ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 23.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בשוק לטויוטה ורסו, ויש לי כמה שאלות: 1. כמה רמות גימור יש בכלל? אני מכיר GLI ובנוסף GLI Plus, אבל הבנתי שיש עוד אחת או שתיים. 2. באיזו רמת גימור יש בקרת שיוט ומגביל מהירות? 3. אם למישהו בא לפרט את ההבדלים המלאים בין רמות הגימור שונות - אשמח ביותר. תודה.
הודעה אחרונה מאת eits, -
-
סיטרואן c4
מאת Sagi N-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני מחפש לקנות רכב והציעו לי את הסיטרואן c4 מודל 2011 (תיבה אוטומטית). באחד מהמוסכים נאמר לי שידוע שיש לרכב בעיות עם הגיר. כשהעלתי את זה בפני סוכן המכירות הוא אמר לי שמדובר בדגמים הישנים (עד 2010). האם זה נכון? האם יש בעיות אחרות שידועות ברכב שאני צריך להיות מודע להם? ואם יש לכם הצעות אחרות לרכבים עד סכום של 45 אני אשמח לשמוע (חשוב לי שהרכב יהיה מרווח ואם הוא גם מאובזר מה טוב. גם רכבים עם ירידת ערך עקב ליסינג יתקבלו בברכה). תודה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כמו שנכתב בכותרת, רכב לזוג עם שני ילדים המצריכים כסא בטיחות, דגשים על רכב שסוחב יפה ולא עגלה, אמינות גבוהה, החזקה סבירה, תא מטען גדול ושנתון כמה שיותר גבוה. התקציב כ 55000 ש''ח, לא משנה איטלקי, צרפתי, יפני, סיני, העיקר האמינות ושאר הדברים. אגב לא משנה ידני או אוטומט, שניהם הולכים.
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 721 צפיות
שלום חברים, המון זמן שלא ביקרתי כאן וכיף לחזור. אני הבעלים של פיג'ו 307 שנת 2006 (מנוע 1600), מטופלת ושמורה שעשתה רק 120,000 ק"מ, אבל בכל זאת - החמודה כבר בת עשר שנים. אני מרגיש שהגיע הזמן להשתדרג ולקחת רכב משנתון 2012 ומעלה בקטגורית מיני משפחתית או משהו דומה. מישהו יכול להמליץ לי על רכבי האצ'בק שזהים או מאוד דומים בגודלם לפיג'ו 307 שלי? כל מה שיש היום בשוק נראה לי מעט קטן ומשמעותית פחות מרווח. מעדיף לא צרפתיות הפעם (אחרי רנו ופיג'ו שהחזקתי), חשבתי אולי על איביזה או פאביה. אשמח לדעתכם המלומדת. תודה, שגיא
הודעה אחרונה מאת bnsagi, -
- 5 תגובות
- 870 צפיות
יש לי חבר שמתלבט אם להחליף את הקורולה המשומשת שלו באוריס סטיישן או ב-C4 פיקאסו בגרסת 5 מושבים. נוסע כ-15-18 אלף ק"מ בשנה. יש לו 3 ילדים (אחד במושב בטיחות) וצריך תא מטען סביר+. מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, אני מעוניינת לקנות רכב קטן וחסכוני עם גיר אוטומט. הנסיעות שלי יהיו בעיקר בצפון ומרכז תל אביב והסביבה (רמת גן, הרצליה, ראשון לציון מדי פעם, לא משו רחוק מדי). התקציב שיש ברשותי הוא עד 40000 לקניית יד שנייה או ליסינג פרטי/מימון במידה ועולה יותר. מספר הנוסעים יהיה בין 1 ל-3, ואולי ממש מדי פעם יותר אבל כעיקרון לא. המכוניות שאני חושבת עליהן הן בעיקר: קיה פיקנטו יונדאי i10 שברולט ספארק ניסאן מיקרה פג'ו 108 הבנתי שהראשונות פחות חסכוניות ולכן אני פונה אליכם לעזרה כי אני באמת לא מבינה יותר מדי, אם יש עוד מכוניות מומלצות אשמח אם תוכלו לכתוב לי בתגובות. וגם: האם משתלם לי לקנות מכונית חדשה במימון? או שאחר כך היא מאבדת את הערך יותר מדי? אני גם קצת מ…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 1 תגובות
- 535 צפיות
מתלבט בין שני הרכבים הנ"ל המגאן 148Kהפיגו 137K שניהם ליסינג לשעבר מה דעתכם מיבחינת עלויות ,צריכת דלק ,תחזוקה,תקלות ונוחות נסיעה?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 1 תגובות
- 468 צפיות
אני לוקח היום רכב לבדיקה ולא רוצה ליפול על מכון בדיקה שעושה קומבינות עם סוחרים וסוכנויות, איפה לעשות את הבדיקה? אני גר בתל אביב יפו.מדובר ברכב מסוג מאזדה
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- 2 תגובות
- 558 צפיות
