Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש בפורום, מחפש להחליף רכב משפחתי (ליאנה 2006 אמינה בטירוף) ברכב מתקדם יותר.

התקציב סביב 70,000 ש"ח.

אני רוצה כמה שיותר גדול, אבל כמובן חסכוני, בטיחותי, בקיצור מכל העולמות, השאלה מה הטרייד-אוף בכל דבר.

אשתי ואני גבוהים, לא רוצים משפחתיות רגילות, אלא יותר גדול (בסיסי גלגלים של 265-270 לא רלוונטיים כאן).

אם יש לכם רעיון ל- 7 מושבים שמספק גם אמינות משנת ייצור סבירה - אשמח מאוד (לדוגמא אני יודע ש- C4 פיקאסו בסה"כ אחלה, אבל מלא תקלות חשמל, חלונות שלא נסגרים וכו'). פורד גלאקסי מגניב לאללה אבל כמו כל פורד אחר אני מניח שעלות הטיפולים השוטפת יקרה מאוד (חברה שלנו החליפה עכשיו 4 צמיגים ל- S-Max ב- 5,000 פאקינג ש"ח !!! סיפרו לה משהו על צמיג מותאם לאוטו).

מצד שני, גם מונדיאו סטיישן הולך סבבה, אשמח לשמוע אם למישהו יש כאן כמה באמת הוא אוכל דלק (אלה מנועים די מטורפים, 200 כ"ס כאלה), וכמה עלות הטיפולים השוטפים.

נראה לי שגם אוקטביה סטיישן יכול ללכת, אבל במקום שאני אדבר, אשמח לשמוע את דיעותיכם.

תודה רבה.

Veni, Vidi, Visa

פורסם

בדוק את הפלואנס דיזל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תבדוק אופציה לסובארו אאוטבק - גדול, חזק, לא כל כך חסכוני.

בתקציב שלך נכנסות 2008 או 2010 במתיחת תקציב קלה.

בהצלחה.

Fiat Punto Evo 1.4 Multi-Air, 2010 - Sold

Mazda 2 Pure White, 2016

פורסם

האמת שקיוויתי להימנע מכל איזור הסיינה-קרניבל-וויאג'ר-רודיוס וכו', מנועים גדולים ולא חסכוניים (אולי חסוכניים יחסית לגודל ולמשקל שהם צריכים להזיז, אבל עדיין לא 1:10).

ההתלבטויות שלי נעות בין מונדיאו סטיישן ל- C4 Picasso, באיזורים האלה, ואני מתלבט מה השיקול הנכון.

למונדיאו בכלל יש רוחב מדהים (188 ס"מ), לא ראיתי אף רכב שמגיע לזה, וזה בדיוק מה שאנחנו צריכים כדי לדחוף מאחורה שלושה כסאות ילדים (לא בוסטרים רזים אלא כסאות בטיחות, שממש... בטוחים). יש עכשיו אחת ביד2 עם 130,000 ק"מ, נראית אחלה, רוצים 73,000 ש"ח.

אני לא יודע איך הסחירות שלה, איך האמינות שלה, האם בקילומטראז' הזה המחיר שווה או לא, וכו'.

חוץ מזה יש לה מנוע 203 כ"ס (כאילו - מומנט יותר מ- 30, מהירות למעלה מ- 230, התחרפנו בפורד). האם זה יכול בכלל להיות חסכוני? כמה עולה הטסט שלה? וכו'.

מי שיודע שלא יתבייש וישפוך את אשר על ליבו, תודה רבה :-)

Veni, Vidi, Visa

פורסם

לצרכים שלך, תנסה לחפש פורד SMAXX או גלקסי, שניהם מבוססים על פלטפורמת המונדיאו אך הם פרקטיים יותר. שורת המושבים השניה זזה על מסילה ומפוצלת ל-3 מושבים נפרדים, תא המטען ענק כאשר מקפלים מושבים מאחורה.

החיסרון זאת צריכת הדלק, הם לא ממש חסכוניים.

