Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ליסינג חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

punz, תודה על המידע :)

קניתי 2 כסאות evenflo triumph לפני כמה חודשים, טוב לדעת מראש מה מתאים...

אני יכול לספר שבסובארו אימפרזה החדשה וגם בסיטרואן C4 הישנה, אין בעיה כזאת. אני יכול לשבת לפני הילד מבלי להצטופף לתוך התא כפפות (ואני לא אדם קטן).

כשבאתי לבחור את רכב הליסינג הנוכחי שלי לפני כשנתיים, פסלתי את הפוקוס (הקודמת) בגלל המרווח הזה, והחשש מהגיר.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

punz

תודה על הטיפ.

הייתי היום בסוכנות של פורד. למרות שאני עדיין לא מכיר בדיוק את הגדלים של מושבי תינוקות, נראה לי שאני מבין את כוונתך לגבי הגודל של הספסל האחורי בהקשר הזה - התחושה הייתה שתכננו את המרווח הנדרש מאחור למבוגר די על הס"מ ולא מעבר, אז זה באמת מעלה שאלות לגבי מצב שבו מוסיפים מושב תינוק מאחור... אני מניח שאפשר לקנות מושב שיותר קטן במימדים שלו, אבל פחות הייתי רוצה שאחד השיקולים העיקריים בקניית מושב יהיה כיצד זה משפיע על מי שיושב ליד הנהג.

הייתי שמח לדעת שיש את החופש לרכוש את מרבית המושבים מבלי שתהיה השפעה משמעותית על המרווח מקדימה.

ביקרתי גם בסוכנות של קיה, והספסל האחורי אכן יותר מרווח מהפוקוס. הקיה מרגישה פחות איכותית מבחינת גימור ואיבזור, אבל זה רק לאחר התרשמות של מספר דקות ולא מעבר.

אמשיך להתלבט גם בסופ"ש, אני צריך להחזיר תשובה בתחילת השבוע.

אם יש הערות (והארות) נוספות אשמח לשמוע,

סופ"ש נעים

פורסם

בהתרשמות שלי דווקא הסיד איכותית יותר מהפוקוס, גם מהמחודשת. הסיד שמוצעת לך היא בנזין או דיזל?

עם הפורטה הנוכחית אין לי הרבה ניסיון.

אני דווקא הייתי בודק את האלנטרה למרות הנחיתות הטכנולוגית (כביכול) שהוזכרה כאן. מדובר במשפחתית מרווחת ונאה, אמנם אין לה טורבו וגיר רובוטי אבל יחידת הכוח של הדגם הקודם לא הייתה גרועה, הביצועים טובים וצריכת הדלק סבירה.

הקורולה הייתה הבחירה שלי אם היה מדובר ברכישה פרטית, אני מודע לזה שהיא קצת אפרורית ומשעממת אבל היא מרווחת, נוחה, חסכונית וגם האבזור לא רע כמו בעבר.

פורסם

בזמנו נהגתי על הקיה סיד תקופה, גם דרך העבודה, ומאד אהבתי אותה - מאד נוחה ומרווחת, יושבת טוב על הכביש ובסה"כ כיף לנהוג בה. אם ההתלבטות היא רק (או עדיין) בין שלושת הרכבים שציינת, אז לדעתי היונדאי גם כן נותנת עבודה טובה.

פורסם

מנהיגה גם על הפוקוס היונדאי והפלואנס (שלא נזכרת כאן אבל נוחה מאוד ומרווחת), הפוקוס באמת טובה ומאובזרת, ונוסעת פשוט מצויין, שבוע הבא אתן התרשמות מהאלנטרה החדשה.

פורסם

הייתי בסוכנות טיוטה כדי לבדוק את הקורולה. הפתיע אותי לראות כמה היא מרווחת בספסל האחורי ובכלל,

במיוחד ביחס לפוקוס.

האם מעבר לנושא של המנוע, לפוקוס יש עוד יתרונות משמעותיים על הקורולה?

אני אומר לעצמי שבסופו של יום, זהו רכב ליסינג משפחתי ל-3 שנים, ואני מאמין שגם בטיוטה הנהיגה תהיה מוצלחת

(או בטח לא רעה). ברור שאשמח שהנהיגה תהיה כמה שיותר מהנה, אבל אני מוכן לוותר על כך במידה מסוימת,

אם המשמעות היא שהרכב יהיה יותר מרווח, ושיהיה מרווח הגיוני למושב תינוק מאחור.

מעניין אותי לשמוע אם יש איזשהי סיבה מהותית, או סתם סיבה, לא לבחור בטיוטה

פורסם
הייתי בסוכנות טיוטה כדי לבדוק את הקורולה. הפתיע אותי לראות כמה היא מרווחת בספסל האחורי ובכלל,

במיוחד ביחס לפוקוס.

האם מעבר לנושא של המנוע, לפוקוס יש עוד יתרונות משמעותיים על הקורולה?

