Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם התכוונת לבנזין 1.2, צודק ל100%, זה הצריכה שמקבלים וגם לא בקלות.

לגבי אוקטביה דיזל יקרה מרנו - האם מוצדק או לא, זה כבר שאלה פילוסופית. אני חושב שרכב המאיץ 0-100 ב8.5 שווה תוספת מחיר לאומת רכב שעושה את המיאוץ הקלאסי ב12 שניות. ולא כדי להאיץ מהר ברמזור, אלא כדי לקבל כוח זמין לעקיפות, לתמרונים וסתם כדי לצבור מהירות. לפעמים נעים לקבל את הדחיפה הקלה בגב ולהרגיש שיש בשר למנוע.

רכב חזק וחסכוני, אני חושב שזה שילוב מעולה.

לא נהגתי על רנו דיזל, לא יכול לחוות דיעה. אבל הניהוג של רנו פלואנס בנזין הוא רחוק מאוד מהרמה של ניהוג באוקטביה. ההגה באוקטביה טוב מאוד. זה גם דבר לא טיויאלי, זה כבר הציל אותי מספר פעמים כאשר ממשאיות עפו כל מיני עצמים.

שיכוך יותר טוב ברנו. אבל רנו פלואנס, בגדול זה רכב LOW COST לאותו פלח שוק כמו ראפיד (למרות שהיא גדולה ממנה בהרבה), מגאן היא לעולם המערבי, אבל אין לה פתחי מיזוג מאחור ועדיין אומנם המחיר טוב, אבל הביצועים עדיין בסביבות אותן 12 שניות בין היתר.

תשווה את גרסת ה1.6TDI ולא את ה2.0TDI. לא השוואה הוגנת. גם לרנו יש 2.0DCI, רק שהוא לא מגיע לארץ.

חוץ מזה שהמגאן יותר איכותית מהפלואנס. אז אל תשווה. פתחי מיזוג אוויר יש מאחור בגרסת ה5 דלתות אך לא בסטיישן. תמוה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
תשווה את גרסת ה1.6TDI ולא את ה2.0TDI. לא השוואה הוגנת. גם לרנו יש 2.0DCI, רק שהוא לא מגיע לארץ.

חוץ מזה שהמגאן יותר איכותית מהפלואנס. אז אל תשווה. פתחי מיזוג אוויר יש מאחור בגרסת ה5 דלתות אך לא בסטיישן. תמוה.

אין מה להשוות עם 1.6TDI כי היא בחירה חכמה רק בידני. אבל לצורך העינין יש גם DSG7 פחות או יותר באותו מחיר, אותם ביצועים וחיסכון.

ואם כבר, 20Kש"ח לא שווים את התנהגות הכביש העדיפה, חיסכון העדיף במקצת והביצועים טיפה העדיפים (אפילו עם מנוע 1.6 היא יותר מהירה במעט)? מעבר לזה, בגלל שיש המון רנו דיזל בליסינג, סביר להניח שלמכור אוקטביה בגירסא שלא מצויה בליסינג יהיה קל יותר.

וגם אין מה לדבר על מנועים שלא מיבאים ארצה. אפילו דיזל 2.0 מיבאים עם המנוע הבסיסי. קיימות גירסאות הרבה יותר מענינות עם מתלה רב חיבורי מאחור שלא מיבאים. לא מיבאים גם גירסת הנעה כפולה סקאוט, גירסת VRS דיזל, סטיישין עם 2.0TDI ועוד מלא דגמים מענינים אחרים.

ועדיין זה מחזיר אותנו לאותה שאלה פילוסיפית האם אוקטביה שווה את ההפרש במחיר. עבור מישהו כן, עבור מישהו לא. כל אחד שיחליט עבור עצמו מה הוא רוצה, עד כמה חשובים לו הביצועים, ניהוג, חיסכון. כי למשל אוקטביה 1.8TSI היא תמורה הרבה יותר טובה לכסף (מבחינת ביצועים היא לא משאירה שום סיכוי ל2.0TDI, האמת גם 1.4TSI תיהיה מהירה יותר, וגם מבחינת אבזור). אבל שילוב DSG7 למי שמוכן לקחת את הסיכון, מנועי 1.8TSI היו בשלב מסויים מאוד בעיתיים (רינגים, אובדן קומפרסייה, אכילת שמן). וגם השאלה הלאורך כמה קילומטר הולכים להחזיק את הרכב, כי אני בספק שמנוע טורבו בנזין מודרני יכול לתת אורך חיים כמו מנוע אטמופסרי, טורבו דיזל בנפח המתאים כן יכול. למשל TDI2.0 מחזיקים מעל 450K'"מ במוניות.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רוב הרנו דיזל שיש בליסינג הן פלואנס, ובכל מקרה אחת במצב שמור תחטף מהר יחסית, כי אנשים מבינים מה זה דיזל.

לא בטוח שאת האוקטביה יהיה קל יותר למכור, היא גם יקרה יותר לרכישה.

ה1.8TSI אחלה של רכב מבחינת ביצועים עם פוטנציאל לשיפור נוסף, אבל צריכת הדלק גרועה מהותית מהדיזל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עדכון :

ראיתי את הסקודה אוקטביה כרגע.

משפחתית יפיפיה שמורה בקנאות ונראית חדשה לגמרי . להזכירכם 10000 קמ .דנדשה.

כיום אני נוסע על קורולה GLI 2014 .לא רואה הבדל כזה גדול בפינוק בין השתיים .

לכן , לאור התוספת הרחבה יותר לאוקטביה והפחד מDSG7 כי אין לי זמן למוסכים וכאלה אפילו אם הם באחריות וכמובן התייחסות עיקרית לצריכת דלק.. והחוסר הבדלים תהומיים בין מה הקורולה/אסטייט לאוקטביה למרות שהיא מפנקת יותר ...

נראה לי שאלך על האסטייט דיזל.

כמובן אם אמכור את הטויוטא בשעות הקרובות .

תודה רבה! עזרתם !

פורסם

עשית בחירה נבונה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם אני לא רואה הבדל בפינוק בין אוקטביה למגאן.

המושבים ברנו נוחים יותר ( גם יותר מאשר בטויוטה), שזה לא זניח בנסיעות מרובות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
עשית בחירה נבונה.

גם אני לא רואה הבדל בפינוק בין אוקטביה למגאן.

המושבים ברנו נוחים יותר ( גם יותר מאשר בטויוטה), שזה לא זניח בנסיעות מרובות.

תודהה

• תוכן חדש...