ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בגדול אני רוצה רכב לא יקר מדיי. מה הדעות לגביי הרכב הזה? בטיחות צריכת דלק (עירוני ובין עירוני) וכו'...
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 5 תגובות
- 780 צפיות
שלום לכולם, סיאט איביזה 2013 הרמת גימור הרגילה והפשוטה - צורה חדשה, (יד 2 אני אהיה 3). -עשתה 20 אלף ק"מ. טופלה 20 אלף ק"מ שני טיפולים בצ'מפיון. הייתה בעיה בפנס השמאלי של הרכב היה בו קצר של חשמל עקב בעיה שנגרמה וגרמה לשריפה קטנה (לפי טענות המוכר שמנסה למכור לי ומי שאמר לו את זה זה היד 1). היד 1 החליף פנס לאחר הקצר הגדול שהיה והחליף טמבון קדמי בגלל הכתם שהיה מהשריפה על הטמבון כתוצאה מזה. האם לדעתכם זה בסדר לקנות רכב כזה? המחיר שהוא הביא לי בהרבה פחות. זה נראה כאילו הוא לא יודע בדיוק את המחירון הוא נראה אחד שלא מבין ואולי הוא בדק מחירון של איביזה אחרת נתן לי מחיר נמוך ורוצה עוד להוריד לי על הטמבון. המחיר שהוא נתן לי ממש נמוך זאת אומרת שאולי באמת יש בעיה חריגה ב…
הודעה אחרונה מאת ortes, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם , לאחרונה אני מתעניין בשדרוג הרכב שלי , כיום אני נוסע על מיצובישי לנסר דגם ספורט 1.8. שנת 2009. הייתי רוצה לקבל הצעה ולשמוע דעות של אנשים בנוגע לסקודה ספייסבק נפח מנוע 1.4, איך היא?, מישהו שיש לו? , דברים שצריך לדעת? מה הייתרונות? מה החסרונות? מה אומרים על הרכב? , אשמח לשמוע קצת פרטים. לצערי לא מצאתי יותר מידי מידע באינטרנט.
הודעה אחרונה מאת stum, -
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אנשים יקרים, מבקש המלצות / חוות דעת על גולף TSI 1.4 בשנים 2011-2013 חוות דעת על הגיר, מנוע, ביצועים וצריכת דלק (ובכלל חוות דעת ממקצוענים) תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 928 צפיות
ראיתי שיש לקונצרן שני מנועי 1.2 מוגדשים, האחד בהספק של 90 כ"ס והשני 110 כ"ס. מה ההבדל בין המנועים? האם מדובר רק בתכנת ניהול המנוע?
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- 5 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ראיתי היום במגרש רכב פיג'ו 5008 שנת 2013 יד ראשונה פרטית עם 40,000 ק"מ. רציתי להתייעץ איתכם לגביה: 1. אני לא בטוח, אבל יתכן שיש הבדל של מילימטר בין הרווח שיש בצד אחד לרווח בצד השני של דלת תא המטען. האם זה אומר בהכרח שהיא הוחלפה? האם חייב להיות זהה על המילימטר? 2. מדובר בדגם ה PK (המאובזר יותר) שמגיע עם בקרת אקלים ופתח אוורור מאחורה. ניסיתי אותו ויצא שם אוויר מאד חלש, גם כאשר שיניתי את גלגל החוזק שלו. האם זה אמור להיות ככה? 3. האוטו מלא שריטות. אפילו הידית של הנהג. אני לא מבין איך. אבל ממש שרטו אותה לאורך. (מצרף תמונה אחת בצד האחורי, אבל יש עוד חוץ ממנה, מצרף גם את אחת הידיות, השניה עוד יותר גרועה). הייתם הולכים על אוטו כל כך שרוט? יש דרך לסדר את זה? 4. ניסיתי לח…
הודעה אחרונה מאת gurfi, -
- 0 תגובות
- 431 צפיות
שלום, אני חושב לקנות אוודי A3 משנת 2009 2010 או שנתון אחר שיכנס בתקציב של 65K האוטו הולך לשמש אותח ככלי רכב שני (לא מצליח לחשוב אפילו על הרעיון של לרדת מהאופנוע) אשמח לקבל כל פיסת מידע על הרכב הנ"ל מחלות ידועות, מחירים, ביטוח האם או שבכלל כדאי לחשוב על רכב אחר? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Markiz83, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
1.האם יש אמת בזה שלא כדאי לקנות רכב בצבעים כהים בגלל שגם מתחממים יותר והצבע מתקלף. 2.מה הסיפור של "שלטי נוחות" וחלונות חשמליים? רכבים חדשים לא מגיעים עם שניהם מהחברה? 3.אם קונים רכב 0 ק"מ מליסינג. האם הטיפולים במסגרת האחריות נעשים באותם מוסכים מורשים של היבואן? תודה.
