Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

doronli צודק באופן חלקי.

האוטלנדר טוב יותר מדגמי הטוסון הנחותים שנמכרים כרגע בארץ (בכל מקרה האוטלנדר נותן מענה טוב למי שצריך 7 מקומות ישיבה).

אבל המצב שונה לחלוטין לעומת ה-1.6 טורבו לימטד (שאני מקווה שיתחילו למכור אותו בארץ בקרוב).

על פי מבחנים שבוצעו בחו"ל הטוסון ( בדגם שציינתי קודם) עדיף אפילו על ה-cx5 וכמובן עדיף על האוטלנדר .

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הייתי היום באולם תצוגה של יונדאי וכל הפיצ'רים הקטנים והלא חשובים (חימום וקירור מושבים,פתיחת תע מטען אוטומטית וכו') לא קיימים בשום דגם בארץ. אפילו אבזור בטיחות שכתוב בקטלוג שיש, אין. אין מערכת סטייה מנתיב,אין מערכת התנגשות חזיתית. אין כלום. וזה בכל הדגמים שקיימים כרגע. כששאלתי אותם למה אין אמרו לי שכל דבר שמוסיפים לרכב לוקחים להם מיסים על זה. אז הם כנראה בחרו להשיק את הטוסון עם כמה שפחות אבזור כדי להיכנס לשוק ובאמת רק בשנה הבאה יביאו את הדגמים היותר מאובזרים.

נסיעת המבחן באאוטלנדר הייתה די מאכזבת. לא אני נהגתי, ישבתי מאחורה, אז החוויה שלי היא שונה. המושבים לא נוחים. התקרה מאחורה מאד נמוכה. אני כולה 1.78 והראש שלי נגע בגג של האוטו. זה די מעצבן. מערכת ה-stop & go די מעצבנת כשאר האוטו מתניע מחדש אחרי שעומדים ברמזור. מרגיש כאילו אתה נוהג בתיבת הילוכים ידנית. כי האוטו קופץ ברגע שלוחצים על הגז. יכול להיות שזה פשוט עניין של הרגל.

בכל מקרה הזמנו את הטוסון כבר לפני שבוע וחצי ורק שבוע שעבר ראינו את המיצובישי והחלה ההתלבטות אבל לא ביטלנו את ההזמנה לטוסון. הזמנו את גרסת ה-Premium שלפחות באה עם מסך מגע והמולטימדיה של יונדאי. ועם מצלמת רוורס.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הטוסון נחמד יותר אך קח בחשבון שיש בעיה עם מערכת השמע

הרדיו רועש ונכון להיום, אין פתרון לבעיה. קח בחשבון החלפת המערכת

בטובה יותר. הדבר נכון גם לגבי האוטלנדר

פורסם

למה טוסון ולא הספורטאז'? אותו רכב רק יותר זול ועם יותר מערכות בטיחות מתקדמות. (אבל עם עיצוב פחות נחמד לדעתי)

פורסם

מעניין מה שאמרו באולם של הטוסון. הרי המדינה נותנת הנחת מס על רכבים עם מכלולי הגנה אקטיביים (ציון בטיחות עולה).

כנראה שגם עם ההנחה המחיר עדיין יוצא גבוה מדי.

לדעתי אתה נותן לאבזור משקל יתר (תמיד ניתן לפצות על חלקו בהתקנות פרטיות אח"כ). נוחות כסא הנהג היא שיקול חשוב כי תבלה שם הרבה שעות. גם לנוסעים. לפיכך כשהמצב הוא דיי תיקו : הייתי בוחר את הרכב הנח (שילוב של כסא ומערכת מתלים).

האם הגלגולים של האוטלנדר בפניות לא הפריעו לך (קצת חוסר בטחון ביציבות) ?

פורסם
למה טוסון ולא הספורטאז'? אותו רכב רק יותר זול ועם יותר מערכות בטיחות מתקדמות. (אבל עם עיצוב פחות נחמד לדעתי)

בדיוק באתי לשאול את אותה השאלה.

