ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,564 נושאים בפורום הזה
-
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש הונדה אינסייט שנת 2009 שאני מעוניין לקחת אבל באמת ממש לא מכיר את הרכב הזה הוא חשמלי וצריכת הדלק שלו מעולה אמנם הוא לא מהיר אבל לפי מה שראיתי מאיץ יפה מאוד הבעיה היחידה והדבר שממש מפריע לי זה שאנשים שנסעו איתו הוא פשוט מגיע ל 6000 סלד בערך נשאר קבוע ופשוט לא מוריד לא מחליף הילוך עד שלא עוזבים לא את הגז והתגובה שלי לעניין היא מה נסגר איתו ? ככה הרכב מתנהג ? לא אמור להיות לו הילוכים? הוא לא מחליף ? אני אבקש לדעת חוות דעת מקיפה עליו ממישהו שהתנסה עם הרכב פה .. כן קראתי איזה פרסום ישן של מישהו עברתי על הכל אבל אני מבקש לדעת חוות דעת מעוד אנשים . קצת רקע על האוטו הוא היה מונית נהפך כבר לפרייבט והכל.. הוא נראה יפה חיצוני חסר לו כמה דברים - בקלית של הו…
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, קודם כל אני רוצה לציין אני מחפש רכב יד שניה בסביבו ה55K לטווח ארוך. עד עכשיו הייתי נעול על פגו 208, בעיקר בגלל האיבזור שלה (מסך מולטימדיה, בקרת שיוט). אני כבר שבועיים מחפש רת הדגם הזה, ובקושי הצלחתי לראות 3 רכבים, כי לא מוכרים את זה הרבה. אז החלטתי להתחיל לפתוח אופציות לדגמים נוספים. ראיתי הרבה פוסטים עם השוואות בדגמים האלה, הרבה דעות ועדיין לא הצלחתי לגבש דעה בהתאם לדברים החשובים לי. מה שחשוב לי ברכב לפי סדר עדיפויות: ידני (אוטומטי לא במשוואה). אמינות לאורך זמן. איבזור (בדגש על מולטימדיה, שליטה מההגה, בקרת שיוט - עדיף אבל לא חייב). חסכוני. תחזוקה זולה (אני בגישה שככל התחזוקה יקרה יותר בדרך כלל יש פחות תקלות). כח (לקליאו יש מנוע 0.9 …
הודעה אחרונה מאת elita, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום! הציעו לי לקנות פולקסווגן בורה, 1.6, קומפורטליין, שנת 2000, יד ראשונה, 23,000 ק"מ. (23K). כלומר, רכב ישן שהוא במצב חדש מבחינת קילומטראז'. המוכרת היא ידידה של אמא שלי, אשה באמצע העשור השמיני לחייה. המחיר המבוקש- 20,000 ש"ח. הפער בין גיל הרכב לבין הקילומטראז' הוא כה חריג וכה בלתי נתפס... לכאורה רכב חדש לפנינו. מצד שני- לוי יצחק, אחרי שקלול הקילומטראז' והיד הראשונה קובע ששוויו 8,400 ש"ח. האם זה נראה לכם סביר? זו מציאה מטורפת או סכנה?
