Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים,

לאחרונה חזרתי מחו"ל אחרי תקופה ארוכה ואני מעוניין לרכוש רכב שישרת אותי בארץ.

הדרישות שלי היו:

רכב נח (עדיפות ל4*4) בעל ביצועים נאים וצריכת דלק סבירה וחשוב גם שיהיה סמל סטטוס (אני בעל חברה לכלי צמ"ה ולצערי בתחום מסתכלים על הרכב לפני שמסתכלים עליך).

התקציב נע בין 200-230K, אחרי שבחנתי כמה אופציות כמו במוו X5 מרצדס M CLASS ודומיהם קיבלתי הצעה מעניינת לרכוש רכב ממכר רואה חשבון שהציע לי רכב של לקוח שלו לפני שהבנק יקח לו את הרכב (כנראה לא עמד בתשלומים), הרכב הוא BMW X6 משנת 2009, דגם 35D יד 3 אשר עשה 170,000 ק"מ, מבחינה חיצונית הרכב נראה טוב מאוד, מבחינה פנימית יש סימנים של הזנחה כגון ריפודים מלוכלכים, כפתורים שקצת מתקלפים (זכור לי כמחלה של הגרמניות), גלגל הגה שחוק מעט למעלה ועוד כמה שטויות שניתן לתקן ולנקות בהשקעה לא גדולה, מבחינה מכנית הרכב במצב טוב +-, נראה כאילו לא עשו לו טיפול ב30K ק"מ האחרונים אבל זה משהו שאני לוקח בחשבון (יישור קו סביר) במידה וארכוש את הרכב (טיפול, שמנים פילטרים, דיסקיות ברקס וכו).

כמו כן מפתח אחד אבד כך שעליי להוציא מפתח נוסף מהחברה (לא בעיה יש לי קשרים בדלק מוטורס שזה יהיה מהר וזול).

חוץ מזה זהו דגם מפואר עם עור, גג, גנטים 20" דיוידי מקורי במסכים האחוריים וכו' (ולשם שינוי הוא לא בצבע שחור או לבן)

ממה שקראתי על הדגם הנל (מנוע 3000 טווין טורבו דיזל) הוא מציג ביצועים נאים שעונים לדרישותיי כמו כן צריכת דלק טובה לקטגוריה (שמעתי גם על 1/13-14 בבין עירוני) והנעה של 4*4

הייתי רוצה לקבל רשמים נוספים הערות והארות, מה כדאי לבדוק, הבנתי שדגמי הדיזל מומלצים מאוד בגלל אמינותם, (טיפולים אני יודע שזה עסק לא זול, ביטוח מקיף וחובה כ10K בשנה גם לא מרתיע אותי), ואולי בכלל כדאי לשקול אופציה אחרת.

כמובן שהמחיר הוא אטרקטיבי מאוד לכן האופציה הנ"ל נשקלת ברצינות רבה (סביב ה175K ש"ח).

תודה למגיבים

עריכה אחרונה על ידי omer_1636

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי המצב המכני, ובייחוד המנוע, אם לא עשו לו טיפול כבר 30 אלף, ויכול מאוד להיות שגם לפני לא ממש הקפידו,

המנועים החדשים של במוו מאוד רגישים לאי החלפת שמנים בזמן. לפחות ממה שאני יודע, באיקס חמש,

שזה מנוע זהה, צריכים החלפת שמן כל 9 או 12 אלף קמ, לסירוגין. בטח גם שמן גיר לא הוחלף.

יישור קו של ברקסים וכד׳ יכול להגיע לעשירייה, בייחוד אם תצטרך צלחות קדימה ואחורה, ולפי איך שאתה

מתאר את הרכב, הגיוני שתצטרך.

בנוסף, 170 אלף קמ זה לא מעט, גם לרכב 2009, ולרוב הבעיות מתחילות לצוץ סביב הקילומטראז הזה.

אני לא יודע איך נסחר האיקס שש, אבל על פניו נראה שתגיע דיי קרוב למחיר של רכב שהיה שמור,

ולא של אחד שחי על הקשקש, וחיפש לחסוך בכל דבר בתחזוקה של הרכב.

אני יכול להגיד לך מניסיון, שברכבים האלה, אם אתה לא שומר עליהם ומטפל בזמן, אתה נענש ובגדול.

פורסם

נשמע כמו רכב מוזנח,מנועי ה6 ב.מ.וו צריכים לעבור החלפת שמנים כל 10 אלף להבדיל מהוראות היצרן.

יישור הקו שאתה מתאר זה רק על פני השטח,אני כמעט יכול להתחייב לך שרכב מוזנח כזה עוד יצוצו המון הפתעות "נחמדות".

לדעתי X5 או מרצדס ML ההיו בחירות סולידיות וטובות יותר עם מבחר רב יותר של דוגמאות במחירים נוחים יותר.

Porsche 944 turbo

פורסם

מי אמר שצריך לשלם 175K על רכב שעוד רגע מעקלים? הרי במכרז ימכרו את הרכב הזה גג ב-100K...

תציע לו 120K ואז גם אחזקה קצת יקרה, לא תשבור אותך.

פורסם

לx6 יש תדמית מגעילה במיוחד.

במידה והמחיר לא ממש ממש אטרקטיבי, הייתי מדלג על הרכב הזה ומחפש לי אלטרנטיבה אחרת .