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב אוטומטי בתקציב של עד 45 אלף ש"ח . נוסע בסביבות ה 7000 ק"מ בשנה, בעיקר בעיר. עדיפות לרכב מיני וחסכוני. ראיתי טויוטה אייגו 2014 שנכנסת בול בתקציב, האם מישהו מכיר את הרכב ויכול לתת עליו חוות דעת? תודה.
הודעה אחרונה מאת kovar, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רכב משפחתי אמין עם צריכת דלק סבירה. לא חורג מ-35 אלף שנתונים 2009 ומעלה. תודה
הודעה אחרונה מאת Mor Haham, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מעוניין בחוות דעת לקניית סיטרואן סי 4 פיקאסו שנת 2010 מבחינת אמינות נוחות ועלות תחזוקה וצריכת דלק וכו'
הודעה אחרונה מאת avitankobi, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 844 צפיות
שלום לכולם, בעזרת השם מתכונן לקנות רכב ויש לי כמה שאלות: עד היום הייתי קונה רק רכבים חדשים ומפסיד המון כסף במכירה. היום אני מעוניין לקנות רכב משומש. אני צריך רכב מרווח , שיהיה מספיק חזק , מאובזר . חשבתי על אאודי a4 , שנת 2008-2009. איך היא מבחינה מכנאית ? אמינות ? טיפולים ? טסט ? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אחרי הרבה בדיקות הגיעו לקו הסיום שתי המכוניות האלו ואני מתלבט ביניהן. זה הולך להיות רכב שני במשפחה, (יש לי ג'יפ) בעיקר לאישתי לנסיעות עירוניות, סידורים וכד' פעם בחודש אולי נסיעות רחוקות. היום היא נוסעת בגולף (גרסת 2 ליטר 150 כ"ס), יש לנו 2 ילדים קטנים ועוד אחד בדרך ב"ה. ההתלבטות היא: סוזוקי קרוסאובר - יתרונות: גבוה, מרווח, בטוח, אמין, צריכת דלק טובה, שומר על הערך (ככה שמעתי, לא יודע בוודאות) חסרונות: לא הכי יפה, פשוט מבפנים, פחות מהיר (בהשוואה למאזדה) מחיר: 121 אלף שקל על הכביש אחרי הנחות ותוספות מאזדה 3 האצ'בק (גרסת 2 ליטר) - יתרונות: יפה מבחוץ, יפה ונעים מבפנים, בטוח, אמין, צריכת דלק טובה, 165 כ"ס (בגרסת ה2 ליטר) חסרונות: פחות מרווח, (בהשוואה…
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 0 תגובות
- 480 צפיות
אהלן. מחר ככל הנראה הגטס שלי עוברת ידיים. אספר על 2 הרכבים שאני מתלבט לגביהם. הרכב הראשון: מאזדה 3 אצ'בק שנת 2006 דגם הספיריט. יד רביעית,ק''מ עומד על 138K,כחול כהה,היתה אצלו כשנה וחצי. במהלכם מלבד טיפולים שוטפים הוחלפו תושבות מנוע,בלמים חדשים,וטיפול 10 סטדרנט. סגרנו על 27 אלף ש''ח,התחייבות בבדיקה. הרכב השני: מאזדה 3 אצ'בק שנת 2007 דגם הקומפורט. יד שלישית,ק''מ עומד על 154K אפור עכבר,היתה אצלו שלושה חודשים,לטענתו אחרי שעשה בדיקה עשה ישור קו במוסך מורשה קרוב ל3 אלף ש''ח,טיפול 10 שכלל החלפה מלאה של בלמים,צלחות(פייר?,לא ברור לי על מה 3 אלף),טוען שיש מכת פח קטנה מאחורה עלות תיקון כ-1000 שקלים. כולם ידיים פרטיות. הרכב ישמש אותי לנסועה של כ-80 ק''מ בי…
הודעה אחרונה מאת yacovmateo, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
במשפחה רוצים להחליף את היונדאי i20 ברכב חדש יש התלבטות בין גירסאת הדיזל(מחירון 95) לבין גרסת הטורבו בנזין(מחירון 99) הרכב הולך לנסוע בעיקר נסיעות קצרות(אך לא בהכרח) ומדיי פעם נסיעות יותר ארוכות של 30- 40 קילומטר לכיוון מה זה אומר מבחינת המנוע דיזל נסיעות קצרות?(קצרות זה בערך 12- 15 קילומטר עם פקקים) הדיזל זה ידני והטורבו בנזין זה אוטומט() מה זה אומר מבחינת עלויות של אחזקה כן לקחת את גירסת הדיזל להבנתי גירסת הדיזל תהיה חסכונית יותר מהבנזין בכל מצב(תקנו אותי אם אני טועה) עכשיו בכללי האם יש הוצאות צפויות/לא צפויות שיהיו יקרות מדיי בגרסת הדיזל? עכשיו סתם שאלה בלי קשר ל208.. יש צפי מתי יגיע הפיאסטה 1 ליטר הגודשת לארץ? איילון מוטרס אולי מביאים אותה כבר?
