Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב .

מתכנן לקנות רכב חסכוני ומקווה גם אמין אבל חשוב לא פחות הפינוק .

נוסע 40K בשנה .והרוב מחוץ לעיר.

סקודה אוקטביה אלגנס שמורה 2015 ,12000 קמ לטענת המוכר עושה 1:20 מחוץ לעיר.

או

רנו מגאן אסטייט דיזל 2015 35000 ק"מ . עושה 1:20 מחוץ לעיר.

לדעתי האוקטביה מפנקת יותר , מאובזרת יותר לפי מה שבדקתי ספציפית , ותאכל דלק לא הרבה פחות מהמגאן אסטייט דיזל .

השאלה אם זה נכון מה שאני חושב ואם האוקטביות מ2015 ואילך לא זוללות שמן באופן כרוני ?

ההפרש במחיר הוא 6000 ש"ח . האוקטביה יקרה יותר . שתיהן יד 1 פרטית.

זקוק לעצה , תודה מראש.

פורסם

הייתי בוחר ברנו. השילוב ברנו של מנוע 1.5 ליטר DCI עם הגיר הרובוטי הוא שילוב מצויין וחף מתקלות.

שלא לדבר על השימושיות הגבוהה של הסטיישן ברנו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מנוע TSI בקילומטראז' של 40 בשנה, אני לא באמת יכול להבין בחירה בבנזין ..

הירידת ערך שתבוא למכור אוקטביה בת שנתיים עם כמעט 100 אלף קילומטראז', היא מטורפת..

לעומת זאת רנו דיזל מגאן בקילומטראז' הזה, זה סביר, שאתה אומר חסכון האם ירידת ערך נכללת בקטגוריה הזאת ? אחרי הכל זה ההוצאה בין הגדולות ביותר שיש לך על האוטו בשנים האלה.

ועוד משהו, אוקטביה טורבו בנזין, 1:20 בחנייה אוליי ..

אם אתה מחפש רכב אמין, מגאן דיזל ופלואנס דיזל, עד עכשיו נחשבות אמינות מאוד ולא ידוע על תקלות סידרתיות כלשהן - מה שאי אפשר להגיד על TSI ובטח שבטח לא באוקטביות 1.2 , ובטח שבטח לא על DSG7.

מה שכן, כמה שהרנו מגאן נוחה חסכונית ואמינה, האבזור באוקטביה זה רמה אחרת לגמריי, האיכות שבתא הנוסעים מרגישה מעולה וזה רכב שפשוט יותר כיף ליהיות בו מאשר במגאן.

נעשה לך את זה פשוט:

איכות, אבזור, נסיעה שקטה - אוקטביה.

חסכון אמינות ונוחות - מגאן.

זו דעתי בכל אופן.

נסיעת מבחן בשני הדגמים האלו, תפתור לך את הסוגייה

פורסם

צודקים !

בנסיעה כזאת רק דיזל .

איכות, אבזור, נסיעה שקטה - אוקטביה.

חסכון אמינות ונוחות - מגאן.

מסכים מאד עם כל זה!!

אבל עדין...אני הרבה זמן נמצא ברכב ואוהב ליהנות מהנסיעה ומהאבזור.

אין מצב לשכנע שבאוקטביה הנסיעה תהיה הרבה יותר מפנקת ולכן זה גובר על הרנו אסטייט (הדיי משעממת חיצונית ופנימית) החסכונית ?

בכל מקרה כל מה שרשמתם הוא כנראה נכון מאד.

אמשיך להתלבט עד למחר בבוקר. תודה רבה!

פורסם

האוקטביה אכן יותר איכותית, מאובזרת, שקטה וכו וכו- אבל ההבדל הוא לא תהומי (נניח אלטו ואס קלאס), ויתקזז עם עלויות הדלק, האמינות והמכירה העתידית.

אגב, מה התקציב שלך? בדקת קיה סיד דיזל? אפילו מליסינג 0 קמ, הבנתי שיש אותן בסביבות 115-120 אש״ח.

פורסם

ידני בא בחשבון?

אתה יכול לנסות (אם אתה ממש רוצה אוקטביה) לרדת שנתון ולקחת רכב (רוב הסיכויים שהיה מונית לשעבר).

משיטוט קל מצאתי ביד 2 אוקטביה שעלתה לכביש ביוני 14, עם 110 אלף ק״מ, נהג יחיד ועם מנוע 2.0 דיזל עם DSG6 האמין והטוב. אם אתה הרפתקן זו יכולה להיות אופציה חביבה.

פורסם (נערך)

רק דיזל. האוקטביה המדוברת באה עם DSG7, הגיר אומנם השתפר באמינותו לאומת מה שהיה קודם, אבל עדיין רחוק מאוד ממה שצריך להיות.

חוץ מזה, אני לא מאמין ב1/20 עם 1.2TSI. הדיזל של רנו בקלות יכול לעשות את זה.

אם בכל זאת אוקטביה, עם נסוע כזאת עדיין רק דיזל. יש 1.6 ידנית - אמינה וטובה, יש את 2.0 אמינה וטובה עם גיר DSG6 המוצלח, אבל יקרה מאוד.

bencl100, אוקטביה TDI2.0 מעולה כאמור, אבל המחיר יהיה משהו כמו 130,000~150,000ש"ח עבור רכב משומש. נכון, מדובר על רכב חזק וחסכוני, אבל אפשר לקנות פלואנס/מגאן החדשה ולהשאר עם עודף. אני אישית למשל בכל זאת העדפתי לקנות אוקטביה חדשה עם 2.0TDI (כי חשוב לי מנוע), אני חושב שההפרש במנוע שווה לטווח ארוך. אבל כל אחד והשיקולים שלו.

