ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני די צריך לשדרג את האוטו, ושמתי עין על אוקטביה סטיישן. נראית מתאימה לי מבחינת סטייל, תכונות, גודל וכו׳. אבל אם אני לא טועה הדגם הנוכחי יצא כבר ב-2013, כלומר לפני מלא זמן, לא? ובטח הולך לצאת חדש אוטוטו. מישהו יודע? זה פורסם כבר?
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז אחרי האשכול שפתחתי פה ואחרי המון בדיקות הגעתי להתלבטות בין טויוטה אוריס לבין יונדאי i20. חשוב לי האמינות של הרכב, צריך דלק שתהיה סבירה לא הכרחי שיהיה ממש חסכוני. המכוניות שתיהן שנת 2009. אני יודע שבאוריס בשנת 2009 הגיר הוא רובוטי השאלה עד כמה הוא אמין ועד כמה באמת כדאי להתעסק בכלל עם גיר רובוטי? שקלתי גם את הפורד פיאסטה(2009-2011) אז מישהו יכול לומר לי בבקשה על סמך ניסיון אישי או ידע איזה מהמכוניות האלה באמת מומלצת לפי הקריטריונים שנתתי ועל סמך חוויה אישית? תודה !
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
רכב להורים עד 55 אלף 1 2
מאת צביקי-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום למומחים. בהמשך לשרשור בטכני, הגיע הזמן לקנות רכב להורים. עד כה היה להם מגאן 2008 והיו מאוד מרוצים ממנו. נוסעים כ40 עד 50 אלף ק"מ בשנה. האמינות חשובה מאוד, וגם הבטיחות. מצד שני, לאור היקף הק"מ נראה שחשובה גם החסכוניות. אם היתה אופציה של אחריות ארוכה זה היה מעולה. פחות חשוב השנתון. אולי פלואנס דיזל? בגדול, כדי להצליח לשכנע לרכוש סופר מיני אצטרך לשכנע שהיא לא פחות בטוחה. ואם אין ערך משמעותי כלכלית מוסף על רכישתה אז עדיף רכב בגודל אמיתי. תודה! צביקי
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 580 צפיות
שלום לכולם, אנחנו מחפשים רכב שמיועד לנסיעות בעיקר מגבעתיים לתל אביב (קצרות) ופעם בחודש נסיעה ארוכה (לחיפה). הרכב אמור לשרת זוג + תינוק קטן, כך שחשוב שיהיה מקום לעגלה בתא המטען, כמובן בטיחותי, ואם אפשר, גבוה ככל האפשר (חשבנו על ג'יפון עירוני, אבל קצת יקר לתקציב). חייבים שיהיה גיר אוטומט. התקציב הוא עד 110K ש"ח (בעיקרון אני נגד רכישת חדש, אבל יש לנו הנחה של עולה חדש, כך שזה יהיה עוול לא לרכוש). המון תודה! יניב
הודעה אחרונה מאת kingoftheroad123, -
-
אני מתלבט לגבי רכישת רכב חדש מהחברה ואשמח לשמוע את דעתכם יש התלבטות בין איביזה fr ל208 דיזל אך אשמח לשמוע עוד דגמים מומלצים(חייב טורבו וחייב ידני) לגבי ה208 נראלי שיהיה מאוד מאוד קשה למכור אותה בעוד 4 שנים בערך ולגבי האיביזה אני לא בטוח כי בנסיעות מבחן היה רק את הdsg יש גם התלבטות אולי לקנות רכב יד שניה מ2013 בסביבות ה100 אלף שקל(אי אפשר למתוח את התקציב) אך אני לא יכול להתחיל להשקיע עליו ובגלל זה חשבתי לקנות חדש מהחברה, אשמח לעזרה תודה, יוסי.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
שמן גיר כהה