אני אומר לעצמי שבסופו של יום, זהו רכב ליסינג משפחתי ל-3 שנים, ואני מאמין שגם בטיוטה הנהיגה תהיה מוצלחת

(או בטח לא רעה). ברור שאשמח שהנהיגה תהיה כמה שיותר מהנה, אבל אני מוכן לוותר על כך במידה מסוימת,

הפוקוס, ללא ספק, זה הרכב הכי מהנה לנהיגה מכל ההיצע, by far (חוץ מהמאזדה) - אתה מקבל רכב עם מנוע 1.5 ליטר טורבו ו- 150 כ"ס, בתוספת השלדה של הפוקוס (שילוב מעולה של שיכוך מהמורות והתנהגות-כביש), והגה מדוייק עם משקל נכון.

בנוסף, הרכב מגיע עם תיבת-הילוכים אוטומאטית רגילה, כך שכל ה"קירטועים" שהיו בקודמת, ייעלמו.

אממה? אלה לא השיקולים שרשמת:

אתה רצית אוטו מרווח, בטיחותי ומצוייד, ולדרישות אלו, ברשימה יש רכבים שעדיפים בהרבה:

הקוריאניות (קיה/יונדאי) ככל הנראה ייתנו לך אבזור מכובד, וכנראה גם מרווח. מבחינת בטיחות? שאלה טובה.

כפי שרשמת, הקורולה גדולה ורחבה, אני מקווה שלא התקמצנו באבזור, ומבחינת בטיחות, אני מאמין יותר ליפנים השמרנים מאשר לקוריאנים שעדיין לא הוכיחו את עצמם לטווח ארוך (בואו נראה עוד כמה שנים).

בקיצור, נראה לי שבמקומך (ובשיקולים האלה), גם אני הייתי הולך על הקורולה.

רק קח אותה לנסיעת-מבחן ותראה איך אתה מסתדר איתה מבחינת רעשי כביש/מנוע במהירות גבוהה, בהתנהגות שלה, ובשיכוך המהמורות (הכי פשוט זה לעלות איתה על "באמפרים" במהירות פחות נמוכה).

בהצלחה

פורסם

לא סומך על הקוראנים מבחינת בטיחות? נו באמת. הרי מי שמפרסם את התוצאות הם גופים בלתי תלויים, ה-euro ncap באירופה ו-NHTSA בארצות הברית.

מבחן ריסוק לקיה סיד, מבחן ריסוק לטויוטה קורולה. חבל שאתה אומר דברים שאין להם שום בסיס.

פורסם

הטויוטה היא משפחתית מצויינת אבל מעט אפורה ומשעממת.

אני חושב שעיצוב הפנים והחוץ של היונדאי החדשה הרבה יותר נאה ומזמין, היא לא פחות מרווחת מהקורולה והיא חדשה על הכביש (עדיין לא נמאס ממנה ואין אותה לכל עובד שני בהייטק...).

אני אישית הייתי בוחר ביונדאי. נאה, מרווחת ומאובזרת מאוד גם בדגם הליסינג.

מה שכן, הייתי בודק שהישיבה הנמוכה יחסית לא מהווה גורם מפריע לך ולזוגתך.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

עוד לא יצא לי לראות את יונדאי החדשה אבל לפי מפרט באתר יונדאי נראה שמנוע חלש יותר ויש פחות אבזור בהשוואה לדגם יוצא (inspire).

סקירה של קיה סיד:

גם טויוטה קורולה מחודשת צפויה להגיע לישראל בקרוב. ראיתי אותה בעולם תצוגה ביפן והיא נראת ומרגישה הרבה יותר טוב מנוכחית.

פורסם

לא ברור לי איך כולם מהללים כל הזמן את הפוקוס.

אמנם החליפו לה מנוע וגם גיר, אבל עדיין זה חרא של אוטו (נהגתי גם על החדשות)

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

גם אני חושב שיש לה עוד בעיות אחרות כמו הנדסת אנוש מבלבלת, מרווח פנים לא מספק ותא נוסעים לא איכותי במיוחד. גם בידוד הרעשים לא מדהים אבל אם המנוע החדש שקט יותר מה-1.6 אז זה פחות יפריע.

כרגע היא מוצעת עם יחידת כוח שמאוד קוסמת למשתמשי הליסינג ביחס לאופציות האחרות שלהם וגם האבזור שלה לא רע כך שהיא יכולה להיות עיסקה מעניינת בעיקר לכאלה שלא זקוקים לרכב מרווח במיוחד וחשובים להם הביצועים וההתנהגות, כבונוס היא גם נוחה ביחס למתחרות.

פורסם
עוד לא יצא לי לראות את יונדאי החדשה אבל לפי מפרט באתר יונדאי נראה שמנוע חלש יותר ויש פחות אבזור בהשוואה לדגם יוצא (inspire).

סקירה של קיה סיד:

גם טויוטה קורולה מחודשת צפויה להגיע לישראל בקרוב. ראיתי אותה בעולם תצוגה ביפן והיא נראת ומרגישה הרבה יותר טוב מנוכחית.

ראיתי אתמול את הקורולה באולם התצוגה הראשי של טויטה בטוקיו ולא הבחנתי בכך ששם יש קוקןלה מחודשת. נראית סטנדרטית לגמרי , רק עם מנוע 1.8 לשוק המקומי.

• תוכן חדש...