כל הביקורות מעדיפות את הספורטאז. ושני אילו גם עולים יותר.

פורסם

כמו שכבר כתבו לפני, לטוסון יש עיצוב חיצוני בינוני, ועיצוב פנימי (במיוחד בשחור מלא) נאה אך מיושן ופלסטיקי כמו שצפוי מרכב תוצרת קוריאה, שאני לא הייתי מעיז להתעסק גם אם כל העולם יגיד לי שהרכב הזה אמין. במיצובישי העיצוב החיצוני מלהיב וחדשני (שוב, הכל יחסי לטוסון וספורטאז' והכל יחסי לטעמי - על טעם וריח אין להתווכח), והעיצוב הפנימי אמנם לא משהו אבל איכות החומרים מעולה ויש תחושה טובה בסביבת הנהג. כמובן יש גם שיפור ניכר בבידוד הרעשים.

במבחנים שנעשו לאאוטלנדר החדש, רובם מחמיאים לו, ורק עכשיו ראיתי מבחן חדש כאן באתר שדוקא לא הכי מחמיא לאאוטלנדר ולטעמי יש שם טעויות (כמו בנוגע למרווח המצויין בשורה השלישית) אבל אצטט קטעים ממנו:

"עד להשקתו של האאוטלנדר השלישי בישראל, רכב פנאי-שטח עם שבעה מקומות ישיבה עלה כמה עשרות אלפי שקלים יותר. האאוטלנדר הצליח לפרוץ את גבולות הקטגוריה ולהציע שבעה מקומות ישיבה במחיר שהיה עד אז נחלתם של הג'יפונים בעלי חמשת המושבים. זה, ביחד עם הזדקנותם המואצת של חלק ניכר מהמיניוואנים בשוק שהיוו סוג של חלופה, הספיק לאאוטלנדר כדי לרקוד על שתי החתונות – גם ג'יפון, גם מיניוואן - ההצלחה הייתה מובטחת. האאוטלנדר הפך לרכב הפנאי הנמכר ביותר בישראל בשנים 2013 ו-2014."

(בנוגע לפות"ש - רכב עם 7 מקומות יתן את אותו תא מטען של 5 מקומות, רק שכאן תקבל סחירות מצויינת שתעריך אותה כשתרצה למכור).

"הדגם החדש קיבל שלל שינויים ושדרוגים והפך ברגע להייטקי ומושך. החזית העגלגלה קיבלה קווים אגרסיביים יותר, פנסי LED מצאו את דרכם לכל רמות האבזור (תאורת LED מלאה מוצעת בדגמים הבכירים), יחידות התאורה האחוריות קיבלו עיצוב נאה יותר שמזכיר רכבי פנאי של ג'יפ או מרצדס ובאותה ההזדמנות ויתרה מיצובישי על ה"גבה" שחיברה את שני הפנסים."

"במסגרת מתיחת הפנים שעבר מיצובישי אאוטלנדר בוצעו גם כמה שינויים קלים בכיול יחידת ההנעה ושיפורים לבידוד הרעשים. השינויים אמנם קלים אבל מורגשים מאוד כבר מהרגע הראשון. מנוע הבנזין נותר ללא שינוי (2.0 ליטר עם 150 כוחות סוס) אבל תיבת ההילוכים קיבלה כיול חדש ומהיר מבעבר. היציאה מהמקום אגרסיבית מבעבר, עד כדי פרפור גלגלים מקרי ולא מתוכנן ביציאה מרמזורים. התחושה ממשיכה גם במהירויות גבוהות, פתאום יש תחושה שהאאוטלנדר "רוצה לנסוע מהר יותר".

"בידוד הרעשים המשופר בהחלט מורגש, גם בהאצות וגם בשיוט במהירויות גבוהות. הרעש המעצבן שאפיין את האאוטלנדר היוצא בזמן האצות חריפות כמעט ונעלם. נוחות הנסיעה הייתה, ונשארה, אחת מנקודות החוזק של האאוטלנדר. מדובר באחד מרכבי הפנאי-שטח הנוחים מסוגו, להוציא אולי את סובארו פורסטר. המתלים של האאוטלנדר סופגים היטב את כל שיבושי העיר".