מאת danisroyi- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הי, אני בתהליך רכישת רכב I25 1600 שנת 2012 יש בפני את תוצאות הבדיקה ויש סעיף אחד שמטריד אותי - שמן גיר כהה עם המלצה להחליף את השמן למיטב הבנתי,ברכבים משנתון כזה אין צורך בהחלפת שמן גיר בטיפולים תקופתיים אם כך -האם ההערה הזאת יכולה להוות סימן לבעיית גיר, והאם כדאי לא לקול את רכישת הרכב הזה ?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
נהג חדש. כבר חודש אני מחפש אוטו טוב עם ביצועים ספורטיביים. אני לא מצליח למצוא אחד גם שנראה טוב ואחד שמתנהג טוב. אבל הבנתי שאם אני אקנה רכב ספורטיבי אני אגמור בבית חולים או מתחת לאדמה, במיוחד בגיל הזה שאין לי שום ניסיון בכביש (אני בן 17). אז ירדתי מהחיפושים אחר אוטו עם ביצועים. אני רוצה לשים דגש חזק על המראה של הרכב. אז ככה, אני מחפש רכב עד 85,000 שנראה פצצה, ספורטיבי, לא סדאן זה גדול בשבילי. עדיפות למשומש (ההורים אמרו שלא כדאי לקנות חדש עקב ירידת ערך גבוהה. אני מתכוון למכור אותו בעוד כשנה וחצי - שנתיים). אשמח להצעות
הודעה אחרונה מאת Metaforce007, -
Volvo XC70
מאת RonCX-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שוקל לרכוש את הנ"ל. למה אני מכניס את עצמי...? (מודל 2008-9)
הודעה אחרונה מאת RonCX, -
-
פיג'ו 206 1.6
מאת rechan-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 570 צפיות
ממה שקראתי ברשת החל משנת 2006, משך הזמן בין הטיפולים הוכפל מכל 15 אלף ק"מ או שנה, ל- 30 אלף קמ וכל שנתיים. האם יש הבדלים בין השנתונים, מנועים חדשים, נוזלים טובים יותר? מה גרם ליבואן לשנות זאת?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היה לי בעבר את ה 1.4 מה ההבדלים בינה לבין ה 1.6 חוץ מהמנוע? והאם השידרוג של המנוע משמעותי?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 824 צפיות
היי קיבלתי הצעה לקניית מיצובישי לנסר 2010 1500, 132.000 ק"מ, יד 6. (היה בעבר בהשכרה) בבדיקה שעשיתי במוסך, הכל תקין, הרכב מבחוץ נראה במצב מצוין. המחיר הוא די נמוך, לטענת המוכר בעיקר בגלל שאין לרכב שוק במצב כזה. אשמח לשמוע את חוות דעתכם: 1. מה הסיכוי להתקל בתקלות פתאומיות שלא גיליתי בבדיקה? 2. מה המחיר ההגיוני לכזה רכב? 3. מה המחיר של חלקי חילוף לדגם הזה (במידה ואצטרך להחליף פתאום...) תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 תגובות
- 542 צפיות
אם אני זוכר נכון היה כאן בפורום באחד השרשורים הנעוצים דיבור גם על מכון טוב שם וגם על מכון שכדאי להתרחק ממנו. מישהו זוכר ויכול להכווין אותי? תודה
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם אתם הייתם ממליצים לקנות רכב דרך ליסינג 0 ק"מ שהפרש הוא בסביבות ה11 אלש הנחה. לסיפור המעשה ישנה באפשרותי אופציה לקניית המיצבושי האוטלנדר 7 מקומות דרך מועדוני הצרכנות למינהם בעלות של 164,335 (כולל אגרת רישוי) דרך היבואן הרשמי ואילו דרך החברות ליסינג 0 ק"מ יעלה לי 153,335 (כולל אגרת רישוי ) הפרש של 11 אל"ש עם כל המשמעויות של קניית רכב 0 ק"מ מחברות הליסנג אשמח לחוות דעתכם על הנושא.