חייב להיות suv?

אודי q5 מדברת אלייך? אני התרשמתי ממנה יותר מאשר הx5 והml

פורסם

כתבת של"צערך" הרושם שהאוטו יוצר חשוב לעסק שלך. לאוטו הזה, אולי שלא בצדק, יש תדמית מאוד מסוימת שאולי תעזור לגבות חובות מקליינטים סוררים, אבל יש סיכוי שקצת תרתיע אחרים. יש גם משאיות כאלו כאלו עם תדמית יותר מהוגנת וסולידית וגם אפשר באותו כסף לקבל משהו הרבה יותר חדש.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מבלי לרקוד על הדם ולמען הדורות הבאים, הנה מדוע כדאי (לרוב) להקשיב לעיצות שניתנות כאן בפורום.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הבעיה מתחילה כשה אתה ננעל על רכב מסויים (בדרך כלל ביגלל המחיר), ואז אתה כבר לא מקשיב לאף אחד מסביב.

פורסם

ניתן לראות כי פותח השרשור החזיק בבעלותו אודי A6. לכן, מן הסתם, כמי שהחזיק בבעלותו רכב יוקרה משומש, הוא בוודאי מודע לעלות החזקת רכב יוקרה מזדקן ומשומש.

בהתאם לכך, ככל הנראה פותח השרשור רכש את הבימר מתוך מודעות לכך שיתכנו הוצאות בלתי צפויות, כמו ההוצאה של שיפוץ הגיר.

מובן שעקב נדירות הדגם, מעט מאוד מוסכים יודעים לשפץ את הגיר, עד כדי כך שפותח השרשור מתלבט האם לקחת את הרכב לשיפוץ בירדן.

עדיין, אני חושב שכמי שפירט מדוע הוא מעוניין בדגם הספציפי, וכמי שככל הנראה רכש את הרכב במודעות מלאה לכך שייתכנו הוצאות יקרות באחזקתו, הרי שלא מדובר באכזבה או בנפילה.

מה שכן, לאלו מאיתנו שלא התנסו באחזקת רכב יוקרה מזדקן, אבל מפנטזים מעת לעת לקנות אחד כזה משומש במחיר "מציאה", יש כאן פשוט בי"ס לחיים, או כפי שאומר הפתגם הערבי "הזול הוא יקר" ו"היקר הוא זול"....

פורסם
מבלי לרקוד על הדם ולמען הדורות הבאים, הנה מדוע כדאי (לרוב) להקשיב לעיצות שניתנות כאן בפורום.

למרות ההקדמה המתחסדת , ההודעה שלך היא ממש "ריקוד על הדם" ורק חסר שהיית כותב "אמרתי לך".

הוא נפל על אקזמפלר רע ואכל אותה, באותה מידה הוא יכל ליפול על גיר שלא היה עושה בעיות גם עוד 200K קילומטר. לא במקום בכלל.

פורסם

לא, לא "אמרתי לך" אלא "הזהרנו אותך", בכוחם המשולב של חברי פורום רציניים, מנוסים ואכפתיים!

הוא נפל על אקזמפלר רע שהזהירו אותו מפניו כאן בשרשור זה, אפילו לא צריך ללחוץ על לינק כדי לראות אלא לגלול קצת למעלה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מקרה של אהבה עיוורת שכל חובב רכב מכיר.

הוא לא אמר מה מחיר הקניה הסופי, ויכול להיות שזה עדיין שווה את ההפרש במחיר בין האקזמפלר שנרכש לאקזמפלרים שמורים יותר.

פורסם

Mjko מה אתה רוצה, נהג מתחיל צודק ב 100%. הוא התייעץ בפורום לפני שהוא קנה את הנבלה הזו ועכשיו לאט לאט הוא מגלה שהוא אכל אותה. אם אתה נעול על הרכב ולא מקשיב למה שאומרים לך, אז מה אתה מתייעץ איתנו? :roll:

ובעודי כותב את ההודעה נפתח עוד שרשור שמעיד על ההזנחה שהרכב הזה עבר.

נהג מתחיל לא היה ציני, הוא בא לחדד נקודה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני חושבת שבפורום הזה אנשים מרשים לעצמם להכנס לחיים של אחרים קצת יותר מידי.

פתח שרשור, קיבל כמה חוות דעת, עכשיו מישהו כאן הוא הבנקאי האישי של פות"ש שיודע בדיוק באיזה סכום בוצעה הרכישה? אולי גם אחרי כל התיקונים והיישור קו האסטתי פות"ש ישאר עם עודף לעומת מחיר השוק של הדגם הנ"ל? מישהו נביא ויכול להגיד שאם היה משקיע עוד כמה עשרות אלפים ברכישה של אקזמפלר שמור יותר הוא היה חף מהתקלות המדוברות לעוד שנים ארוכות?

גם לי קשה לקנות אקזמפלר מוזנח, אבל לכל דבר יש את המחיר שלו ואת הקונה שיקח את הסיכון. עם כל הכבוד, איזו זכות יש לחברי פורום לשפוט החלטות או הוצאות של מישהו אחר, פורום יעוץ הוא כשמו יעוץ.

(אין לי כל קשר לפות"ש או לרכב שהוא קנה)

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...