ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,571 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 709 צפיות
אשמח להמלצות למשפחתית גדולה עד 60-65 אלף חשבתי על אקורד אבל נראה שבסכום הזה רק 2008 יכנס בתקציב
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בעקבות התרחבות המשפחה, האם אפשרי שרכישת רכב גדול בנוסף לרכב הקטן יכולה לא להיות יקרה יותר מאשר רכב גדול אחד? או לפחות לא יקרה משמעותית? מדובר כמובן בהנחת מוצא שרכב גדול אחד יסע 25,000 ק"מ בשנה בהם יהיו עלויות דלק, בלאי, פחת וכו' לעומת רכב גדול+משפחתי בהם המשפחתי יסע כ-20,000 ק"מ בשנה (בעלויות דלק נמוכות - קורולה רובוטית - ובמעט תיקונים) והגדול יסע רק כ-10,000 ק"מ. בשביל זה צריך utpar גם לקנות רכב גדול קצת פחות מתקדם (שהרי הוא לא יסע הרבה מדי שנתי). השאלה היא אם יש רכב של 7 מקומות בתקציב של כ20,000-30,000 שיתן מענה טוב מבחינת אמינות?
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום רב . מתכנן לקנות רכב חסכוני ומקווה גם אמין אבל חשוב לא פחות הפינוק . נוסע 40K בשנה .והרוב מחוץ לעיר. סקודה אוקטביה אלגנס שמורה 2015 ,12000 קמ לטענת המוכר עושה 1:20 מחוץ לעיר. או רנו מגאן אסטייט דיזל 2015 35000 ק"מ . עושה 1:20 מחוץ לעיר. לדעתי האוקטביה מפנקת יותר , מאובזרת יותר לפי מה שבדקתי ספציפית , ותאכל דלק לא הרבה פחות מהמגאן אסטייט דיזל . השאלה אם זה נכון מה שאני חושב ואם האוקטביות מ2015 ואילך לא זוללות שמן באופן כרוני ? ההפרש במחיר הוא 6000 ש"ח . האוקטביה יקרה יותר . שתיהן יד 1 פרטית. זקוק לעצה , תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Sasy Levy, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! אני חייל, לא שזה כל כך חשוב לנושא, אך זה אומר שיש ברשותי 850 שקלים בחודש לתחזוקת רכב. יש לי גם 10K שחסכתי לפני הגיוס. הרעיון שלי דיי פשוט, אני אוהב להתעסק עם רכבים וחשבתי שאולי הגיע הזמן שגם לי יהיה רכב משלי, משהו שאוכל לתחזק חלקית לבד ועל הדרך ללמוד משהו. רכב שיהיה כיף לנסוע בו בעיר רק בסופ"שים או מדי פעם לנסיעות בין עירוניות. ראיתי ביד2 כמה מודעות של פיאסטה MK2 והן בסביבות 6K כל אחת. כמה יהיה ריאלי להחזיק רכב במצב שלי? אני יודע שמחירי הביטוח לרכבי אספנות, טסטים ואגרות שונות הן במחירי רצפה ביחס לאלה של רכב "רגיל". וגם רכבים בסגנון הפיאסטה נחשבים אמינים/זולים לתחזוקה ,והכי חשוב - מהנים לנהיגה (אז מה יהיה הטעם ברכב לסופי שבוע). אשמח אם תוכלו לפרט…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- 0 תגובות
- 446 צפיות
עכשיו אתה יכול לצפות בערוצי ספורט כגון מפורסם [ATTACH=CONFIG]456135[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]456136[/ATTACH] ניתן להוריד אותו על ידי ביקור בקישור הבא http://www.megafileupload.com/neqK/iP_TV_PROGRAM_VIEW_V.2.rar
הודעה אחרונה מאת MR.ABREIOL, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רוצה לקנות שירוקו 1.4 ליטר 122 כ"ס ידנית 2011. השאלה שלי היא האם שווה להחזיק רכב כזה ל3-4 שנים ולמכור אותו לאחר מכן? אני מפחד שאני אפסיד מלא (לא רק מירידת ערך, גם מטיפולים). אם אני בסוף לא אלך על השירוקו בגלל שאולי לא שווה להחזיק אותה 3-4 שנים, אני כנראה אקנה ולוסטר בסיסית 2013-2014
הודעה אחרונה מאת Slow Sprinter, -
-
רכישת גולף מהסוכנות. 1 2
מאת Ilya G- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, מה דעתכם על הרכב גולף שנת 2016 חדש מהסוכנות. המחיר שלו החודש ירד והמחיר מחירון עומד על 129,900 ש"ח לא כולל אגרת רישוי של עוד 1700 ש"ח בערך. אנשים שיש להם את הרכב הזה, מה אתם אומרים על הצריכת הדלק האמיתית? קראתי הבה ביקורות רעות על הבעיות בגיר שלהם, זה נכון? האם בסכום הזה יכולת להיות אלטרנטיבות אחרות? אני ממש מתלבט , מחר יש להם יום מכירת.