הודעה אחרונה מאת alon30111, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, מאוד התרשמתי מהידע הנרחב שלכם, לאחר קריאת כמה אשכולות החכמתי המון. ברצוני להתייעץ לפני רכישת רכב ראשון, היום הייתי במגרש והתעניינתי בקאיה פיקנטו בשנתונים 2011-13, שמעתי על הרכב רק דברים טובים ממכרים ומשפחה ולמרות שהוא יחסית מעל לתקציב שהגבלתי לעצמי, כן החלטתי לחשוב ולהתייעץ. אני נהג חדש, בן 24, עם רישיון 3 חודשים, אני מחפש רכב מיני או סופר מיני, אמין, בטיחותי, ושיהיה חסכוני, אני לא נוסע המון אז ככה שצריכה של 1:13 פחות או יותר תהיה בסדר גמור, כמובן שהכל תלוי באופן הנסיעה שלי. רציתי לשאול מה אתם חושבים על הרכב הנ"ל? האם יש בעיות או מחלות למינייהן? אולי בשנתון הספיציפי הזה? אשמח לקרוא את תשובתכם בנושא. יש לציין שהאוטו מליסינג, אוטומט. אני לא כ…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לשאול לגבי משפחה שהיה לה יונדאי i25 2013 מנוע 1600 למשך 3 שנים ועכשיו מכרו ומעוניינים ברכב חדש. ע"מ שתבינו את הציפיות שלהם- הם היו מאוד מרוצים מה i25 מכל הבחינות: נוחות, נסיעה בכביש, וכו' עכשיו מעוניינים לשאול לגבי מיצובישי אטראג' שאין עליה הרבה מידע מבעלי נסיון באינטרנט. ראיתי קצת בפורום אבל לא יותר מדי ובטח שלא מידע קונקרטי. ע"י מבט במפרטים של 2 המכוניות יש הבדלים ברורים לגבי היות המיצובישי עם מנוע 1.2 ו80 כ"ס, 3 צילינדרים. היונדאי שהיתה להם היתה מנוע 1.6, 124 כ"ס, 4 צילינדרים. ברור שמדובר בהבדל משמעותי בכוח. המשפחה מפחדת שמנוע ה 3 צילינדרים ירעיש וירעיד את כל הרכב. מיצובישי לא פרסמו נתוני מפרט אודות מרווח פנימי (מרווח רגליים, כתפיים ו…
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
-
- 1 תגובות
- 488 צפיות
שלום, מתלבט אם כדאי להשקיע עוד 30,000 ש"ח בין גרסת הבסיס 1.6 לבין גרסת 2000 שיש בה מבחינתי מנוע יותר חזק אבל לא משמעותית, ג'אנט יותר גדול וגג גדול. נסעתי על ה1.6 והרגיש לי סביר ביותר. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת ronshul, -
- 0 תגובות
- 472 צפיות
אני מחפש לקנות מאזדה חדשה (לא מהניילון אלא שנת 2014 ומעלה) ובאתרי יד 2 בינתיים לא מצאתי מציאה מיוחדת. רכב אחד אפילו לקחתי לבדיקה כי נראה מתאים ביותר אבל הבדיקה לא יצאה טובה ולא משתלם המחיר שרצו אם נדרשים תיקונים... אז אשמח לשאול כאן כמה שאלות: 1. האם מומלץ לפנות לחברות ליסינג (אולי יאפשרו גם טרייד אין עם הרכב הקיים שלנו) ואם כן- למי מומלץ לפנות? יש כל כך הרבה חברות וממש לא רוצה להתחיל לעשות סקר שוק מהתחלה או ליפול על חברה בעייתית. 2. האם כבר עכשיו כדאי להתחיל לברר לגבי ביטוח או רק אחרי שאדע בדיוק איזה רכב אני קונה ואז אוכל באמת להשוות? ובהקשר נוסף של הביטוח- אני כנראה עושה דרכם https://www.clalbit.co.il ביטוח רכב ועד עכשיו היה לי את החובה וצג ג' שלהם. האם יש טעם לבדוק…
הודעה אחרונה מאת reuvenkap, -
- 12 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בהתחשב בזה שבעל הרכב הוא לא מישהו שמחפש פינוקים כמו מושבים חשמליים / מתחממים וכו'.
