ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שבוע טוב לכל חברי הפורום, בהמשך לשני שרשורים שפתחתי לאחרונה -הראשון , השני צמצמתי את רשימת המכוניות לשלוש. הג'אז מתאימה כמו כפפה ליד -יש לה שני חסרונות 1.אני לא מנצל את כל הפטור וכשארצה למכור , ההפרש בין הפטור לבין המחיר בו אמכור ייצא מהכיס שלי . 2.עלויות אחזקתה גבוהות יחסית. הסיד הכי מרשימה מכל ה3, המתלים שלה יותר רגישים לכביש עירוני משובש, הרכב יבלה רוב הזמן בעיר ולכן לנוחות נסיעה השפעה גדולה. אחרי שראיתי ג'טה,אוקטביה,גולף וסיד- הבנתי משהו מעניין- מי שיכול להרשות לעצמו (לאחזקה מרכיב מכריע) יילך ויקנה וואג, מי שעדיין רוצה להנות אבל מוכן להתפשר על בידוד רעשים וטיפה נוחות,אבל, רוצה לתחזק את הרכב כמו שצריך -לטפל במורשה בחלקים מקוריים על פי המלצת היצרן…
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אז אני רואה רכבי 2009 - 2011 ותמיד חישבתי את המחירון הכללי שממנו אני מורידה בערך 10% על ידי הכנסת השנה בלבד. לאחרונה הגעתי אל אדם שטען שהמחיר של הרכב הרבה יותר גבוה משום שהוא באוקטובר.. מה הניסיון שלכם עם חודש העליה לכביש והמשמעות שלו?
הודעה אחרונה מאת נומד, -
- 11 תגובות
- 10.9 אלף צפיות
שלום, אני מתכוון לקנות אופל אסטרה ברלינה 1400 טורבו שנת 2013 וברצוני לדעת מאנשים שיש/היה לה את הרכב כמה במאת יוצא להם צריכת הדלק. בנתוני יצרן זה בממ' בסביבות ה15 לליטר אבל מין הסתם זה ממש לא נכון. כמה זה באמת? ואם כבר, מה הדעה שלכם על הרכב. תודה
הודעה אחרונה מאת save, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים אני סטודנט בן 23 למדעי המחשב, וכבר עכשיו עובד ומשתכר יפה ומנסה לחסוך כל גרוש בשביל החלום הרחוק של לקנות דירה במדינה הזו. אני מאוד אוהב לנהוג ונהנה מנהיגה ורכב מהנה זה משהו שחשוב לי, אך לא רוצה לקנות רכב שיגרור הוצאות גדולות מדי מעבר לקנייה הראשונית. כרגע אין לי רכב פרטי ואני נוהג על ה Fiat Bravo של אמא, שהיא בסדר - אך הייתי רוצה יותר בעתיד הלא רחוק. משהו שירגיש לי קצת זריז יותר. אני מתעניין לגבי הכדאיות הכלכלית של רכבים מהנים יותר. לדוגמה יש קיה פיקאנטו, שתתן לי שקט מוחלט להמון שנים (כנראה גם כמה שנתונים אחורה עדיין תהיה באחריות) - שמבחינה כלכלית זה מהלך חכם - אך כנראה ממש ממש לא תהיה מהנה לנהיגה. אני מניח שהשאלה שלי איזה רכב בטווח מחירים הזה יצ…
הודעה אחרונה מאת shandor, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, עשיתי כמה בדיקות והרצתי קצת מספרים, ונראה שבשנים האחרונות שווה לקנות רכב חדש. אני רוצה לספר לכם על המספרים שהרצתי ולשמוע את דעתכם. נתחיל במבצע שרציתי לפגו 208: היום עולה 67 (מבצע של Autolet), מחירון של 2012 הוא 43, זה אומר ירידת ערך של 24. לעומת זאת הרכב שקניתי לפני 4 שנים, פגו 206: ב2012 המחירון היה 37, היום המחירות 17, ירידת ערך של 20. מה שאומר שבין רכב חדש לרכב יד 2 יש הבדל של 4. ב4 שנים האלה היו לי הוצאות על תיקונים נגיד 2000 בשנה, סביר או הרבה לתיקונים בשנה? מה שאומר שב4 שנים הוצאתי על תיקונים 8 (נשמע לי סביר, אל יכול להיות שאני טועה). אז בפועל מול רכב חדש אני בפסד של 4. מצד שני נצא מנקודת הנחה שהכל היה טוב ויפה…
