Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

מצאתי טויוטה קורולה שנת 2004 וכבר ראיתי אותה + נסיעת מבחן והיא נראית לי מאוד, ז"א הרכב מאוד שמור גם מבפנים וגם מתחת למכסה המנוע (נראה שטופל כמו שצריך), גם המנוע נשמע מצויין בלי רעשים, הבלמים עובדים מצויין בלי חריקות, והקפיצים גם הם טובים. כנ"ל גם המוכר- נראה ונשמע אמין מאוד.

הרכב היה בבעלות קודמת בליסינג וכעת הוא בבעלות פרטית של המוכר. הרכב כאמור מטופל במוסך מורשה של טויוטה.

למרות זאת נשארו אצלי כמה שאלות פתוחות ונקודות שאני קצת חושש מהן:

1. חמי הגיע איתי לבדוק את הרכב וגם נסע עליו ואמר שמדובר במציאה. אני מסכים, אבל כשאמרתי לחמי שאני רוצה שהמוכר יוציא לי ספר טיפולים מהמוסך הוא (חמי) אמר לי שאין צורך.

2. קראתי כאן על בעיית הבוצה במנוע בטויוטה קורולה 2004. וזה עניין שדי מטריד אותי. משום שממש אין לי חשק לדאוג כל הזמן למנוע שלא יידפק כתוצאה מהבוצה. כיצד אני יכול לוודא שאין לרכב את הבעיה הזו? כמו גם מה ההשלכות של זה?

3. האם עצם זה שהרכב היה במוסך מורשה אומר שהם תיקנו את תקלת הבוצה ושהיא לעולם לא תחזור? או שזו תקלה כללית בשנתון 2004 ואין מה לעשות עם זה אלא ללכת על טויוטה קורולה שנת 2005?

תודה רבה לעוזרים!

הרכב כאמור שמור מאוד.

פורסם

אם יש הסטוריית טיפולים כדאי לבקש לראות אותה כדי לראות שבאמת הרכב טופל כמו שצריך ולא דילגו על טיפולים וכמו כן לבדוק מתי בוצע הטיפול האחון ומתי הטיפול הבא.

לגביי הבוצה נמתין לתשובה מבעלי נסיון אבל בכל מקרה אני חושב שברכב שהוא מעל 12 שנה על הכביש- אתה צריך לצפות לבלתמ"ים ולהכין כסף בצד לתיקונים וזה לא משנה אם זה טויוטה או סוג אחר- רכב מתיישן זה רכב מתיישן.

מה המחיר הנדרש? יד? ק"מ?.

פורסם

כמה כסף להכין?

כי כרגע אני ממש בהתלבטות קורולה של איזו שנה לקחת 2004 או 2005

מה גם שהתיקונים בטויוטה עולים הון! אין לי חשק להיכנס להרפתקאות.

והמחיר הוא 18k יד 2 (באמת). ק"מ- 204000

פורסם

מה שחשוב כדי למנוע את הבוצה הוא שימוש בשמן מנוע ופילטר אורגינליים.

יש לי קורולה כזאת מ2005 עם 215000 ק"מ עברה כל התעללות אפשרית בשתי הידיים הקודמות.

רכשתי אותה עם 165000 ק"מ לפני שנתיים וחצי - עד כה היתה במוסך לטיפולים כל 15000 ק"מ - וזהו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

משום שמדובר במוסך יבואן בו טופל הרכב - תוכל להוציא הסטוריית טיפולים ותיקונים, ולראות אם היה משהו כרוני או אקוטי שיכול "למנוע" רכישה.

כלומר - לראות לפי ההסטוריה הנ"ל, שהרכב טופל לפי זמן / ק"מ ולא הוזנח. לבדוק אם היו תקלות כלשהן מעבר לסביר.

לצערי, וכפי שראינו (לאו דווקא המקרה דנן) - אין ערובה שאם הרכב טופל במוסך יבואן - השתמשו בחלקים מקוריים (שוב - ייתכן שהמוסך / מוסכים שבהם טופל הרכב הם צדיקים, אינני יודע).