לעומת זאת, ראה ביקורת על יונדאי טוסון של יואב קווה בכבישים:

"המנוע המומלץ (שמופיע רק בגרסה היקרה יותר) הוא 1.6 טורבו, 177 כ"ס. זהו מנוע חלק ומלוטש שהולם את טוסון. למרבה הצער המנוע הזה בינתיים לא משווק בארץ. מה שכן משווק זה 1.6 ליטר, 132 כ"ס, חיוור למדי. ולצידו המנוע הקודם - 2.0 ליטרים (155 כ"ס) שקצת מאכזב ברעש ובחספוס שלו. זהו מנוע ישן יחסית, שגם הופיע ביונדאי ix35. מה לגבי צריכת דלק? יונדאי טוסון 1.6, צריכת דלק אמיתית: 10 ק"מ לליטר."

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

לפות"ש -כדי להתרשם אובייקטיבית ממבחני ממליץ לך לפתוח אותם (לפחות 3 4 ממקורות שונים) בעצמך ולהתרשם מהם ולהסיק מהם בעצמך על כלי הרכב , ולא כמו בתגובה חסרת האובייקטיביות למעלה שמביאה ציטוטי יתרונות של רכב אחד לעומת ציטוטי חסרונות של רכב אחר.

כמובן ללכת להתרשם מהם במציאות.

פורסם (נערך)

על עיצוב אפשר להתווכח עד מחר.

לטעמי המתיחת פנים עשתה חסד לאאוטלנדר והיא באמת נראית משמעותית יותר טוב (לא קשה למען האמת). אבל מלהיב זו חתיכת הגזמה לדעתי, ולא הייתי משתמש במילה הזו לתאר אף רכב מהסוג הזה, גם לא כאלה שעולות 200k יותר למען האמת.

לגבי הטוסון vs ספורטאז׳, האחרונה היתה מלכת היופי של הקטגוריה כשהדור הקודם שלה הוצג, אבל החדשה בסדר ולא יותר (קצת נראה כמו פיקנטו על סטרואידים), הטוסון לעומת זאת נראית מצוין והרבה יותר טוב מהדגם הקודם.

לטעמי...

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם
לפות"ש -כדי להתרשם אובייקטיבית ממבחני ממליץ לך לפתוח אותם (לפחות 3 4 ממקורות שונים) בעצמך ולהתרשם מהם ולהסיק מהם בעצמך על כלי הרכב , ולא כמו בתגובה חסרת האובייקטיביות למעלה שמביאה ציטוטי יתרונות של רכב אחד לעומת ציטוטי חסרונות של רכב אחר.

כמובן ללכת להתרשם מהם במציאות.

נראה לי שכולם תמימי דעים שהמנוע של הטוסון חלש ורועש.

פורסם

לגבי הטוסון vs ספורטאז׳, האחרונה היתה מלכת היופי של הקטגוריה כשהדור הקודם שלה הוצג, אבל החדשה בסדר ולא יותר (קצת נראה כמו פיקנטו על סטרואידים), הטוסון לעומת זאת נראית מצוין והרבה יותר טוב מהדגם הקודם.

לטעמי...

פיקנטו על סטרואידים.....

בקטע המצוטט, כל מילה נכונה

פורסם

אם אתה רוצה להתפס לקטנות הנה שם לא מסכימים שהוא חלש, גם לא בקיה - (וכל השרשור מתייחס למנוע 2.0 כמובן, לא חוכמה להשוות 2.0 ל1.6 אטמוספרי) .

עדיין לא תירוץ להביא ציטוטים לא מאוזנים , כדי לתת ייעוץ טוב יותר צריך להציג את שני צדדי המטבע שווה בשווה כפי שהם במציאות.

