Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קשה לחשוב עכשיו על עוד רכב שיבלבל.

הריו ירדה.

התלבטות בין קורולה 2011 לבין האטראז

אני יודע שאלו שני רכבים שונים בתכלית. אבל רשמתי שחשוב לי אמינות וחיסכון בדלק

כפיר הג'ינג'י

פורסם

אמינות תקבל בשניהם עם יתרון לאטארז,חיסכון גם לאטראז.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אוטומטית תעשה 1:13 (משהו כזה) מול 1:20 של אטרז' חיסכון בדלק יורגש מידית השאלה כמה באמת אתה מפחד מירידת ערך של הרכב, למרות שאת לא תראה אותי קונה קורולה ב40 אלף כשיש איזה רכב אירופאי ידני בשנתון גבוהה יותר בכמה שנים באוטו מחיר.

רק השבוע הופיע מודעה של אוטודיל על ליאנה אוטומטית משנת 2008 ב28000 אלף וליד פונטו איבו ידנית 2011 ב40 אלף.

פורסם

הייתי הולך על קורולה בת 3, אבל בתקציב כ"כ מכובד - הייתי מחפש אך ורק רכב פרטי מהדגם המאובזר יותר, ורק עם ק"מ מצחיק - דהיינו 50 אלף ק"מ ומטה.

נכון, אין אחריות ואין את הריח של חדש - אבל מצד שני, רבאק - יש בכלל מה להשוות? הקורולה עולה על האטראז' בכל פרמטר ולדעתי הן דומות רק בזה שיש להן מנוע וארבע גלגלים.

בעוד 6 שנים, כשתמכור - גם האטראז' וגם הקורולה יהיו שוות 20K, ככה שאני לא רואה בכלל סיבה לחשוב על יום המכירה יותר מדי. רכב מאבד היום אחוז ניכר מערכו מדי שנה, בגלל הצפת השוק.

אגב - אני אישית קניתי לפני כמה חודשים רכב בן 3, עם קצת פחות מ-60 אלף ק"מ. במקור הרכב עלה 128 אלף ש"ח, אני קניתי ב-48K. שמונים אלף ש"ח נמחקו מהערך כאילו לא היו...במחיר הזה יכלתי לרכוש גם סוזוקי אלטו אוטומטית בת שנה - אבל אני מעדיף רכב יותר ותיק על הכביש שנותן לי תחושה טובה.

פורסם

לנצ'יה אפסילון.

לקורולה יש כמה רמות גימור, יש מומחים גדולים ממני לעניין. בכל מקרה תמיד בקורולה יש דגם שנמכר בעיקר לציי רכב ודגם אחר, מאובזר משמעותית - שנמכר ללקוח פרטי.

בתקציב כמו שלך - אין סיבה להתפשר על ק"מ גבוה ועל הדגם הבלתי מאובזר.

פורסם
לנצ'יה אפסילון.

לקורולה יש כמה רמות גימור, יש מומחים גדולים ממני לעניין. בכל מקרה תמיד בקורולה יש דגם שנמכר בעיקר לציי רכב ודגם אחר, מאובזר משמעותית - שנמכר ללקוח פרטי.

בתקציב כמו שלך - אין סיבה להתפשר על ק"מ גבוה ועל הדגם הבלתי מאובזר.

הדגם המאובזר הוא gli לעומת דגם sun, שמעטר את כל יוצאות הליסינג

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

נהגתי מספר פעמים בספייסטאר שהיא בעצם הבסיס לאטראז', מוכרח להגיד שזה מהרכבים הגרועים שנהגתי בהם, ובטח אחד מהגרועים מכל קטגוריית המיני החדשות, אולי טיפה יותר טוב מסוזוקי אלטו.

מושב לא נח, בידוד רעשים לוקה בחסר, התנהגות גרועה, הגה מעורפל שלא משרה בטחון. אבל לפחות מקבלים מולטימדיה וג'אנטים.

יותר נח וכיף לי לנהוג בקורולה runX 2006 של חברה שלי מאשר בספייסטאר\אטראז' חדשות.

לך על הקורולה בלי לחשוב פעמיים, את עיקרי היתרונות פירט drsubaru כמה הודעות למעלה מכאן.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

הספייס והאטראג לא מציעות חווית נהיגה או נוחות של משפחתית מסכים, הם מציעות דברים אחרים כמו איבזור וחיסכון זה הצד החזק שלהם.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

4 חלונות, שליטה מההגה, בקרת אקלים,.

פורסם

יש לקורולה 3 רמות איבזור. SUN שהיא הבסיסית ביותר, SUN PLUS שהיא מדורגת באמצע ו-GLI, שהיא המאובזרת ביותר. ההבדלים ביניהן לא גדולים. הסאן הבסיסית מציעה מחשב דרך ו-2 חלונות חשמל בלבד, הסאן פלוס מוסיפה עוד 2 חלונות חשמל ובדומה לסאן יש לה מזגן מכאני רגיל. ה-GLI ה"מאובזרת ביותר" מוסיפה לרשימה שליטה מההגה על מערכת השמע, בקרת אקלים דיגיטלית והגה וידית הילוכים מצופים עור. כולן מצוידות במערכת ESP כמובן, ביטול כרית אוויר לנוסע (חשוב אם בכוונתך לשים כיסא בטיחות מקדימה), מראות צד מתקפלות חשמלית ו-4 כריות אוויר בלבד! (אצל כל המתחרות כמעט יש 6). בשנת 2012 הקורולה עברה מתיחת פנים קטנטנה וקיבלה 7 כריות אוויר כסטנדרט, מסך מולטימדיה, דיבורית בלוטות', וחיבור ל-AUX (לעומת USB בלבד מקודם) ועוד כמה שטויות. עדיין המחיר שלה גבוה לדעתי, וכל המתחרות כמעט מרגישות מודרניות יותר משמעותית.

בסך הכל הקורולה היא מכונית משפחתית טובה, אבל האבזור החסר והמחיר הגבוה הופכים אותה לדעתי לפחות רלוונטית.

קיה פורטה למשל משנתונים דומים תיתן לך איכויות דומות לקורולה בסך הכל, אבל תציע תא נוסעים נעים יותר, 4 חלונות חשמל, מחשב דרך, 6 כריות אוויר ושליטה על מערכת השמע מההגה בכל רמות האבזור וב-EX המאובזרת יותר תקבל גם פנסי ערפל, חישוקים קלים, בקרת אקלים וציפוי עור לידית הילוכים ולהגה. מצד שני אין לך ביטול כרית אוויר לנוסע (אולי אפשר להוסיף במוסך) ואין מראות צד מתקפלות חשמלית. הפורטה גם מגיעה עם תיבת הילוכים בעלת 6 מהירויות לעומת רק 4 בקורולה ועדיין המחיר שלה נמוך יותר.

לדעתי אם כבר אתה הולך על משפחתית מלאה, יש אופציות יותר משתלמות בשוק מהקורולה (למעשה כמעט כולן יתנו תמורה עדיפה למחיר בו הן נסחרות כמו למשל יונדאי I30, יונדאי I35, קיה פורטה ואפילו מיצובישי לנסר ומאזדה 3 שנחשבות גם כן למיושנות יחסית).

• תוכן חדש...