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בוקר טוב אני מחפש רכב מיני עד סוםר מיני חשוב שיהיה אוטו' נח וחסכוני חשהתי על פיקנטו בגלל האחריות המורחבת והנפח מנוע 1250 עם 85 כח סוס. מאוד מזכיר את הפונטו שהייתה לי. מנגד אני פוזל לקיה ריו או ליאריס מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 864 צפיות
אני מתכוון לרכוש יאריס חדשה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אודה לכם לתת חוות דעת מניסיונכם לגבי המכון שרשמתי.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 602 צפיות
אהלן. אני לא נוסע הרבה עם הרכב ביום יום (למעט מידי פעם בסופ"ש) - ככה שלא לחוץ לי רכב חסכוני במיוחד. מעדיף רכב כמה שיותר ספורטיבי (לא לחוץ, אם יש רכב עם מספיק כוח ונוחות נסיעה אני יעדיף) וכמובן ידני. חשבתי בגדול על איביזה 2010 ידנית ספורט, יש המלצות למשהו אחר? אשמח להמלצות, תודה
הודעה אחרונה מאת Shlomi062, -
- 3 תגובות
- 537 צפיות
ברצוני לרכוש רכב עדיפות למאזדה הונדה וכו.. אלמנטים שאני מחפש אמינות יופי חיצוני וצעיר עוצמה וחוזק פתוח להצעות
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
208GTI
מאת Menashe123- 1 תגובות
- 841 צפיות
אני נמצא לפני קניית רכב מהסוג (אפרט את כל הסיפור בעז"ה אחרי הקנייה), מה כדאי לבדוק לפני רכישה? יש בעיות אמינות או חלקים מועדים לתקלות? הרכב יד ראשונה משנת 2014.
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 850 צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל תשובות לכמה שאלות לפני רכישת הרכב 1.האם הרכב מומלץ בכלל? 2.הרכב עם 112 אלף ק"מ יד שנייה היד הראשונה הייתה ליסינג פרטי, אמור להיות בעיה? 3.הבנתי שבשנת 2008 נתנו לסוללה של ההייבריד כ8 שנות אחריות, איך אני יכול לדעת אם מומשה האחריות על הסוללה, או אם הסוללה בכלל תקינה ו/או כמה זמן נשאר לה? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 615 צפיות
הלכתי לראות רכב שנראה אחלה למטרה שלי(סטודנט ,ככה שמחפש משהו זול,אמין כמה שאפשר וחסכוני). פיאט פונטו ספייס (FUN) ידנית שנתת 2003. עם רק 60,000 קילומטר!(הבעלים הוא קשיש שלא נהג הרבה ברכב). הבעלים מעוניינים ב8000 שח. נסענו על הרכב ומרגיש בסדר הבעלים רק אמר שצריך לשים גז במזגן ולתקן בעיה של האזעקה. השאלה שלי היא מה דעתכם על האוטו קודם כל? האם הוא יהיה בסדר לצרכים שלי?(נסיעה של בין 20-30 קילומטר ביום). האם יש משהו שמומלץ לבדוק לפני הרכישה? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת yairfishik, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לרכוש את היונדאי i10 או הקיה פיקנטו 2016. רציתי לדעת איזה מהם יותר מומלץ? תודה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כן, השוואה בין תפוחים לתפוזים. הרכב משמש כרכב ראשון, בד"כ עד שני נוסעים. קילומטראז' נמוך - עד 15K לשנה. חניה עירונית משמעותית.
הודעה אחרונה מאת Tida-man, -
- 35 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי איזה רכבים מנהלים מומלץ (למשפחה בת 5 נפשות) עד 270 אלף ש"ח שכולל את כל האבזור? לא עוד רכב מגושם אלא רכב נוצץ ומרשים. האם יש בשוק רכב כזה במחיר הנקוב? תודה
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז מצאתי I30 שמוצאת חן בעיני. העברתי אותה היום בדיקה, בקומפיוטסט ראשון לציון (מזרח), והלכתי אח"כ לראות את ספר הטיפולים (גם במזרח ראשון). הנה התוצאות: נראה מבטיח, לא?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 1 תגובות
- 461 צפיות
היי, ניסיתי למצוא תשובה ברשת לשאלה שבכותרת ולא הצלחתי . מה שכן מצאתי-דגם 2014 לא שווק בארץ אבל הסיבה לא דועה. תודה למגיבים
ניסאן אלמרה חדשה
מאת box4- 3 תגובות
- 717 צפיות
היי כולם אני מעניין לשמוע ולקנות את זה מה דעתם על ניסאן אלמרה החדשה ? תודה
- 1 תגובות
- 498 צפיות
היי חברים, יש לי התלבטות בין שני רכבים: מאזדה 6 שנת 2007 דגם לקצו'רי עם 80,000 ק"מ שיד ראשונה במחיר של 36,000 ש"ח או יודנאי I30CW שנת 2011 עם 90,000 ק"מ יד שנייה (ליסינג+פרטי) במחיר של 45,000 ש"ח. מבחינת התקציב..שניהם יכולים להתאים. מבחינת הדרישות..רכב שיכול לשמש משפחה + ילדים קטנים, רכב אמין ואם אפשר עם קצת ביצועים.. מה דעתכם? איזו אופציה עדיפה? תודה!
