Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

אני מחפש רכב למטרת נסיעות קצרות יומיומיות ( כ30 קילומטר ביום )

הדרישות הן

ידני

חסכון בדלק

אבזור גבוה ככל האפשר

מנוע בנזין ללא טורבו ( לא מעוניין בTSI )

מקטגוריית סופר מיני

ירידת ערך נמוכה ככל שניתן

אחזקה זולה ככל האפשר

אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי

תודה

פורסם

יש יונדאי i20עם מנוע 1.6 ברמת איבזור גבוהה שנקראת סופרים.

רנו קליאו גם חיסכונית אם כי פחות מאובזרת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הדרישה לירידת ערך נמוכה עומדת כרגע בניגוד לאינטרסים שלך. ככל שירידת הערך של הרכב גבוהה יותר ככה תוכל להרשות לעצמך שנתון חדש יותר.

לדעתי, כדאי לך לבדוק את הקליאו, פונטו איבו (לא גרנדה!), איביזה. אני מאמינה שכל הדגמים הנ"ל יכנסו בתקציב שלך משנים 2010-2011, לעומת רכב שכן שומר על ערכו, הונדה ג'אז נניח, שיאלץ אותך לתהפשר על רכב שנת 2007-2008.

לגבי עלויות האחזקה, תבדוק עלויות ביטוח לפני הרכישה כי יתכנו הבדלים משמעותיים בין הרכבים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מסכים עם Murzilka לגבי ירידת הערך - יש יתרון בלקנות רכב עם ירידת ערך גבוהה יחסית אם הוא משנתון חדש, כל עוד ירידת הערך לא נובעת מבעיות אמינות מוכרות וכד, אלא מהיצע גבוה. (לדוגמא, I10 או פיקנטו "סובלות" כביכול מירידת ערך גבוהה בגלל שיש היצע גבוה יחסית בשוק, אך לא בגלל בעיות אמינות).

לעניינו, הייתי ממליץ לך לבדוק את השברולט ספארק שנחשבת מיני ולא סופר מיני, אבל היא גדולה יחסית לקטגוריה ועונה על כל הדרישות שציינת, פרט לאבזור.

פורסם
מסכים עם Murzilka לגבי ירידת הערך - יש יתרון בלקנות רכב עם ירידת ערך גבוהה יחסית אם הוא משנתון חדש, כל עוד ירידת הערך לא נובעת מבעיות אמינות מוכרות וכד, אלא מהיצע גבוה. (לדוגמא, I10 או פיקנטו "סובלות" כביכול מירידת ערך גבוהה בגלל שיש היצע גבוה יחסית בשוק, אך לא בגלל בעיות אמינות).

לעניינו, הייתי ממליץ לך לבדוק את השברולט ספארק שנחשבת מיני ולא סופר מיני, אבל היא גדולה יחסית לקטגוריה ועונה על כל הדרישות שציינת, פרט לאבזור.

קיה פיקנטו סובלת מירידת ערך? הרכב נמכר כמו לחמניות חמות, גם ביד 2 אנשים דורשים מחירון ומקבלים.

מצטרף להמלצה על ה I20 רכב מצוין

פורסם

בגלל זה יש את הפורום שיפתח עיינים ולא ילך אחרי העדר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אהלן חברים

אני מחפש רכב למטרת נסיעות קצרות יומיומיות ( כ30 קילומטר ביום )

הדרישות הן

ידני

חסכון בדלק

אבזור גבוה ככל האפשר

מנוע בנזין ללא טורבו ( לא מעוניין בTSI )

מקטגוריית סופר מיני

ירידת ערך נמוכה ככל שניתן

אחזקה זולה ככל האפשר

אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי

תודה

פיאט פונטו איבו עונה לכל מה שהדגשתי לעיל, כאשר האבזור עשיר במיוחד בגרסאות SPIRIT / MY STYLE / 150TH.

בנוסף, אתה קצת התבלבלת בסדרי העדיפויות כפי שנאמר לך - בתור קונה רכב משומש אתה צריך מקסימום ירידת ערך (כל עוד אתה מאמין שהירידה הזו אינה נובעת מהיות האקזמפלר חרא של רכב... ;) )

זה עניין מתמטי מאוד פשוט: לאקזמפלר ספציפי - ירידת הערך קטנה יותר ככל שמחירו קטן יותר (עם חלוף השנים לדוגמא), ולכן עדיף לך שהרכב יספוג ירידת ערך גדולה על חשבון מי שמוכר לך אותו, כי אתה תאבד פחות לאחר מכן (הירידה היא בד"כ באחוזים, ו10% מ50K קטן יותר מ10% מ70K, מה גם שהאחוזים עצמם קטנים ככל שהערך קטן).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
קיה פיקנטו סובלת מירידת ערך? הרכב נמכר כמו לחמניות חמות, גם ביד 2 אנשים דורשים מחירון ומקבלים.

מצטרף להמלצה על ה I20 רכב מצוין

מסכים איתך לגבי הפיקנטו

כדאי גם לזכור שיום אחד אתה תמכור אותו ותעדיף לספוג כמה שפחות מירידת הערך

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לכולם על העצות.

אחרי כמה בדיקות שעשיתי התקציב ירד בכ-4-5 K

בכל מקרה, איך פורד פיאסטה? שנתון 09-10 יכול להתאים מאוד לתקציב, למישהו יש ניסיון עם הרכב? איך צריכת הדלק, האמינות?

שכחתי לציין שהרכב ייקנה מחברת ליסינג( כנראה אלדן או שלמה סיקסט)

פורסם

הרכב דומה מבחינת מנוע ליונדאי 20,איכות חומרים נעימה יותר, הנדסת אנוש קצת פחות- מתג חלונות חשמל של הנהג והנוסע בזווית מאוד לא נוחה.

המנוע לא הכי זריז אבל יספק את רוב האנשים, לי היה גם נוח למסוע בה.

מבחינת אמינות לא שמעתי על משהו חריג.

• תוכן חדש...