Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ליסינג חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

החודש אני מחליף רכב מהעבודה, ונתנו לנו את האופציות הבאות לבחור מהן:

קיה פורטה

קיה סיד

מזדה 3

יונדאי אלנטרה

פורד פוקוס

טיוטה קורולה

(כל הדגמים הם של שנת 2016)

אני למעשה מתבלט בין 3 האחרונות (יונדאי, פורד או טויטה) וכרגע עם נטייה לכיוון הפורד.

חשוב לי שהרכב יהיה בטוח (ככל שניתן מהאופציות הנ"ל), נוח לנסיעה וגם מאובזר (שוב, ככל שאפשר מהאופציות הנ"ל).

אשמח לשמוע המלצות על אחד הרכבים (גם אם אלו לגבי רכבי הקיה או המזדה).

תודה!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה גודל המשפחה?

במידה ויש שימוש נרחב לספסל האחורי (3 ילדים למשל), המזדה וכנראה גם הפוקוס (לא זכיתי עדיין לשבת בחדשה) ירגישו צפופות מאוד.

הסיד, אלנטרה והקורולה יתאימו יותר במצב שכזה.

אם נכנסים לפרמטרים של נוחות/כוח, האלנטרה והפורטה יורדים בהתחשב בכך שהמתחרים טובים יותר.

מטעם אישי, הייתי מוריד גם את המזדה שעם המנוע 1.5 באבזור "ליסינג", זה סתם עוד רכב.

נשארנו עם פוקוס, סיד וקורולה. מדובר ברכבים די שונים...

הפוקוס והסיד בליסינג בדר"כ יגיעו בתצורת סטיישן שימושית והקורולה היא סדאן.

הגירים שונים - פוקוס עם אוטומט 6 הילוכים, קורולה עם גיר רציף והסיד החדשה מגיעה עם רובוטי. ההתנהגות שונה בין הרכבים, תצטרך לבחון זאת בעצמך.

מבחינת כוח, כולם טובים אך הפוקוס מעל כולם.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

יונדאי אלנטרה לא מחדשת כלום מבחינה טכנית ולכן לפי דעתי היא צריכה להיפסל.

הייתי מנסה לבדוק אם המרווח האחורי בפוקוס לא יפריע לכם, במידה ולא, ללא ספק היא הבחירה המועדפת.

פורסם

במה אתה נוסע כרגע, והאם אתה מרוצה או לא?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כרגע זה אשתי ואני, וצפויים להתרחב בחודשיים הקרובים,

אני לא חושב שאמורה להיות בעיה אצל הפוקוס מבחינת מקום במצב הזה?

כרגע, אני גם נוהג בפוקוס (סטיישן), ואין ספק שהגיר הרובוטי היה מינוס ברכב

(במיוחד לאור העובדה שממש לאחרונה "זכינו" להתקע בגללו. אגב, החליפו אותו)

וגם הכבדות לא הוסיפה לרכב נקודות, אך בסה"כ היה רכב סביר-טוב,

וכשאני שומע כאלו ביקורות נלהבות על הגיר החדש אני בכלל נוטה להתעלם מהחיסרון הזה שקיים בפוקוס הנוכחית שלי.

באמת את הקיה סיד מציעים לנו בתצורת סטיישן, אך הפוקוס החדשה מוצעת בתצורת סדאן.

הקיה פורטה מרגישה לי קצת "דלה" ביחס לחלופות שבהן התלבטתי - אולי זה יישמע מצחיק, אבל העובדה ששבדגם שמציעים לנו אין מצלמת רוורס מהווה עבורי חיסרון. סה"כ גם אשתי תנהג על הרכב, ועם כל ההערכה, מצלמת רוורס בטוח לא תפגע לה בנהיגה :wink:

מבחינתי זה עוד אלמנט שאני מייחס ל"בטיחות" ברכב.

אגב, מעניין אותי לדעת מה המשמעות למשל שליונדאי אלנטרה (או כל רכב חדש אחר) אין (עדיין?) ציון במבחן ריסוק?

