ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,562 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני צריך המלצה לרכב שני בבית אוטומטי במחיר של עד 20K ש"ח עם הדרישות הבאות (לפי סדר עדיפויות): אמינות - אני רוצה כמה שפחות כאבי ראש ובזבוז זמן על מוסכים. אני מודע שזה תלוי במצב הרכב הספציפי שאקנה, אבל מעדיף לשמור מרחק מרכבים עם מחלות ידועות. תחזוקה זולה - זמינות ועלות חלפים וכ'ו... רצוי עם צריכת דלק הגיונית, הרכב ייסע בעיקר בעיר. בטיחות - בטווח מחירים הזה הרכבים יהיו די ישנים, אבל חשוב לי שתהיה לפחות בקרת יציבות. אם יהיו דגמים שממש ישתלם להוסיף בשבילם יש אפשרות למתוח את התקציב עד 25K ש"ח, אבל מעדיף להוציא עד 20K ש"ח ולשים קצת בצד על כל צרה שלא תבוא. תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חשבתי על פולו אבל שמעתי שהגיר בעייתי בשנתונים שבתקציב ( עד 25000) אשמח להמלצה שמגובה בניסיון או בידע מכני רלוונטי אם יש גם המלצות למה בטוח לא כדאי לקנות זה גם יהיה נחמד.. תודה,
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
-
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לקחתי היום סוזוקי ספלאש שנת 2013 לבדיקה בקומפיוטסט. הכל הלך בסדר מלבד לבדיקת הספק מנוע כ"ס- הראה 70.8 כאשר נתוני היצרן הם 94 הרכב לא עשה המון קילומטרז, אך עשה רק טיפול ראשון (עדיין לא עשה טיפול שני ושלישי). הבודק בבדיקה אמר שזה קורה כי צריך לעשות תיאום מנוע בטיפול (שמנים ופילטר בטיפול). אני מתלבטת אם לקחת את הרכב והאם אחרי טיפול אכן הספק המנוע יעלה חזרה ל-90. אשמח לשמוע את דעתכם.
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
צריכים להחליף לאשתי את הפוקוס 2012 לצערי אין הרבה אופציות לבחירה מה שחשוב לנו ברכב: 1. מרווח מאחורה, יש יש אופציה לשבת בין סלקל וכסא בטיחות אז בכלל מעולה. 2. בגאז' גדול (חייבים מקום לעגלה, אמבטיה ועוד איזה בימבה לילד הגדול) 3. פתחי אוורור מאחור לילדים (לדעתי אין לאף אחד מהן, אין לי נסיון עם הסיד והראפיד) 4. גיר נורמלי (אחרי 3 שנים עם הגיר של הפוקוס...) 5. מנוע סביר ולא חלש מידי.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 2 תגובות
- 608 צפיות
המאזדה 3 בצורה הנוכחית יצאה ב2013 , השאלה היא האם לחכות לעדכון הבא של הדגם ? איפה אני יכול לבדוק מתי הצפי לשינוי צורה או עדכון כזה או אחר לדגם? תודה
הודעה אחרונה מאת בוני03, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 458 צפיות
הרכב הוא רכב שני במשפחה בשביל אשתי ,ישמש אותה לנסיעות יומיות של 40 ק"מ בערך ולאיסוף ילדים. אמינות וחסכון בדלק הם תנאים מבוקשים. הסכום שיש לנו 20K. אין לי הרבה יותר כרגע כי עברנו דירה רק לפני כמה ימים. חשבתי בכיוון של דייהטסו סיריון 2007 או 08 ,ניסן מיקרה מאותם שנים. יונדאי גטס נחשב אמין אבל יש שמועות שהוא זללן דלק ושמן... חשבתי גם לכיוון הקטנות כמו סוזוקי אלטו ,פז'ו 107 ,סיטרואן C1 ,שברולט ספארק.. או יונדאי I10. יש רכב ספציפי שיותר טוב מהשאר? מתלבט גם לגבי הגיר. אוטו או רגיל? תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, תמיד אני שומע את הכלל הלא כתוב שרכב משומש צריך להחזיק 3 שנים, וחדש 5 שנים. מבלי התייחסות לנסועה, וכדומה. אני ממש רוצה ואשמח לסיוע שלכם בכדי להבין כיצד מחושבת ירידת הערך במהלך השנים, נסועה, יד, וכו׳ אם מישהו יכול לשתף אקסל/אתר שמסייע בחישוב זה יהיה נהדר. לא הייתי בטוח איפה הכי נכון לפתוח את הנושא, מקווה שזה המקום. תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת refaelhe, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 810 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות את הרכב הזה אבל אני מוטרד מכמה דברים. רציתי לדעת מה עלויות האחזקה של האוטו, מבחינת דלק ברור לי שהאוטו שותה. אני רוצה לדעת מבחינת טיפולים ומבחינת תיקונים שאני אצטרך אולי לעשות... רציתי לדעת בערך מה ההבדל במחיר בין אוטו רגיל לאוטו הזה מבחינת הטיפולים ותיקונים. מה המחיר של ביטוח מקיף וכמה עולה אגרת הטסט? תודה לכולם, אשמח אם תפרטו כמה שיותר.