שלום רב. לקחתי לבדיקה היום במכון פורד פוקוס 2008 יד 2, 96,000 ק"מ. הבדיקה מבחינת גיר,שילדה יצאה תקינה רק תקלה אחת במנוע מטרידה אותי ואשמח לייעוץ: בסעיף המנוע רשום- "בלוק מנוע- נקישות יתר". האם זו תקלה חמורה או שלרכב 2008 זה תקין ולא משהו משמעותי? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת agoren5, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 520 צפיות
היי, ברשותי פיג'ו 206 שנת 2000 שעשה 170KM ובדיוק עבר החלפת רדיאוטר עקב התחממות, עכשיו האוטו בסדר אבל בא לי להשתדרג קצת כדי לא ליפול בעוד בעיות. העדפה שלי: חלקים זולים במידה ואני אצטרך לתקן, חסכונית, אמינה. מעבר לזה אני לא יודע מה להוסיף חוץ מזה שאני מעדיף ידני.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
סוזוקי קרוסאובר
מאת box4- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם מה דעתכם על קרואסבאור ? חלקו אומרים לי להתרחק מזה בגלל גיר רציף אוטומטי ? אם זה נכון ? תקציב שלי לקנות דרך יד שניה (קרואסבאר 2014) תודה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 0 תגובות
- 513 צפיות
אהלן, מחזיר את הרכב חברה ומחפש לקנות בעד 40K. הרכב לא הולך לנסוע הרבה. רק בתוך העיר ובסופ"ש מחוץ לעיר. מעדיף לקחת משהו מרווח ולא מיני. ממחקר קטן ראיתי שהמחיר של הסובארו B3 מתאים לקריטריון. מה אתם אומרים על הרכב? אני מפספס משהו? יש סיבה שהרכב הזה זול יחסית לקטגוריה?
הודעה אחרונה מאת zik319, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
עד כמה השינויים דראסטיים בין 1.9 לבין 2.2 ו3.2? הכוונה בעיקר לביצועים וצריכת דלק. האם יש 2.2 ידניות? עד כמה יקרים וקשים להשגה החלקים ל3.2? העדיפות שלי היא כמובן לידני, עד כמה נורא הסלספיד? הדרישות שלי מהרכב הן: אלפא 159 (העיצוב שלה מהפנט אותי) רמת גימור עם חלון בגג צריכת דלק עירונית סבירה במידת הצורך זמינות חלפים מיידית אשמח להמלצה על שנים ספציפיות ודגמים ספציפיים. אני יודע שהכי מומלץ זה 1.8TBI ידנית, לצערי לא בתקציב שלי. רוב תודות ושבוע נפלא.
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
מבקש את דעתכם האובייקטיבית(כי אני בטוח שלא) לבדיקה שנערכה היום במכון מבדק בהרצליה. הרכב המדובר הוא פוקוס 2012 טיטניום ידני, שסיים עסקת ליסינג תפעולי רטוב צמוד מדד (בחיי שאין לי מושג מה זה אומר). אני מציין רק את הסעיפים שבסטטוס לא תקין. מנוע - תושבת מנוע עליונה פגומה, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, חסר מים במיכל עיבוי(נדמה לי שהוא אמר טיפה.מעל.המינימום , אבל ציין שיכול להיות גם איבוד מעיבוי או.משהו). שלדה ומרכב - תיקונים במרכב פח וצבע בגוף הרכב סביב כולל.משקופים, הוחלפו חלקי מרכב בברגים דלת אחורית ימין, לחיצות בגג, פגיעות פח ופגמים בצבע(הבוחן ציין שרוב.הרכב נצבע חוץ מהגג והבגאז , כנראה במסגרת השבחה). בנוסף הוחלפה דלת אחורית…
הודעה אחרונה מאת misterb, -
מחיר mazda 2 ויונדאי i30 1 2 3
מאת reli- 30 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי שמתי עין על מספר מכונית להלן הפרטים: מאזדה 2 - 2010 דינאמיק יד שניה, כאשר הראשונה השכרה\החכר (אומר ליסינג) והוא פרטית (שנה וחצי), 86000 קילומטר - רכב יפה. מידע חשוב: יש לעשות טסט + טיפול 15000 בעוד חודשיים, יש שיעבוד על הרכב. צריכת דלק ממוצעת שראיתי בניסיעת מבחן 12.3 ל100. אני יודעת שמאזדה לא חסכונית, אבל במכונית אחרות דומות שראיתי זה היה קרוב יותר ל 10 - אז נדלקה לי נורה אדומה. בהתאם לכל הפרטים האלו היה נראה לי נכון להציע 36000. זה החישוב. מאזדה 2 2009 עם נתונים דומים כמעט וסגרתי ב37000 כאשר יש טסט לשנה וטיפול נעשה לפני חודשיים. אז 2010 מהשכרה = 2009 מפרטי והורדתי קצת בגלל הטיפול. המוכר לא מוכן לרדת מ38500. מה דעתכם? מכונית 2 מאזדה 2 דינאמיק 2…
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- 4 תגובות
- 567 צפיות
האוטו במצב טוב סה"כ, הבדיקה תקינה, ודפקט היחיד שנראה לעין הוא הגג השרוף. חוץ מהבעיה הקוסמטית, האם פגיעה כזאת בצבע באוטו בן כמעט 4 היא לא נורה אדומה של תחזוקה לא טובה של הרכב? תודה!
