים בלבד. את סיבת המכירה עקב שלילה כמובן שקיבלתי הוכחות על כך וכו מצבר חדש , הכל תקין ועובד. קמ 82 אלף טסט עד אוגוסט. מחיר סופי שנסגר - 39.5 שח המאזדה - צבע שחור ,5 דלתות ספיריט 2008 נפח מנוע 2000 סמק תיבה אוטומטית 155 כס יד 1 (הוא קנה את הרכב מהחברה באוגוסט 2008) תוספות - סאנרוף …
הודעה אחרונה מאת oryo, -
- 0 תגובות
- 498 צפיות
שלום חברים! הרכב אצלי כ 4 חודשים בעיה הזאת קיימת מאז הקנייה, בעמידה בניוטרל הטורים נמצאים על 1100. כשאני משלב לדרייב הטורים יורדים לאזור ה 800. אני רוצה לציין שהרכב גם טוחן דלק אומנם הנסיעות הם 95% מהזמן הצריכה עומדת על 1:7.5. בנוסף אני רוצה לציין שחיברתי את הרכב לסורק תקלות פשוט וגם לסורק תקלות במוסך ובשני המקרים לא נראו תקלות. מישהו אולי מכיר את הבעיה? עוד משהו שלא קשור לבעיה: האם מישהו יודע איפה נמצא המח של נעילה מרכזית ברכב הזה? תודה מראש חברים
הודעה אחרונה מאת alon04, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב מאוטו סנטר. הם הגישו לי בדיקה שהם עשו בקומפיוטסט באיזור המרכז. בדרך כלל רכבים שקניתי עד עכשיו עשיתי בדיקה בקומפיוטסט בחיפה. אשמח לקבל המלצות לגבי מכון לבדיקת רכב שהוא לא קומפיוטסט באיזור חיפה קריות. תודה.
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
- 4 תגובות
- 579 צפיות
שלום לכולם, ברצוני להתייעץ לגבי רכישת רכב שני למשפחה בת 4 נפשות (2 ילדים קטנים, בכסאות בטיחות,עגלה וכל הציוד הנלווה לילדים). רצינו רכב חסכוני, קטן, אך מספיק מרווח להכניס שם את כולנו. הרכב יעשה נסיעות קצרות לעבודה/איסוף מהגן וכדומה. חשוב מאוד הבטיחות, אמינות ותחזוקה זולה. תקציב - עד 35,000. אולי נוכל להוסיף קצת מעבר. על אילו דגמים כדאי לשים לב? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת mgillerman, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום אני עומד בפני רכישת רכב מאחת מחברות הליסינג. הרכב מודל 2011 עם 100K ק"מ וכרגע מחליפים לו מנוע מייבוא (נאמר לי שמדובר במנוע חדש או כמעט חדש). האם זה אמור להטריד אותי או לגרום להפחתה נוספת במחיר? אני רוכש את הרכב בכ-17% פחות ממחיר המחירון הרגיל (יצחק לוי) בשל עבר ליסינג. אני מקבל שנה אחריות על גיר, מנוע ומכלולים נוספים. מדובר ברכב לא נפוץ במיוחד ולכן אני מתעקש על הרכב הספציפי הזה. תודה לכל המשיבים
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, אני מעוניינת לרכוש רכב אוטומטי בלבד, שיותאם לדרישות שלי: קודם כל לפי הכותרת אני סטודנטית ולכן אני זקוקה לרכב שחסכוני כמה שאפשר מבחינת צריכת הדלק שלו (ותיקונים כמובן), הנסיעות הן בעיקר יהיו עירוניות ולפעמים לאוניברסיטה. אני מחפשת מכונית 5 דלתות, משומש עקב התקציב המועט שעומד ברשותי (גג עד 25K ולא מעבר), משנת 2005 ומעלה, ולא ק"מ שעבר את ה- 100 אלף. תודה לעוזרים, ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 3 תגובות
- 861 צפיות
שלום, אני מחזיר את רכב החברה שברשותי ויש לי כשבוע וחצי עד שאהיה ללא רכב. אני ממש לא רוצה לרכוש רכב בלחץ, במיוחד שאין לי ניסיון בכך ולכן אני חייב את עזרתכם. מעוניינים ברכב משפחתי, חשוב שיהיה חסכוני בדלק, או לפחות סביר ובעל עלות תפעולית נמוכה. מחיר רצוי הוא בין 60 ל- 65 אלף. די ננעלנו על פורד פוקוס סטיישן, שעם מעט עליה בתקציב אפשר למצוא מודל 2012 - 2013. אני לא יודע אם זו האופציה היחידה הנכונה ולכן חשוב לי לשמוע את דעתכם. דגמים שכנראה לא באים בחשבון הם: סוברו, מיצובישי, יונדאי וקיה. אשמח לטיפים ועזרה!!