הודעה אחרונה מאת Dorseat, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 856 צפיות
צריך חוות דעת לגבי אלפא רומאו 159 פרימיום 2008 2.2 אוטומט תודה
הודעה אחרונה מאת 1Roni, -
-
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אנחנו 4 מבוגרים שנוסעים לטיול בארה"ב שכלל שבוע טיול רכוב ומתלבטים איזה רכב לשכור. הציוד שלנו יכלול 4 מזוודות גדולות, טרולי אחד לפחות ותרמילי גב. האפשרויות בחברות ההשכרה זה מיני ואן גדול של 7 מקומות (דודג' גראנד קרוואן שזהה לקרייזלר גראנד וויאג'ר שמוכרים בארץ) או SUV גדול כמו יונדאי סנטה פה. מבדיקה שערכתי ראיתי שהדודג' ארוך יותר, רחב יותר ועם תא תטען גדול יותר. בחברת ההשכרה המליצו עליו כי אמרו שבו יהיה לנו נוח יותר לאחסן את המזוודות והציוד. לעומת זאת, אני הייתי מעדיף לנהוג ב-SUV, במידה והדבר מתאפשר כמובן. שאלותיי הן: 1. האם ביונדאי סנטה פה יהיה נוח לאחסן 4 מזוודות גדולות, טרולי אחד או שניים ותרמילי גב למשך שבוע של נסיעה? (המטרה שהאחסון יהיה נוח, כלומ…
הודעה אחרונה מאת Slow Sprinter, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 785 צפיות
היי חברים, אני לא חזק ברכבים, וממה שקראתי פה לכל אחד יש דרישות שונות, אז אשמח לעזרה בקניית רכב יד שנייה עד כ-50 אלף פלוס מינוס. מחפש רכב אמין וחסכוני, לאומת הבורה 2000 שהייתה לי עד עכשיו, שהיא לא זה ולא זה אני 1.95, ככה שאני צריך רכב מרווח ונוח עם עדיפות למקום גם מאחור. נוסע בעיקר נסיעות עירוניות בחיפה, ככה שחשוב שתהיה חזקה. לא קריטי הגיר, אבל עם עדיפות לאוטומוט, אם הילוכים יותר חסכוני אז אין לי בעיה עם הילוכים. תודה.
הודעה אחרונה מאת atraiv, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 579 צפיות
אהלן.אני רוצה לקנות רכב שני.יש לי שני ילדים קטנים .מתלבט בין גולף שנת 2000 tsi שבקושי נסעו עליה 80000 קמ של קרובת משפחה(בהנחה משמעותית) לבין מיני חדשה כלשהי (ספארק, i10 וכו). תודה למי שיכול לעזור Sent from my LG-H815 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Dooksh, -
-
- 0 תגובות
- 982 צפיות
אנחנו לקראת רכישת רכב חדש עבור אמא שלי ומתמקדים בניסאן ג'וק. קראתי ברשת על בעיות גיר בתיבה של JATCO שמשודכת לג'וק. הבנתי שניסאן החליפו את הגיר הרובוטי של הג'וק ל-6 הילוכים אם אני לא טועה בשנת 2012. האם בעיית הגיר נפתרה עם ההחלפה? תודה
הודעה אחרונה מאת itziks, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום, מברר בשביל חבר: מעוניין לקנות רכב ידני אמין עם 7 מקומות, וחושב על סיטרואן ברלינגו או פיג'ו פרטנר. מה האמינות של הרכבים האלה אחרי +- 5 שנים על הכביש? הטווח הוא שנתון שבין 2009-2013. תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 0 תגובות