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 807 צפיות
אנחנו (משפחה בת 3 נפשות כרגע) צריכים לצמצם בהוצאות והתחלנו להשתמש רק בתחבורה ציבורית ביומיום. כתוצאה מכך האוטו זז בערך פעם בשבוע או פחות. עם זאת, כל עוד לא נמכור את האוטו החיסכון די מוגבל. אז אופציה א' היא למכור את האוטו (סקודה רומסטר 200) אבל - רציתי לברר אם יש אולי אופציה פחות דרסטית, היינו, למכור את האוטו ולקנות במקומו אוטו זול שלא אצטרך לשלם עליו ביטוח משלים. האוטו ישמש לדברים שהתחבורה הציבורית לא נוחה להם, למשל: טיולים ונסיעות מסוימות מחוץ לעיר, קניות וסחיבות אולי, אופציה נוחה ליום גשום וכו'. אני יודע שאוטו זול מיועד דווקא לנסיעות קצרות יומיומיות בתוך העיר אבל אולי בכל זאת יש למישהו כאן עצה למשהו מתאים שלא יכלה את כספי במוסך. יש העדפה להאצ'בק …
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 853 צפיות
שלום מעוניין לרכוש רכב למשפחה בת 5 נפשות. אני מאוד רוצה ללכת על רכב פנאי/ ג'יפ, בעיקר בגלל המראה ובגלל הגובה על הכביש, אולם יש לי מעט קצת חששות מהעלויות העתידיות של כלי הרכב האלה. תחזוקה, צמיגים, ביטוח וכד'. כמובן שאני מעדיף שנתון גבוה יחסית (2010 וצפונה). הנסועה שלי בערך 15K בשנה. תקציב: 60K-80K. כלי הרכב שקיטלגתי בבדיקה הראשונית הם: קשקאי (אולי הידנית אפילו), סובארו אאוטבק, יונדאי טוסון, סובארו פורסטר, הונדה crv, מיצובישי אאוטלנדר. א. אשמח לשמוע על עצתכם מניסיונכם בכלי הרכב האלה. ב. אם יש לכם הצעה אחרת אשמח גם לשמוע. תודה
הודעה אחרונה מאת outlander, -
-
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, הוצע לי לרכוש אותה על הכביש כולל הרישוי ב 110 K . יש לה רישוי ממאי , כלומר נשאר עוד שנה וחצי אחריות. מבחינת אבזור והצרכים שלי האוטו הוא מדהים. הפחד היחיד הוא מהגיר הידוע לשמצה , שכמובן שכל מי שעובד בתחום מהצד של צ'מפיון טוען שהוא נפתר. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- 1 תגובות
- 600 צפיות
שלום חברים. ברשותי ניסאן מיקרה 2015 ידנית שאני מעוניין לעשות עליה טרייד אין עקב הצורך ברכב נח ומהנה לנהיגה. הוצעה לי ההצעה הבאה ממגרש אוטו סנטר בטרייד אין. תוספת של 16,000. פורד מונדאו. רמת טרנד. 59000 ק"מ. ליסינג לשעבר. 2012. מה אתם אומרים? לדעתי המיקרה שלי שווה 52000.
