Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט בראבו 1.4t

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

oryo, דווקא ממך אני תופס כאחד מבעלי הבראבו היותר מחוברים למציאות, ככה שאין לי וויכוח איתך, אפילו לא קצת, אפילו לא בשביל שיהיה מעניין בשרשור :)

מה שאמרת הוא שגם אני אמרתי - אחלה אוטו, אופציה מאוד נחמדה שסובלת מצניחה חופשית של המחירון שהופכת אותה לאטרקטיבית למדי לצד היותה אחת הראשונות ששילבה מנוע צנום נפח יחד עם טורבו שהפך אותה לזריזה יחסית למשפחתיות 1600 מהשורה. אבל שרשורים כמו "פרידה מהאוטו הכי טוב שאי פעם היה לי" נראה לי לוקים קצת בדיס-פרופורציה, בגלל זה סייגתי ואמרתי שצריך לקחת אותם בעירבון מוגבל.

הפיאט בראבו של היום היא הפיג'ו 308 של עוד 4 שנים. היא תהיה חזקה יותר ונעימה יותר ממקבילותיה ה-TSIיות והמחיר שלה יהיה זול פי איזה שלושים. אבל משם ועד לסגידה המרחק די גדול. with all due respect.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
oryo, דווקא ממך אני תופס כאחד מבעלי הבראבו היותר מחוברים למציאות, ככה שאין לי וויכוח איתך, אפילו לא קצת, אפילו לא בשביל שיהיה מעניין בשרשור :)

מה שאמרת הוא שגם אני אמרתי - אחלה אוטו, אופציה מאוד נחמדה שסובלת מצניחה חופשית של המחירון שהופכת אותה לאטרקטיבית למדי לצד היותה אחת הראשונות ששילבה מנוע צנום נפח יחד עם טורבו שהפך אותה לזריזה יחסית למשפחתיות 1600 מהשורה. אבל שרשורים כמו "פרידה מהאוטו הכי טוב שאי פעם היה לי" נראה לי לוקים קצת בדיס-פרופורציה, בגלל זה סייגתי ואמרתי שצריך לקחת אותם בעירבון מוגבל.

הפיאט בראבו של היום היא הפיג'ו 308 של עוד 4 שנים. היא תהיה חזקה יותר ונעימה יותר ממקבילותיה ה-TSIיות והמחיר שלה יהיה זול פי איזה שלושים. אבל משם ועד לסגידה המרחק די גדול. with all due respect.

מסכים לגמרי - אהבתי מאוד את ההשוואה ל308! אני גם מאמין שה307 תרסק ל308 את הערך... ואם ה308 תוכיח את עצמה כאמינה, קרוב לוודאי שהיא תהיה רכישה מאוד אטרקטיבית בעתיד כפי שציינת.

רק שים לב למשהו קטן, פרידה מהרכב הכי טוב שהיה לי זה נורא תלוי ברפטואר המוטורי של הבנאדם. אם מחרתיים אעשה רילוקיישן ואצטרך להפרד מהבראבו זו תהיה הפרידה מהרכב הכי טוב שהיה לי. מה שכן בחיים לא הייתי פותח שרשור עם כזו כותרת מהסיבה שהיא די מטעה - כי אני מסכים שהקונוטציה המיידית גורמת לה להיראות קצת מגוחכת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

(נלקח מויקיפדיה: "In Internet slang, a troll (/ˈtrl/, /ˈtrɒl/) is a person who sows discord on the Internet by starting arguments or upsetting people, by posting inflammatory,

[1] extraneous, or off-topic messages in an online community")

נבצר ממני להגיב :)

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אתה מוזמן לקחת אותם איך שאתה רוצה, ואם לא יאה לך אז אתה גם בכלל לא חייב לקחת אותם, אפילו לא בעירבון מוגבל.

עניינית, אני לא חושב שיש באתר הזה, אולי חוץ מ-speedsecret, מישהו שצבר נסועה בבראבו יותר ממני. ובגלל שמה לעשות, יש לי כבר יותר מעשור ומחצית על הכביש והזדמן לי לנהוג באיזה חמשה-שה רכבים, אני יודע לומר שבשקלול כלל הפרמטרים, נכון למועד פרסום השרשור ההוא פיאט בראבו היתה בפירוש הרכב הטוב ביותר שאי פעם היה לי (ולשמחתי, היום כבר יש לי).