הודעה אחרונה מאת firebirdrc, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. ברצוני לדעת מה ההבדלים בין המנועים הבאים: - 1.9 -1.75 TBI -1.7 TI - 2.2 מעניין אותי לדעת בעיקר מה ההבדלים מבחינת צריכת דלק ואמינות. האם כל המנועים הגיעו עם תיבות ידניות (אני יודע שזה נדיר)? עד כמה עלויות טיפולים יקרות יותר מרכב ממוצע ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 4 תגובות
- 709 צפיות
אהלן, בקרוב אנו מתחדשים ברכב חדש וההתלבטות היא בין 2 מיצובישי אאוטלנדר Instyle (שבע מקומות) יונדאי טוסון Open Sky מה מבין השניים יותר טוב? אני רוצה לדעת מה מבין השניים יכול להציע את חווית הנהיגה הנוחה ביותר , כל התוספות והאבזור הנוח ביותר שהם מגיעים איתו. ומי שממליץ אם אפשר גם לדעת מה הסיבה שהמלצתם דווקא על הרכב הזה. בעיקרון אפשר להציע גם רכבים בסגנון עד 170 אלף בלי חריגה. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת shai_ka, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 965 צפיות
היי חברים, כאמור, אני מחפש רכב (רצוי 5 מקומות ישיבה) למשפחה עם שלושה ילדים (סלקל עם בסיס איזופיקס, כיסא איזופיקס ובוסטר עם משענת גב). כרגע עם ג'טה (אהובה...), ובגלל מחסור במקום נאלצתי לחבר את בסיס הסלקל במרכז המושב האחורי, עם החגורה (כי במרכז המושב האחורי אין איזופיקס), ועדיין - החגירה של הבוסטר בעייתית מאוד ומצריכה אקרובטיקה. הג'טה רחבה יחסית, אני לא בטוח שהישועה תבוא בדמות רכב אחר מהקטגוריה, או מהקטגוריה שמעל. מבחינתי הפיתרון האידיאלי הוא רכב עם מושבים נפרדים, כשלכל אחד מהם יש את המרחב שלו והחיבורים שלו. מכירים אחד כזה?... התקציב - עד 90000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 7 תגובות
- 914 צפיות
היי, ראיתי פה מספר אנשים שמדברים על הרכב פג'ו שלהם שהוא מאוד טוב ומפנק, אבל המחירון שלו לא שווה כלום. מצד שני אני לא ראיתי מבחר כל כך גדול של הרכבים האלו ובטח לא ראיתי אנשים שמוכרים אותו במחירי "רצפה". אשמח אם תשתפו אותי מעט בחווית הרכב שלכם של פג'ו כולל עלויות אחזקה מלאות, מה חשוב לדעת, מה לחיוב, מה לשלילה, על מה לא להתפשר ברכב מסוג זה והאם יש רכב כזה שכדאי וגם יכול להיכנס בתקציב. תודה!
הודעה אחרונה מאת KaLimeRo-, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בעל הרכב טוען שהרכב ליסינג מימוני אבל מאחר וסיים לשלם עליו הרכב עבר כביכול בהפקדה אליו ולכן רשום 01 בבעלים קודמים אבל אם אני יקנה אותו אני יהיה יד שניה ולא שלישית האם זה נכון??
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, אני בקשר עם מוכר בנוגע לקיה פורטה 2011. המוכר טוען שהרכב עבר מכה מקדימה והוחלפו במסגרת הביטוח מכסה מנוע, טמבון קדמי, יחידות תאורה וגריל אך אין ירידת ערך. ראשית אשמח לדעת האם לדעתכם סביר שרכב יעבור מכה בסדר גודל כזה מבלי שתהיה ירידת ערך? האם לדעתכם יש להתרחק או שכדאי לקחת את הרכב לבדיקה? נניח ובאמת אין ירידת ערך, האם עלי לחשוש ממשהו? (אולי כאב ראש בעת המכירה כשהרכב יכנס לבדיקה?) האם זו עילה להנחה נוספת במחיר? תודה
הודעה אחרונה מאת itziks, -
צריך את עזרתכם. רכב חדש- גולף 1.4 150 כ"ס או מאזדה 3 מנוע 2.0. דגש על נוחות נסיעה. תא שקט. תאוצה. ומרווח לנהג. מרווח נוסעים- אני נוסע לבד, לא אכפת לי . אמינות- אחריות 3 שנים בשתיהם, כך שמה זה משנה לי?! צריכת דלק- לא חשובה לי. ירידת ערך- יש הבדל דרמטי? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת רון_רון, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
ידוע שכרית אויר שליד הנהג מסוכנת לילדים צעירים. השאלה שלי היא האם בקניית רכב המיועד להסעת 2 ילדים קטנים מאחור, מבחינה בטיחותית עדיף רכב עם 2 כריות אוויר או 6 ? האם כריות האוויר שמאחורה מגינות על הילדים או מסכנות אותם? לא הצלחתי למצוא תשובה באינטרנט, מקווה שיש כאן אנשים עם ידע בנושא...
הודעה אחרונה מאת hapo, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אנו מחפשים רכב אמין וזול לאחזקה עם בגאז' גדול בתקציב של 20-30K האופציות שעלו עד עכשיו: 1. סוזוקי ליאנה 5 דלתות - נחשב אמין, בגאז' גדול ונח 2. ניסן אלמרה - נחשב אמין וזול לאחזקה 3. רנו מגאן (מפחיד אותי) - מחירון נמוך שיאפשר שנתון גבוה והיצע רב שיאפשר ברירה, מנגד - יצא לה שם רע מאוד. מבין השלוש, איזו עדיפה? האם יש עוד המלצות. (והאם אולי כדאי למתוח את התקציב בעזרת הלוואה וללכת על פוקוס, I30 או סיד ישנות, כולן בגרסת הסטיישן?) תודה!
