ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 523 צפיות
קראתי רבות על הדגם הנ"ל אשמח לדעת האם הדגם הזה חף מאותם בעיות שהיו לדגמי 2003/4 עם בעיות הממיר p0420, והאם שופר מעט הדגם לעומת שנותים נמוכים יותר. הדגם הינו gli עם 75 קמ. שמור ומטופל .
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
למה צריךלשים לב במיוחד? האם האמינות של המערכת ההיברידית מוכחת? האם רפשר להעביר טיפולים שוטפים לא במוסך מומחה, או שגם טיפולים שוטפים מצריכים מומחה? האם צריך לטפל במערכת ההיברידית? האם הביטוח יקר יחסית למכוניות אחרות? האםצריכת הדלק באמת פנטסטית? עוד המלצות/ דעות? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
ב 30,000 ש"ח עדיף ג'יפ מרצדס 250,000 קילומטר שנת 2000 או משפחתית סולידית בת 5 עם קילומטרג' נמוך? מה יותר משתלם, אמין, חסכוני ומהנה?
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
- 14 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
כבר כמה שבועות שאני מתלבט בין שני הרכבים האלו לכל רכב היתרונות והחסרונות שלו היתרונות של הפיגו לדעתי הם ההשקעה בפנים הרכב , מרחב פנימי גדול יותר גם מקדימה וגם מאחורה , תא מטען גדול יותר , ביטוח זול יותר ואחריות ל3 שנים . לעומת זאת היתרונות של הקופרה החדשה הם במנוע גמיש יותר בעל פוטנציאל גבוה יותר לשיפורים , עיצוב חיצוני יפה יותר לטעמי , נוחות גבוה יותר , היגוי טוב יותר , ומה שממש מפתיע שהרכב מרגיש יותר טוב בנהיגה ספורטיבית . הייתי שמח לקבל פה את דעתם של אנשים על שני הרכבים ולעזור לי להחליט על מה ללכת
הודעה אחרונה מאת Acfit, -
- 3 תגובות
- 808 צפיות
שלום, ראיתי בסוכנות של קיה רכב שנראה לי. הרכב יגיע לארץ רק עוד חודשיים. הציעו לי לשריין את הרכב תמורת 2000₪ מקדמה. הבעייה היא שאני צריך למכור את רכב שלי קודם שאוכל לשלם את יתרת הסכום, על מנת שאוכל לשלם את עלות הרכב במלואה. אני חושש שלא אצליח למכור את הרכב שלי המחיר מחירון ולא אוכל להשלים את היתרה. האם ניתן לבטל את המקדמה בכל זמן כל עוד הרכב לא מוכן בארץ למסירה? האם הביטול ללא תשלום? מישהו התנסה עם קיה בתשלום מקדמות וביטולן לפני קבלת הרכב?
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 918 צפיות
התלבטות בין 2 רכבים אופציונליים: דינמיק מאמצע 2008 יד שניה פרטית 95 אלף קמ אקטיב מאמצע 2010 יד שניה פרטית 110 אלף קמ על שניהם רוצים אותו מחיר. ברכב יסעו 2 ילדות. איזה עדיף "על הניר" לדעתכם?
הודעה אחרונה מאת roy007, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אומנם לא לרכישה אבל בטוח שתוכלו לעזור גם פה שבוע מלא, נסיעות מרובות כמובן, זוג עם קצת מזוודות פחות קטנוני לגבי המחיר, מה שחשוב זה שיהיה נוח לבלות בו שבוע, וגם קצת צר' הדלק דגמים ומחירים בשקלים (לכל השבוע) - כולן ידניות פיאט 500 - 430 ש"ח פיאט פנדה - 440 ש"ח לאנצ'יה Y (לא מכיר בכלל) - 455 ש"ח פורד פיאסטה - 470 ש"ח תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Menashe123, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב משפחתי (אפשר גם פנאי). גיר אוטומטי. חשובה לי מאוד האמינות של הרכב. התקציב 80K גמיש (במידה ואמצע משהו מתאים). אשמח להמלצות. תודה!
