ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב, אני מחפש לרכוש רכב הנעה אחורית, בעיקר למטרות שיפוץ ושיפורים. טווח המחירים שלי הוא באזור ה-20/30. חשבתי על במוו סדרה 3, אבל רציתי לשמוע אופציות נוספות מאחר ואני לא סגור על איזה רכבים ישנים הם בעלי הנעה אחורית. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 473 צפיות
הי כולם, אנחנו שוקלים לקנות פיז'ו 308 מודל 2010, אוטומט. אשמח לקבל חוות דעת, שמעתי שעלולות להיות בעיות במנוע וברצועת הטיימינג. האם כדאי ללכת על זה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת mishmish1976, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 976 צפיות
שבוע טוב, אני מבקש עזרתכם ברכישת רכב משפחתי, דוגמת קורולה, I35, מזדה 6 וכו'. חשוב לי אבל שיצרוך כמה שפחות דלק, בדגש על בינעירוני. תודה. אגב, רצוי שיהיה משנת 2012, ובאזור ה 80K.
הודעה אחרונה מאת sharkol, -
- 2 תגובות
- 813 צפיות
שלום אני מעוניין לרכוש רנו קליאו RS משנת 2013 האוטו יד 2 עם 20 אלף קילומטר אבל אני לא מוצא בשום מקום כולל המחירון של לוי יצחק בWINWIN אני יודע שחדשה עולה 176,000. רציתי לדעת אם מישהו יכול להפנות אותי למחירון של הרכב
הודעה אחרונה מאת eldant, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 737 צפיות
שלום לכולם. כבר כמה חודשים שאני מחפש אחר רכב שיתאים לדרישותי ואשמח לעזרתכם בנושא. אני מחפש רכב שישמש אותי גם כרכב עבודה וגם כרכב פרטי. על הרכב להיות מרווח ועם תא מטען גדול ע"מ שאוכל להעמיס עליו ציוד מהעבודה,וכשאני אומר ציוד אני מתכוון לציוד בגדלים שונים שכולל בעיקר ברזלים,קופסאות כבדות וכו'. (אם יש אפשרות להוציא את המושבים האחורים במקרה הצורך אז מה טוב). אגב,יש ברשותי טנדר מסוג מיצובישי ישן (L200,שנת 92') שנוחות הנסיעה בו היא לא הכי טובה ולכן אני מחפש רכב שיהיה לי בנוסף אליו,שאוכל לנסוע בו גם כרכב פרטי וגם כאשר אצטרך לבצע עבודות במסגרת העבודה שלי. כמובן שאם אצטרך להעמיס הרבה ציוד אני יאלץ לנסוע עם הטנדר. אעדיף למצוא רכב שאוכל לשים עליו תפוח גרירה ולסחוב איתו ע…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ההודעה בכותרת
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רכב חדש שניהם גיר רגיל. מה עדיף?נסועה בין 30 - 40 אלף ק"מ בשנה.