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני לא רואה פה דיון ער כ״כ (או שפשוט לא חיפשתי נכון?). מה הבעד והנגד של עסקה כזאת? אני חושב על אוקטביה, ובד״כ מחזיק רכבים לפחות 5-7 שנים...
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- 4 תגובות
- 894 צפיות
הרכב מיועד לזוג , מעדיף גיר אוטומט (שיהיה אמין ) מעוניין ברכב בעל לוק ספורטיבי ומאובזר . התקציב שלי בין 110 ל120 אלף .
הודעה אחרונה מאת omerlal, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 642 צפיות
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם, אני מחפש רכב שייסע כל יום כ-85 ק"מ, מרבית הנסיעה בין עירונית. מעוניין ברכב משומש, עם צריכת דלק נמוכה, נוחות נסיעה ואמינות. לא חשוב לי ידני או אוטומט. תקציב כאמור באיזור ה-40K, אם אפשר פחות מה טוב. רכבים שבינתיים חשבתי עליהם היו - קיה פיקנטו, I10, C1. ממש לא נעול על הדגמים הנ"ל. אשמח להכוונה. תודה, יגאל
הודעה אחרונה מאת harleydan, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רציתי לדעת חוות דעת כללית על האוטו מחר אני הולך לראות אחת,יש משהו מיוחד שאני צריך לשים לב אליו?
הודעה אחרונה מאת danlevi, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 628 צפיות
בבעלותנו יונדאי אקסנט 2007 שמורה מאוד, 0 תקלות ומתאימה מאוד לצרכים שלנו. על הנייר הרכב עושה רושם של רכב בטיחותי: 6 כריות אוויר ו-ABS כמובן. עם זאת לרכב אין בקרת יציבות. לאחרונה נתקלתי באתר IIHS שמפרסם דירוג בטיחות של רכבים. תוצאות הדירוג של האקסנט נמצאות כאן. כמו שניתן לראות הרכב לא הצטיין (בלשון המעטה) במבחני הריסוק מה שמיד הוביל אותי למחשבה שיש להחליף אותו. האם לדעתכם דירוג נמוך במבחני ריסוק ו/או מחסור במערכת ESP הוא באמת עילה להחלפת רכב? אני מניח שהעניין סובייקטיבי אך עם זאת אשמח לשמוע דעות. תודה
הודעה אחרונה מאת itziks, -
-
- 0 תגובות
- 442 צפיות
חשבתי על כמה קריטריונים שאני חושב שחשובים לרכב אבל בעקבות חוסר ידע מוחלט ברכבים באתי להתייעץ 1.קראתי שמערכת eps מורידה משמעותית את הביטוח לנהגים חדשים אבל היא נכנסה כמערכת חובה רק מ2010 ואני לא יודע איך יודעים לאיזה דגמים מוקדמים יותר יש אותה אז זה הקריטריון הראשון ואחד החשובים להוזלת הוצאות כללית אבל הוא לא חובה 2.חסכוני בדלק ואמין 3. אחזקה לא יקרה בונוסים חשובים על בטיחות ורמת זיהום נמוכה חשבתי בכיוון של יאריס או פאביה חשוב לציין שהרכב ישמש אותי בנסיעות שמשלבות גם נסיעה בין עירונית במרכז וגם בתוך הערים אז צריך משהו קטן וזריז שיתאים לנוף ולכיס עריכה: אני מתכוון לקנות ידנית אם זה משנה תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Avikam Tamiat, -
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, הוצעה לי פורד מונדאו עם הנתונים הבאים: שנתון 2013 גרסת טרנד 64,000 ק"מ ליסינג לשעבר ללא תאונות 74,000 ₪ השאלות שלי הן קודם כל איך העיסקה? איך הרכב מבחינת אמינות? צריכת דלק? איכות נסיעה? אהי נוסע הרבה בבינעירוני ובא לי להרגיש קצת חווית נהיגה. זה גם אמור להיות רכב משפחתי.
