Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות התרחבות המשפחה, האם אפשרי שרכישת רכב גדול בנוסף לרכב הקטן יכולה לא להיות יקרה יותר מאשר רכב גדול אחד? או לפחות לא יקרה משמעותית?

מדובר כמובן בהנחת מוצא שרכב גדול אחד יסע 25,000 ק"מ בשנה בהם יהיו עלויות דלק, בלאי, פחת וכו' לעומת רכב גדול+משפחתי בהם המשפחתי יסע כ-20,000 ק"מ בשנה (בעלויות דלק נמוכות - קורולה רובוטית - ובמעט תיקונים) והגדול יסע רק כ-10,000 ק"מ.

בשביל זה צריך utpar גם לקנות רכב גדול קצת פחות מתקדם (שהרי הוא לא יסע הרבה מדי שנתי).

השאלה היא אם יש רכב של 7 מקומות בתקציב של כ20,000-30,000 שיתן מענה טוב מבחינת אמינות?

פורסם

מס' שאלות הבהרה:

1) במה אתה נוסע כרגע?

2) מה התקציב לרכישה בהנחה שאתה קונה רכב אחד?

3) האם בכלל יש צורך בשני כלי רכב?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מה מידת ההתרחבות?

מה השימוש הצפוי ברכב (ציינת נסועה צפויה, אבל לא שימושים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנחנו לקראת לידת הילד הרביעי. כרגע יש לנו טויוטה קורולה רובוטית 2008.

הרצון הוא למצוא משהו ב-25,000-30,000 ש"ח אם כי אני יודע שיכול להיות שאצטרך להוציא יותר.

אם אני מוכר את הרכב זה נותן לי עוד 25,000-30,000 וסך הכל כ-55,000.

אני יכול לרכוש בכסף הזה (או יותר אם צריך) רכב אחד גדול. או לרכוש בנוסף לטויוטה רכב קטן כדי שבנסיעות המשפחתיות יכנסו כולם ב-2 רכבים. או לרכוש רכב גדול בנוסף לטויטה.

כרגע אנחנו מסתדרים עם רכב אחד אבל אין ספק שאם יהיו 2 רכבים זה יקל. אבל אין לנו כוונה להשקיע הרבה מדי כסף בשביל זה.

השאלה אם במידה שהרכב הגדול לא נוסע הרבה (נסיעות משפחתיות ומקרים נוספים בהם נצטרך את 2 הרכבים) אפשר למצוא רכב יותר ישן שיתן מענה טוב מבחינת אמינות ובגלל שהוא לא יסע הרבה בשנה נוכל לרדת מעט בדרישות ממנו ועדיין לשמור על אמינות טובה?

מס' שאלות הבהרה:

1) במה אתה נוסע כרגע?

2) מה התקציב לרכישה בהנחה שאתה קונה רכב אחד?

3) האם בכלל יש צורך בשני כלי רכב?

פורסם

ההתרחבות היא לידת ילד רביעי.

כרגע יש רכב אחד שנוסע כמעט כל יום לעבודה, נוסע לסידורים ונסיעות משפחתיות. אנחנו גרים ברמת הגולן כך שהוא עובד קשה (יותר מ-25,000 ק"מ בשנה).

אם נחליף אותו לרכב גדול הוא יעשה את אותם שימושים (ואז זה דלק יקר ופחת גדול על הרבה קילומטרים בשנה).

אם נקנה רכב גדול בנוסף אליו (אבל יותר פשוט) אז רוב השימושים ישארו ברכב הרגיל וברכב הגדול ניסע נסיעות משפחתיות בעיקר ומדי פעם גם לעבודה (בימים שגם אני וגם אשתי צריכים את האוטו).

פורסם

אם אין לכם נסיעות מרובות בהרכב מלא - הייתי קונה יונדאי גטס 2007/8 בתור רכב שני.

כלי רכב מרובי מקומות ב25-30K יכולים להפוך עד מהרה לבור בלי תחתית.

לחילופין אם בכל זאת תרצה רכב גדול יחיד - הייתי הולך על המאזדה 5 שעודפי ההיצע שלה בשוק מזמנים עסקאות די אטרקטיביות.

היא אמנם קטנה יחסית, אבל תאפשר לך להסיע 6 אנשים בלי בעיה, והאחזקה (למעט צריכת דלק קצת גבוהה) זולה יחסית.

טיפ נוסף: אני הייתי מחכה להולדת הילד לפי שהייתי רוכש את הרכב.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

תודה.

המאזדה mpv למשל, לא נחשבת אמינה?

אני מבין ממה שאתה כותב שהרכבים האמינים הזולים יחסית הם מאזדה 5? החל מאיזה שנתון כדאי לקנות אותם בלי ליפול בנושא האמינות?

ולמה לחכות?

פורסם (נערך)

מזדה 5 צפופה. בנוסף ל 6 נוסעים צריך גם מקום לעגלה.

בקשר ל MPV - הרכב אמין מאוד, אבל בתור רכב יחיד, בכמות הנסיעות שלכם, היא תקרע את הכיס בהוצאות דלק.

אלא אם קונים אותה כרכב שני רק לנסיעות של כל המשפחה. בכל מקרה, אחזקה של שני רכבים ברוב המקרים יקרה יותר בגלל שני ביטוחים, שני טסטים, טיפולים כפולים .