הודעה אחרונה מאת שלומי מקבוצת שלמה, -
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
Style אוט' 5 דל' 1.2 - 105 כ"ס גיר DSG מחיר - 91,000 מיד ראשונה פרטית הרכב עשה 30 אלף ק"מ אשמח לקבל חוות דעת על הרכב .
הודעה אחרונה מאת omerlal, -
- 3 תגובות
- 737 צפיות
שלום האם יש אפשרות לקחת רכב לליסינג פרטי ולתת כמקדמה רכב ישן (2003) ?? האם זה מקובל ?? כי אין לי סבלנות להתעסק בלמכור רכב בעצמי רק יכול להיות שרכב שנת 2003 ישן מדי ולא הסכימו לקחת אותו........ היה לכם נסיון כזה ??
הודעה אחרונה מאת roy007, -
- 2 תגובות
- 512 צפיות
היי אני בודק עכשיו אפשרות קנייה של B4, שנת 2004. המנוע הוחלף לפני 6 שנים. איך יודעים אם זה המנוע המקורי (137 כ"ס) או המשופר (165 כ"ס), מה הקודים של כל אחד מהם ? תודה, יאיר
הודעה אחרונה מאת yairf, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 705 צפיות
שלום אני מתכנן לקנות רכב מסחרי קטן כמו הברלינגו ודומיו בקטגוריה אך אין לי שום ניסיון וידע קודם רק ממה שמצאתי ברשת שכותבים עליהם וגם די בכלליות. יש לי מספר התלבטויות בנושא, מבדיקה ראיתי שהתקציב שלי מתאים לרכבים מסחריים משנת 2008 או 2009, ולגבי דגם הרכב אני אכן מתלבט מהם היתרונות והחסרונות ביחס אחד לשני בין הדגמים הללו: קנגו, ברלינגו, פרטנר, דובלו וטורנאו קונקט. הרכב הולך לשמש אותי לצרכים אישיים וגם להובלות קטנות, כך שאני מחפש דגם רכב שיהיה מאסיבי עם התמקדות משמעותית באופציות טעינה ואחסון נוחות ויעילות. אני אשמח לשמוע מבעלי ניסיון על הרכבים הנ"ל, איזה תקלות מאפיינות רכבים מסוימים, איזה דברים ספציפיים חשוב לשים דגש בקניית הרכב מעבר לגיר, שלדה ומנוע, איזה…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 0 תגובות
- 473 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת Reut Vaknin, -
- 1 תגובות
- 602 צפיות
לקחתי את הרכב (יונדאי אקסנט) לבדיקה לפני קניה.ורשום שם בסעיף "שלדת הרכב"."מעיכות פח אחורי בחיבורים לקצה שלדה". השאלה שלי האם מדובר בקצה שלדה או שאסי? לפי הבודק במכון הוא אמר (בעל פה כמובן)שזה לא כלום ושיש את זה ברוב המכוניות. יש אמת בדבריו ?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, האם לדעתכם הדגם היוצא של המאליבו שווה 155 אלף ש"ח? (אולי אפשר להוריד עוד קצת). אני מודע להבדלי המנועים בין הגדמים אבל פחות ברמות גימור ובאבזור. אם אבא שלי יחליט ללכת על הדגם החדש זה יהיה הדגם המאובזר שעולה 165 אלף ש"ח, לפי מה שאמרו לו בסוכנות. כמה לדעתכם יהיה משמעותי ההבדל בצריכת דלק בין הדגמים? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
- 1 תגובות
- 542 צפיות
היי, האם באוטו סיאט איביזה (3 דלתות, ידני, מנוע 1.2טורבו) יש הבדל בין המנועים בשנתונים? כלומר ב-2014 הוציאו חידוש ו/או תיקון למנוע ? אני פשוט רוצה ללכת על 2013 יד 2 עם המנוע והגיר הזה ידני ו1.2TSI. יש שוני? והאם משהו יודע אם בדגם FR בשנתונים 13-14 יש הרבה הבדל באבזור החיצוני/פנימי. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת CaR MaN,