הודעה אחרונה מאת Achtung, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום אני מחפש קניית רכב חדש יש לי תקציב של עד 50 אלף ראיתי כמה אופל אסטרה טורבו 1.4 שנת 2012 שנמכרות במחיר הזה יש סיבה שהם כל כך זולות? איך האמינות שלהם? והצריכת דלק? עדיף במקום לקנות לנסר 1800 או פלואנס מנוע 2000?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, יש לי 2 הצעות לקיה פיקנטו: הדגם הבסיסי LX מיולי 2013, ללא אחריות, שנקנה ב-0 ק"מ מליסינג (המוכר טוען שיש לו מסמך מהחברה המאשר זאת) ועשה 30000 ק"מ. המוכר רוצה עבורו 47000 ש"ח. הדגם המפואר EX מיולי 2014, עם עוד שנה וחצי אחריות, שנקנה לטענת המוכר מליסינג מימוני ועשה 28000 ק"מ. המוכר רוצה עבורו 54000 ש"ח. ההתלבטות גדולה ואשמח לעצתכם. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 950 צפיות
אהלן, אני מעוניין להחליף לאשתי את היונדאי אקסנט 2007 שלה. אני מחפש רכב משפחתי,בטיחותי, אוטומטי עם תיבת 6 הילוכים, 2010 ומעלה בכ-50,000 ש"ח. אני מחפש רכב פרטי (לא ליסינג) מה שמגביל אותי עוד יותר. בהתחלה התפקסתי על קיה פורטה 2011 אך אלו מעל התקציב שלי (כ-60,000 ש"ח). שמתי לב שקיה, יונדאי, מאזדה, טויוטה, מיצובישי, הונדה הן לא בתקציב שלי. האם יש לכם המלצה לדגם שיוכל להיכנס לי בתקציב? תודה, איציק
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מתלבט בין שתי המכוניות. מההמלצות פה יש לי נטייה לקיה בגלל הגיר הרובוטי בשנתון 2013 כי מבחינת כל השאר מדובר באותו הרכב. (בינתיים היונדאי החדשה 2016 אימצה את הגיר הרובוטי אז כנראה שהגיר מ2013 של קיה הוכיח את עצמו מספיק עבור האחות הגדולה). ובחזרה לשנתון שנכנס לתקציב שלי - 85,000 ש"ח: 1. אשמח לשמוע דעות נוספות בנושא היונדאי VS קיה 2013. 2. בעיה - אין כמעט קיה סיד סטיישן בלוחות יחסית לi30CW שמציפה את Yad2 במאות ויותר קל למצוא שם ק"מ נמוך ב85K ש"ח. איפה כדאי לחפש אותה? מתי הצפי שכל הליסינג ייפלט בכמויות לשוק הפרטי כמו שעשתה היונדאי?
הודעה אחרונה מאת sidewinder, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 701 צפיות
שלום לכולם, אחרי חיפושים ארוכים, מצאנו רכב שנראה על פניו מציאה - יונדאי i30, שנתון 2011, קילומטראז' 53k ובמצב טוב. העניין הוא שממה שראיתי בציוני הבטיחות, בשנתון הזה הבטיחות לילדים פחותה (4 כוכבי בטיחות ולא 5). זה נושא שמאוד חשוב לנו, ובגרסה החדשה ציון הבטיחות לילדים עלה ל-5 כוכבים (למבוגרים הבטיחות 5 כוכבים בשתי הגרסאות). השאלה שלי - האם יש דרך לברר מה הסיבה ל4 כוכבים? והאם הייתם קונים את הרכב הזה, כשהאלטרנטיבה היא לקנות i30 עם נתונים טובים באותה מידה מ2013, אבל ב20000 ש"ח יותר (ולספוג יותר ירידת ערך). תודה! מיה
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 903 צפיות
אחרי 7 שנים רצופות בנהיגה ברכבים עם גיר ידני, הגיע הזמן לתת לרגל שמאל לנוח!! רוצה להחליף את הלאון 2002 ידנית שלי ברכב אוטומט קטן, עלה על הפרק סוויפט 07-08 גטס 08 בלבד אשמח לחוות דעת על הרכבים הנ״ל, כמו כן מישהו מכיר סוכנות רכב שעושה טרייד אין על רכבים כמו שלי?
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 990 אורחים (הצג רשימה מלאה)