ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,568 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין ברכישת רכב מסוים במוטו דיל(או דומה). יש לי מספר שאלות. מול מי אני יכול לבדוק אם זה רכב לאחר מתיחת הפנים?(שנערכה השנה) מה בדיוק נרשום כיד ראשונה? אפשרויות מימון? בכמה? למישהו יש ניסיון? האם ניתן להגיע לחברת הליסינג ישירות ולדבר איתם? אם כן לאיזו מהם ואיך? מדוע לסובארו יש 3 שנים אחריות במקום 5, תקין או טעות? אשמח לכל פיסת מידע ממי שעבר את התהליך. תודה רבה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום אני מחפש לקנות רכב משומש לנסיעות ירושלים-תל אביב. הקריטריונים שלי הם: 1) מקסימום 60000 שח 2) סופרמיני 3) חסכונית בדלק 4) אמינה לנסיעות כאלה (35000km לשנה) 5) גיר אוטומתי מצאתי סיטרואן c3 משנת 2013 עם 61000km. מנוע 1.6 ויד שנייה ב55000שח מה אתם אומרים על ההצעה הזאת. וחוץ מיזה איזה דגם הייתם מציעים לי ? שאלה נוספת: האם בכלל כדאי אולי לקחת אוטו מהחברה שיעלה לי יותר כל חודש אבל יעלה לי פחות למוסך ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכב, ספורטיבי? גיר ? צריכת דלק? יתרונות וחסרונות.מחיר משומשת?
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 872 צפיות
האלן שברולט אבאו שנתון 2008...מחפש חוות דעת על הרכב.. על אמינות/דלק/החזקה.. אשמח לעזרה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפש לקנות משפחתית / קרוסאובר שנחשבת לבטיחותית בשוק. איזו מכונית נחשבת כרגע לבעלת מערכות הבטיחות המתקדמות ביותר. התקציב שלנו עד 140k. הבנתי שלספורטאז החדש יש מערכות בטיחות מתקדמות יחסית, יש משפחתית אחרת שמשתווה או מתעלה על המערכות בטיחות שלו? אשמח לשמוע חוות דעת על הספורטאז או עצה לרכב אחר ברמת בטיחות גבוהה. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 512 צפיות
שלום, אז כמו שציינתי בכותרת - התקציב עד 85K~ כאשר חשיבות גבוהה ל: בטיחות אמינות/תחזוקה זולה חיפשתי בשרשורים ישנים פה ונראה שיש חיבה ליונדאי i30CW. האם ההמלצה הזו עדיין רלוונטית?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 3 תגובות
- 538 צפיות
שלום רב לחברי הפורום, אני מתעניין ברכישת רכב ואשמח לעצתכם. כרגע אני מתלבט בין שני רכבים שראיתי (אני צריך רכב משפחתי יש לי שני ילדים קטנים). מכר הציע מאזדה 6 שנת 2008, נפח מנוע 2000, יד שלישית עשתה 165,000 ק"מ, שמורה מאוד טסט עד סוף אפריל השנה ב- 40,000 ש"ח. הרכב השני שהוצע לי באמצעות חבר שעובד בצ'מפיון מוטורס, סקודה ראפיד שנת 2013 (רכב חברה) 55,000 ק"מ ב- 50,500 ש"ח. אשמח לשמוע איזו עסקה משתלמת יותר. מודה מראש.
הודעה אחרונה מאת sabhat1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
צריך לשמוע חוות דעת ממי שיש לו את הרכב , נהג , או סתם יודע על מחלות ידועות . קראתי מבחנים סיקורים , עשיתי נסיעת מבחן שהשאירה אותי עם הרגשה טובה , אשמח לעוד כמה דעות לפני הרכישה . מחפש מהרכב שיראה טוב ועל זה אין ויכוח , שיהיה זריז ומפנק , עונה לי כביכול על כל הדרישות , אבל לפני רכישה תמיד טוב לשמוע עצות ממומחים . מדובר על דגם הרפימיום עם דפרצניאל מוגבל החלקה .
