Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני במגעים מול חברת ליסינג מוכרת לצורך רכישת אקסנט 2010 לאחי הקטן.

הרכב יצא תקין בבדיקה מבחינת מנוע גיר שילדה,והליקויים שנמצאו יתוקנו על ידם(צמיגים,מצבר,כיוון פרונט)

המחיר נקבע על פי שקלול ליסינג רגיל ועוד כמה אלפים הנחה.

הדבר היחיד שמדאיג אותי זה שברישיון הרכב רשום שיעבוד למשרד הביטחון.

ידוע כי כל רכב ליסינג משועבד לגורם מממן כלשהו,וזה מצוין ברישיון.

מה שלא ברור לי זה למה הגוף המשעבד הוא משרד הביטחון?

האם הרכב היה בליסינג בצבא\משרד הביטחון והצבא בעצם נתן מימון לחברה?

הנציג לא בדיוק ידע לענות לי על זה ואמר שזה רק שיעבוד ולא רישום על משרד הביטחון,

דבר שהיה גרור הפחתה של 35%.

ניסיתי לברר מול כמה גורמים ואף אחד לא ידע מה המשמעות של זה.

יש פה מישהו שיכול להאיר לי את משמעות וההשלכות של כך אם ישנם?

פורסם (נערך)

הרכב היה בשירות הצבא באחוזים גבוהים מאוד, גם השנתון תואם לרכבים שיצאו לאחרונה משירות וחזרו לחברות הליסינג.

המלצתי אליך, המשך לחפש, ישנם אקזמפלרים רבים בכל מקום, המנע מרכבי צבא.

בנוסף, רכבים אשר היו בשירות הצבא דורשים הורדת מחיר נוספת ומשמעותית לפי מחירון לוי יצחק,

הרבה מגרשים וחברות ליסינג מנסים להעלים ראיות בהקשר הזה ולמכור את הרכב כעוד רכב ליסינג

ששירת כרכב צמוד. לא כך הם פני הדברים בצבא שכן רכבי הליסינג הצמודים של הקצינים משמשים

למשימות יחידתיות, ננהגים על ידי מספר נהגים רב ומטופלים באופן קלוקל לרוב במוסכי חברות הליסינג

ולא במוסכי היבואן המורשים.

עריכה אחרונה על ידי eviatar99
פורסם

האקסנט זה הרכב שהוא רוצה,לא משנה כמה חלופות הצעתי הוא מתעקש עליו.

אני ארד מזאת ספציפית ואמשיך לחפש.

הצבא מחכיר רכבים לתקופה יותר ארוכה מ3 שנים?כי הרכב בן 4.5 וממש עכשיו חזר לחברה.

או שעושים ליסינג לרכב משומש שמסיים תקופה של 3 שנים ואח״כ מתחיל חוזה נוסף בתור משומש?

פורסם

יש יותר מ3 שנים לפי מה שאני רואה על הכביש.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
האקסנט זה הרכב שהוא רוצה,לא משנה כמה חלופות הצעתי הוא מתעקש עליו.

אני ארד מזאת ספציפית ואמשיך לחפש.

הצבא מחכיר רכבים לתקופה יותר ארוכה מ3 שנים?כי הרכב בן 4.5 וממש עכשיו חזר לחברה.

או שעושים ליסינג לרכב משומש שמסיים תקופה של 3 שנים ואח״כ מתחיל חוזה נוסף בתור משומש?

נכון, החוזה של הצבא הוא ל-5 שנים אבל יש רכבים שיוצאים קודם בגלל קילומטראז׳, תקלות, תאונות או אטראז׳ (בעצם גם זאת תאונה...).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

למה לך לקנות רכב ליסינג. חסר מכוניות פרטיות ?! הרי אפילו על מכון בדיקה אי אפשר לסמוך כי יכול להיות שהם קנו אותו בעצמם.

רכב שחוט שעבר טיפולים בפיגור ולא טופל לפי הוראות יצרן ( רק שמן ופילטר שנן אחת ליותר מ30 אלף ק״מ)

בבראבו שלי היה מסנן אוויר מאיטליה בטיפול 90k שעשיתי.