אני חושב שהסברתי באותו שרשור בצורה די מפורטת וקוהרנטית מה עומד מאחורי הקביעה הזאת, ואם לא הבנת את זה מהדברים, כנראה שפשוט לא טרחת לקרוא אותם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

יש לי בראבו כבר יותר משנה.

הלכתי על הבראבו כי יש לה מנוע חזק ביחס לשאר הרכבים באותה קטגוריה וגיר שהוא לא אוטומט פלאנטרי.

יכול לומר שהרכב מתנהג יפה יחסית, מאיץ נחמד וחסכוני.

אם מישהו אומר לך שהיא "אוחזת בטירוף" או "מאיצה כמו בהמה" תדע שכנראה הרכב האחרון שהוא נהג עליו היה די עגלתי.

הרכב הוא לא רכב ספורט, בסך הכל משפחתית קטנה עם טיפה ספורטיביות.

הגיר ממש לא נורא כמו שעושים ממנו, אני אוהב את האופי שלו אבל המגבלות שלו די מציקות.

זאת אומרת שאני אוהב שכשעוזבים את הברקס הרכב לא מתחיל לגלוש, וכשעוזבים את הגז בסל"ד גבוה הגיר לא מעביר הילוך אלא נשאר בו ואת זה שבמצב ECO הוא שואף להיות בהיולך גבוה ולא מוריד הילוכים בקלות.

עם זאת העברות לא נעימות תמיד וכשאתה רוצה להאיץ מהר יחסית בלי להגיע לסל"ד גבוה את נתקל בזמן העברה ארוך מאוד, מה שגורם לך להישאר קצת מאחורה.

DSG למשל היה עושה את זה בלי בעיה כי ההעברות נורא מהירות (הרכב לא מספיק לאבד גדישה) וככה אפשר להישאר בסל"ד נמוך יחסית ועדיין להאיץ מהר.

אז הינה לכם, חוות דעת ממישהו שיש לו בראבו אבל רציונאלי לגמרי.

ואיך זה יכול להיות שאני בעל בראבו ולא מגזים עם המחמאות? פשוט כי היו לי גם רכבים אחרים, וגם כי כל החבר'ה שלי עם רכבים משופרים ככה שאני יודע להיכנס לפרופורציות. (אחרי שחווים יציאה מהמקום של רכב 4X4 עם מעל 500 כ"ס, נכנסים לפרופורציות, לא משנה אם רצית את זה או לא :))

ודרך אגב, מכאן נובעת הבעיה של בעלי הבראבו שעושים ממנו פרארי.

פשוט לא היה להם רכב טוב יותר אז אין להם למה להשוות, או שהם משווים לרכבים די גרועים.

פיאט בראבו היא הרכב שיושב בדיוק במעבר ממשפחטומטית לרכב ספורט, זאת אומרת שמי שבבעלותו בראבו כנראה הגיע מאיזו קורולה ואולי אחרי הבראבו יתקדם לרכב ספורטיבי.

They are trying to ban me...

פורסם

אולי פעם אחת מישהו יגדיל ראש ויפנה אותי לכל אותם אנשים שמשווים בראבו לפרארי ואומרים שהיא רכב ספורט פסיכי שאוחז בטירוף ומאיץ כמו בהמה?

פשוט אני חפרתי את הפורום כאן כשחיפשתי רכב, ראיתי כל מיני המלצות, ואיכשהו פספסתי את כל הסופרלטיבים הללו (ואם הם באמת קיימים, אני מניח שזו מנת חלקם של מיעוט רציני מכלל בעלי הרכב).

אני אפילו לא נכנס להשוואה האבסורדית בין הרכב הזה לבין כל מיני רכבים שעולים פי 2 עד 5 ממנו.

הסיבה שמשווים אותה לרכבים די גרועים, היא העובדה שבסגמנט של מחיר-שנתון-גודל, הרכבים שעולים הם אכן די גרועים (מבחינה 'ספורטיבית'/'דינאמית'), אבל כל אותם מלעיזים עסוקים בלהתעלם מהעובדה הפשוטה הזו וממשיכים לספר סיפורים על בעלי בראבו שמתהדרים איך הם מנצחים מזראטי'ס בפתיחות ברמזור.