אופציה נוספת, אם כי נדירה יותר, תנסה לחפש רנו גרנד סניק דיזל, הוא חולק מנוע וגיר יחד עם הפלואנס (1.5 טורבו דיזל). הוא פחות מרווח מ-SMAXX אך יהיה חסכוני בצורה משמעותית. (בערך חצי בצריכת הדלק ואף יותר).

סך הכל הוא גם אמור להספיק לדרישות.

פורסם

חפש רנו סניק, המון מרווח, בטיחות, נוחיות ואמינות... ואפילו צריכת דלק לא נוראית.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם (נערך)

אני אגיב לגבי המונדאו - למרות הרוחב החיצוני הרב, המושב האחורי לא רחב יותר ממשפחתית רגילה. כך נראה המרווח בין שני כסאות בטיחות גדולים (Britax Advocate) במונדאו שלי. מבוגר לא יכול לשבת שם, ובשביל להכניס שלושה כסאות בטיחות צריך לבחור כסאות צרים במיוחד:

DSC_0098.jpg

לגבי צריכת דלק, המונדאו אחרי מתיחת הפנים עם מנועי ה-2 ליטר טורבו יחסית חסכונית - צריכת הדלק אצלי נעה סביב ה-11 ק"מ לליטר, בנסיעה עירונית ובין עירונית מעורבת, אבל עם מעט פקקים. חבר פורום שעובד וגר במרכז שיתף בצריכת דלק של כ-9 ק"מ לליטר בפקקים.

בשאר הפרמטרים המונדאו מתאימה לדרישותיך - תא מטען (בעיקר בסטיישן) מאוד גדול ויש הרבה מרווח לברכיים (מאחורה ומקדימה), גם עם נהג גבוה.

עריכה אחרונה על ידי foo_bar
פורסם

ראשית תודה לכולם.

פובאר, ראיתי התייחסות שלך למונדיאו סטיישן גם בשרשור אחר, הרכב 188 ס"מ רוחב, אחד הגדולים אם לא הגדול בקטגוריה. יותר רחב מכל ג'יפון או מיניוואן, לצורך העניין (כל אלה שבדקתי, לא וויאג'ר או סיינה). אני רואה את התמונה, נראה לי שכשתהפוך את הכסאות עם כיוון הנסיעה יהיה לך קצת יותר מקום.

בכל מקרה הנקודה הזו סופר קריטית מבחינתי, אני חייב מקום לשני כסאות+בוסטר מאחורה, ולפי התמונה אין מקום...

אנחנו שוקלים גם קאיה קארנס או ספורטאז' מהשנים 2010-2012, למישהו יש חוות דעת? להבנתי היונדאי טוסון זה כמו הספורטאז' רק קצת יותר יקר וטיפה פחות מאובזר, יש דיעות?

לסיכום - יש לי שלושה שיקולים עיקריים: רוחב נטו בספסל האחורי, תחזוקה שוטפת (כולל צריכת דלק), וכמובן בטיחות.

תודה רבה.

Veni, Vidi, Visa

פורסם

אם תקנה כיסאות בטיחות מדגם "קוסקו סנרה" אני מניח שייכנסו לך יחד עם בוסטר במושב האחורי.

כמו שזה נראה מהתמונה שהעלה פובר, רכב מהקטגוריה הזו לא יספיק לך עם כיסא בגודל ממוצע.

להפוך את כיוון הכיסאות זה לא פיתרון אם הילדים קטנים מגיל שנתיים.

פורסם

מה דעתכם על פורד גלאקסי? מנוע גדול יותר 2.3, התחכמויות מוסך של אירופאים (תמיד יש איזה חלק יקר או משהו במחשב), איך התחזוקה השוטפת?

Veni, Vidi, Visa

פורסם

המונדיאו , למרות הרוחב החיצוני הגדול מספקת מרחב פנימי מאכזב . אני מדדתי מידית לידית 128 סמ . כנראה שפשוט יש הרבה אויר בדלתות.

• תוכן חדש...