הודעה אחרונה מאת save, -
-
קנית רכב ממגרש
מאת אורח.- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 971 צפיות
שלום, מישהו מכיר את המגרש מכוניות סנטרל ליס בקדימה ? האם הם אמינים ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מדובר בגרנד וויאג'ר ששאר הנתונים שלה סבבה. רק העניין הזה מטריד מבחינה בטיחותית, שהילדים ישבו על בלוני הגז שמחתחת למושבי האמצע. כדי לחסוך מקום בבגאז'. יש כאן אולי איש מקצוע שראה מערכת שבנויה ככה? אשמח לחוות דעת על זה. תודה
הודעה אחרונה מאת um23100, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
:cry:שלום רב! לקחתי היום הונדה סיוויק מנוע יצא לא תקין: רעשים במנוע + מגלגלות ואביזרים ...האם כדאי להתחרט ? עדיין לא עשינו העברות בעלןת. מצד אחד זה רכב מציאה : 2009 יד ראשונה ,89000 ק"מ .טסט עוד 10 חודש. מצד שני הרבה ליקויים, כאילו זה רכב חברה... שמן גיר כהה,שחיקה בדיסקיות
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, השבתתי את הפוקוס 2002 היום, אני מחפש רכב שיקח אותי לעבודה וחזרה (30 דקות כיוון) בסביבות 25K. דגש על אמינות ובטיחות, רצוי שיתמוך ב-3 ילדים מאחור לנסיעות קצרצרות. תודה
הודעה אחרונה מאת zilbermm, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אשמח לקבל חוותת דעת, האם הגיר בעייתי? רכב אמין? סחירות? חווית נהיגה?טיטאניום או טראנד? צריכת דלק ספורטיבי? כל מידי יעזור לי
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 638 צפיות
אני לפני קנית רכב, אשמח להמלצה על מכון בדיקה באזור המרכז
הודעה אחרונה מאת ohad1g, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. מישהו יכול לתת חוות דעת על וולוו s-80 שנת 07 צורה חדשה?. מה שמצאתי בפרום זה רק על שנים עברו והבנתי שלא להתקרב.האם ששינו צורה גם ההמלצות הישתנו?. אפילו חוות דעת כללית תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב אוטומט עד 20 אלף ש"ח. מחיפוש מעמיק באינטרנט הגעתי לשתי מועמדות עיקריות: יונדאי גטס סיטרואן C4 הבעיה היא שאני לא אוהב את המראה של היונדאי כלל, מה גם שרמת הבטיחות יחסית נמוכה. ירדה מהפרק. סיטרואן C4 נשמעת לא רע. שמעתי דברים טובים. מצאתי לא מעט מודעות C4 משנת 2008. רובן בעלות קודמת ליסינג. חלקן 1600 140כ"ס שלהבנתי זוהי גרסת טורבו שלא מומלצת - תקנו אותי אם אני טועה. שאר ה 1600 זה 110 כ"ס כך הבנתי. מצאתי מעט גרסאות עם מנוע 2000 שלכאורה מאוד מזמינות מבחינת עושר באבזור. מצאתי מודעה של אחת כזו יד 1 שנת 2006 שעשתה רק 90K ק"מ שזה יחסית שמור להבנתי. שמעתי מישהו אומר שהחלפים של הרכב הנ"ל בכל גרסאותיו יקרים ויש המון בעיות שעולות הרבה …
הודעה אחרונה מאת שמואל.ג, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב, לאחר נסיעת מבחן על קיה סיד רובוטית , סה"כ התרשמתי לטובה . מבחוץ הרכב נראה מעולה, עיצוב מאוד ספורטיבי (בניגוד למנוע ). איכות החומרים בסלון די טובה ,כל הכפתורים (ויש הרבה מאוד) נגישים. תנוחת הנהיגה קצת נמוכה, העדפה אישית-לשבת יותר גבוה. התיבה הרובוטית לא מפריעה יותר מדי, קצת רועדת בתחילת הנסיעה,אפשר להתרגל. בעליה הרכב לא התדרדר . לרעה אציין את המנוע האנמי והמתלים הקשיחים,. בעוד שעם מנוע שמגיב לאט ובצורה הדרגתית אפשר להסתדר, עם הזמן הגב יסבול מחוסר עידון המתלים. הייתי רוצה לבקש המלצה לרכבים נוספים באותה רמת מחיר שכדאי לקחת בחשבון. הכיוון הוא c class . להערכתי אחזיק ברכב כ5 שנים ,רוב הזמן הרכב יבלה בתוך העיר. גיר רגיל לא בא בחשבון. תודה
הודעה אחרונה מאת ronfi, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, יש לי חבר שרוצה את אחת המכוניות האלו שנת 2011-2013 אוטומט. האם יש איזה משהו שהוא צריך להיזהר במכוניות האלה? ואיזו יותר מומלצת, הוא רוצה רכב חסכוני בתקציב של עד 40,000 שקל.