הודעה אחרונה מאת ntd, -
-
- 4 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
אחרי שהחלטתי סופית שאני לא מסכים להחליף את הקליאו שלי לשום טובת רכב אחר... כולל האשכול על הפיזו 308 שהעלתי לפני שבועיים, אמרתי לאישה שהאופצייה היחידה היא שאמכור לה את הפולו ובמקום זה היא תקבל רכב אחר. התקציב יעמוד על 30000. לא נראלי שאפשר לחרוג. סופר מיני, אוטומט. המחשבה היא ללכת על הפורד פיאסטה. שמעתי מעט על הרכב אבל אני חושב שאוכל לקבל פה חוות דעת יותר מקיפות על הרכב הנ"ל.. אמינות גיר-מנוע,טיפולים, ביטוחים,מחלות, דלק וכל השאר. המודלים המיועדים הם 2010-2011
הודעה אחרונה מאת koko532, -
רכב ידני ראשון 1 2
מאת ezana9-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, דבר ראשון אני שמח שהגעתי לכאן, רק מלקרוא פוסטים של אנשים שונים והתגובות אליהם אני מבין שאנשים פה מאוד מבינים ברכבים. אני חייל משוחרר, הוצאתי רשיון לפניי כמה חודשים והמלווה נגמר לי עוד כחודש בערך. אני מעוניין לקנות רכב ראשון ולפניי זה יש לי כמה שאלות. איזה רכב מומלץ לנהג צעיר וחדש, רכב לא יקר שלא יבלה במוסך יותר מדי, רכב שאפשר ללמוד עליו ורוב הנסיעות הן עבודה-בית-חדר כושר ומדי פעם בינעירוני. אני חושב שכדאי שאציין שאני גר בירושלים, אז צריך רכב שיסחב את העליות של ירושלים בנסיעה בינעירונית ובכלל שלא ישתה דלק. אני חייל משוחרר ומעוניין לחסוך כסף, רכב ישתה את הכסף הזה ? מצאתי פולו שנתון 2001 75 כ"ס 127,500 קילומטר טסט לשנה וזה במחיר של 11…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
אנחנו במשפחה מחליפים עכשיו את היונדאי ix35 שלנו. שני הרכבים שאנחנו מתווכחים עליהם הם בין האאוטלנדר החדש (5 דלתות, גרסת Intense). לבין הטוסון החדש (גרסת Premium). מה שחשוב לנו זה נוחות נסיעה גם במושבים מקדימה וגם מאחורה. אבזור גבוה ומרווח פנים גדול. בדקתי את שני הרכבים קצת ולמרות שהבאגז' באאוטלנדר יותר גדול מבטוסון ובערך ההבדל היחידי באבזור ביניהם (ברמות הגימור שאנחנו נקנה) הוא חיישני גשם שיש במיצובישי אני עדיין נוטה להעדיף את הטוסון משום מה. אולי בגלל העיצוב והגימור. השאלה שלי היא לגבי המולטימדיה. אני יודע שאת שני הרכבים מייבאים כלמוביל כלומר שסביר להניח שמערכת המולטימדיה ששמים בשני הרכבים האלו היא אותה מערכת, אבל האם יש הבדל בין מערכות המולטימדיה בין הטו…
הודעה אחרונה מאת doronli, -
- 5 תגובות
- 914 צפיות
שלום לכולם, חשבתי לקנות את הדגם הנ״ל מהיבואן אבל ירדתי מהרעיון ואני מחפש משומש, העניין שביד 2 אין הרבה את הדגם שאני רוצה: פגו 208, 1.2, ידני, גימור אקטיב. אשמח לדעת איפה עוד אפשר למצוא רכבים או אם מישהו מכיר מישהו שמוכר, אני חיפשתי ביד 2 ודיברתי עם קבוצת כלמוביל. ובנתיים מצאתי רק 2 רכבים רלוונטיים.
הודעה אחרונה מאת KaLimeRo-, -
- 0 תגובות
- 493 צפיות
היי חברים, בזמן האחרון ממש מושך אותי לרכוש HRV מהדור הראשון 3 דלתות, ואם אמצא - גם ידני. האם מכירים מחלות של הדגם? צריכת דלק? עלויות אחזקה? האם מכירים מישהו שמוכר אחת? תודה לכל העוזרים...