הודעה אחרונה מאת kwon, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב משפחתי משנתון מתקדם (לא חדש) שיענה לדרישות הבאות: 1. מרווח- שלושה ילדים מאחור עם מושבים (עדיף לא 7 מקומות אבל אפשרי) 2. גבוה - אין לי עניין מיוחד ב4X4 אבל זאת אפשרות 3. אמין נוסע כ 20000 בשנה הרוב בתוך העיר ומדי פעם גיחות לטיולים, צריך רכב לשנתיים - שלוש תודה
הודעה אחרונה מאת yaronc, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי. אני מחפש רכב,לנסיעות של בית-עבודה,ומדיי פעם נסיעה של 60 ק''מ,לא נוסע כל כך הרבה,לרוב נסיעות קצרות,צריך רכב עם גיר אוט',שיראה קצת ספורטיבי,הצריכת דלק לא חשובה לי. אני דיי נעול על פיג'ו 206,או מגאן ספורט,למרות שכל אחד אומר לי תתרחק,אפילו המוסכניק שלי אומר לי עזוב אותך תחפש הונדה כל שהיא. דעתכם?,הנה פרטים על המגאן. יד3,עשה 170K,עשה טיפול 10 אלף והוחלפו בלמים,אין בעיות ברכב,הבעיה היחידה ברכב היא הסאן-רוף,אומר שהמנוע שלה עובד ואולי צריך להחליף חגורה משהו כזה. יכול לרדת קצת במחיר ל7 אלף,התקציב שלי הוא סביב ה7-8. יש כדאיות לעשות בדיקה לרכב במוסך במחירים כאלה?,או עדיף בדיקה עצמאית עם מישהו שמבין ברכבים? לטענתו הוא מוכר בגלל שלחוץ על כסף,דיי צעיר רק השתחרר …
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
החלטתי סופית שעדיף שאקח את המכונית החדישה ביותר בתקציב שלי (10K בערך), שגם לרוב לא קורעים אותן כמו את המקבילות שלה כמו 206 ו307. אקח ידנית, ככל הנראה. כמה שאלות: למה צריך לשים לב בדגמים האלה כשבודקים את הרכב? (יש לי קרוב שהוא בעל מוסך וכמובן שאקח את המכונית אליו לבדיקה, אבל בכל זאת). מהי הצריכת דלק הממוצעת לדגמים האלה בגיר ידני? מה ההבדל, אם יש בכלל, לדגם מ2004 ו2005?
הודעה אחרונה מאת danizeevi, -
-
- 2 תגובות
- 654 צפיות
שלום הורי מעוניינים שאעזור להם ברכישת יונדאי I20 , התקציב לערך 43,000 ש"ח , רצוי רכב בסביבות 90,000 ק"מ . האם ניתן למצוא דבר כזה באחת מחברות הליסינג בפי גלילות ? . איזו חברות ליסינג במתחם פחות מומלצות ? . האם האחריות שלהן שווה משהו ? . תודה ושבוע נעים .
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 0 תגובות
- 488 צפיות
שלום שמי מוטי , אני מחפש לקנות רכב יד שניה ואשמח לעזרה לפי הקטגוריות הבאות : יפני . מערכת שיוט (קרוז). עד 50K . מנהלים \ משפחתית . יש כבר כמה אופציות כמו מיצובישי ספורטבק , מאזדה 6 , אבל זה לא מתוך ידע מה יותר טוב , זה פשוט האופציות שמצאתי , תודה מראש על העזרה , מוטי .
הודעה אחרונה מאת motkev, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 861 צפיות
שלום חברים, אני מחפש רכב לאחותי בסביבות ה 50K הרכב יעבור כ 70 ק"מ כל יום, חלקם הגדול בפקקי הבוקר של כביש 4. צריך שיהיה מספיק מקום לעגלה של תינוק. אין דרישות מיוחדות, רכב כמה שיותר אמין וחסכוני, רצוי עם מראה מכובד (עו"ד, לא רוצה להגיע לדיון עם גרוטאה) מה דעתכם על הג'טה לדוגמה ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 592 צפיות
היי, לגבי סיאט איביזה רציתי לדעת מה הדגם המומלץ? באיזה שנים הרכב עבר שינוי לטובה והשתפר? חשוב גם מאוד מבחינה חסכונית. חשוב לי שהרכב יהיה 5 דלתות ולא 3 ושכן יהיו לו תוספות ויראה מושקע יותר.. תודה רבה וסליחה עם ההודעה לא בנויה היטב ולא נמצאת במקום הנכון
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן. התעניינתי באלפא מיטו 155. מצאתי אקזמפלר שנראה שמור. החיסרון הוא שלרכב יש ציפ שמעלה ל190 כ"ס. כבר 25 אלף ק"מ. על פניו בעל הרכב אומר שהרכב שמור ומטופל במורשה. הייתם מתקרבים? מדובר הציפ איכותי מחברה איכותית בארץ. לא אפרסם את השם. בלי קשר במידה ואקנה אוריד את הציפ כי אני לא מחפש בעיות.