- 454 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת Dooksh, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 650 צפיות
שלום חברים, מחפש רכב נוח, בסביבות 75K, לבחור רווק. הייתה לי מאזדה 3 שנתון 2007, שאהבתי מאוד, אבל אני נאלץ להיפרד ממנה עקב תאונה. הייתי שמח לחזור ל מאזדה 3 אבל ההיגיון הקר אומר לי שלרווק עדיף רכב יותר קטן ויותר חדש. אני מתקשה לגבש החלטה אז להלן הפרטים: מחיר בסביבות 75K אפשר גם יותר אם יש שדרוג משמעותי. פרופיל השימוש אני נוסע כ 11 אלף קילומטר בשנה. בעיקר מחוץ לעיר. לא מעניין אותי תא מטען, לא אכפת לי אם יש מקום במושבים האחוריים. דרישות אמינה, בשאיפה לא לראות מוסך מעבר לטיפול שנתי. זולה לתחזוקה, טיפולים / חלפים במחיר סביר. רצוי שתהיה נוחה / שקטה שיהיה אפשר לשמוע מוזיקה בכיף. אוטומטית כמה אפשרויות שעברו ל…
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום וברכה, מצאתי טויוטה קורולה שנת 2004 וכבר ראיתי אותה + נסיעת מבחן והיא נראית לי מאוד, ז"א הרכב מאוד שמור גם מבפנים וגם מתחת למכסה המנוע (נראה שטופל כמו שצריך), גם המנוע נשמע מצויין בלי רעשים, הבלמים עובדים מצויין בלי חריקות, והקפיצים גם הם טובים. כנ"ל גם המוכר- נראה ונשמע אמין מאוד. הרכב היה בבעלות קודמת בליסינג וכעת הוא בבעלות פרטית של המוכר. הרכב כאמור מטופל במוסך מורשה של טויוטה. למרות זאת נשארו אצלי כמה שאלות פתוחות ונקודות שאני קצת חושש מהן: 1. חמי הגיע איתי לבדוק את הרכב וגם נסע עליו ואמר שמדובר במציאה. אני מסכים, אבל כשאמרתי לחמי שאני רוצה שהמוכר יוציא לי ספר טיפולים מהמוסך הוא (חמי) אמר לי שאין צורך. 2. קראתי כאן על בעיית הבוצה במנוע בטוי…
הודעה אחרונה מאת rami7250, -
-
- 11 תגובות
- 814 צפיות
היי לכולם, יש לי כרגע מאזדה דמיו 2003 שבמהלך השנים תוחזקה בקביעות, עברה תיקונים וכו' וכו', בתקופה האחרונה אני מעוניין להחליף את הרכב מאחר ולא כל כך בא לי למכור אותו כשיצוצו תקלות שאצטרך להשקיע ברכב עוד כמה אלפים על החלפת חלקים למיניהם. הדרישות שלי לרכב החדש (ומכאן ההתלבטות) 1. שיהיה האצ'בק 2. צבע לבן 3. מעל 100 כ"ס 4. שיהיה שקט בנסיעות של 100 - 120 קמ"ש 5. גיר אוטומט\טיפטרוניק אלו הנושאים המרכזיים שחשובים לי, וחשבתי על כמה אופציות הונדה ג'אז שברולט ספלאש יונדאי i20 סיטרואן C4 העניין הוא שהרכבים האלו עולים בערך 40000 וזה מרגיש לי אבסורד שאוכל להשקיע עוד בערך 10000 ולמצוא bmw סדרה 1 בסביבות שנת 2006, שזה רכב שאני מאוד אהבתי לאורך השנים …
הודעה אחרונה מאת yuyu11uu111, -
בדיקה מוכנה לרכב
מאת רנדו-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 586 צפיות
עד כמה באמת ניתן לסמוך על מגרש שנותן בדיקה מוכנה ללקוח?
