Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי לפתוח נושא חדש...אשמח להתייעץ בהתלבטות אמיתית: האם לא כדאי בתקציב של 30-35K ללכת על רכב "מנהלים"- מונדאו/מאליבו?

התייעצות רגעית עם חברים כמובן שלילית וטענות כו "השתגעת כמה דלק" נזרקו, אבל בעיון בפורום אני רואה שהמונדאו והמאליבו זוכות לתשבוחות מקיר לקיר בעיקר על נוחות אבל גם אמינות, ושהדלק -לא השד הכי נוראי בעולם. השאלה למה לא ללכת על זה מאשר על 1600 רגילה?

מזכיר- אנחנו משפחה צעירה (+1 בקרוב+2) נסיעות לרוב בעיראבל אחת לשבוע מחוץ לעיר.

מה חושבים? אני מבולבל לגמרי...תודה לעונים!

פורסם
לא מדוייק. פורד מונדיאו יכולה להיות אופציה טובה.

אם היא אמינה ברמה של המזדה 6 והסובארו B4 אז אני מסכים איתך חלקית.

תמיד מכוניות מנהלים יקר יותר לתקן.

פורסם

לנו יש S-max 2009.

פעמים רבות, שמות החלקים המופיעים בסיכום הטיפולים (מוסך מורשה) משותפים גם למונדאו.

לכן אני יכול להניח שמדובר בעלויות דומות...

החלפים יקרים מאלו ששילמתי עם המזדה 6 בעבר. גם סך כל עלות הטיפולים יקר יותר.

אולי בגלל שמדובר במורשה, אך יש לקחת זאת בחשבון.

צריך לברר אם יש מוסך מומלץ שאינו מורשה יבואן, מה שבהחלט יכול ל'תקן' עלויות.

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם
הבעיה שבמחיר הזה הרכב שתמצא ידרוש עלויות תיקון ואחזקה גבוהות. פה קבור הכלב..

אני חולק עלייך. לאחותי היתה שברולט מאליבו 2005, אחלה רכב שבעולם, נותן תמורה מאוד גבוהה למחיר ובגלל שהשוק שלו חלש אתה יכול לרגוש אחת עם יד וק"מ נמוכים משנתון גבוהה. צריכת הדלק שלה מאוד דומה למאזדה 3/פורד פוקוס

(מנוע קטן וגיר אוטומטי זה ממש לא מתכון לחסכון, אם היה גיר רגיל הייתי מסכים איתך).

אחותי החליפה את המאליבו רק בגלל צורך ברכב 7 מקומות ולהיפך מבחינת תקלות הרכב עבר כמעט 200K בלי שום תקלה חוץ מטיפולים במוסך המורשה (שגם לא היו כ"כ יקרים).

גם למאזדות יש תקלות (ראה פורום טכני), המאזדה כמו הרבה משפחתיות 1.6 אוט' צורכת ה-מ-ו-ן דלק ולא בטוח שעלות האחזקה שלה זולה מהמאליבו (ביטוח?).

פורסם

בתור חייל סדיר שכרגע לא עובד ובעלים של פורד מונדיאו 08 אציין כי עלויות האחזקה אינם בשמיים.

במוסך מורשה ברור שטיפול יהיה יותר יקר לשם העיניין אני גר באיזור הדרום עשיתי באוטו טיפול 10 אלף לפני כמה חודשים, תחילה התקשרתי למוסך מורשה דרש 1000- 800 ש״ח עבור פילטר שמן , אוויר והחלפת שמנים וכל מיני שקשורים לטיפול זה.

בסוף קניתי את החלקים לבד ב250 ש״ח בערך בחנות שמוכרת חלפים מקוריים בזול באיזור ונתתי 100 ש״ח לחבר מוסכניק שיחבר הכל.

מעבר לכך אמליץ שבמקרה ורכשת רכב ספציפי זה לא לרדת מרבע מיכל בדלק כי אם תיסע על אדים משאבת דלק תילך ועלות התיקון הינה גבוהה (מניסיון מר וכואב).

לשאלות נוספות וכד׳ הגב בשרשור ואם אוכל אעזור לך 8-).

פורסם

נראה לי מנוע 3500 ענק עליי ...תודה.

אשמח לשמוע דעות נוספות:

מונדאו מול 1600 משפחתית ב40k

ו עלויות מונדאו בכלל.

תודה!

פורסם

כפי שכתבתי, לאחותי היתה כזו עם מנוע 3.5 אוט' שנת 2005 והיא לא כזה מבזבזת דלק כמו שאתה חושב. בוא נגיד שמאזדה 3 לא בדיוק יותר חסכונית לעומתה (אתה יכול לבצע חיפוש בפורום ולבדוק זאת).

אופציה נוספת: לבצע הסבה לגז.

פורסם

רכבי מנהלים ממחלקת היפאניות יתנו עלויות סבירות ותמורה גבוהה, שאר המחלקות כנראה לא יהיו מציאה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
רכבי מנהלים ממחלקת היפאניות יתנו עלויות סבירות ותמורה גבוהה, שאר המחלקות כנראה לא יהיו מציאה.

לא בהכרח הדבר, הרי ידוע שהמונדאו חולקת מכלולים רבים עם מאזדה 6 פרימיום(2300) מהסדרה של שנים 2003-2008 כגון מנוע, פילטרים, שמן ומיכל עיבוי.

לא בכדי המוסכים המורשים של מאזדה ופורד ביחד.

• תוכן חדש...