הודעה אחרונה מאת OranRoer, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום מחפש רכב שני זול (בסביבות 5K-7K) שהמטרה שלו זה לעשות מקסימום 30 קילומטר ליום (לעבודה וחזור) דרישות: ידני (עלויות זולות יותר) חסכוני בדלק זול מאוד להחזקה לפי המלצות שקיבלתי הבנתי שכדאי לחפש פיאט פונטו ספייס 2002/3 או פיג'ו 206 בשנתונים דומים רציתי לקבל ממכם מידע איזה רכב עדיף ואיזה דברים כדאי לבדוק טוב לפני קניית הרכב * המלצות על רכבים נוספים התקבלו בשמחה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת spring, -
-
מאזדה 6 2003
מאת LK304- 6 תגובות
- 964 צפיות
שלום לכולם רציתי להתייעץ על הרכב מאזדה 6 2003 לקצ'ורי עשתה 130K קילומטר שמורה האם האחזקה שלה יקרה כגון דלק טיפולים והאם הרכב אמין שלא רואה הרבה מוסך? ואם יש עוד המלצות לרכב משפחתי עם עם אחזקה לא יקרה כל כך עד 25K? אני נוסע בהרי ירושלים אבל לא כל יום אני נוסע תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת LK304, -
- 2 תגובות
- 659 צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש רכב ישן יחסית, (סביב שנות ה-90) למטרות שיפוץ כרכב ספורטיבי. אני מכוון כרגע לבמוו סידרה 3/5. אפשר להשיג אותם במחיר של 20,000 שקל בערך. עם זאת, ראיתי שבאיביי אני יכול לקנות ב-2000 שקל. האם נראה לכם שאני יכול לייבא רכבים כאלה ישנים לארץ? והאם זה בכלל משתלם? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Morters, -
- 0 תגובות
- 462 צפיות
שלום וברכה אשמח לקבל המלצה למשפחה עם 3 ילדים על רכב משפחתי או סופר מיני עד 50,000 מה שחשוב זה חסכוני בנסיעות עירוניות מבחינתי אפילו שיהיה ידני מנוע עוצמתי ככל שניתן אמינות. וכמובן בטיחות האופציות שחשבתי עד עכשיו הם ריה ריו יונדאי i 20 ניסאן טידה מאזדה 3 תודה לכל היועצים
הודעה אחרונה מאת hondafr, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
חברים יקרים, מאחר והמגאן שלי כבר נאנקת תחת הנטל (כ-300,000 ק"מ + כ-40,000 ק"מ לשנה), וגם הכיס שלי סובל, אני מחפשת חלופה הולמת. מודה ומתוודה שנושא הבטיחות מאד קרוב לליבי, בייחוד עקב האלימות הגוברת והולכת בכבישי ארצנו. אין לי כמעט השתתפות בהוצאות רכב מהעבודה, ואני מוציאה כ-2800 ש"ח בחודש רק על דלק. מאחר והביקורים במוסך הולכים ונהיים יותר ויותר תכופים, אני מעונינת ברכב לא חדש, סביב 2012, אוטומטי, נוח לנסיעה ובטיחותי ככל שניתן. אשמח לקבל המלצות לחלופות, כולל על טרייד-אין וליסינג. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת ur brain, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני בתקציב צנוע - עד 25 אלף ש"ח. ומעוניין ברכב זריז, אמין ולא יקר ותחזוקה. חשבתי בהתחלה על קורולה, אבל היא יקרה מדי, ולכן פניתי למזדה 3. השאלות: 1. מה ההבדל בין דגם קומפרט לאקטיב? האם יש דגם עם מערכת ESP למניעת החלקה? 2. האם יש הבדל בין הדגמים בשנים 2004-2006 ? 3. האם קילומטראז' של 200 אלף הוא יותר מדי? האם רכב שמטופל כראוי עדיין יסחוב יפה? 4.על מה צריך להתעכב בבדיקה של הרכב? מחלות או רגישויות כלשהן?