הודעה אחרונה מאת Kayben, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מאזדה 3 שנת 2009 צורה ישנה עברה 123 אלף קילומטר. הסוחר התחייב בחוזה להחלפת 2 הגלגלים השחוקים, תיקון נזילת שמן מהמנוע (למרות שבעל המוסך אמר שהנזילה לא דורשת טיפול),הכוונת הגה ומתלים, תיקון מיכל מים פגום,וליטוש פנסים. אחריות ל6 אלף קילומטר גיר ומנוע. הוא התחייב להעביר את הרכב טסט עוד שלושה חודשים. *הוחלפה קורת רוחב קדמית הרכב נראה מצוין מבפנים ומבחוץ 32 אלף ש"ח זה סוחר ממגרש טרייד אין של הילוך שישי מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת איילצבי, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
מתלבט בין 2 מכוניות i35 דגם סופרים המפואר לבין קיה ספורטאז 1.6 -דגמי 2016. מה עדיף מבחינת חווית הנהיגה, נוחות,דלק? הבנתי שלקיה יש אבזור בטיחות מתקדם כרגע, וביונדאי יש את המובילאיי. מישהו יכול להמליץ? מה הייתם בוחרים מבין ה-2?
הודעה אחרונה מאת IsraelR, -
-
- 1 תגובות
- 757 צפיות
אהלן. אני לפני קנייה של מאזדה 3 אצ'בק,המחיר שסגרנו הוא 20 אלף שקלים,אבל הנה פרטים על הרכב. שנת 2005,ספיריט 195000 ק''מ יד 4,הייתה אצלו כחצי שנה,בן דוד שלנו מקלאנסוואה,בחור מבוגר. הרכב תקין לגמרי ואין צורך בישור קו לפי דעתו,כמובן שאעשה בדיקה ממוחשת לרכב. אולם הק''מ קצת מרתיע אותי,ומדובר על בן דוד שלנו מקלאנסוואה.(מתחייב בבדיקה) אני לא גזען ואני מעדיף לרכוש רכב מערבי מאשר יהודי או חייל אם לאמר את האמת. יש תיעוד לטיפולים וקבלות של מה שנעשה ברכב,לצורך העניין דיברתי עם הבחור שהיה יד3,טען שהשקיע על הרכב קרוב ל11 אלף שקלים,בין היתר ג'אנטים מקוריים חדשים(3 אלף),מערכת מולטימדיה(2400),מצלמת רוורס(300),4 רמקולים של פיונר(800),פנסי ערפל(750),וטיפולים שוטפים. אני י…
הודעה אחרונה מאת תומרובין, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 626 צפיות
שלום חברים... לצערי אתמול הספיריט שלי נגנבה. הסיטרואן C1 מאוד קורצת לי, ויחד איתה שמתי עין גם על הפיקנטו וה-i10. האם הרכבים האלה מתאימים לנסיעות יומיות של 70 ק"מ פלוס מינוס? (תל אביב-נתניה) או שזה לא מומלץ? התקציב הוא אזור ה70-80. אעריך כל הארה/הערה/הצעה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי, בלי להתיחס למחיר ולזה שהביטוחות של הספורטז יותר טובה. האם יש עדיפות לאחד מהם? מה בעצם היתרונות של כל אחת על השניה? תודה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני זקוק לעזרתכם בלקבל החלטה ליסינג או רכב פרטי. קצת רקע עד עכשיו היה ברשותנו רכב ליסינג ללא הגבלות דלק וקילומטרז'. ברכב הזה היה נוסע בין 35 ל40 אלף בשנה. ורכב שני היה משמש לנסיעות יותר קצרות והיה עושה בסביבות 12-15 אלף בשנה. אני מחליף עבודה כרגע. במקום עבודה החדש ישנם הגבלות בתנאי הליסינג. 