Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה 1.2 tsi

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביקה, במקרה שלי לא היה שום התנערות לגבי האחריות.

הכל היה ברור, הכנסתי את הרכב במסגרת האחריות לטיפול בלי נסיון להתחמק ממנה בכל מה שקשור לגיר.

אני עוקב אחרי הפורום כבר חצי שנה, שמתי לב שבחצי שנה הזה לא היה אפילו פתיחת שרשור אחת שמעיד על המשך התופעה. של נהג שרכש רכב השנה ונתקע בגלל גיר או משהו דומה. כן היו המון שרשורים שדנו בהכרות עם הבעיה ובעצם הציפו את הבעיות הידועות מהשנתונים המוכרים (גם המקרה שלי הוא לגבי גיר מהשנתון הבעייתי שלא טופל).

לעומת זאת לגבי פוקוס היו המון שרשורים שדנו בהתקלות בבעיה כרגע, של נהגים מתוסכלים שהרכב שלהם מתקלקל כל שני וחמישי.

מכאן אני מסיק שכן התיקון עשה משהו, ויישר את עקומת התיקונים.

לגבי אמינות של הגיר לאורך זמן, אי אפשר לדון כרגע, אין מספיק אורך זמן. ובהחלט יש פה הימור מסוים.

סביר מאד שקלאצ'ים יתבלו, השאלה הנשאלת לאחר כמה זמן זה קורה, ומה עלות התיקון. במידה ושניהם יגיעו לאיזור הסביר, הגיר הזה יזכה לכבוד הראוי לו, כי מגיע לו הרבה כבוד בכל מה שקשור להתנהגות.

מבחינת התנהגות, אני מוצא את עצמי נהנה מאד, גיר מדהים שלרוב לא מתבלבל, ומעביר בצורה חלקה ויעילה את ההילוכים הנכונים.

לפותח השרשור:

אני ממליץ לך לא לוותר על הרכב, לרכבים הללו יש שתי תקלות יצור ידועות שלשניהם יש פתרונות הנדסיים חדשים, כך שניתן לוודא אם תוקנו:

1. הגיר, הנושא המדובר, תוודא אם נעשתה קריאת הקמפיין, והאם הוחלפו המכטרוניקס והמצמדים, תעשה סיבוב ברכב, ותבדוק שאין רעידות בעת מעבר בין ראשון לשני, שני שלישי.

2. שרשרת טיימינג רכה ומותחן, שוב כשל הנדסי, היום יש חלפים משופרים שלא סובלים מהבעיה הזו, לוודא אם הייתה בעיה כזו והאם טופלה, אם לא, כך בחשבון שסביר להניח שתצטרך לתקן זאת, עלות תיקון במוסך רון 2500 שח. חשוב לציין שאין זו תקלה חוזרת. מהות התקלה אותרה, החלף החדש פותר אותה, כך שכדאיות הרכישה נגזרת מהשאלה, האם טופלה בעיה זו ברכב.

ניתן לזהות את הבעיה על ידי רעשים תיקתוק מהמנוע, שבולטים במיוחד בהתנעה. אני חושב שלא כדאי להמתין לתקלה כזו שתופיע, אלא ליזום החלפה אחת לתמיד, שכן אם פספסת, הלך מנוע.

בהצלחה.

פורסם

הבעיות תוקנו לכאורה. אבל בפועל לא עובר שבוע בלי שנפתח שרשור "האוטו רועד"/"הלך הגיר"/"לא רוצים להחליף" בפורום.

בתכל'ס, הבעיות תוקנו לכאורה כבר ב-2012. שנתיים מאוחר יותר (ממש לפני שנה למעשה) צ'מפיון הגדילו לעשות וביטלו את האחריות המורחבת על דגמי סיאט וסקודה תוך הרחבת האחריות לפוקלס' לשלוש שנים בסך הכל.

אבל בפועל, מאז ועד היום נפתחו עוד לא מעט שרשורים בנושא.

תחליט לבד.