פורסם

הייתה לי את אותה התלבטות בדיוק, עם אותן גרסאות בדיוק.

לאחר נסיעת מבחן על הטוסון בסוכנות, ועל האאוטלנדר של אבא שלי, החלטתי ללכת על הטוסון מהסיבות הבאות:

- עיצוב חיצוני: לטעמי (האישי!) האאוטלנדר נראה כמו מקרר עם LED מקדימה, ומתיחת הפנים החדשה עזרה רק מעט, בעוד שהעיצוב של הטוסון "קנה" אותי

- מרווח מאחור: לטוסון מרווח רגליים עדיף, וזה חשוב כשיש ילדים מתבגרים בבית...

- פתחי מיזוג מאחור

- נוחות והתנהגות: לא שהטוסון הוא רכב ספורט, אבל האאוטלנדר מרגיש לי רוכן יותר בפניות ובאופן כללי רך יותר (אגב - לפי מה ששמעתי, אם כי לא בדקתי, הספורטאז' נמצא בקצה השני של הסקאלה)

ההתרשמות בפועל, לאחר יותר מ-3000 ק"מ בטוסון:

- המנוע בהחלט מספק. שוב, זה לא מנוע של BMW M5, אבל הוא חזק, שקט (מאוד!) ועושה את העבודה מצוין. צריכת דלק בפועל עומדת על בין 9 ל-10 ק"מ לליטר (בעיקר נסיעות בין עירוניות, אבל עם הרבה עליות). שים לב שאני לא משתמש בכלל ב-Sport Mode

- מערכת המולטימדיה לא רעה בכלל. התפעול נוח ואינטואיטיבי, והדבר היחיד שבאמת חסר לי הוא תפעול הטלפון מההגה (כמו שיש בקורולה)

- נוחות הנסיעה טובה מאוד, ומציגה איזון בין רכות בכבישים משובשים לאחיזה סבירה. שוב - לא פורשה 911, אבל ביחס לציפיות ולמרכז הכובד הגבוה - בסדר גמור.

- הילדים *מתים* עליו. אבל ממש. מיזוג אחורי, מרווח ברכיים מצוין, עיצוב נהדר - פצצה!

מה בכל זאת בעייתי / חסר?

- יש לאוטו הזה את תפעול החלונות הכי מוזר שראיתי בחיים. אני רגיל שאו שכל החלונות עולים / יורדים בנגיעה אחת, או שרק חלון הנהג. בטוסון זהו חלון הנהג, אבל הוא רק *יורד* בנגיעה אחת. כדי להעלות - צריך להחזיק את הכפתור בכל מהלך החלון.

- אין מערכות בטיחות מתקדמות בכלל (קצת יותר בעייתי מתפעול החלון, אני יודע, אבל כך יצא...)

- כניסה והתנעה ללא מפתח. פשוט אין. הבנתי שיש את זה בדגם המפואר ביותר, אבל לא בדקתי.

שורה תחתונה - מומלץ.

בהצלחה!

פורסם
אם אתה רוצה להתפס לקטנות הנה שם לא מסכימים שהוא חלש, גם לא בקיה - (וכל השרשור מתייחס למנוע 2.0 כמובן, לא חוכמה להשוות 2.0 ל1.6 אטמוספרי) .

עדיין לא תירוץ להביא ציטוטים לא מאוזנים , כדי לתת ייעוץ טוב יותר צריך להציג את שני צדדי המטבע שווה בשווה כפי שהם במציאות.

אני חושב שכל הכתבה בוואלה לא מאוזנת.... ממש מוזר (בלשון המעטה) מה שנכתב שם על הספורטאז', במיוחד על העיצוב פנים ואיכות החומרים שהכתב משווה זאת לגרמניות. פשוט בדיחה. זה נראה כל כך עלוב וזול ופלסטיקי. גם בטוקבקים התנפלו על הכתב, שזאת כתבה מכורה לספורטאז'.

בכל מקרה, היונדאי גמר אחרון...

• תוכן חדש...