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, מחפש המלצה על סופר מיני מרווחת עם תא מטען גדול, שמומלצת לרכישה. התקציב- סביבות 80k. אפשרי גם משומשת ואפשרי גם משפחתית אם היא מצטיינת בסעיפים הנ"ל וגם חסכונית בדלק ותחזוקה. תודה.
הודעה אחרונה מאת kingoftheroad123, -
- 0 תגובות
- 571 צפיות
מדובר בקיה פיקנטו שנת 2013, הבדיקה בוצעה בקומפיוטסט. אני צריך עזרה בבקשה להבין האם הנזקים חמורים מבחינת בטיחותית ומסוכנים לנסיעה עתידית. אשמח להסבר על היקף הפגיעות הללו, ועל המשמעות שלהם בשפה פשוטה מאשר של מכונאים. להלן התוצאות: שלדת מרכב/מרכב גג:, משמעות נמוכה, מעיכות קלות בגג הרכב =תקוני מרכב, משמעות שולית; תקוני מרכב וצבע=, נזק לפגושים, מעיכות שריטות בצבע+פגמים, מעיכות בתחתית/רצפה, מעיכות בתומך פנימי לפגוש קדמי, ביטנה לכנף קדמה שמאלית פגומה. בטנה בכנף תתוקן לפני הרכישה. לאור כל מה שרשום בתוצאות הבדיקה, מה אתם אומרים? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת mhjome, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 817 צפיות
אשמח לקבל חוות דעת על הרכב... אני מחפש רכב אמין שיפנק אותי ויאיץ כמה שיותר קרוב למונדאו טיטניום שאני מחזיר לעבודה... אני יודע שהרכב לא מאיץ כמו המונדאו (2.0t) השאלה היא האם הוא בכלל בר השוואה... נ.ב , ההתלבטויות שלי הן b4 2.0 /מאליבו 3.5
הודעה אחרונה מאת tamir.fahima, -
- 6 תגובות
- 938 צפיות
איזה רכב יותר אמין ויותר נוח? שניהם 2011 בנזין אוטומטי הציעו לי אותם ואני צריך להחליט על מה ללכת
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 1 תגובות
- 485 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לרכוש רכב לפי הקריטריונים הבאים: - אוטומט - רכב שני, לא חייב להיות גדול - השימוש העיקרי ברכב הוא נסיעות לעבודה - 90 ק"מ ליום (רק אני באוטו) אבל עם אופציה להסיע פה ושם גם את הילדים (2-3) - רוצה מנוע עם כוח (לא יפני/קוריאני), אוהב יותר גרמני/אמריקאי - מחפש חווית נסיעה - נוחות, האצה מהירה וכוח לעליות של ירושלים - תקציב 50k-60k - אם יש רכב ספורטיבי מומלץ ואמין - מעולה תודה! אלדד
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 6 תגובות
- 706 צפיות
רציתי לקבל קצת מידע על הרכב הזה טיפולים אמינות הכי חשוב לי שמעתי דברים טובים ולא טובים על הרכב למישהו היה פעם את הרכב או מבין ברכב הזה שיכול לייעץ לי?
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 0 תגובות
- 487 צפיות
שלום, יש לנו היום רכב אחד - סוזוקי סוויפט 2008. עקב התרחבות המשפחה עלה הצורך ברכב נוסף, הוחלט שיהיה רכב משפחתי בתקציב של עד 60K אוטומט עם ק"מ נמוך יחסית. הדרישות: אמינות הרכב בטיחות מרווח רגליים סביר מאחור בגאז' סביר (שיהיה אפשר להכניס עגלה + כמה דברים נוספים). עלתה המחשבה על הרכבים הבאים: הונדה סיוויק האצ'בק - שנת 2010-2011 טויוטה קורולה - שנת 2010-2011 מאזדה 3 - שנת 2010-2012 קיה פורטה - שנת 2011-2012 יונדאי I30 - שנת 2010-2011 אודה לחוות דעתכם והמלצותיכם על הרכבים הנ"ל תודה, ניר.