הודעה אחרונה מאת lze22, -
-
שלום, אני מחפש רכב בגודל משפחתי. מבחינת התנהגות, הנאה מנהיגה, שלדה... איזה רכב עדיף: גולף 150, לאון fr, גוליטה 170, וולוו t4 ?
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
שלום לכולם, ההורים שלי מחפשים רכב פרמיום במחיר של כ- 200,000. לאחר שהתאכזבו מגרסת הבסיס של הפאסאט (לעומת גרסת ה-150 של הגולף שלדעתי מרשימה ביותר, אבל אבא שלי לא מצליח לראות את עצמו מוהג בגולף), פנינו לבחון את גרסת הבסיס של ב.מ.וו., ה- 318. ההורים שלי הלכו לסוכנות ליסינג שמוכרת לדבריה רכב זהה לרכב שנמכר על ידי היבואנית הרשמית דלק מוטורס, אולם במבט חטוף גלו הבדלים: צמיגים בגודל שונה - 16 אינץ' במקום 17 אינץ' וחוסר בכיתוב הגרסה (ספורט) על הכנף הקדמית. הסלון ברכב הליסינג היה בצבעים בהירים בעוד שבאולם התצוגה של דלק מוטורס הסלון ברכב התצוגה היב בצבע שחור ופס אדום, כך שהיה להם קשה לעמוד על הבדלים נוספים, אם יש, בפנים המכונית. האם ידוע לכם על גרסת "ליסינג…
הודעה אחרונה מאת roypa, -
- 0 תגובות
- 480 צפיות
מחפש רכב טוב חזק ואמין בתקציב של בערך 30 אלף יכול אפילו לגרד עד סביבות ה35אלף עד עכשיו חשבתי הרבה על מאזדה.. זה בינתיים הכיוון שלי אך מכיוון שאני מחפש רכב שהוא גם חזק ויפה אני יותר מסתכל עד מאזדה 3 ספיריט (2006 - 2008 ) המחירים שלהם זה בין 30 ל 40 אלף מנוע 2000 , 150 כ"ס מה אתם חושבים ? מכירים את הרכב מקרוב ? אמין לא אמין ? הבנתי שמנוע גדול יותר וחזק יותר הוא גם יותר חסכוני למשל ממאזדה 3 1600 כי המנוע מתאמץ פחות למי שיש עוד אפשרויות של רכב אמין וטוב חוץ ממאזדה אני אשמח תודה
הודעה אחרונה מאת eliorhdd4, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפשת רכב כשהדרישות העיקריות הן בטיחותי (ילדים), אמין, אוטומטי, עם תא מטען מספיק לעגלה, ולא מדי מסיבי/גדול (בעיות חניה ונוחות). תקציב ~70k, שנתון 2012-2013 עד כה שקלתי דגמי 5 דלתות, ספציפית את היונדאי i30, פורד פוקוס הצ׳בק 1.6, וטויטה אוריס. אני מחפשת לקנות יד1 מפרטי במצב טוב ולצערי נראה שאין כמעט היצע של האוריס, ומהיונדאי יש בעיקר את הדגמי פרימיום שהם קצת מעל התקציב. השאלות שלי הן: 1. האם הפורד פוקוס 1.6 בשנתונים האלה באה עם בגיר הרובוטי שהבנתי שעושה הרבה בעיות או עם האוטומט הרגיל? זה משהו שיהיה רשום בספר רכב כשאני בודקת רכבים? 2. יש לכם המלצות לרכבים נוספים בדרישות האלה? האם הגיוני שאין היצע גדול של היונדאי ברמות אבזור נמוכות יותר? (ממש לא…
הודעה אחרונה מאת ZetLAW, -
רכב חדש עד 25K
מאת Gal Or- 4 תגובות
- 719 צפיות