110K לשנת 2014, אני חושש שמדובר על מונית, אחרת לא ברור למה הבעלים מחליף את הרכב כל כך מהר. להזכירך הרכב כניראה בגירסא המפוארת (עם קסנון, גג זכוחית, עור וכו') ועלה כ215,000ש"ח. הדגם הלא מפואר והמוזל שעלה 192,000ש"ח הופיע רק בסוף 2014 ואני הייתי בין הראשונים בארץ לקבל אותו (אם לא הראשון, בסוכנות אמרו לי שאני הייתי הראשון שהזמנתי אותו). הדגם הזה עולה עכשיו כ187,000ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הרנו עושה יותר מ1:20 מחוץ לעיר, מניסיון. (אצל נהג רגוע 1:22-1:23 זה נתון בר השגה, 1:20 זה נתון לנהג עם רגל יותר כבדה על הגז, מהירויות מעבר למה שמותר בכביש 6 ורכב עם 3-4 מבוגרים ומזגן דלוק).

האוקטביה לא תעשה לך 1:20, יותר בכיוון של 1:16-1:17. (וגם זה אופטימי קצת)

אני קצת משוחד כי להורים יש מגאן דיזל, אבל אין לי ספק שבנסועה שלך דיזל היא בחירה עדיפה. מה גם שתיבת ההילוכים EDC שיש ברנו מציגה אמינות טובה מאוד להבדיל מהDSG7 שהיו לו את הקטעים שלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

האוקטביה לא תעשה לך 1:20, יותר בכיוון של 1:16-1:17. (וגם זה אופטימי קצת)

בבין עירוני אוקטביה 2.0TDI בלי בעיה תשיג צריכה של 1/20 (אבל רק אם אתה ממהר ונוסע כל הזמן מעל המהירות המותרת) ויותר. בנהיגת סבתא הרכב עושה בבין עירוני 1/25, בנהיגה רגוע 1/23, בנהיגה רגילה 1/20. 1/16 זה בנהיגה פסיכית לחלוטין ןצריך ממש, אבל ממש להתאמץ כדי להגיע לזה (אלא אם כן אתה עומד חצי שעה בפקק מתוך נסיעה של 1:10 ובשאר הזמן ממהר כדי לפצות על הזמן שעמדת).

אני באופן קונסיסנטי עושה 1/20 עם הרכב שלי, וזה כולל נסיעה בין עירונית מישורית עם רמזורים ועליה קשה וארוכה בחיפה. אני בקלות באותו מסלול הייתי יכול לעשות 1/23 בנהיגה יותר איטית (בעליה).

בחתימה שלי כתוב איך עם אוקטביה להשיג בקלות 1/23~1/25.

עם אוקטביה 1.6 אפשר להגיע לצריכה טובה אף יותר. מנועי TDI של VAG לא סתם זכו להערכה שלהם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צביפר, הוא שאל על ה1.2TSI. זה הדגם שהוא שוקל לרכוש.

האוקטביה בשידוך למנועי הדיזל יקרה מהותית מהרנו, לא ברמה שמצדיקה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אם התכוונת לבנזין 1.2, צודק ל100%, זה הצריכה שמקבלים וגם לא בקלות.

לגבי אוקטביה דיזל יקרה מרנו - האם מוצדק או לא, זה כבר שאלה פילוסופית. אני חושב שרכב המאיץ 0-100 ב8.5 שווה תוספת מחיר לאומת רכב שעושה את המיאוץ הקלאסי ב12 שניות. ולא כדי להאיץ מהר ברמזור, אלא כדי לקבל כוח זמין לעקיפות, לתמרונים וסתם כדי לצבור מהירות. לפעמים נעים לקבל את הדחיפה הקלה בגב ולהרגיש שיש בשר למנוע.

רכב חזק וחסכוני, אני חושב שזה שילוב מעולה.

לא נהגתי על רנו דיזל, לא יכול לחוות דיעה. אבל הניהוג של רנו פלואנס בנזין הוא רחוק מאוד מהרמה של ניהוג באוקטביה. ההגה באוקטביה טוב מאוד. זה גם דבר לא טיויאלי, זה כבר הציל אותי מספר פעמים כאשר ממשאיות עפו כל מיני עצמים.

שיכוך יותר טוב ברנו. אבל רנו פלואנס, בגדול זה רכב LOW COST לאותו פלח שוק כמו ראפיד (למרות שהיא גדולה ממנה בהרבה), מגאן היא לעולם המערבי, אבל אין לה פתחי מיזוג מאחור ועדיין אומנם המחיר טוב, אבל הביצועים עדיין בסביבות אותן 12 שניות בין היתר.

שגיאות כתיב

פורסם

מניסיון 2 האוקטביות שלי, בנהיגת סבתא מחוץ לעיר נטו, אפשר בהחלט לקבל 1:20 ואפילו מעט יותר. אבל ברגע שלוחצים, המנוע מחליף את הקשית בצינור חצי צול.

ה- אוקטביה TDI של אבי חסכונית יותר באותו סגנון נסיעה, יכול להתקרב ל- 1:25.

• תוכן חדש...