Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה השינויים דראסטיים בין 1.9 לבין 2.2 ו3.2?

הכוונה בעיקר לביצועים וצריכת דלק.

האם יש 2.2 ידניות?

עד כמה יקרים וקשים להשגה החלקים ל3.2?

העדיפות שלי היא כמובן לידני, עד כמה נורא הסלספיד?

הדרישות שלי מהרכב הן:

אלפא 159 (העיצוב שלה מהפנט אותי)

רמת גימור עם חלון בגג

צריכת דלק עירונית סבירה

במידת הצורך זמינות חלפים מיידית

אשמח להמלצה על שנים ספציפיות ודגמים ספציפיים.

אני יודע שהכי מומלץ זה 1.8TBI ידנית, לצערי לא בתקציב שלי.

רוב תודות ושבוע נפלא.

פורסם

ה2.2 היא החב' המאוזנת, רצוי עם הגיר הרגיל, הסלספיד מצריך הרגל, האמינות שו השתפרה אבל אין כמו ידני, גם מבחינת תחושות במיוחד ברכבים שכאלו וגם מבחינת אחזקה ואמינות.

בזמנו הייתה לנו במשפחה 2.2 סלספיד במשפחה, אני נהג תובעני וצ.הדלק המשולבת שאני הייתי משיג איתה היא סביב ה7.5 ק''מ לליטר, בעדינות תוכל להגיע גם ל8.5 ק''מ ליטר אך זה קשה :)

ה3.2 הוא חוויה, סאונד, עוצמה אך בעל עלויות אחזקה גבוהות מאוד- דלק, טיפולים מורכבים, הרכב גם כבד יותר וחלקן אף הגיעו עם הנעה כפולה שהעמיסו עוד על משקל הרכב.

פורסם (נערך)

צדה את עיני גם הבררה האדומה שיש ביד 2, 07 ידנית 2.2 בקצת יותר מ60K. שווה? מישהו מכיר?

לאיזה מודעה אתה מתכוון?

עריכה אחרונה על ידי lesles
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הבררה האדומה מופיעה בלוח יותר מחודשיים. לא יודע אם זה אומר משהו.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

מה- 3.2 הייתי נמנע. תקלה יחסית נפוצה של חופשים בדיפרנציאל תעלה מעל 20K לתיקון.

2.2 ידניות יש לא מעט, בעיקר בשנים 2007-2008.

אני מעלה לפה את חתכי המכירות של ה- 159 לפי שנים ותוכל לראות כמה בדיוק יש מכל דגם

alfa 159.jpg

פורסם

האם מבחינה מכאנית ה159 זהה גם לבררה ולספיידר עם נפחים מקבילים?

איזה עוד תקלות נפוצות ומרתיעות(ובעיקר יקרות) ידועות לכם?

פורסם

בעלים של בררה לשעבר ומבקר תכופות באוטו-איטליה.

אז ככה הבררה 3.2 שהייתה לי הייתה רכב חביב ביותר אך עלויות התחזוקה הרגו אותי,לסבר את האוזן לפני זה הייתה לי 330I ,אני מודע להוצאות שוטפות של רכב יוקרתי,אבל זה באמת היה טו מאץ! מעבר להוצאות הרגילות על בלאי,ישנם דברים כמו מחשב הצתה שמתקלקל ודופק את הכויילים להחליף מחשב וכוייל עשרייה פלוס מע"מ ,דרייב שאפט אמרנו? יוניט לחץ שמן? ועוד באגים אלקטורנים.

בכלליות-דעתם של בעלי המקצוע הנ"ל היא שה159 אינה הזדקנה יפה כלל בכל הנוגע לאמינות.

Porsche 944 turbo

• אחראי פורום
פורסם

מכאנית הן זהות.

אין ממש תקלות כרוניות. הדברים ש-nimnim כותב הם כלפי ה-3.2 שבהחלט כבדה מאוד לתחזוקה.

לגבי שאר הדגמים, רכב מטופל כל 15 לפחות - זה צריך להיות הבסיס שלך לצמצום.

לא הייתי קונה רכב שמתהדרים לגביו ב"טיפול לפי הספר", כי הספר במקרה הזה מאוד ליברלי ולא תואם את הצורך

של המנועים האלה בשמן איכותי (חשוב לפי התקן) שמוחלף כל 10-15 אלף.

דבר אחד אני נזכר - מיכל העיבוי נוטה להיסדק בחלק העליון שלו, בחיבור לצינורית.

המכונאי ציין שזו בעיה שחוזרת ברכבים עם מיכל מקורי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

האם דגמי ה1.8 שורדים יפה קילומטראג' גבוה?

האם דגמי הדיזל הם משהו שצריך להתרחק ממנו? (יש אקזמפלר ספציפי שכבר יותר מחצי שנה ביד 2 ואני תמיד בוהה בתמונות שלו)

• אחראי פורום
פורסם

הדיזל ידוע גם בתחזוקה יקרה, חלקים יקרים בעיקר. בנוסף לזה הוא גם לא חסכוני בצורה שמצפים מדיזל.

לא יודע לגבי TBI וקמ"ז גבוה כי המנועים האלה צעירים יחסית בארץ ואני לא מכיר אישית כאלה שעשו קמ"ז גבוה במיוחד.

המכונאי שלי מתעקש שזה מנוע טוב ואמין לאורך זמן, כולל שיפורים, כתלות בטיפולים קפדניים.

אם אתה מכוון בשאלתך לאותו רכב עם 230 אלף ק"מ, אני הייתי מתרחק כי קמ"ז גבוה זה לא רק מנוע.

יש חלקים אחרים שנשחקים והם לא זולים. אתה עלול לקבל פה צורך ביישור קו יקר בצורה שתעלים את מחיר הקניה הזול.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אשמח לדעת מה העלות של טורבו ב1.8 ומה עלות מנוע וראש מנוע.

וגם מחירי תיקון של סלספיד, שנדע סדרי גודל של תרחישים.

בנוסף, מה מצב השוק של ה159? האם הן נסחרות בדרך כלל מעל מחירון לוי יצחק או שניתן להוריד במחיר מוכרים כאלה ואחרים?

פורסם

אני לא מבין מדוע אתה לוקח דווקא את כלהתרחישים הגרועים ביותר ?

כל רכב שתקנה - יילך לו בהכרח המנוע ? הגיר ?

לשאלתך - אלפי שקלים (יותר מרכב ממוצע).

תחליט אם אתה מתכוון לחיות גם עם אחזקה שגרתית וטיפולים יקרים יותר, ולא רק עם תקלות קריטיות נדירות (התחזוקה של הרכב הזה לא תהייה זולה).

אממה - רכב מתגמל, גם במראה וגם בביצועים (תלוי במנוע).

תצמצם סיכונים ע"י זה, שתעדיף במידת האפשר גיר ידני ע"פ סלספיד. ידני יותר אמין ו"יהנה" כנראה גם ממחיר יותר גבוה. מאידך - סלספיד יותר נפוץ.

מצב השוק ? אקזמפלרים שמורים, משיגים בקלות מחירי מחירון ומעבר לכך. מהשחוטים - עדיף להמנע (כמו מכל רכב מוזנח).

מחירים ? תלוי בגמישות המוכר להוריד במחיר והקונה לשלם יותר.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...