הודעה אחרונה מאת save, -
רכב 30K ש"ח
מאת MATANSH- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 488 צפיות
שלום לכם חברי פורום carsforum. אני צריך את עזרתכם בייעוץ לרכישת רכב אחרי שמכרתי היום את הפולקסווגן בורה 1900 TDI שהייתה לי. (והאמת שאם אני אהיה גלוי איתכם, אני דיי מתחרט). טוב אז ככה, יש לי בערך 25 אלף שקלים שאני מוכן להשקיע ברכב החדש, אבל אם זה ממש כדאי ומשתלם, אשמח לשמוע הצעות עד 30 אלף שקלים. בגדול, אני לא מבין גדול במכוניות, מה שכן אני מבין, זה שיש שם נורא טוב לרכבים יפניים. אח שלי המליץ לי על ניסאן אלמרה כמו שיש לו, ותאמת שקראתי לא מעט תגובות טובות על הרכב הזה. עוד הוא המליץ לי על הונדה סיוויק. אז השימושים והדרישות שלי הם כאלה, נסיעות מהמרכז לצפון הרחוק פעם בשלושה שבועות בערך למשפחה. * אני רוצה גיר אוטומטי. * אני צריך שיהיה מקום בבגאז'…
הודעה אחרונה מאת MATANSH, -
- 2 תגובות
- 574 צפיות
יש למישהו המלצה? מנסיון
הודעה אחרונה מאת lze22, -
- 0 תגובות
- 472 צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב מאדם שקנה רכב בליסינג מימוני. כרגע הבעלים הרשום של הרכב היא חברת הליסינג ויש גם שעבוד שרשום על הרישיון. הבנתי שצריך למלא טפסים ותוך שבועיים עושים את העברת הבעלות. מישהו התנסה בזה? אני משלם למוכר עכשיו ומחכה שבועיים להעברת הבעלות? מה בנתיים עם הביטוח?
הודעה אחרונה מאת gurfi, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 703 צפיות
חשבתי על גולף/פולו 2000-2004 אאודי a3 מ 2000- סיטרואן c4 2005-6 מה כדאי? אני לא רוצה נגיד לקנות אאודי ואחרי זה להסתבך בטיפולים שיעלו כמו השווי של האוטו עצמו
הודעה אחרונה מאת noam266, -
-
ניסאן Z370
מאת itay1995-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני לפני קניית הרכב , והייתי רוצה לשמוע קצת חוות דעת מאנשים בעלי ניסיון עם הרכב. מאוד חשוב לי עלויות טיפול במומצע..כגון בלמים,שמנים וכ'ו. וחשוב מכל , מחלות נפוצות של הרכב. ולמי שלא מכיר,מדובר על רכב ספורט , מנוע 3,700 עם הספק של 332 כ"ס [דגם PACK] תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
אני רואה ביד 2 מלא c4 עם שנתונים גבוהים יחסית שנמכרים במחירי רצפה ויחסית הרכב נראה לי דיי מפנק זה נשמע לי קצת מחשיד... מישהו יכול לתת חוות דעת? להתקרב/לא להתקרב?
הודעה אחרונה מאת save, -
- 3 תגובות
- 813 צפיות
שלום חברים, למי שיש נסיון/מכיר/מבין, אשמח לשמוע חוות דעת בנוגע לאמינות הרכב רנו קליאו III , מודל 2011 לקראת רכישה.. כל חוות דעת חלקית תתקבל בברכה!!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היע חשבתי לעשות ליסינג פרטי ל30 חודשים לקאפצ׳ור, נראה לי רכב נחמד עם צריכת דלק מעולה (אני נוסע מעל הממוצע). שווה להביא אותו או להקשיב לאחרים ולהביא מאזדה 3 האצ׳בק החדשה. תודה
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אז ככה, יש לי אותה שנה (2012) בכללי מרוצה מהאמינות של הרכב צריכת הדלק אמינות מופלגת וכו' אבל לא מרגיש בטוח ממש עם הרכב הזה, והמזגן לא משהו או דרושה בדיקה. הדרישות הן כלהלן - סופר מיני עדיפות למיני וכמה שיותר קטן - מושבים רחבים, וסביבת נהג מרווחת ולא צפופה -אחזקה נמוכה - צריכת דלק 1/14 לפחות ומעלה. נסועה יכולה לנוע בין 500 ל 2000 ק.מ בחודש. - אוטו עם יציבות ובטחון על הכביש (משמע גלגלים רחבים?) - מתלים מרוסנים - לא קופצני ויציב על הכביש - גיר אוטומטי עדיפות לתיבה רציפה מטעמי חסכון אבל גם חד מצמדי בא בחשבון. - בידוד רעשים סביר ונורמאלי -בלי רעידות של 3 צילינדרים. אשמח לשמוע הצעות, תודה!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 749 צפיות
