Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאני מחפש אוטו, נגיד יד שניה, יכול להיות שהוא עלה לכביש באמצע 2014, אבל הוא מודל 2015?

זה בגלל הטריק של היבואנים (למכור ב2014 מודל 2015 ולהרגיש שמכרת את העתיד)?

ואם כן, מחירון הרכב יהיה לפי 2014?

אני שואל, כי חשבתי שהרכב שלי מודל 2005, שזה נכון, אבל הוא עלה לכביש באמצע 2004.

כשקניתי אותו אני כמעט בטוח שהוא פורסם כ 2005 (נוטה לחשוב שזה טעות של המוכר)

מה שאומר שיש מצב ששילמתי שנתון אחד יותר מדי??

מה שאומר כשבודקים רכב, תמיד לבדוק ברשיון תאריך עליה לכביש, ועל פיו לחשב מחירון

פורסם

עד 2008 מה שאתה מתאר היה נכון. היה מונח של "שנת מודל" שהתחילה באזור יוני. כך, רכב שעלה על הכביש באוגוסט 2004 ייחשב כמודל 2005. מחירון לוי יצחק משקף זאת, כך שלא הייתה טעות ושילמת על השנתון המתאים.

בשנת 2008 משרד התחבורה שינה את שיטת את הרישום, כך ששנת המודל של הרכב היא לפי התאריך בו עלה הרכב על הכביש. לכן, אם הרכב על לכביש ב-31 לדצמבר 2014 הוא נחשב שנת 2014, ואם הוא עלה לכביש ב-1 לינואר 2015 הוא נחשב שנת 2015. מחירון לוי יצחק משקלל את חודש העלייה, מה שאמור ליצור מצב שההבדל במחיר בין שני כלי הרכב שבדוגמה לעיל יהיה קטן. בפועל, יותר קל למכור את הרכב השני וגם מחירו גבוה יותר. עם זאת, במחירון לוי יצחק חודש העליה משפיע רק עד לגיל של מספר שנים (אם אני זוכר נכון, 5 שנים). כך שרכב מינואר 2009 ומדצמבר 2009 יהיו עם אותו מחירון, ורכב מינואר 2010 יהיה עם מחירון גבוה יותר (של שנתון אחד מעל).

ונקודה נוספת - בגלל שבאתרי מכירת רכב משומש (כמו יד2) הסינון הוא לפי שנים, יש יתרון לרכב שעלה על הכביש בחודשים הראשונים של השנה - אם אני מחפש רכב בן 3, אני אסנן משנת עלייה של 2014, ולא אראה רכב שעלה על הכביש בדצמבר 2013 (למרות שהוא בן פחות מ-3 שנים).

כל אלה גורמים להרבה אנשים שקונים רכב חדש לקראת סוף השנה לבקש מהיבואן לקבל את הרכב רק בינואר של השנה החדשה (מועד העלייה לכביש נקבע מרגע תשלום המיסים על הרכב, אשר משולמים מהכסף שמשלם הלקוח ליבואן).

ועוד נקודה שיש לשים לב אליה - בגלל שמועד העליה נקבע לפי תשלום מיסים, ובגלל שיבואן רכב חייב לשלם את המיסים על רכב עד שנה מיום הייצור, רכב שעלה לכביש בינואר 2015, ייתכן שיוצר בדצמבר 2014, או בינואר 2014 (ועמד כמעט שנה בבונדד באילת/אשדוד/חיפה). לרוב המידע הזה לא נחשף לקונה. את מועד הייצור אפשר לקבל ממספר השלדה של הרכב (יש מפענחים ברחבי האינטרנט - VIN decoder).

פורסם

וואוו

הרבה מידע, תודה רבה :)

אז לגבי רכבים מיצור לפני 2008, מפסרמים אותם למכירה לפי המודל ולא לפי עליה לכביש, נכון? אני לא ארצה להטעות קונים כשאמכור

האם ברשיון רכב של לפני 2008, יהיה רשום (בנוסף לתאריך עליה לכביש) מודל, ורשיון רכב של אחרי 2008 לא יהיה רשום מודל?

פורסם

רק להדגיש:

שנת מודל - מוגדרת על ידי היצרן - גם היום. מקורה הוא בתאריך הייצור (בדרך כלל ברבעון השני או השלישי, וניתן לפענח אותה לפי האות העשירית במספר השלדה).

תאריך עליה לכביש - המצאה ישראלית שגורמת הטעיית הצרכן.

וכל כך למה:

נניח שרכב יוצר באפריל 2015. הגיע ארצה ועמד 11 חודשים בבונדד. במרץ 2016 נמצא לו קונה. מבחינת היצרן מדובר בדגם 2015, לפני השינויים שהוכנסו בדגם 2016. מבחינת מחירון לוי יצחק מדובר ברכב שעלה לכביש במרץ 2016.

החל ב-2008 שנת המודל אינה מצויינת ברשיון באופן מפורש. אבל היא מצויינת במרומז - במספר השלדה. חפש VIN decoder ותוכל לפענח את המספר ולדעת את שנת המודל מבחינת היצרן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...