אהלן, אני מחפש כרגע רכב. התקציב הוא 25K כולל יישור קו, ז"א שמעדיף לא לעבור את ה22K. ירדתי סופית מפונטו, גטס וכל הצרפתיות - כל אופציה מסיבות שונות. האופציה היחידה שהתאימה לי היא מאזדה 3 האצ'בק דגם קומפורט, סביבות 2004-2006. אני מחפש רכב בינוני (סופר מיני בעיקרון, אבל ה3 האצ'בק מתאימה לי מבחינת הגודל), בעיקר לנסיעות בעיר ומדי פעם גיחות צפונה / דרומה; לא משהו רציני. אני בחור בן 21 ורוב הנסיעות יהיו לבד או עם אדם אחד או 2 נוספים. האוטו לא ייסע הרבה - בעיקר עבודה וחזרה. חייב להיות בטיחותי, אמין ואם אפשר חסכוני בדלק אז מה טוב. רצוי מאוד האצ'בק, פשוט לא אוהב רכבים במרכב סדאן. אני יודע שיש המון דרישות והתקציב לא גדול אבל השרשור נועד בעיקר לחזק או להחליש את המאז…
הודעה אחרונה מאת roy007, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 970 צפיות
שלום . עקב תאונת טוטאל לוס מחפש רכב שישמש בערך כשנה התקציב כ-12K נסיעות - בעיקר עירונית 1000 ק"מ בחודש לא משנה הגודל , נוסעים בעיקר זוג אוהב לנהוג ולא מפחד מצרפתיות שיקולי סחירות בתנאים האלה הם מינוריים הכלל אצבע - כמה שיותר רכב (חדש/מהנה/סביר/חסכוני) בכמה שפחות תקציב מעוניין לשמוע את דעתכם . תודה
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב הנעה אחורית לדריפטינג (בשטחים סלולים ונטושים ללא נוסעים או הולכי רגל) וכמובן בגלל שאני חסר ניסיון צריך להתחיל ממשהו פשוט. בשקלול כל התקציב שיש לי לעניין אחרי ביטוח טיפולים דלק צמיגים ושאר הוצאות נלוות יש לי בערך 10K לרכישת הרכב עצמו, השאלה שלי אם יש סיכוי למצוא בארצנו הקטנה והיקרה רכב לדריפטינג במצב נורמלי ובמחיר הזה? כל מה שאני צריך זה מצב מכאני נורמלי הנעה אחורית ודיפרנציאל נעול. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מכיר אישית את האוקטביות משני הדורות האחרונים, זה של 2011 ומעלה וזה האחרון. את האוקטביה מהדור האחרון יש ברשותי כרכב ליסינג מזה למעלה משנה וחצי. את הדגם הקודם אני מכיר היטב מצי רכבי החברה שלנו. כמובן ששני הרכבים הם בעלי DSG ולכן אין לי אפילו מעט ניסיון עם הגיר הידני. המשפחה התרחבה ולכן אנחנו שוקלים להחליף את היאריס T-SPORT ברכב משפחתי יותר. נתקלתי במספר רכבי אוקטביה 1.2 בתצורה ידנית (אין מצב לקנייה של הרובוטי כפול המצמדים). הרכב יהיה רכב שני ובעיקר לנסיעות קצרות (בכל השאר יש את הסקודה ליסינג החדשה). מישהו יכול לשפוך קצת מידע/דעה על אחזקה של האוקטביה? (ברור לי שבהשוואה לאחזקת היאריס, הסקודה כנראה תפסיד). דעה לגבי רכישה של הרכב עם המנוע…
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- 0 תגובות
- 861 צפיות