2000 ₪ דלק בחודש ו25 אלף בשנה. (הבנתי שישנה אפשרות לבקש להגדיל את זה, אבל זה בכפוף לאישור) הפאר בין בנטו בין עם לקחת רכב או לא הוא 3000 ₪ ועכשיו לשאלה מה יותר ישתלם לנו לקחת רכב ליסינג. או לקנות רכב חסכוני (היברידי או דיזל או גז) כאשר אני יוצא מנקודת הנחה שלרכישת רכב אצטרך לקחת מימון חלקי לפחות. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kingoftheroad123, -
- 3 תגובות
- 16.3 אלף צפיות
כשאני מחפש אוטו, נגיד יד שניה, יכול להיות שהוא עלה לכביש באמצע 2014, אבל הוא מודל 2015? זה בגלל הטריק של היבואנים (למכור ב2014 מודל 2015 ולהרגיש שמכרת את העתיד)? ואם כן, מחירון הרכב יהיה לפי 2014? אני שואל, כי חשבתי שהרכב שלי מודל 2005, שזה נכון, אבל הוא עלה לכביש באמצע 2004. כשקניתי אותו אני כמעט בטוח שהוא פורסם כ 2005 (נוטה לחשוב שזה טעות של המוכר) מה שאומר שיש מצב ששילמתי שנתון אחד יותר מדי?? מה שאומר כשבודקים רכב, תמיד לבדוק ברשיון תאריך עליה לכביש, ועל פיו לחשב מחירון
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 794 צפיות
שלום לכולם אני בשלבי החלפת רכבים ( כרגע עם i30cw 2011 ) ודי התקבעתי על המאדה 6 החדשה . כנראה אלך על דגם סטיישן 2.0 אבל לא סגור על זה. בכל אופן האם למישהו מניסיון או ממקור נאמן יש ידע על בעיות אמניות \ כרוניות של הרכב?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 757 צפיות
שלום חברים, בצער רב האיביזה ספורט ידנית 2010 שלנו עוברת הלאה, המשפחה התרחבה וחייבים 5 דלתות, משהו פשוט.. יש לי יונדאי 1.2 2013 עם ק"מ נמוך שנראת פוטנציאל טוב אבל מחייבת בדיקה לאמות. משהו יכול להמליץ על מוסך מתאים לבדיקה בירושלים? תודה
הודעה אחרונה מאת מתגלגל, -
-
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי, אני מסתכל במחירון יצחק לוי ופשוט לא מבין למה לא מופיע לי הרכב שאני מחפש. אני מחפש סיאט איביזה 2014 , ידני , מנוע 1.4 ואני פשוט לא מוצא באפשרויות שם את האוטו הזה. כל מה שאני רואה אחרי שאני לוחץ "איביזה חדשה" זה רק 1.0 ו-1.2TSI. איפה כל הרמות גימור? התוספות וכו'? איפה אני מוצא את סוג מנוע וכו? מה שאני מחפש זה איביזה 2014 (עלה לכביש סוף אוקטובר) ג'אנטים, סאנרוף, 14 אלף ק"מ. יד (00) יד ראשונה אצלי יהיה יד שנייה. יש אפשרות לבדוק בשבילי או שפשוט תגידו לי איפה למצוא את הסוג המודייק של הרכב במחירון באתר של לוי יצחק? תודה.