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 603 צפיות
שלום, מעוניין לרכוש רכב אשר ישרת אותי כמו שצריך בנסיעות יומ-יומיות מהמרכז לירושלים ולעיתים קרובות גם מהמרכז לצפון. כמובן חשוב שיהיה כמה שיותר חסכוני(אז עדיף לא מאזדה), נוח מבחינת הנסיעה והמושבים. לא חייב קטן או גדול, עדיפות לקטן. 2010 ומעלה, אותו לתקופה של לפחות 3 שנים. עד 60K אחרי גירודים, מידת הצורך כמה שקלים להוסיף תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
שלום,רציתי לקבל חוות דעת על המאזדות האצ'בק החדשות,מבחינת אמינות חלקים,שמעתי היום שיש תנאי מימון טובים ואולי אני אוכל לרכוש אחת חדשה,עם 100 אחוז מימון,אשמח לדעת איזה "מחלות" יש להאצ'בקיות ותוחלת חיים של הגירים שלהם פחות או יותר,גם לגבי טיפולים רגילים מה עלות בערך פחות או יותר והאם ההבדלים בין ההאצ'בקיות החדשות לבין ה3 סדאן 2008 הוא הבדל גדול,אשמח גם לשמוע לגבי תנאי מימון של 100 אחוז החברות ליסינג אם אתם מכירים אשמח לדעת,איפה הכי יהיה זול לרכוש את הרכב,אני בעיקרון מתכנן להישאר עם הרכב להרבה שנים ולא להחליף כל 3 שנים,וכל פרט מניסיון שלכם יעזור ומה ההבדל בין הספיריט אקטיב וקומפורט? ואיפה הכי משתלם לעשות את הרכישה זה הכי חשוב. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת דור-ל, -
- 0 תגובות
- 522 צפיות
ראיתי עכשיו שרשור אחר עם שאלה דומה. למחוק
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 743 צפיות
הייתי היום במכון בדיקה לבדיקת טיוטה ורסו 2011, וזאת תוצאת הבדיקה. מה דעתכם? מה משמעות הליקויים? האם זה יקר?
הודעה אחרונה מאת gurfi, -
- 2 תגובות
- 610 צפיות
מחפש בשביל חבר. הדברים העיקריים שחשובים לו: 1. מנוע. לא חייב טורבו ואפשר גם מנוע זללן, העיקר שיהיה גדול וחזק. 2. אמינות. 3. נוחות ופינוק. הוא מעדיף לא לחרוג מהתקציב ולא משנתון 2010. רעיונות?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 5 תגובות
- 827 צפיות
כיום יש לנו יונדאי גטס ידנית 2008. המטרה היא למכור אותה (בין אם בעצמנו או במסגרת טרייד אין) ולקנות יונדאי i30 CW אוטומטית. התקציב (כולל מה שנקבל מהגטס) עד85K. (נראה שזה מספיק לשנתון 2013) אין לנו צורך במימון. עכשיו השאלה - מכל האופציות הקיימות היום(פרטי?ליסיניג?0ק"מ?טרייד אין?מגרש?) איפה ואיך אתם ממליצים לנו לקבל את המקסימום אוטו בסכום הזה? תודה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ממתין כבר שבוע לאספקה של פאביה. הרכב בארץ בבונדד של היבואן. לכאורה הליך פשוט של כמה שעות בודדות הכולל התקנות מקומיות (דיבורית, חיישני רברס ואיתורן) ורישוי.
הודעה אחרונה מאת d300, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, חבר ביקש המלצה, אשמח אם תוכלו לסייע בבחירה. דרישות- 1.רכב אמין-ײלא אוהב הפתעות ײ. 2.פרקטי ובוגר בשילוב עם אבזור. החבר ציין במפורש שהוא מעדיף רכב מאובזר, בדגש על בטיחות. 3.נוחות-כמה שפחות רעשים(תינוק שרק נולד) עם מתלים מרוסנים ומכוילים לכיוון הרך. זאת אומרת, רכב משפחה קלאסי. 4.סף כניסה סטנדרטי וישיבה גבוהה - אשתו סובלת מכאבי ברכיים. רכבים דוגמת מזדה 2, סוזוקי ויטרה-נפסלו כי לא עמדו בשתי הדרישות. הסול לטעמם פלסטיקית עם סלון מצועצע לדעתי זה הרכב שהם צריכים כי הוא משלב פרקטיות ונוחות הם הסכימו לבצע נסיעת מבחן. מנגד הם אהבו את העיצוב והסלון של טויוטה. המרחב המצומצם יחסית לא הפריע, עד שהתינוק יגדל הרכב יוחלף. מה הייתם בוחרים במ…
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
- 0 תגובות
- 470 צפיות
זכאות לניידות קיבלתי 70% בוועדת ערר לביטוח לאומי מה הזכיות שאני אמור לקבל איזה רכב אני יכול לרכוש איזה סכום של הלוואה מגיע לי
הודעה אחרונה מאת [email protected]., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 531 צפיות