אז כפי שנאמר בשרשור הזה כבר מספר פעמים על ידי מספר אנשים שונים - מדובר ב"

משפחתית קטנה עם טיפה ספורטיביות". בשביל למצוא מתחרים אתה בד"כ צריך או לרדת ~3-4 שנים בשנתון (נניח ספיריט), או להעלות תקציב ב~20 אש"ח (נניח מיטו, והיא גם לא משפחתית אבל נשים זאת בצד לרגע) - ולעיתים לעשות את שניהם (נניח לאון 09).

פורסם
יאללה, מזמן לא היה שרשור אוננות בראבו.

ספרו לנו עוד איך הבראבו החזירה לכם את החשק לחיות

:lol::lol::lol:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)
אתה מוזמן לקחת אותם איך שאתה רוצה, ואם לא יאה לך אז אתה גם בכלל לא חייב לקחת אותם, אפילו לא בעירבון מוגבל.

עניינית, אני לא חושב שיש באתר הזה, אולי חוץ מ-speedsecret, מישהו שצבר נסועה בבראבו יותר ממני. ובגלל שמה לעשות, יש לי כבר יותר מעשור ומחצית על הכביש והזדמן לי לנהוג באיזה חמשה-שה רכבים, אני יודע לומר שבשקלול כלל הפרמטרים, נכון למועד פרסום השרשור ההוא פיאט בראבו היתה בפירוש הרכב הטוב ביותר שאי פעם היה לי (ולשמחתי, היום כבר יש לי).

אני חושב שהסברתי באותו שרשור בצורה די מפורטת וקוהרנטית מה עומד מאחורי הקביעה הזאת, ואם לא הבנת את זה מהדברים, כנראה שפשוט לא טרחת לקרוא אותם.

צ'מע, אנחנו חברים, אז אני לא הולך להתנצח על גבי הפורום. לא רוצה להעמיס ביטים מיותרים על עמוס.

א-ב-ל, כשאתה כותב סיכום עם ביטויים כמו "מומנט בריא" כשמדובר על 19 קג"מ, או "תיבה שפועלת באופן מושלם" למרות שהיא - גם ביחס לרובוטיות אחרות - לא מציגה שום הברקה יוצאת דופן, "בלמים שאינם דועכים גם בבילמות חזקות" כשאין באמת דבר כזה בלמים שלא דועכים במכונית משפחתית, גם אחרי בלימות לא מאוד חזקות, "הספק בריא" כשיש לך מתחת למכסה המנוע 120 כוחות סוס ממוצעים להחריד, "הגה שאינו מקמץ במידע ובאופן כללי נוסך תחושת בטחון" כשמדובר בלי שום צל של ספק באחד ההגאים הגרועים ביותר שידעה התעשייה עד לאותם שנים (היום כבר יש יותר גרועים), "שד משחת", או זה שהכי אהבתי - "[...]

בכל יציאה הגונה מהרמזור תשאירו אחריכם שכבה נאה של גומי על הכביש". אני נוטה להבין שמדובר בפוסט לא פרופרוציונלי לגמרי.

שוב, זה שזה הרכב הכי טוב שהיה לך, לא עושה אותו רכב טוב. אז נכון, זה לא הופך את כותרת השרשור ללא נכונה פר סה, אבל זה לא הופך אותה לפחות "אייפון זה הכי טוב בעולם וכל השאר זה זבל".

עריכה אחרונה על ידי Spire

פורסם

לא צריך להשוות לדאצ'ה לוגאן וגם לא לפרארי 488. אפשר להשוות לקומפקטיות בנות גילה ולגלות שהן יהיו יקרות יותר, או לכאלו בנות מחירונה ולגלות שהן יהיו עתיקות, וככלל להשוות לסגמנט ולגלות שהמתחרות יהיו חלשות יותר או בעייתיות יותר או פחות מהנות. הבראבו מציגה אמינות שהיא ברף העליון של קומפקטיות אירופאיות, והיא אכן מהנה מאוד לנהיגה לא בגלל שיש לה אחיזת-על או הנדסת מתלים מטורפת, אלא דווקא להפך - לקחו פלטפורמה איכותית וטובה שהיא אבולוציה ישירה של הקו שהתחיל בפיאט טיפו ונגמר באלפא 156, העניקו שילוב מאוד נכון של נוחות יומיומית עם התנהגות טובה ובעיקר היגוי שמרגיש מאוד חי, ולא ניסו לסבך לה את החיים עם OVER ENGINEERING כמו בג'ולייטה. יצא סבבה לגמרי.

