Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיטו או לאון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הגשמת חלום, אם אתה ילד בנפשך, אם אתה נושם לא בשביל לחיות או חי לא רק בשביל לנשום וכל מה שמאפיין אותך זה הפיאט פונטו שלך, אז לא.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי עוד כמה תכונות מאפיינות חוץ מהפונטו (כמו מחסור בזוויות חדות) אבל בגדול קלעת בול.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
בוא, רד לקרקע, יש הרבה יותר דרכים לחיות בצבע מאשר לרכוש אלפא.

עניינית, אלפא מיטו היא לא יותר מאשר פונטו בתחפושת ואוסף של דברים שלובים בנוסטלגיה שאנשים שמבינים בשיווק מיתגו לך בראש.

אם טעים לך לאכול את הבלוף הזה, שיהיה לך לבריאות.

דרך החשיבה, הלגיטימית, שלך נמצאת על קו מקביל לזאת שלי. וגם שלי מאוד לגיטימית. העובדה שהמחשבה שלך ושלי לא יפגשו לעולם אינה אומרת שמותר לך לפסל את שלי.

לדעתי חשיבה כמו שלך - היא אפורה. האם היא לגיטימית - כן. אפורה ולגיטימית.

אני אמרתי לשואל המקורי את דעתי בנושא - דעה סוביקטיבית ולגיטימית. לא הסתרתי לרגע שמדובר על תחושה סוביקטיבית. זאת תהיה או לא תהיה התחושה של הרוכש. יתכן וירגיש כמוני ויתכן ולא. עדיין הסוביקטיביות הזאת היא חלק עצום מהבחירה בשליש ממותגי הרכב הקיימים.

ואני עדיין מאחל לך שלא תחיה כל החיים באפור (והכוונה היא ממש לא לכך שתרכוש אלפא, בטח לא מיטו) - פשוט נראה לי שהגישה שאתה מציג כאן היא דרך חיים ולא רק בתיחסות לאלפא.

פורסם
אתה תתחרט בכל פעם שתסתכל על הלאון ותראה עוד רכב סתמי ובלי איחוד.

אתה תתחרט בכל פעם שתעמוד ברמזור ואף ילד לא יסתכל על הלאון שלך.

אתה תתחרט בכל פעם שתענה שיש לך לאון ולא שתענה שיש לך אלפא.

אני אמרתי לשואל המקורי את דעתי בנושא - דעה סוביקטיבית ולגיטימית. לא הסתרתי לרגע שמדובר על תחושה סוביקטיבית. זאת תהיה או לא תהיה התחושה של הרוכש.

קרא שוב את הודעתך המקורית ואת המילים המודגשות ותראה למי יש תגובות מלאות באגו ויומרה.

ואני לא רואה פה שום דעה סובייקטיבית כשאתה אומר בפירוש לבנאדם שהוא הולך להתחרט בכל פעם שזה ובכל פעם שההוא.

יש דרך להגיד את דעותיך (הלגיטימיות) אבל זו בטח לא הדרך.

ואני עוד שם בצד את עצם העובדה שאתה נהנה שילדים מסתכלים לך על הרכב ברמזור... :roll:

פורסם

אם אתה בא להתנשא על אנשים, רצוי לפחות שתעשה את זה בלי שגיאות.

אני מזמין אותך לנהוג על הפונטו שלי, שמגניבה אפילו פחות מזו של נהג מתחיל, ותספר לי אחרכך מה מיוחד באלפא מיטו.

הקשר היחיד בין ה-10 שהיו לכם במשפחה לבין המיטו המדוברת הוא הסמל והמשולש שמקיף אותו.

לשאלת השרשור - עדיף לאון. עוד יותר עדיף למען האמת (מבחינת תמורה למחיר, כנראה תהיה פחות מהירה מלאון ובטוח תהיה פחות מרווחת ופרקטית) היא מה שהמלצתי לך בשרשור הקודם שפתחתי - פונטו כמו שלי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
נכון שהלאון בהחלט החלטה הגיונית אבל אלפא לא קונים אנשים הגיונים - אלפא קונים אנשים שמגשימים חלומות. אלפא קונים אנשים שהם ילדים בנפשם ומבוגרים מספיק כדי להנות מזה. אלפא קונים כי רוצים ולא כי זה טוב.

עוד פעם השטות הזו?

מה יש לרצות במיטו?!

את המיטו קונים אנשים שלא מבינים שאין להם אלפא, יש להם פיאט בתחפושת.

וזה דווקא מתאים לאנשים שמסתכלים מסביב ברמזור, לראות אם איזה ילד מסתכל עליהם...

הלאון מכונית לא מעניינת במיוחד לנהיגה (ובכלל), אבל בגירסת ה-1.8 לפחות היא חזקה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מזמין אותך לנהוג על הפונטו שלי, שמגניבה אפילו פחות מזו של נהג מתחיל, ותספר לי אחרכך מה מיוחד באלפא מיטו.