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- 6 תגובות
- 629 צפיות
מחפש רכב שטח לשימוש יומיומי. עד 110K, אוטומטי, מנוע עד 2200 ולכל היותר 3 שנים על הכביש (עדיפות לחדש). אהבתי את הסגנון של מיצובישי אאוטלנדר אבל המחיר קצת גבוהה (138K) אם יש משהו בסגנון במחיר נמוך יותר אני אשמח להמלצה. רוב הנסיעות באיזור תל אביב ולפעמים נסיעות ארוכות לצפון/דרום. אמין וזול לתחזוקה. הרכישה תיהיה במגרש רכבים או סוכנות רכב באזור המרכז. אשמח לשמוע הצעות תודה
הודעה אחרונה מאת Dacia Israel, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 993 צפיות
שלום, זה רכב ראשון בשבילי, ויש יותר מידי אופציות ולכן מתקשה להחליט. אז אחרי שבוע של מחקר וסיבובים בין מגרשים, אשמח לעזרתכם. אני צריך את הרכב בעיקר לנסיעות ארוכות (כ350ק"מ פעם-פעמיים בחודש), שאר הזמן לרוב הוא כנראה יעלה חלודה או מקסימום יקפוץ לסופר. אם מישהו יכול למקד אותי לדגמים בודדים, תבוא עליו הברכה נקודות עיקריות חשובות: 1. אין לי עניין ביוקרה וכו' רק שיהיה הרבה מקום בבגאז' (לא רוצה סדאן בכלל) (נגיד גודל של פורד פוקוס או קיא סייד זה סבבה, לא יזיק טיבה יותר או טיפה פחות, אבל שלא יהיה ענק כמו נגיד וולו סטיישן) 2. שיהיה אוטומטי (לאשתי אין רשיון לידני) 3. שיסחב בעלייה 4. שלא יהיה צפוף מידי (לא חייב להיות מאד מרווח) במושב האחורי 5. צריכת דלק סבירה 6.…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 1 תגובות
- 573 צפיות
שלום, מעניין אותי לקנות רכב משפחתי , כמה שיותר מרווח (במיוחד ליושבים מאחורה וכן באגז' גדול ככל האפשר) מנוע 1600 סמ"ק (מצד חיסכון בדלק ביחס ל 2000 סמ"ק) תקציב, מקסימום 20000 ש"ח אבל מעדיף בפחות. מאזדה 3 שגורה בפי כל, השאלה שלי, האם כדאי לקנות למשל מאזדה 3 שמצד החברה והדגם מאוד מומלצים ומאוד נפוצים במודל ישן יותר כגון 2003/4 או כדאי לקנות רכב יותר חדש 2005/6 ופחות פופולרי , כגון פורד פוקוס , הונדה סיביק. כלומר השאלה היא מה לתפוס יותר כעיקר, שנת הייצור או החברה והדגם של האוטו (כמובן מדובר שבשני צידי המשוואה הרכב מטופל כראוי וכו') אולי אני יותר אחדד את השאלה - לי הכי הכי חשוב בקניית הרכב, שאני לא אבלה שני וחמישי במוסך אלא רק טיפולים שצריכים לעשות ל…
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
http://www.carz.co.il/article/g/87 עומד בפני קניית רכב כזה, אך חושש מאוד. מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
ידני עד 15K
מאת yoav420-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 578 צפיות
היי אני מחפש רכב ידני קטן, הכי חשוב שיהיה אמין ואם אפשר כמה שיותר חסכוני. אני מבין שהתקציב מאוד נמוך ואני לא מקובע על שום דגם או על מראה חיצוני. בעקרון אני צריך רכב שישרוד לי ל5 שנים במהלך תואר במינימום עלויות שוטפות... יש לי סיכוי למצוא דבר כזה בתקציב הזה? תודה!
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אני מחפש רכב ספורטיבי, ושמתי עין על הדגם החדש של האיביזה קופרה, עם תג מחיר אטרקטיבי לאוטו חדש של 137K, מנוע 1.8 טורבו, 192 כ"ס. נסעתי על הרכב ונהניתי מאוד. מה אתם חושבים על הדגם הזה? איזה עוד רכבים באים בחשבון בטווח המחיר הזה (גם משומש מהשנים האחרונות בא בחשבון) תודה
הודעה אחרונה מאת ABOVE, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
^^^^^
הודעה אחרונה מאת avizvi, -
- 3 תגובות
- 810 צפיות
אשמח לחוות דעת על הרכב ממולץ ? חסוכני? אמין? הרכב הוא כרכב ראשון
הודעה אחרונה מאת damplin, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום רב לכם האם כדאי לקנות רכב שעבר שיפוץ / החלפת גיר? במקרה שלי מדובר בהונדה סיוויק מודל 2002 שעשתה כ 200000 קילומטר. אוטומט. מתחייב בבדיקה במכון גירים. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת doronli, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רציתי לבקש בקשה קטנה מכל מי שנכנס לפה ומבקש יעוץ בקניית רכב : יהיה נחמד אם תעדכנו בסוף מה קניתם ומה היו השיקולים וגם סתם כך הכרת הטוב כך נדע אם וכיצד עזרנו
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, מחפש רכב לסבא שלי, לשימוש יומיומי עד 40K, אוטומטי, מנוע עד 1300 ולכל היותר 6 שנים על הכביש רוב הנסיעות באיזור חיפה, מעט נסיעות בינעירוניות אמין וזול לתחזוקה. כנראה הרכישה תיהיה במגרש רכבים או סוכנות רכב באיזור חיפה (אם תוכלו להמליץ על סוכנות זה גם מעולה!) אשמח לשמוע הצעות תודה, ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת GrassmokeR,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 636 אורחים (הצג רשימה מלאה)