שלום חברים אני מחפש כרגע ג'יפון לקנייה ואני מתלבט מאוד אם לקנות יונדאי סנטה פה או יונדאי טוסון(קטן יותר) אני מחפש שנת 2010 אשמח לדעת האם אתם ממליצים על שניהם ? רכבים טובים או בעייתיים ,אמינים מי יותר ? איך השוק שלהם? ירידת ערך? או הצעה לג'יפון משפחתי אחר בסביבות ה 60000 שח לשבילים ללא שטח אשמח מאוד לעזרתכם תודה רבה שרון
הודעה אחרונה מאת Sharon2, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן חברים, אני שוקל להחליף את היאריס שלי ברכב חדש ומלהיב יותר, אבל בלי להתפשר על אמינות וצריכת דלק. אני די מנותק משוק הרכב בשנים האחרונות כי באמת לא היית לי שום סיבה להביט בו, ולכן אני פונה אליכם בהתיעצות. אז מה שאני מחפש בעצם זה האצ'אבק ספורטיבית שתדע את העבודה שלה במישור כמו בפיתולים. יש 2 דברים שהם קריטיים עבורי, והם צריכת דלק שלא תרד מ-10/11 בנהיגה רגועה, ואמינות (אחרי הכל, אני אפילו לא זוכר איך קוראים למוסכניק שלי). האופציות שבדקתי הן; יונדאי וולסטור 2011 שחורגת משמעותית מהתקציב שלי, אבל הצריכת דלק שלה סבירה, חזות הרכב נראת לי מעולה, ובסה"כ מדובר בחברת רכב די אמינה. סיאט איביזה 2007-2008 כל הקופרות/FR למינהן. הן סה"כ נמצאות בתקציב שלי, אני מקבל הכי…
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
שלום, לאחר הרבה דיונים הגענו להחלטה על הפרמטרים : תקציב 115k מסגרת : בגלל התקציב מחפשים במסגרת 0 קילומטר יד ראשונה. מה שאנחנן מחפשים זאת משפחתית מרווחת .. שתהיה חסכונית ,אם אפשר מנועי טורבו מה טוב, אוטמטית (רציף,אוטומט,dsg), חשבנו על טויטה קורולה .. יש הצעה אחרת או דעות לגביה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
- 0 תגובות
- 665 צפיות
אהלן חברים אני יוסי חדש בפורום. מתעניין ברכישת רכב חדש סופר מיני, עלה רעיון של לקנות את ה208 gti החדשה אך אני קצת חושש מהעלויות אחזקה שלה ואשמח אם תשפכו אור על הנושא. לפני שחשבתי למתוח קצת את התקציב חשבתי לקנות את האיביזה fr 1 ליטר ידנית, לכן אשמח אם תוכלו לרשום גם עלויות אחזקה של האיביזה שאוכל להשוות מול ה208 gti. עכשיו כמה שאלות, איך המנוע של פיגו כי שמעתי קצת בעיות אמינות לגבי הthp? (לא שהtsi עם אמינות אש...) אשמח גם לשמוע האם קיים בעיות כלשהן ב208 והאיביזה, תודה. נ.ב. לגבי הצמיגים ראיתי שב208 זה יותר יקר מהאיביזה ב70 שקל בערך לצמיג. אם אפשרי גם אשמח לראות השווה של אמינות ועלויות אחזקה מול האיביזה קופרה החדשה והפולו gti בגירסא הידנית.
הודעה אחרונה מאת yosiial,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 594 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- nir eli
- הרקוליטו
- אלעדית
- BEEKER
- yor2
- Froyne
- יצחק מכירות
- Rongaflugen
- ציטי
- itaysamurai
- nadavd4
- hans