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 621 צפיות
שלום חברים. מחפש לקנות רכב חדש בעל תצרוכת דלק הכי טובה שיש (המגבלה היחידה היא גיר אוטומט/רובוטי). אין בעיה עם רכבי מיני וכו' העיקר שיסע ויהיה אוטומט/רובוטי. מבירור שלי - סיאט מיי עם גיר רובוטי מובילה עם תצרוכת של 18K לליטר. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי,קודם כל אציג את עצמי,שמי דניס. התקציב שלי הוא סביב 10 אלף,אני לא רוצה לחרוג כל כך הרבה כי אני חוסך גם למשהו אחר. אני מחפש ''רכב צעירים'',אני דיי נעול על גולף,קולט,פיג'ו 206. לגבי הגולף,התחזוקה יקרה,אמרו לי כדאי לא להתקרב,היה לי עד לפני כחודשיים פולו קלאסיק,ומעדיף להתקרב למשהו נפוץ שאם יתקלקל חלק יהיה קל להשיג אותו,הבנתי גם גיר בעייתי ועוד כמה דברים. קולט,לא מצאתי דגם אוט' מספיק טוב. לגבי הפיג'ו,ידוע לי שיש בעיות גיר בדגם האוטומטי ובעיות חשמל הם משהו נפוץ,אקח את האוטו לבדיקה,התקציב שלי נטו הוא סביב ה15 אלף שקלים עם ביטוחים ועם לעשות טיפול מייד אחרי קניית הרכב,בגלל זה מעדיף לקנות משהו ב10 ולתקן את מה שצריך. מצאתי פיג'ו 206 ביד2,שנת 2003 יד3 עברה 150K ק''מ…
הודעה אחרונה מאת eliordadon, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הרכב מיועד לעובדי משרד מעוניין ברכב שמשרת 2 אנשים שנוסעים ברובם לבד לעבודה. לא מעוניין בקיה 1.6 וIX35 מעוניין ברכב קטן יותר וגבוה סטייל מוקה של אופל,מנוע קטן וחסכוני, גבוה קרוסאובר סטייל (לא סוזוקי קרוסאובר) שנוח להכנס ולצאת ממנו. עד 140 אלף שח. יש רעיונות???
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לפי נתוני יצרן רוחב הפוקוס 1.82 מ' והסוברו XV 1.78. אבל בכל הפרסומים בפורום הרבה מתלוננים על המרווח במושב האחורי בפוקוס. האם הסובארו XV מספיק מרווחת לדעתכם מאחורה. יש לי 3 בנות בגילאי 12,9,4. כיום נוסע בפוקוס האצבק ומאחורה מספיק מרווח עבורן. הקטנה עדיין עם כסא.
הודעה אחרונה מאת er12, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב מסוג מרצדס ויאנו וראיתי דגם משנת 2008 עם 292,000 קילומטר. המנוע הוא מסוג דיזל. המחיר שלו הוא 95,000 ומצבו שמור. אני תוהה אם כדאי לי ללכת על זה כי המנוע יספיק לי לעוד הרבה שנים ולא אצטרך יותר מידי טיפולים, או שעדיף לא לקנות רכב עם קילומטרז' כל כך גבוה? תודה.
הודעה אחרונה מאת hananrubin, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש יונדאי גטס שנת 2008 בסכום של עד 23k. הבנתי שיש כל מיני דגמים לגטס. אפשר לקבל הסבר קצר על כל דגם ומה מומלץ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick,
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,036 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Rongaflugen
- Satori
- פריג'י
- Avia
- daniel.asu
- ArikB
- DareDevil
- FROGIE
- איתן היה תפוס
- SlowRide
- avizaz
- IsraCar