Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש או יד שניה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עשיתי כמה בדיקות והרצתי קצת מספרים, ונראה שבשנים האחרונות שווה לקנות רכב חדש.

אני רוצה לספר לכם על המספרים שהרצתי ולשמוע את דעתכם.

נתחיל במבצע שרציתי לפגו 208:

היום עולה 67 (מבצע של Autolet),

מחירון של 2012 הוא 43,

זה אומר ירידת ערך של 24.

לעומת זאת הרכב שקניתי לפני 4 שנים, פגו 206:

ב2012 המחירון היה 37,

היום המחירות 17,

ירידת ערך של 20.

מה שאומר שבין רכב חדש לרכב יד 2 יש הבדל של 4.

ב4 שנים האלה היו לי הוצאות על תיקונים נגיד 2000 בשנה, סביר או הרבה לתיקונים בשנה?

מה שאומר שב4 שנים הוצאתי על תיקונים 8 (נשמע לי סביר, אל יכול להיות שאני טועה).

אז בפועל מול רכב חדש אני בפסד של 4.

מצד שני נצא מנקודת הנחה שהכל היה טוב ויפה ולא הייתי צריך לתקן כלום ברכב.

אז אני בפסד של 4 על רכב יד 2, אבל אפשר לקחת את ה4 האלה ולהגיד ששילמתי אותם על:

ראש שקט מתיקונים,

לא לדאוג מה עבר על הרכב בידיים הקודמות,

לא צריך לחפש מה הכי משתלם,

לא לדאוג ממכות, שריטות,

ובנוסף לכל זה אני מרוויח רכב חדש, יותר נוח, יותר מתקדם....

אז מה דעתכם? יש משהו במה שאני אומר? אני מפספס משהו?

פורסם

בקטגוריה של הסופר מיני/מיני - אתה צודק.

אבל, אם הייתי עורך את הסימולציה עם רכב משפחתי חדש רגיל שמאבד 30-40K ש"ח בשלוש השנים הראשונות התמונה היתה שונה.

פורסם (נערך)

היום לרכבים משומשים מעל 6 שנים יש שוק תחרותי מאוד והמחירים ברצפה.

מה שקורה בעצם זה שחברות ליסינג מוכרות רכבים בני 3 שנים מיד ראשונה עם מימון ותנאים נוחים. רוב האנשים שאין להם יכולות לקנות רכב חדש, יעדיפו לקנות ממגרש כזה.

אחרי שהקונה מסיים לשלם את המימון( 3-5 שנים ) הוא מוכר את הרכב וכאלה רכבים "ישנים" בני 6-8 שנים יש מלא בשוק במחירי רצפה. אחרי התקופה כזאת פגה האחריות, מתחלף הדגם והק"מ כבר עבר את ה100 אלף ק"מ - מה שמוריד עוד ועוד ממחיר של רכב כזה(ובטח של פג'ו שלא מצטיין באמינות)

במקרה שלך, דגם של ה2012 עולה יחסית יקר כי הוא עדיין "טרי" ויש ביקוש על רכבים קטנים\חיסכוניים, לכן המחיר בהתאם.

לדעתי כדאי לקנות חדש ב67, מאשר שנת 2012 ב43.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם

אבל, אם הייתי עורך את הסימולציה עם רכב משפחתי חדש רגיל שמאבד 30-40K ש"ח בשלוש השנים הראשונות התמונה היתה שונה.

אתה בטוח שזה כל מה שהם מאבדים?

פורסם (נערך)

קודם כול פיגו 208 הגיע ב סוף 2012 ומסירות כניראה החלו ב 2013,כי אין ב2012 אף רכב שנמכר ביד 2 אחא רק מ 2013.ואם תיראה את האנשים שמוכרים תיראה שב 43 אין כלום.

אלא יותר באזור ה 50 פלוס.למה?

כי עד לא מזמן הפיגו עלתה יותר מ 67,לכן או שאנשים לא מודעים להורדה או שחושבים שיעשו קופה.

לכן עדיף חדש בגלל המחיר החדש.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בעקרון נתתי דוגמה על ה208 כי זה מה שאני מעוניין. אבל העניין הזה חוזר בהרבה דגמי מיני.

ככל שהרכב יותר יקר החישוב הזה הופך ללא רלוונטי, כי הירידה יותר דרסטית.

במילים אחרות אם יש לי את האפשרות להוצי את הסכום הזה, מבחינה כלכלית עדיף לי?

משהו נוסף שחשבתי עליו ברכב חדש (לעומת רכב שנת 2006 שהיה לי), המקיף יותר ירק באיזה 1000 בערך.

פורסם

יש כמה יתרונות לרכב חדש,אחריות,ההרגשה בנסיעה ברכב חדש,אם יש יכולת כלכלית תיקח חדש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ההערכה שעשית נכונה.

רכבים ישנים לא שומרים ערך יותר טוב וגם הסיכוי לתקלות עולה באופן משמעותי.

מנגד, למה לקנות משהו יקר שאפשר לקבל משהו באיכות דומה בהרבה יותר זול.

צריך למצוא את נק' האיזון הזו. לדעתי האישית היא נמצאת ברוב הרכבים איפשהו אחרי גמר האחריות של היבואן.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

• תוכן חדש...