בלובינסקי טרייד מוכרים בסביבות 50 אלף סיטרואן C4 פיקאסו עם שנתיים אחריות למכלולים עיקריים + טיפולים+ תשלומים.

https://www.lubinskitrade.co.il/web.php

אולי הסידור הזה יתאים במקרה הזה. סיטרואן מאפשרת נסיעה יחסית נוחה ל 6 + עגלה בזכות שורה שניה רחבה.

אופציה זולה, אולי תשאיר עודף ממכירת טויוטה, זה רנו גרנד סניק 2008. אבל כאן האמינות יכולה להיות בעייתית (בעיקר בגיר).

לחכות? אולי נגד עין רעה...

עריכה:

ראיתי ביד 2 גרנד סניק 2010 צורה חדשה במחיר שמתקרב לתקציב שלכם, אמנם זה הרכב היחיד למכירה מהשנתון הזה:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=43&SubModelID=1213&FromYear=2010&UntilYear=2010&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=

זה כבר רכב אחר - עם מנוע וגיר כמו של ניסאן קשקאי. אבל צריכת דלק אמיתית כאן 1:8.5 (בדוק, יש לנו במשפחה רכב כזה )

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בגיר של הסניק בשנים הללו כבר חף הבעיות. הבעיות השכיחות במכוניות הללו הן בעיות חשמל וחיישנים למינהם, העובדה שהרכב לא זול לטיפול.

לגבי ה-C4 פיקאסו - אנ מכיר יותר מדי אנשים שקנו ואכלו מרורים עם הרכב, ולכן אני מתקשה להמליץ עליו.

בישוב בו אני גר יש לא מעט משפחות שיש להן מאזדה 5 גם עם חמישה ילדים ושמים את העגלה על גגון או בצ'ימיגג.

מאזדה MPV? אכן מרווח מאד א-ב-ל יש לו צריכת דלק מחרידה וכל כלי הרכב הללו הם כבר בני יותר מעשור, ורובם לא ליקקו דבש לאורך השנים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מצטרף לקודמי בנושא c4 . גם אני מכיר אנשים שאכלו מרורים ממנו הן פרטי והן ליסינג. גם mpv עבר זמנה

אחי בסיטואציה דומה קנה בזמנו gmc "רק שיסע פה ושם" אבל גם רכב כזה לא מניע , נתקע , לא עובר טסט וכו'. הוא קבר בו אלפי שקלים בזמן קצר והעיף אותו בהפסד אחרי כמה חודשים

פורסם

תודה על כל התשובות.

אז אני מבין שהמאזדות טובות כשהבעיה של ה-5 שהיא לא מרווחת ושל הMPV צריכת דלק בעיקר ולעיתים רכבים ש"עבדו קשה מדי".

אם אני מוכן להתפשר על מרווח אז ה-5 היא אופציה טובה? מדובר אם אני מבין נכון על הוצאה של 35,000-40,000 לכל הפחות?

לגבי MPV, כדאי אולי לחפש אותה בנרות עד שמוצאים רכב שלא עשה יחסית הרבה קילומטרים ושמור? לגבי צריכת דלק - לפי חישוב של 10,000 ק"מ בשנה (זה לא יהיה הרכב שבו נעשה את רוב הנסיעות) ההבדל בין נניח 1 ל-7 ל1 ל-9 הוא כ-2,000 ש"ח בשנה. לא נעים אבל פחות משמעותי מבעיות אמינות שעלולות להיות יקרות הרבה יותר..

פורסם

לגבי זה שצריך אמינות סבירה גם לרכב ש

"רק שיסע פה ושם" אני לגמרי מסכים. גם אם אפשר מעט לרדת בשנתון חייבים רכב ש"עושה את העבודה".

אגב, יש רכבים בגודל כזה לטויוטה למשל? מניסיון עם טויוטה הן מתפקדות היטב גם במודלים ישנים.

מיצובישי ספייס וואגון היו רכבים אמינים מאוד אבל יש רק ענתיקות, נכון?

פורסם (נערך)

קיימת טויוטה אוונסיס וורסו, אבל המודלים ישנים, אין מבחר והרכב סופר מבוקש. פרוויה ענתיקה רצינית. וורסו החדשה הרבה מעל התקציב.

מיצובישי - יש את גרנדיס. רכב אמין מאוד ומרווח מאוד, עם צריכת דלק גבוהה. לגבי המחיר אני לא יודע - תסתכל ביד 2.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה.

הגראנדיס בהחלט נראית אופציה טובה - היתרונות שלה (אמינות, מרווח למשפחה) חשובים לי יותר מהחסרונות (עלות דלק פחות חשובה בגלל שהרכב לא אמור ליסוע המון).

אוונסיס ורסו - המודלים הישנים לא אמורים לפגוע באמינות במקרה של טויוטה, נכון?

ומה לגבי קיה קארנס או רנו לוגאן MCV?

פורסם

קארנס די דומה למזדה 5 במבנה הפנימי שלה. רנו ( דאצ'יה ) לוגאן מגיעה עם אותו גיר אוטומטי כמו גרנד סניק, רק סניק יותר בטיחותית ויותר איכותית. לוגאן רכב זול בכל המובנים, אבל מרווח יחסית. לא יודע - לשיקולך, אפשר לשקול בתור רכב שני. סך הכל מנוע 1.6 של רנו אמין, הרכב משנתון מתקדם. רק 3 כוכבי בטיחות .

• תוכן חדש...