אני לא יודע אם רלוונטי לענות לפות"ש או לא, אבל בכל זאת. שים לב שכ-ל מי שאומר לך לקנות את הרכב זה אנשים שיש בבעלותם כרגע רכב של הקונצרן. כל מי שכבר הצליח להיפטר ממנו וכל מי שמכיר אנשים שיש להם אומר להתרחק. jusssayin.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הוא רוצה לקנות רכב חדש, מה הקשר בין זה לבין אנשים שיש להם רכב מהקונצרן וממליצים.

אם כבר , אולי כדאי שתקשיב לאנשים שנוהגים ברכב מהקונצרן או כמוני שנהגו ורק רוצים לחזור לקונצרן במקום לכל מיני אנשים שלא נהגו או נוהגים ורק מספרים על סיפורים שהם שמעו.

פורסם

את "צרת רבים", מכיר?

אני יכול להעיד שגם בסביבה הקרובה שלי יש אנשים עם השילוב הזה והם לא זוכים לאמינות מופלגת. לא סיפורים, לא "שמעו" ולא נעליים. מקור ראשון.

יש לציין שכאשר השילוב הזה עובד, הוא ללא ספק בין הטובים. נופל לדעתי מזה של פיג'ו (מנוע טורבו + גיר פלנטרי) או של רנו (אותו דבר כמו TSI+DSG) אבל ללא ספק אחד השילובים היותר מוצלחים. האם הרולטה הרוסית הזאת שווה את זה בשביל העברות הילוכים קצת יותר מהירות וצריכת דלק חביבה? לדעתי לא.

פורסם

היסטריה חברתית שמבוססת על העבר,האם הגירים החדשים יהיו תקנים גם בעוד כמה שנים?

אף אחד לא יודע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עם כל הכבוד יש הבדל בין גיר שיכול להיות בעייתי (אני אישית עוד לא מצאתי גיר אוטומט שמספק אותי אז מבחינתי כולם בעייתיים) לבין לספר לאנשים שזו רולטה רוסית שכדאי להתרחק ממנה וכל מי שממליץ על הרכבים יש לו אינטרס חבוי.

פורסם

גיר שלא נעים מבחינת פעולה לא אומר שהוא בעייתי,גיר עם עבר בעייתי זה גיר בעייתי.

אני לא חושב שמי שממליץ על רכבים עם הגיר הזה יש לו אינטרסט,אבל אני אישית הייתי נמנע,לא רוצה לראות אם לאורך השנים יהיו בעיות או לא,אני רוצה ראש שקט.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

התקלה של המותחן והשרשרת טיימינג, לא קיימת עוד באופן סדרתי (פגם סטטיסטי יכול להמצא בכל רכיב בכל רכב*), אותר הכשל, ושודרג והוחלף החלק למחוזק ומשופר ותקין.

התקלה בגיר - כבר ניכר שיפור בשכיחות הארועים שמדווחים פה, שכן בשנתונים הראשונים כבר אחרי תקופה קצרה צפו בעיות. אמנם, אין עדיין מספיק זמן כדי לבחון אותו לאורך זמן. לפי מה שנראה בשטח מאז שהתחלתי לעקוב, כל התקלות שצפות זה מהשנתונים ההם.

גיר הוא רכיב מורכב הרבה יותר מתקלה מאובחנת מאד במותחן, לכן התשובה לא יכולה להיות חד משמעית, היה ידוע על שני כשלים עיקריים בגרסאות הראשונות, במכטרוניקס (שזה למעשה הרובוט שמחליף הלוכים עבורך), ובמצמדים (ששודרגו לחזקים יותר). שניהם טופלו והוחלפו למשודרגים ומחוזקים.

נראה שהחברה מאמינה בגיר, שכן היום הוא מותקן ברובם המוחלט של רכבי הקונצרן בכל המתוגים

*תבדוק בעצמך בפורום טכני חצי שנה - שנה אחורה, לא תמצא כל שני וחמישי דווחים על הגיר, וכשתמצא שרשורים בנידון, תראה שמדובר ברכב מהשנתונים הראשונים שלא טופל עדיין (יצור עד 2012, שיש בפועל גם רכבים מודל 2013 שיוצרו בפועל בשנתונים הללו)

פורסם

אני מעדיף להם לתת להם לעבוד כמה שנים ולראות.