הודעה אחרונה מאת Sveder1, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 835 צפיות
שלום לכולם לכל רכב יש כוכבי בטיחות תאם למבחנים בינלאומיים וקבוצת הרכב. אם אני מתלבט בין רנו קליאו ופורד פוקוס - האם יש אפשרות להשוות בינהם בבטיחות על אף שהם בקבוצות שונות? יש מעין פקטור המרה?? תודה מראש ערן
הודעה אחרונה מאת foo_bar, -
- 10 תגובות
- 980 צפיות
שלום לכולם, מחפש חוות דעת על הרכבים הבאים (מתלבט - פתוח לעוד הצעות): גולף, פולו או מאזדה שנים 2010-2012 נוסע נסיעה בינעירוניות לעבודה (80 ק"מ ביום - כולל עליות). מחפש רכב אמין, שיחזיק מעמד בנסיעות האלו, צריכת דלק סבירה (לא 1:10). תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת natisa, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 53 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
שלום, אני מתכוון לרכוש סובארו XV אוטומט (עוד לא החלטתי האם 1.6 או 2.0). המחירים של היבואן לא באים בחשבון אז אני בוחן את האופציות של רכישת 0 ק"מ מליסינג. 1) ראיתי שיש כמה חברות "מתווכות" כגון Carcost deals, Motori, Motodeal שלפי הבנתי "משריינות" רכבים בחברת ליסינג ומציעות עסקה שנראית משתלמת (122 אלף על גרסת 1.6 או 133 אלף על גרסת 2.0) מישהו מכיר האם זה אמין? זה משנה אם אני רוכש דרכם או ישירות מחברת ליסינג? 2) דיברתי עם אחת החברות הנ"ל ונאמר לי כי מדובר באותו אבזור בדיוק כמו אצל היבואן . האם זה הגיוני? תמיד חשבתי שדגמי ליסינג באים באבזור נמוך יותר. היבואן אגב טוען שאצלו הכל מקורי ואין התקנות מקומיות. 3) ושאלה קצת יותר טכנית - אני לא מעוניין ברכב עגלה …
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום ברצוני לקנות מאזדה 2 דמיו 2016 כרגע יש את ימי המכירות בכל יבואני הרכב השאלה שלי היא אם צפוי הנחות במאזדה? הבנתי שקשה מאוד להשיג מהם הטבות והנחות תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 743 צפיות
שלום אני משתחרר עוד 4 חודש *** ככל הנראה הכוונה ארבעה חודשים*** כרגע יש לי 10 אלף שאני מוכן להשקיע חשבתי על כמה דברים בהתחלה חשבתי על פיגו אבל הבנתי שעדיף להתרחק מהם כמה שיותר אז ויתרתי עכשיו אני חושב על סוזוקי בלנו או מזאדה חשוב לציין שאני מחפש רכב חסכוני גיר ידני שיסחוב לי בלי יותר מדי תקלות ובעיות הרכב ישמש בעיקר לנסיעות ארוכות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- 2 תגובות
- 567 צפיות
במסגרת החיפושים אחר הסופר מיני הנבחרת אני מתחיל להתכוונן לדגמי VAG בקטגוריה. משיקולי תקציב אני מעדיף את הדגם הידני הבסיסי שמגיע בשלושת החלופות עם מנוע 1.2 החדש בהספק של 90 כ"ס. מהשוואת הנתונים היבשים הדגמים כמעט זהים לחלוטין בכל ההיבטים. מה שלא זהה כמובן הינו המחירון של הדגמים: הפולו יקרה משמעותית 97 אש"ח על הכביש, הפאביה באמצע עם 82 אש"ח והאיביזה עם התמחור הכי אגרסיבי ב-76 אש"ח. האם נכון יהיה לומר כי בהיבט הכלכלי הרכישה של האיביזה תהיה המשתלמת ביותר גם כי היא נותנת את התמורה הטובה ביותר למחיר וגם בסופו של יום אחרי 5 שנות שימוש למשל היא זו שתספוג את ירידת הערך הקטנה ביותר?
הודעה אחרונה מאת stum, -
- 0 תגובות
- 673 צפיות
חשבתי לרכוש את הרכב, מתקשה למצוא נתונים על השנתון הזה. מישהו בעל רכב יכול לספר. צריכת דלק גבוהה? אמינות? נוחות? וכל פרט יכול לעזור לי בבחירה. כמו מחיר שוק שלה וכו.
הודעה אחרונה מאת ניר בר, -
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
האם כדאי לקנות שברולט קרוז שנת 2011 נפח מנוע 1600 דגם SL ? אשמח לתגובה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 594 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- nir eli
- הרקוליטו
- אלעדית
- BEEKER
- yor2
- Froyne
- יצחק מכירות
- Rongaflugen
- ציטי
- itaysamurai
- nadavd4
- hans