הודעה אחרונה מאת 1993, -
שלום חברים. בימים האחרונים חלפה בראשי המחשבה לקנות אחת כזו. אהבתי את הצורה שלה. המחיר שלה ביחס למה שהיא נותנת חיצונית. רכב רחב יחסית, כסאות עור. גג נפתח. ומחיר זול ברכישה. אשמח לשמוע מכם מה הם חסרונותיה.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 809 צפיות
שלום חברים. לאחר טוטאלוס של הפורטה אנחנו בדילמה קשה. מתלבטים בין i35 נגד i30. אני אוהב את הראשונה והיא את השניה. מה עושים? צריכת דלק? זריזות? (חשוב לי) חווית נהיגה? תודה רבה לכם העוזרים
הודעה אחרונה מאת megabyte, -
-
- 2 תגובות
- 667 צפיות
אהלן! אני מחפש אלפא עד 70 אלף. פחות מכיר את המחלות שלהן, ולכן אשמח להמלצה על דגמים ושנתונים שבהם ידועה אמינות גבוהה. תודה
הודעה אחרונה מאת tal_be, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי! אני מעוניין לקנות רכב מעניין, בדגש על האפשרות שאוכל למכור אותו תוך חצי שנה - כמה שיותר מהר ולהפסיד כמה שפחות. ראיתי את ה פיז'ו RCZ, ושמעתי שהשוק שלה טוב, ומוכרים מעח המחירון. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 808 צפיות
שלום, לפני כשבועיים קבלתי מכה מרכב אחר בחניה ליד הפנס האחורי והפלסטיק מסביב התעקם. תיקנתי את הפגיעה במוסך וכרגע אין סימן. כמו כן יש לי שפשוף קל בצד הרכב. אני מתכוון למכור את הרכב במסגרת טרייד אין עם יבואן. האם יש סיכוי שמכה קטנה בפח כמו זו תגרום לירידת ערך. אני מאמין שיכולים לראות בבדיקה את התיקון. איך יודעים מאיזו רמת פגיעה יש ירידת ערך?
הודעה אחרונה מאת shai_ka, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין בסקודה סופרב, וקראתי שיש לרכב הזה בעיה במנועי הבנזין שתוקנה לאחר 2011 האם בדגמים שלאחר 2011 אכן נפתרה הבעיה של צריכת השמן וקריעת של שרשרת הטיימינג? מה ההבדלים בין המודלים ואיזה גירסא עדיפה? תודה רפי
הודעה אחרונה מאת shai_ka, -
- 1 תגובות
- 586 צפיות
מעוניין לקנות סיטרואן C4 שנת 2011 ,הדגם החדש. היא קורצת לי בעיקר בגלל המחיר והאיבזור אבל השאלה איך האמינות של הרכב? (עדיף לאנשים שיש בבעלותם את הרכב ולא שמעו מחבר או שכן או שחושבים לפי סטיגמות)
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רציתי את לשמוע חוות דעת על רכב סוזוקי sx4 האצבק 2013 איך הרכב מבחינת ביצועים,כוח,צריכת דלק,נוחות נסיעה, ולדעת את ההבדלים בין הGLX לGLA ואם ההבדלים משמעותיים,כמו כן רציתי לדעת אם מישהו יודע אם אפשר לשים ברכב הזה מולטימדיה.. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת תומרובין, -
-
מבצע חבר - סקודה
מאת שי.א- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, ראיתי שיש מבצע של חבר על דגמי סקודה ואני מתעניין באוקטביה. אני עדיין קצת מפחד מאמינות הגיר - מנוע. האם פחות או יותר נפתר? וגם קראתי שבדגם החדש יש רעשי רוח/ כביש מורגשים יחסית לדגם הקודם. מאד חשוב לי הבידוד בנסיעה. המחיר פשוט די קורץ בעקבות המבצע... http://www.gear.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91/2016-03-16-N01-%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%97%D7%91%D7%A8-%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 648 צפיות
שלום לכולם. הרכב, יונדאי i30 שנת 2009 ק"מ 110k. יד 2. השכרה לשעבר. אצל הבעלים הנוכחים 4.5 שנים. בעל הרכב מבקש 32₪ אלף סופי.