הודעה אחרונה מאת trekampt, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני ממש משתגע בחיפוש אחר הרכב הנכון ביותר עבורי ואשמח לעזרה. מחפש רכב יד 2, בקטגורית מיני (או מיני-משפחתית) מעדיף אוטומט (טורבו!) אבל יכול להתפשר על ידני. כשאני מעדיף או מנוע 1.2-1.4 ידני או TSI. בפירוש לא אוטומט רגיל! התקציב שלי הוא כ70-80K עם מימון (מחברות הליסינג למיניהן) או כ60K ללא מימון (מאנשים פרטיים) מעדיף רכב בן כשנה עד 3 (עד 2012 ככה) ומעדיף להתרחק משנתונים נמוכים מכך. מה חשוב לי ברכב? בעיקר זריזות (לכן ה1.2 ידני או טורבו) יחד עם אחיזה טובה וכמובן אמינות. בהתחלה חשבתי על האיביזהAM5\פיאסטה ידנית\פיג'ו208 ידנית\קליאו 0.9T... אך חשבתי שאולי אוכל לקבל רכב טוב יותר וללכת על יד 2 ולא על רכב מהסוכנות. ממש אשמח לעזרה. תודה
הודעה אחרונה מאת Nissan Ohana, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ביקרתי היום באלפא לכבוד ימי המכירות שלהם. נסעתי על אלפא מיטו 1.4 תלתן ירוק - מהסיבה שאני מחפש אוטומט בלבד. בסה״כ התלהבתי מאוד מהנסיעה ברכב, מהכוח ומההתנהגות וממערכת stop&go (כמו גם מהאפשרות לנתק אותה ע״פ בחירה). מה שכן - נסעתי עד היום רק על משפחטומטיות 1.6-1.8 ל׳ עצלות אז זה לא חוכמה. אני תוהה האם הסופר מיני הזו אכן שווה 159 אלף ש״ח? או שמא המחיר הוא על הסמל במקרה הזה? אין לי בעיה לקנות מיד2, אבל ממה שראיתי ההיצע קטן מאוד משנת 2013 צפונה (ואני לא יכול לעמוד בפני המיטו האדומה) אשמח לשמוע את דעתכם על הרכב והתמחור (והאם ניתן להשיג בזול יותר?) תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת yotamavi, -
-
רכב לזוג צעיר
מאת vcp-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 907 צפיות
אני ובן זוגי מעוניינם לרכוש רכב וזקוקים להכוונה, בעיקרון הדרישות שלנו הם כמובן רכב אמין, בעל צריכת דלק חסכונית בעיקר כי הרכב הולך להיות בשימוש די אינטנסיבי עם הרבה נסיעות בינעירוניות (נסיעה יומיומת של הלוך וחזור קו אשקלון תל אביב), חשוב לנו בנוסף שיהיה רכב קטן. התקציב הוא בערך 65K עם אופציה להגדיל במידה וצריך. בעיקרון בהתחלה חשבנו על הדייהטסו טריוס, שמתאים לנו גם לטיולים מידי פעם, אבל מקריאה באינטרנט הבנתי שזה רכב שמתאים בעיקר לנסיעה בעיר. מה דעתכם על הרכב הזה? כרגע אנחנו בודקים גם על יונדאי I30 וסיאט איביזה, האם הרכבים האלו מתאימים לדרישות שציינו? אשמח לקבל כל הכוונה או רעיון גם לדגמים אחרים. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת boaz9090, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הבנתי שלרכב יש ESP +ABS , האם הוא כדאי משאר הבחינות?