פורסם

רכבים מהצבא עובדים קשה מאוד, בתור אחד שנסע על אקסנטים שם לא הייתי לוקח רכב אחרי עבר כזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פשוט אסופה של שקרים, לא יודעים אז לא עונים, לא צריך לסבן את החבר. נכון צריכה להיות הנחה יותר גדולה מסתם ליסינג, אבל את המקרה בודקים לגופו. דבר ראשון צה"ל מטפל אך ורק במוסכים המורשים של יונדאי ובזמנים שקבע היצרן קרי כל 15 אלף או שנה, בדוק! דרוש היסטוריית טיפולים (במידה ואין להם תוותר על הרכב). אבא שלי גם קנה ב-2011 יונדאי אקסנט 2008 "יוצאת צבא" מליסינג 109,000 ק"מ, הבדיקה יצאה נקייה וללא רבב בשני מכונים שונים, קיבלנו היסטוריה מלאה מרשת המוסכים המורשים של יונדאי וטפו-טפו-טפו עד היום הרכב משרת אותנו נאמנה בלי שום תקלות מיוחדות או משביתות פשוט סוס עבודה.

וכל מי שחושב שאצל הפרטיים הכל דבש, אני זוכר שחיפשתי רכב פרטי (מידיים פרטיות בלבד) לפני שנה בתקציב של 30 אלף שקל, וחרשתי את הארץ לאורכה ולרוחבה וכל מה שמצאתי זה נבלות של רכבים, הלוואי והייתי מוצא "אקסנט צה"לית" כמו שאבא שלי מצא.

פורסם

האקסנט שלכם מגלה אמינות כי זה דגם מאוד מוצלח.

לא כול בן אדם פרטי שומר על רכבו, אבל הרבה פחות שומרים על רכבים צבאיים.

גם זונה ניראית שמורה עד שיודעים מה היא עשתה.

את הרכבים הללו לא כולם פשוט אונסים, החיילים הסדירים, הנגד שמבקש טובה לקחת את הרכב,יש בורות בכביש? מה הבעיה נותנים עוד גז.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם אם יש תיעוד של טיפולים ב90 אחוז מהמקרים הרכב רק קיבל חתימה.

מוסך שמקבל רכבים בלי שמשהו באמת בודק מה בוצע בהם עושה חצי עבודה ולפעמים לא עושה עבודה כלל.

בחשבונית מאוגוסט ממוסך מעיין שורק של אלבר כתוב בפירוט בדיקת מתזי מים ומגבים.

קניתי את הרכב בספטמבר המגבים היו יבשים מאוד והצינור של המתזים לא היה מחובר למכסה מנוע ( כנראה החליפו מכסה)

לא הייתי ממליץ לרכוש רכב ליסינג. רכב צהלי וכל המרעין בישין.

אגב בצהל דווקא מענישים בחומרה נהגים ממהרים והרכב לא עובר את ה80 בחלק מהבסיסים. אך אין זה אינדקציה למצב של רכב שמשמש כטנדר כשצריך.

פורסם

הצבא זה 6 שנים ליסינג בדרך כלל, אבל באמת שלא הייתי מציע לאף אחד לקנות רכב יוצא צבא.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
האקסנט שלכם מגלה אמינות כי זה דגם מאוד מוצלח.

זה שזה דגם מוצלח אני מסכים אבל גם דגם מוצלח דורש תחזוקה טובה. בין הרכבים שראיתי מידיים פרטיות עלתה בגורל גם אקסנט 2008 מנוע 1.6 יד שנייה (שתי הידיים פרטיות) 140 אלף קילומטר, מטופלת במוסך פרטי (לטענת המוכר), אני אסכם את מצבה כך: קאמשפט מתקתק/דופק, אין נוזל קירור וצינורות מים קרועים (הבחור ממלא כל נסיעה), מנוע אוכל שמן (לא נפוץ בדגם זה), מתחת לסוככי השמש נכתבו בעזרת עט מספרי טלפון כדי שחלילה הבחור לא ישכח, ופלסטיקה של פנים הרכב שבורה, לא ידוע מה מצב הגיר כי פשוט לא העזתי לקחת רכב כזה לסיבוב.

גם אם יש תיעוד של טיפולים ב90 אחוז מהמקרים הרכב רק קיבל חתימה.

מוסך שמקבל רכבים בלי שמשהו באמת בודק מה בוצע בהם עושה חצי עבודה ולפעמים לא עושה עבודה כלל.

שוב, אתה מתחיל להכפיש פה אלפי מוסכים בגלל מקרה פרטי שלך. מהיכרות שלי עם המערכת הצבאית פלוס ההיכרות עם מוסכי יונדאי הטיפולים של רכבים בליסינג צה"ל מתבצעים לפי הספר שקבע היצרן, ויצא לי לראות גם אקסנטים וגטסים ישנות שנשארו בצה"ל וחצו את קו ה-300 ועדיין מתפקדות כהלכה.

• תוכן חדש...