ה

תבדוק שוב מה רשמתי !!! רשמתי "כשתסתכל" !!! זה נכון גם לגבי הפונטו שלך :)

לא טעניתי וזה מתיחס לכל אלו שקפצו עלי שהמיטו טובה יותר מהלאון או מהאיביזה או מהפונטו או מה- (השלם כל שם שבא לך).

טענתי ואמשיך לטעון שלא הכל בחיים זה מה שהכי "נכון" אוביקטיבית. הטוב הוא סוביקטיבי ולא רק אוביקטיבי - בעיקר סוביקטיבי.

השואל לא מתלבט לגבי המיטו - הוא פשוט הלך בשלב זה לבחירה השניה שלו. הוא לא שואל מי הרכב הכי טוב - הוא שאל מה ההבדל בין הלאון למיטו.

ההתיחסות שלי היא באותה דרך שהאחרים ציינו את יתרונות הלאון. אני ציינתי את יתרונות המיטו בדרך שאני רואה אותם.

ולסיום אשאל שאלה - אם הוא ירכוש את הרכרב הנכון ולא ירגיש מאושר או ירכוש רכב פחות נכון אבל ירגיש מאושר יותר - מה הבחירה הנכונה ?

רכב לא נרכש רק על בסיס מה שנכון - רכב היא בחירה סובקטיבית מאוד.

אני כלל לא פוסל שהשואל המקורי יבחר לבסוף את הלאון או רכב אחר ויהיה מאושר מאוד. אבל הוא יהיה מאושר בגלל פרמטרים שונים מאוד מאלו שאני הצגתי.

פורסם

ההתיחסות שלי היא באותה דרך שהאחרים ציינו את יתרונות הלאון. אני ציינתי את יתרונות המיטו בדרך שאני רואה אותם.

לא נכון.

אחרים ציינו את יתרונות הלאון ע"י עובדות בשטח.

אתה בא ומתרץ רכישה של אלפא מיטו על סמך תחושות סובייקטיביות לגמרי,

זה לא נקרא לציין יתרונות!

פורסם
לא נכון.

אתה בא ומתרץ רכישה של אלפא מיטו על סמך תחושות סובייקטיביות לגמרי,

זה לא נקרא לציין יתרונות!

מתרץ ? אני לא מתרץ :) אני מציין יתרונות סוביקטיבים. זה שאתה לא אוהב אותם זאת הבעיה שלך (וכנראה של עוד 4 משתתפים פעילים בשיח זה).

מפה ועד להשתמש במילה כמו מתרץ יש מרחק שלצערי אתה עברת אותו . לכן אקרא לך חוצפן.

כל השיח הזה מאוד אלים בגישתו כלפי וכלפי הדעה שלי. מותר לך לא להסכים. אבל מחוסר ההסכמה ועד לשימוש במילים בעלות קונוטציה שקרית ? זאת כבר חוצפה.

פורסם

SLS קצת נסחפת עם התיאורים של המיטו.

אתה אולי צודק שבעבר לאלפא היו רכבים מיוחדים יחסית שגם נתנו בונוס מעבר לרכב רגיל אבל היום?!.

מה נשאר מאותה אלפא של פעם? אני מסכים עם קודמי המיטו היום היא לא הרבה יותר מאשר פונטו בתחפושת (לטעמי גם התחפושת דיי מכוערת אבל זה עניין אישי).

פורסם

כל השרשור הזה הפך להתנצחות מיותרת וחבל. מי שחובב אלפא ומצהיר שזה ממניעים שלא קשורים בהכרח להיגיון, לא תשכנעו אותו אחרת. אין טעם לזלזל בהעדפותיו, ומצד שני גם אין צורך להטיל רפש במי שבוחר רכב אחר. לי אישית צרמה הקביעה הבאה:

שאני ממש לא מסכים איתה. למרות שאין לי סיאט, אפשר להגיד על הליאון הרבה דברים, אבל היא בטוח לא סתמית ובטוח לא בלי ייחוד (ולא איחוד). אי אפשר לומר שמבחינה עיצובית, הליאון היא כמו כל משפחתית אחרת.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

אני תמיד אעדיף להסתכל על לאון ש"שופרה" חיצונית ואסתטית ולא על אלפא מיטו (שגם "שופרה חיצונית לצורך העניין). ואתה יכול להחשיב אותי כילד (26).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
כל השרשור הזה הפך להתנצחות מיותרת וחבל. מי שחובב אלפא ומצהיר שזה ממניעים שלא קשורים בהכרח להיגיון, לא תשכנעו אותו אחרת

אני לא בא לשכנע אותו אחרת.

אני מתנגד ל(אי)רציונאל שמאחורי העצה שלו, שאחרים לא ייפלו בפח הפתאים הזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני חובב אלפא, ברשותי אחת כזו בנוסף לפונטו אבארת', ואני ממש לא מבין מה יש לחפש במיטו.

אבל זה טעמי האישי ואני לא בא לשכנע אף אחד אחרת.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...