הודעה אחרונה מאת save, -
- 1 תגובות
- 720 צפיות
היי עשיתי חיפוש וקראתי פה דעות ישנות על הרכב אני מחפש רכב שלא יהיה גדול (תל אביבי), עם מקום לעגלת תינוק שיהיה מפנק, עדיפות לגיפון. תקציב 70-80 חשבתי על הגוק אבל הוא קטן מידי לעגלה חברים אומרים לי לא להסתבך וללכת על הרכב האולטימטיבי להורים חדשים = יונדאי I30 ראיתי עכשיו את הרנו קפצור קצת גבוה, מאובזר מאד (מאד!) , מעוצב יפה לא גדול מידי, מנוע 1.2 טורבו - 118 כ"ס לא מכיר רנו , לא יודע כמה אמין. כמה שותה דלק למישהו יש נסיון עם הרכב הזה ויודע לתת דעה ?
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
- 0 תגובות
- 445 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת dream-on, -
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום חברים, השבוע אני הולך לסגור על קנייה של seat lion 1800 FR 5 Door. כולי התרגשות רכב ראשון שלי שקונה מחברה ומאוד התחברתי אליו. יש לי שאלה אלכם, האם ניתן ללחוץ בזמן האמת לפני תשלום על הנחות נוספות מעבר מה שהסוכן נותן? לדוגמה: הרחבה של אחריות. אימובילזייר - מה שהביטוח רוצה שהיה מעבר לאיתוראן שמגיע עם הרכב. וכו' אני לא רוצה להשמע חזיר חס ושלום אבל כן לצאת עם משהו שהיה מרוצה. נ.ב, אחי קנה לא מזמן מהם רכב חדש. תודה רבה לכם.
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 789 צפיות
אם קשה, אפשר למתוח עד 40000 ש"ח
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 3 תגובות
- 494 צפיות
או יבנה/גן יבנה. תודה
הודעה אחרונה מאת avitankobi, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים, האם שווה להשקיע עוד כמה אלפים בשביל רמת גימור FR בסיאט איביזה? אני קונה את הרכב יד 2 מבן אדם ועכשיו יש לו את רמת גימור "ספורט". אני יודע בכללי מה ההבדלים בין ה-FR לספורט אבל בינינו? הגה ספורט ישר למטה לא מה שיגרום לי להוסיף עוד כמה אלפי שקלים. ***אני יודע שברמת גימור FR זה 1.2TSI ובספורט זה 1.4 ואני עדיין לא חושב שצריך להשקיע כמה אלפי שקלים בשביל מנוע 1.2TSI כי אין לי צורך בזה. 1.4 יספק אותי לצרכים שלי ולנסיעות שלי גם אם הן ארוכות טווח. מי שחקר על הרכבים ושמע אשמח לשמוע מכם שתעזרו לי להחליט. תודה
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 46 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום רב , אני חדש פה ואשמח לעזרה. אני מתעתד לרכוש רכב בקרוב אחרי חפירה די משמעותית בנושא הגעתי להתלבטות אחרונה : מצאתי פיג'ו 508 במגרש של לובינסקי שנת 2012 קילומטר די נמוך (49000) ומגיעה עם שנתיים אחריות של היבואן. המחירון 84,000 והם מבקשים 70,000 כשנרמז לי שאולי אפשר אפילו לרדת ל68-69 מאד אהבתי את הרכב וגם סה"כ מה שקראתי עליו די טוב. זה קצת שינה לי את הכוון כאשר הכיוון הקודם היה התלבטות בין קיה פורטה לקורולה עם נתונים דומים (2012 ק"מ נמוך) פורטה מצאתי באזורים של 67-70 , קורולה יקרה משמעותית. השימוש הוא להרבה נסיעה בין עירונית מהצפון הרחוק למרכז הקרוב (פעם/פעמיים בשבוע נסיעה של 200 קילומטר ומעלה ליום) ממוצע של 3,000 וקצת לחודש עכשיו ההתלבטות ה…
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, רציתי לשאול.. לכל החברות יש הנחות ומבצעים לקראת פסח.. מה לעזאזל קורה עם מאזדה?? הולך להיות משהו? אני מעוניין לרכוש מאזדה 2.. ומחכה כי אולי יהיה מבצע כלשהו..
הודעה אחרונה מאת PurpleHaze, -
סיוויק 2006
מאת omere3-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 767 צפיות
שלום ,אני מעוניין לקנות סיוויק שנת 2006 אשמח לשמוע קלת חוות דעת לדעת מה הצריכה דלק העירונית ומה הבין עירונית ? והאם החלקים יקרים ? ומה לגבי אמינות ולמה לשים לב ברכישה תודה לעוזרים . (הרכב עם הצורה הישנה )
הודעה אחרונה מאת omere3, -
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 571 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Beacon
- RedLabel
- itaysamurai
- ronen2b
- asher111
- flytomars
- Itzik-b
- גולדן191
- Rongaflugen
- baer
- yuvk
- danbr