כלומר, זה משהו שאמור להחשיד את הנהג הממוצע וחסר הידע (אני...) או שפשוט עדיין לא בוצע ויבוצע בקרוב?

תודה על העזרה והתשובות

פורסם

למיטב ידיעתי אתה זוכה גם במנוע משודרג בפוקוס החדשה.

מה שמציב אותה כרכב היחידי עם מנוע טורבו מבין כל האופציות, ובלי ספק החזק ביותר by far

פורסם

האלנטרה ה"חדשה" דומה עד זהות לקודמת. ה-i30 מ2012 קבלה 5 כוכבים = אפשר לנחש ניחוש מלומד שהחדשה לא תקבל פחות.

לא נראה לי שתהיה לך בעיה של שימושיות עם הפוקוס מבחינת מקום עם ילד אחד (וגם לא עם שניים)

הפורד תהווה בחירה טובה בהחלט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לאלנטרה אין עדיין ציון במבחן ריסוק משום שזה רכב חדש. היא לא חידוש משמעותי ל-i35 שהיא די בטיחותית. אני מניח שיהיה מבחן חדש בקרוב.

לעד 4 נפשות (במיוחד 2 ילדים) הספסל האחורי בכל הרכבים שציינת מספק.

מבחינתי תצורת סטיישן זה "בונוס" גדול שאפשר לקבל מהרכבים האלה, אז חבל לי הפוקוס שהציעו לך כי זאת הייתה אמורה להיות הבחירה המנצחת (בשבילי לפחות).

אם חשוב לך מצלמת רוורס אז אל תתפשר, קצת מוזר לי שיש הבדלים בין הרכבים בנושא הזה, ממילא זאת התקנה מקומית.

תנסה להשיג נסיעת מבחן עם הסיד, תראה איך אתה מרגיש עם הגיר. מדובר בדגם חדש ומבטיח.

מקסימום, תמיד יש קורולה... :wink:

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

אני הייתי הולך על הפוקוס החדשה. מנוע 1.5 טורבו הכי חזק בחבורה...כבר לא עם גיר רובוטי!

את האלנטרה הייתי פוסל בגלל מנוע חלש ומיושן וגם כי הדגם החדש לא חידש יותר מידי..

את הטויוטה הייתי פוסל בגלל מנוע עצלן שצריך ללחוץ על הגז הרבה כדי לייצר קצב התקדמות וגם הגיר הרציף רועש.

פורסם

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

שלום רב. פוקוס ומזדה 3 יהיו צפופות . במידה ויש לכם מושב ילדים גדול כמו אבנפלו למשל אז נוסע מלפניו לא יוכל לשבת. בנוסף תא מטען קטן בשני הרכבים וגם בפוקוס סטיישן תא מטען קטן יחסית.

תוכל לראות נסיעת מבחן על חלק מהרכבים בסרטונים שצילמתי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?591795-%D7%91%D7%95%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9C%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%A1%D7%95%D7%92-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%9C%D7%9D

פורסם
שלום רב. פוקוס ומזדה 3 יהיו צפופות . במידה ויש לכם מושב ילדים גדול כמו אבנפלו למשל אז נוסע מלפניו לא יוכל לשבת. בנוסף תא מטען קטן בשני הרכבים וגם בפוקוס סטיישן תא מטען קטן יחסית.

תוכל לראות נסיעת מבחן על חלק מהרכבים בסרטונים שצילמתי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?591795-%D7%91%D7%95%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9C%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%A1%D7%95%D7%92-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%9C%D7%9D

האם גם בפוקוס בתצורת סדאן לא יהיה מקום לנוסע מלפנים במקרה של מושב ילדים גדול?

פורסם

יש לנו evenflo symphony ו evenflo triumph. כאשר הרכבנו אותם במושב אחורי (מאחורי מושב נוסע) של פוקוס סטיישן ופוקוס הצ'בק נוסע נצמד עם ברכיים לתא כפפות , בנסיעה זה ממש לא נוח ולא נעים. בסדאן אותו בסיס גלגלים.

• תוכן חדש...