היי אני בחיפוש אחר רכב משפחתי חסכוני, צריך תא מטען גדול ,חסכוני ואמין. חשבתי אולי לחפש רכב דיזל, יצא לי לראות c4 דיזל שנת 2011 , מה דעתכם עליה? יש המלצות לדיזל אוטומטיות בתקציב הנל? תודה
הודעה אחרונה מאת technet, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 719 צפיות
דייהטסו שרייד 99, ידני, בנזין. עם מנוע שמיובא לפני 3 שנים הבעלים מוכר ב, 3700 והוא גם מוכן למכור לחלקים כי המנוע שווה הרבה יותר. או OR סיטרואן קסרה 2004, ידני, דיזל. 8 אלף. הרכב קיבל השקעה של 3 אלף, והוא למכירה. מה עדיף? הערה: המטרות שלי עם הרכב הם בעיקר עירוני/נסיעות קטנות ופעם ב.. נסיעה לצפון. 2. עד שאני לא ייפגש ברכב לא אדע את הקילומטראג'. הדרישות מהרכב הם אמינות, צריכת דלק נמוכה ושתהיה חזקה לנסיעות ארוכות. תודה מראש (:
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
- 1 תגובות
- 552 צפיות
לא מדובר על רכב לפנאי, אלא רכב עבור עובד שיסע המון ויעשה את זה בשטח לא אידיאלי לרכב פרטי. רצוי שיהיה 4x4, חייב שיהיה גבוה ככל הניתן (עם אופציה להגבהה), ושיהיה ניתן להתקין עבורו מיגון. בעיקרון הייתי לוקח דאסטר אם היה דגם אוטומטי או גימני אם היה מאחורה מקום לבני אדם. יותר מרצוי גם שיהיה חסכוני בדלק עד כמה שניתן. מדובר על רכב חדש ואין תקציב מוגדר, אני פשוט מחפש את הכי זול שאפשר. רעיונות?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
לאחר התלבטויות רבות, הנטייה שלנו היא לרכוש 5008 יד שנייה לעומת שברולט מאותו שנתון. מחיפוש בפורום הבנתי שארעו תקלות בחלק ממנועי 5008. אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיננו, לגבי תקלות אופייניות... אם יש סדרת מנועים תקולה ואיך ניתן לזהות. טיפים כללים לגבי ה 5008 יתקבלו בברכה. הכוונה לרכוש שנת ייצור 2012 רמת גימור pk. תודה מראש לכולכם
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 945 צפיות
אשמח לשמוע חוות דעת על הרכב,האם זה מנוע מולטי אייר
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 686 צפיות
שלום לכולם רציתי חוות דעת כללית על הרכב ממי שיש ברשותו או מכיר. מה הצריכת דלק אמיתית? אחזקה טיפולים יקרים? מחלות נפוצות שצריך לבדוק? נוחות נסיעה? תודה לעוזרים. Sent from my SM-G900F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת elcomp, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן אנשים לאחר שהושבת לי הרכב (סיוק 2003 האצבק) צריך להתחדש הבעיה היא תקציב סטודנטיאלי של עד 20000 ש"ח ולא קל למצוא רכב שגם יהיה מפנק קצת מודרני וגם אמין אשמח לקבל הצעות המלצות טיפים או כל דבר שיעזור כרגע מה שעולה לי בראש זה קורולה/run-X שיחסית עונה על הדרישות אשמח לשמוע על עוד אופציות
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
-
שלום לכולם, כאמור בכותרת, אנחנו מחפשים רכב חדש בלבד בתקציב הנ"ל. ההתלבטות היא בין רכב פרימיום או לכיוון היותר ספורטיבי. דגשים: 1. הרכב חייב להיות חדש בלבד. 2.שמירת ערך - הרכב יהיה ברשותנו שלוש וחצי שנים עד להחלפה, כך שחשוב שיאבד כמה שפחות מערכו (איננו נביאים אבל אני מניח שיש רכבים ששומרים טוב יותר על ערכם). עד כה נבדקו המכוניות הבאות: מרצדס CLA 180 - אני פאן בוי של מרצדס הרכב עוצר נשימה אבל בגרסת הבסיס מאובזר בקושי, המנוע חלש יחסית, ההנעה קדמית וחוות הדעת והמבחנים פושרים ביותר. הוזמנה נסיעת מבחן בהמשך השבוע. לקסוס IS300 - מתומחרת קרוב מאוד ל-CLA מרשימה חיצונית (לא מוחצנת כמו המרצדס לטוב ולרע) מאובזרת בגירסת הבסיס, אחריות לשלוש שנ…
הודעה אחרונה מאת oryo,
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 415 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- לירון .ה.
- Itaiosh
- eyalgr
- yoav911gt2
- T_A
- גולדן191
- SlowRide
- bogib
- AviorXD
- garicho
- carsgo
- BRAVO_SX