להגיד שזה הרכב הכי טוב שהיה לי בחיים? לא יודע. עברתי אליה אחרי אלפא 156. ה-156 היתה יכולה להיות המכונית הכי טובה שהיתה לי בחיים, אבל - המנוע JTS האכיל אותי מרורים, הגימור ואיכות ההרכבה היו לא אחידים, והמזגן היה זוועתי. לבראבו יש מנוע אמין שמשמש באינספור דגמים של קונצרן פיאט, מורכבת כמו גרמניה וממזגת כמו יפנית.

לפני כן היתה 147. זו היתה המכונית הכי טובה שהיתה לי עד אז, אבל גם שם הגימור והאיכות היו לא אחידים, והמכונית היתה צפופה יחסית. אז כרכב לרווק היא היתה מעולה, אבל למשפחה המורחבת - הבראבו הרבה יותר נוחה ומרווחת.

בקיצור איך שלא מסתכלים על זה אפשר למצוא רכב שיהיה יותר טוב בדבר כזה או אחר, והבראבו ממשיכה להצטיין כאחת שהיא טובה בהכל - לא הכי טובה, אבל בפירוש טובה ולא בינונית - ובתור שכזו היא מהווה פשרה שהיא מסוג הפשרות הכיפיות שגורמות לך לשמוח על רכישה מוצלחת, ולא מסוג הפשרות שגורמות לך להצטער שלא הלכת עם הלב. גם היום, אחרי 4 שנים וקצת, כשהיא הפכה לרכב שני אצלי (שלישי בבית) אני עדיין מאוד אוהב לנהוג בה, היא עדיין מרגישה כמו חדשה, ועדיין לא פחות מרכישה מצויינת שהיתה שווה כל שקל - וזה עוד כחדשה - אז על אחת כמה וכמה, למי שירכוש לאחר ירידת הערך.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

היא all around משתלמת, וגם לדעתי רשמתי את זה פעם.

אבל לא צריך להגזים כשמדברים עליה, spire כתב תגובה מעולה לגבי זה.

They are trying to ban me...

פורסם

שוב, רק למען הסר ספק. אני עדיין חושב -כמו שכתבתי בפוסט הראשון שלי בשרשור הזה - שמדובר במכונית לא רעה בכלל. אפילו ממש סבבה. אפילו כזאת ששקלתי בעצמי לרכוש (אם הגרסאות הידניות-מאובזרות היו פחות נדירות מחדי קרן). כל מה שאני אומר זה ש"קצת פרופורציה".

אני מסכים במאה אחוז עם ערן. אם מסתכלים על מחיר-שנתון-תועלת הבראבו באמת אחלה אופציה. זה הכל. אחלה אופציה. ביחס למתחרות.

פורסם
שוב, רק למען הסר ספק. אני עדיין חושב -כמו שכתבתי בפוסט הראשון שלי בשרשור הזה - שמדובר במכונית לא רעה בכלל. אפילו ממש סבבה. אפילו כזאת ששקלתי בעצמי לרכוש (אם הגרסאות הידניות-מאובזרות היו פחות נדירות מחדי קרן). כל מה שאני אומר זה ש"קצת פרופורציה".

אני מסכים במאה אחוז עם ערן. אם מסתכלים על מחיר-שנתון-תועלת הבראבו באמת אחלה אופציה. זה הכל. אחלה אופציה. ביחס למתחרות.

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

(מהקריאה שלי, נדמה לי שיש כאן "ויכוח" בין משתתפים שחושבים את אותו הדבר אבל מבטאים זאת אחרת)

פורסם

הבראבו מכונית טובה ורכישה עוד יותר טובה בדגם הידני. יחד עם זאת, אני הייתי בוחר בסיאט לאון ואם אין חשיבות למרווח מאחורה, הייתי בוחר ב-206xs ידנית שהיא סופר מיני אבל מהנה הרבה יותר מהאיטלקית והספרדיה.

פורסם

הדיון הזה יצא מפרופורציות, משפחתית עם טיפונת פלפל, אם אתה רוצה קצת יותר פלפל אולי כדי ללכת באמת על הלאון 1.8 או 1.4 אפילו.

בכל מקרה, מאוד מאוד ממליץ לך ללכת לאוטודיל\אוטושי\אוטושקרכלשהו שיתנו לך סיבוב על הרכב בלי לבלבל יותר מדי בשכל ותשפוט אתה.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

• תוכן חדש...