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 1 תגובות
- 546 צפיות
ראיתי אצל מוכר רכבים מורשה, שאני לא מכיר אבל יש לו שם אמין, איסוזו טרופר שנת 2004. בג'יפ נעשו כל מיני שיפורים ושדרוגים, ובסך הכל מבחינה חיצונית (ריפודים, מנוע וכולי) נראה שמור היטב הבעיה היא שאין למוכר הרכבים היסטוריית טיפולים והבנתי שבדגמים אלו מדובר בנושא קריטי לכן, שאלתי היא האם בכל זאת שווה לקחת את הרכב לבדיקה מקיפה במוסך מורשה, או לרדת מהעניין בכלל? כלומר, האם אוכל לקבל במוסך תשובות מניחות את הדעת לגבי המצב המכאני, לגבי ריקול למזרקים, ולגבי דברים אחרים למרות שאין היסטוריית טיפולים? או שהתשובות יהיו חלקיות בלבד ועדיין מדובר בסיכון גדול. יש לציין כי אני לא מבין גדול ברכבים והדברים שכתבתי למעלה מבוססים על ידע מקריאה באינטרנט תודה
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש בפורום, מחפש להחליף רכב משפחתי (ליאנה 2006 אמינה בטירוף) ברכב מתקדם יותר. התקציב סביב 70,000 ש"ח. אני רוצה כמה שיותר גדול, אבל כמובן חסכוני, בטיחותי, בקיצור מכל העולמות, השאלה מה הטרייד-אוף בכל דבר. אשתי ואני גבוהים, לא רוצים משפחתיות רגילות, אלא יותר גדול (בסיסי גלגלים של 265-270 לא רלוונטיים כאן). אם יש לכם רעיון ל- 7 מושבים שמספק גם אמינות משנת ייצור סבירה - אשמח מאוד (לדוגמא אני יודע ש- C4 פיקאסו בסה"כ אחלה, אבל מלא תקלות חשמל, חלונות שלא נסגרים וכו'). פורד גלאקסי מגניב לאללה אבל כמו כל פורד אחר אני מניח שעלות הטיפולים השוטפת יקרה מאוד (חברה שלנו החליפה עכשיו 4 צמיגים ל- S-Max ב- 5,000 פאקינג ש"ח !!! סיפרו לה משהו על צמיג מותאם לאוט…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני לפני רכישה של מיניוואן, מחפש אינפורמציה לגבי הבדלי העלויות מהליאנה החמודה שלי היום (אלף ש"ח טסט שנתי+גרוש וחצי טיפולים+דלק מינימלי, 10,000 ק"מ בשנה). מצאתי אתר שנקרא קארקוסט CarCost, שמתיימר לתת TCO לחמש שנים על רכבים (עלות בעלות כוללת). האם למישהו יש נסיון עם האתר? יש לכם מושג לגבי רמת הדיוק של הנתונים שם? תודה.
הודעה אחרונה מאת wolverine83, -
-
- 7 תגובות
- 895 צפיות
צמפיון מורידה מחירים פעם שניה בשנה האחרונה. הגולף 125 כ"ס נמכרת עכשיו ב 129,900 ש"ח וה 150 כ"ס ב 144,900. מדהים שדגם ה 125 כ"ס נמכר לפני שנה ב 150,000 ש"ח. כנראה שעדיין לא מוכרים מספיק ולכן עדכנו שוב המחיר כלפי מטה. לטעמי עדיין לא מספיק נמוך. המחיר של דגם 150 כ"ס צריך להיות באזור ה 140,000 ש"ח כדי להתחרות במאזדה 3 ספיריט 2 ליטר. יש ירידת מחירים גם בפאסאט אולם הסופרב עדיין זולה משמעותית. משום מה לא הצלחתי לצרף לינק.
הודעה אחרונה מאת רון_רון, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 451 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת eragon704,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 571 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Beacon
- RedLabel
- itaysamurai
- ronen2b
- asher111
- flytomars
- Itzik-b
- גולדן191
- Rongaflugen
- baer
- yuvk
- danbr