אינך חייב גם להמשיך ולטפל במוסך יבואן וע"י כך - תוכל להוזיל עלויות מסויימות.

קח רק בחשבון - שרכב בן 12-13, שעבר מעל 200000 ק"מ - אין לו "תעודת ביטוח" מפני תקלות ובלאי.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

שאני אבין: בעיית הבוצה זה דבר שקיים בכל הרכבים כיום?

קח רק בחשבון - שרכב בן 12-13, שעבר מעל 200000 ק"מ - אין לו "תעודת ביטוח" מפני תקלות ובלאי.

מה לגבי החלפת גיר? מקריאה כאן בפורום הבנתי שבערך בטווח ק"מ הזה (200k) ייתכן והרכב יידרש החלפת גיר.

מה שמטריד אותי יותר הוא כל עניין התמחור המטורף סביב החלקים של טויוטה:

ממיר קטליטי/מחשב- סכום לא מבוטל כלל וכלל.

גיר- עוד יותר.

ולך תדע מה ייפול עליך

עריכה אחרונה על ידי rami7250
פורסם

נראה לי מופרך לקנות קורולה 2004 עם 200,000 ק"מ כשאפשר לקנות הרבה מכוניות אחרות 2008-9 ב- 20,000 ש"ח עם כ- 100,000 ק"מ...

ועוד קורולה מדור הבוצות...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

יש לי קורולה כזאת מ2005 עם 215000 ק"מ עברה כל התעללות אפשרית בשתי הידיים הקודמות.

רכשתי אותה עם 165000 ק"מ לפני שנתיים וחצי - עד כה היתה במוסך לטיפולים כל 15000 ק"מ - וזהו.

בעיית הבוצה נפתרה ב2005 היה לי ראנקס 2003 שנגררה למוסך פעמיים בגלל נורת לחץ שמן, בנוסף יש תקלה כרונית בממיר הקטליטי בדגם הנל שדורש איפוס כלשהוא במחשב הרכב שבזמנו עלה לא מעט

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ה"בעיה" בממיר הקטליטי נובעת מחיישן חמצן רגיש מדי - הוספת שייבה פשוטה מרחיקה את החיישן ממרכז העניינים - ופותרת את הבעיה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בעיית הבוצה נפתרה ב2005

זאת מניין? לא ראיתי בשום מקום אזכור לכך.

נראה לי מופרך לקנות קורולה 2004 עם 200,000 ק"מ כשאפשר לקנות הרבה מכוניות אחרות 2008-9 ב- 20,000 ש"ח עם כ- 100,000 ק"מ...

ועוד קורולה מדור הבוצות...

קורולה 2008-09 היא רובוטית וכולם מתרחקים ממנה

פורסם

רמי , דב רשם לך מכוניות אחרות 2008-9 לא קורולה מהשנתון הזה ( היא עולה יותר)

למה לקנות רכב בן 12 עם מעל 200K ק"מ כשאפשר בתקציב הזה לרכוש לנסר / אימפרזה 2008 עם חצי מהק"מ ?

רק בגלל שזו טויוטה ?

אם אני לא טועה , הדגם הזה יוצר בטורקיה ולא נחשב למוצלח בקרב הקורולות

לנסר 2007

פורסם
זאת מניין? לא ראיתי בשום מקום אזכור לכך.

קורולה 2008-09 היא רובוטית וכולם מתרחקים ממנה

הייתה מתיחת פנים ב2005(הוחלפו עיצובית גם הפנסים האחוריים) וטיפלו בבעיות של הקודמת.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

דרך אגב, הקורולה הרובוטית היא מכונית מצויינת ודווקא בגלל ש"כולם מתרחקים ממנה", המחיר שלה הרבה יותר הגיוני.

הגיר הרובוטי דורש קצת תשומת לב בנהיגה וכשמתרגלים אליו, מקבלים חיסכון משמעותי בצריכת הדלק.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...