אהלן חברים. אני מחפש רכב קטן וחסכוני, יד שניה, כמה שיותר חדש. בגדול הכיוון הוא רכב ידני, מנוע 1000. ההתלבטות שלי היא בין היונדאי i10 לבין קיה פיקנטו, שנים 2011-2012. היום ראיתי יונדאי אקסנט שנת 2011 מנוע 1.4, אוטומט. הרכב נראה נחמד, אבל האם הוא מומלץ? איך הוא לעומת הרכבים האחרים? וכמובן שאני פתוח להצעות נוספות, רכבים אחרים בקטגוריה שאתם ממליצים עליהם. תודה
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
-
היי, החודש אני מחליף רכב מהעבודה, ונתנו לנו את האופציות הבאות לבחור מהן: קיה פורטה קיה סיד מזדה 3 יונדאי אלנטרה פורד פוקוס טיוטה קורולה (כל הדגמים הם של שנת 2016) אני למעשה מתבלט בין 3 האחרונות (יונדאי, פורד או טויטה) וכרגע עם נטייה לכיוון הפורד. חשוב לי שהרכב יהיה בטוח (ככל שניתן מהאופציות הנ"ל), נוח לנסיעה וגם מאובזר (שוב, ככל שאפשר מהאופציות הנ"ל). אשמח לשמוע המלצות על אחד הרכבים (גם אם אלו לגבי רכבי הקיה או המזדה). תודה!
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 6 תגובות
- 792 צפיות
מתלבט בין שלושת הרכבים הנ״ל. נוסע 50000 בשנה. נסעתי על שלושתם. היגואר הכי מהנה , אבל אין לי מושג איך מבחינת טיפולים ועלות אחזקה. האאודי מהנה אבל דגם ישן יחסית. הבמוו הכי מרווחת אבל קצת סתמית בנהיגה.... עזרה?
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם , אני חדש באתר ורציתי לשמוע דעה נוספת על נושא שאני לא כלכך מבין בו . אני מעוניין בפיג'ו 206 XS עם 110 כ''ס , שנתון 2003 ויד שלישית . לפי המוכר , (נניח כרגע) שהרכב שמור לגמרי ומגיע עם היסטוריית טיפולים מלאה ומפורטת . אני מחפש רכב שיעביר אותי ממקום למקום ואם יעלה לי גם חיוך תוך כדי - מה טוב . החשש שלי הוא שמכברת הדרך שהרכב עבר הוא יבלה יותר זמן בחברת המוסך יותר משבחברתי ותום השהות - יהיה קשב מאוד למכור אותו . מהניסיון שלכם - רכב שמור עם ק''מ גבוה יעשה בעיות ? תודה רבה על העזרה !
הודעה אחרונה מאת roy007, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 879 צפיות
1. בגאז' גדול. אפילו גדול מאוד, אבל גם גדול זה בסדר. 2. שיהיה מקום במושב האחורי לשלושה כיסאות תינוק. 3. שיהיה חסכוני יחסית. אני מאוד אוהב את הסקודה. האם יש מצב להשיג אוקטביה מעל 2010 בתקציב שלי? אם כן, איזה דגם בדיוק (כי הבנתי שיש לא מעט דגמים - 1.2, 1.4, 1.8 וכו'), והאם האוקטביה עונה לכל הדרישות שציינתי לעיל? אשמח מאוד לעצות ותובנות.
הודעה אחרונה מאת לירי, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל את חוות דעתכם איזה רכב עדיף לקחת מהעבודה. הצרכים הם: בטיחות נוחות נסיעה שיהיה מרווח כמה שיותר בידוד רעשים טוב תודה Sent from my LG-D802 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים! מחר אני הולך לבדוק רכב שהינו יד 1 בליסינג מימוני הבנתי שהרכב רשום על שם הליסינג אז לא ברור לי עם מי אני מבצע העברת בעלות ואיך אני מוודא שמאז שהרכב עבר טסט לפני 5 חודשים ועד היום הוא לא עבר איזה העברת בעלות למוכר או מישהוא אחר... תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מה התהליכים האפשריים? ומה התהליך הנכון?
הודעה אחרונה מאת matanya cahana,
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 415 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- לירון .ה.
- Itaiosh
- eyalgr
- yoav911gt2
- T_A
- גולדן191
- SlowRide
- bogib
- AviorXD
- garicho
- carsgo
- BRAVO_SX