פורסם

אתה יודע מה מצחיק אותי? שלסיטרואן ופיג'ו היו בעיות חשמל והידראוליקה בשנות ה-80 ועד היום הן נחשבות ללא אמינות ועם חלונות שנופלים ובומבות שהולכות. אבל שבוע בלי שרשור "הלך הגיר" וזהו. פולקסווגן תיקנו את כל הבעיות שאי פעם היו להם. אפשר לנהור בהמוניכם לאולמות התצוגה. דיסוננס? שיווק מוצלח? אנשים עם אינטרסים חבויים שלא רוצים שהסיאט שלהם תסבול מ"שוק של C4"? רק אללה יודע.

פורסם

אני לא מאמין בתוויות, גם סיטרואן ופיג'ו כשסבלו מתסמינים כאלה ואחרים, לא פסלתי על הסף מעולם.

תקרא טוב את מה שרשמתי. לטעמי התגובה מספיק מסויגת ומאוזנת.

לעומת זאת, התגובות שלך נשמעות קצת אובססיביות ומוטות נגד.

סיטרואן C4 לצורך העניין, עם הגיר ה"בעייתי" AL4, אני מכיר הרבה אנשים שמחזיקים או החזיקו ברכב הזה לתקופות ארוכות, (גרסת ה110 כ"ס, לא טורבו), והיו מרוצים עד השמיים, עם אפס תקלות. אז כל ההכפשות וההשמצות והתגיות הם לא לעניין לגבי שום רכב.

טויטה הייתה אחראית למוות של אנשים בתקלות רציניות ביותר במנגנונים הכי חשובים לבטיחות הרכב, והמוניטין שלה משום מה לא נפגע. כי אין מה לעשות, למותג יש משמעות, לא סתם חברות עובדות קשה כדי לתחזק את ערך המותג. ובתחום הרכב, גם למוצא הרכב יש משמעות מבחינת המותג, "יפני" "גרמני" לעומת "צרפתי" "איטלקי". זה משפיע, קשה להתשחרר מזה.

טכנולוגיה צריך לבחון לאורך זמן, וזה סביר מאד שיש בעיות ותקלות בהתחלה. והעקומה הזו צריכה להתיישר לאורך הזמן. ידוע לכולם מה הבעיות השכיחות שהיו בDSG, ידוע שהחברה הכירה בהם, ידוע שעודכן תיקון. ברור מתוך תצפיות בפורום ששכיחות התלונות ירדה. אז אי אפשר להתעלם מזה ולהמשיך לצעוק על תקלות שהיו, אמנם אין להתעלם מזה שכן היו תקלות.

מי שחושש זו זכותו, וזה לגיטימי, צריך לבחון דברים לאורך זמן. אבל זה לא הוגן להשמיץ ולרשום ביטוי כמו "כל שני וחמישי למרות שהיצרן אומר שתוקן" כשזה בהחלט הטעיה. כי אין כל שני וחמישי, גם לא כל חודש, אני יכול לעבור איתך על השנה האחרונה כולה בפורום. (תבדוק טרדים חדשים, ולא כאלה שחזרו מהאוב בגלל הערה של מישהו), וגם כשתמצא כאלה, תראה שמדובר בכל היותר ברכב ממודל 2013 ששנת היצור שלו בפועל 2012, טרום השיפור.

וגם אם ימצא כזה, עדיין השכיחות נמוכה משמעותית מהדגמים הקודמים, מה שמצביע על כך שבאופן מובהק יש כבר שיפור. השאלה העומדת כפי שרשמתי, איך הגיר מתפקד לאורך זמן. וזה רק הזמן יגיד.

אני לא בא להגן, אין לי אנטרס, לא חבוי ולא גלוי. נראה לי הוגן לשים את הדברים על השולחן. ושכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

אגב, כפי שאני לא אוהב השמצות גורפות, מפריע לי גם האדרה מופרזת של מותגים בינוניים.

• תוכן חדש...