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, מתלבט לגביי קניית ספייסבק מישהו רכש את הרכב, אני רוצה לשמוע ביקורת איך זה להשתמש ברכב יום יום, כמה דברים שמעניינים אותי. 1. האם הרשת של הגג השקוף באמת מגינה מפני שמש? 2. האם הצמיגים הגדולים גורמים לחוסר נוחות בנסיעה? 3. איך עובדת המערכת מולטימדיה, תקלות חסרונות וכו'... אשמח לדבר עם מישהו שרכש את הרכב, תודה
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
שלום לכולם, אני בתהליכי קנייה של יונדאי i20 שנת 2011 עם 110,000 ק"מ. הנציג אמר לי שהרכב עבר תאונה ונפגעו קורות שלדה קדמיים. לפי מה שהוא הסביר לי, קורות שלדה זו לא השלדה של הרכב אלא הן יוצאות מהשלדה כדי להחזיק את הטמבון. לפני שאני מבצע בדיקה (כמובן שאעשה זאת), האם פגיעה בקורות שלדה היא רצינית או שזה נחשב קצה שלדה? בנוסף, אני מקבל על הרכב 40% הנחה, האם להמשיך ברכישה?
הודעה אחרונה מאת boaz9090, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 985 צפיות
שלום לכולם, הגעתי לנקודת ההכרעה בין שתי המכוניות הללו: יונדאי i10 החדשה (insight) ניסאן מיקרה ויזיה. שתיהן ידניות ומהסוכנות, ההצעת מחיר שקיבלתי על שתיהן מאוד דומה. המטרה היא לקנות אוטו לטווח של 10 שנים (כרגע אני בעיקר נהגת יחידה לטווחים עד 30 דקות בדרך מישורית, אבל בתכנון עתידי אולי לאכלס ילד אחד לפחות אם לא שניים). על היונדאי יש לרוב ביקורות טובות, אולם על המיקרה לא מצאתי יותר מידיי אנפורמציה ולרוב דיברו על מנוע רועש. על היונדאי יצאתי לנסיעת מבחן והשאירה רושם חיובי,(יתרונות על המיקרה לפי דעתי הם בלמי דיסק ורוחב צמיד יותר רחב) על המיקרה צפוייה נסיעת מבחן בקרוב (היתרונות על פני היונדאי מנוע 1.2 ליטר תא מטען קצת יותר גדול וגאדג'ט של מראות חשמלית ובלוטות'). …
הודעה אחרונה מאת rafi_vk, -
-
- 2 תגובות
- 852 צפיות
הי חברים , אני מחפש מיניואן (כרגע בבית פורד פוקוס 2008, ופיאט פנדה 2010) לרגל הרחבת המשפחה הצפויה לילד רביעי (2 כסאות תינוק, בוסטר אחד ועוד ילד). נוסעים מדי פעם להורים , אז חשוב שיהיה מקום למזוודה + עגלה + קצת יותר בנוסף לכסאות הילדים. תקציב - 70-80K ש"ח. מחפש רכב עד 90K ק"מ, מן הסתם אמין ומספיק גדול, צריכת דלק הגיונית (לכן כנראה גרנדיס לא בתמונה). מזדה תחייב אותי לצ'ימיגג , ואני מעדיף שלא, שמתי עין על פורד גלקסי וS MAX , אבל לא מכיר אותן באמת , אשמח להמלצות
הודעה אחרונה מאת save, -
- 0 תגובות
- 538 צפיות
שלום רב, מחפש רכב משפחתי, עד 35000, בדגש על אמינות והוצאות אחזקה נמוכות. ראיתי Subaru B3 2008 ו-Honda Civic 2006. שתיהן יד 3 פרטית עם 120000 ק"מ. איזו מהן עדיפה, שוב, בדגש על אמינות והוצאות אחזקה נמוכות. אשמח גם לשמוע הצעות אחרות. תודה, ערן.
הודעה אחרונה מאת eran_ben_natan,
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 991 אורחים (הצג רשימה מלאה)