Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רציתי לשאול לגבי משפחה שהיה לה יונדאי i25 2013 מנוע 1600 למשך 3 שנים ועכשיו מכרו ומעוניינים ברכב חדש.

ע"מ שתבינו את הציפיות שלהם- הם היו מאוד מרוצים מה i25 מכל הבחינות: נוחות, נסיעה בכביש, וכו'

עכשיו מעוניינים לשאול לגבי מיצובישי אטראג' שאין עליה הרבה מידע מבעלי נסיון באינטרנט. ראיתי קצת בפורום אבל לא יותר מדי ובטח שלא מידע קונקרטי.

ע"י מבט במפרטים של 2 המכוניות יש הבדלים ברורים לגבי היות המיצובישי עם מנוע 1.2 ו80 כ"ס, 3 צילינדרים. היונדאי שהיתה להם היתה מנוע 1.6, 124 כ"ס, 4 צילינדרים.

ברור שמדובר בהבדל משמעותי בכוח. המשפחה מפחדת שמנוע ה 3 צילינדרים ירעיש וירעיד את כל הרכב.

מיצובישי לא פרסמו נתוני מפרט אודות מרווח פנימי (מרווח רגליים, כתפיים וכיו"ב) באתר שלהם.

מעבר לכך לא מצאתי הבדלים משמעותיים יותר במפרט ולכן אשמח לשמוע ממי שהתנסה/מכיר מישהו שהתנסה ברכב. מזכיר שהשימוש הוא משפחתי סטנדרטי, כאשר האקסנט היתה מצוינת עבורם.

אגב, יש להם מבצע עליו דרך הוט (כמו חבר), כך שהעלות שלו תהיה משהו כמו 83 אלף

יש להם 2 אפשרויות: או לקבל את הרכב מתצוגה, או חדש מהניילונים אבל רק עוד חודשיים. הם לא מקבלים הנחה על זה שהרכב מתצוגה!! ה"הנחה" היחידה היא שהם לא יחכו חודשיים לרכב. (בינתיים יש להם רכב חלופי משל עצמם) מה דעתכם על זה גם?

תודה רבה לכולם!

פורסם

יש תקציב? או פשוט הכי זול למשפחה?

האטראז' פחות יציבה, הרעידות לא כ"כ מורגשות אבל המנוע ירעיש בכל האצה עקב הגיר הרציף.

בכל מקרה יש גם מתיחת פנים מינורית שהוצגה בחו"ל וזה כנראה למה צריך לחכות חודשיים.

83 זה גם מחיר של אטראז' ב0 ק"מ.

ב96.5 יש אימפרזה 0 ק"מ.

פורסם (נערך)

לגבי המחיר:

80427 מחיר בסיסי

מולטימדיה אנדאוריד+מצלמת רוורס חינם

פוינטר MAX שח 990

חיבור מולטימדיה למתח ישיר 1

חיישני רוורס ללא צג 500

מערכת mobileye דגם 530... 2458 שח

סהכ ללא מעמ84376

כולל מעמ 98700

כולל אגרת רישוי 99922

לאחר הנחה 87 אלף המחיר שהם ישלמו בפועל (הנחה או משהו)

אשמח לדעת איפה ראית מחיר 83 כי זה המחיר שהם היו משלמים לולא התוספות של 4 אלף וזה אמור להיות מבצע של הוט כתוב במקום 94100, משלמים 83900.

רכב מלא לטיול יהיה בעיתי?

אגב מה לגבי מבחני ריסוק? לא מצאתי ב NCAP לא לאקסנט ולא למיצובישי

עריכה אחרונה על ידי omeromer
פורסם

אם התקציב הוא באזור 100 הייתי בודק את הפיאט טיפו.

האטרגז תהיה רועשת מהיונדאי אבל חיסכונית יותר,התנהגות כביש ליונדאי עדיפה,דווקא מבחינת נוחות לדעתי לא תהיה בעיה.

הטיפו חדשה ואין לי ניסיון איתה,אבל שווה לבדוק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האקסנט לא משווקת כ"כ באירופה יש את המבחן האמריקאי הNTSB שבו היא קיבלה 4 כוכבים(אך הציון מחושב שונה מאשר הציון באירופאי וייתכן ואבזור הבטיחות שונה גם כן).

האטראז' עצמה לא כ"כ נמכרת במדינות מערביות ולכן אין ציון בטיחות עדכני לגביה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אם התקציב הוא באזור 100 הייתי בודק את הפיאט טיפו.

האטרגז תהיה רועשת מהיונדאי אבל חיסכונית יותר,התנהגות כביש ליונדאי עדיפה,דווקא מבחינת נוחות לדעתי לא תהיה בעיה.

הטיפו חדשה ואין לי ניסיון איתה,אבל שווה לבדוק.

מחזק, הטיפו ממוקמת מעל הקבוצה ועל פי מבחני הדרכים היא הטובה ביותר.

פורסם

בדרך כלל שאדם קונה רכב חדש (ביחוד מהנילונים) הוא מחפש תחושה שהוא התקדם מהישן, גם אם זה באותו דגם אבל חדש, כאן תהיה להם תחושה של נסיגה מרכב שגם כך הוא לא איזה מציאה, שיחפשו ליסינג 0 ק"מ ומשפחתית ראויה.

פורסם (נערך)

יוצא לי לנהוג לא מעט על הרכב ובכמה אקזמפלרים, ההרגשה העיקרית היא שהרכב לא יציב על הכביש, הרגשה לא נעימה. גם דוושת בלם מאוד מוזרה, התחושה היא שאין בלמים עד שלא לוחצים ממש חזק.

הפלסטיקה בתא הנוסעים קשה ולא נעימה והמושבים לא אוחזים טוב, לפחות לא אותי.

כן הרגשתי רעידות בחלק מהמקרים, אני מניח שעם הזמן הרעידות מתגברות.

ההתקנות המקומיות באטראז' כבר עשו בעיות חשמל בחלק מהרכבים שיצא לי לנהוג בהם, למשל התקנה לא טובה של מערכת המולטימדיה בקונסולה המרכזית שגורמת לבעיה בלחצן אורות המצוקה .

הייתי בודק גם רכבים אחרים, פיאט טיפו היא אופציה מעניינת, או רכבים יד שניה מפרטי.

עריכה אחרונה על ידי Lexicon
פורסם

יש לי אטראז 2016 ואני מרוצה.

למה מרוצה ?

כי קודם כל אתה צריך להבין מה אתה קונה ולאיזה שימוש.

דבר שני אני נוהג ברכב הזה בצבא וזה רכב סוס עבודה.

הרכבים האלה נוסעים בצבא בשנה 40 אלף עם כל סוגי הנהגים ולא "בעדינות" ...

הרכב הזה אמין . 0 תקלות.

אתה הולך לשלם 85 אלף ומודד את הרכב בסרגל של מאזדה 3 שעולה 125000 .

זה רכב בסיסי.

הוא מבפנים מאד מרווח - גם מאחור (מפתיע נכון?) ויש לו תא מטען של 450 ליטר - לא רע.

רעידות ? עד שלא תיסע לא תדע. אני צריך להתרכז בזה כדי לחוש רעד קל בעמידה ברמזור

ואם אני לא חושב על זה באותו רגע אז לא - לי זהה ממש לא מורגש ולא מפריע.

מניח שלמשהו אחר אולי כן. לכן אין מנוס מנסיעת מבחן.

רועש ? תלוי איך אתה נוהג בו .

בנסיעה רגועה אין רעש שעכשיו אתה אומר יש כאן משהו בלתי נסבל.

אם אתה נהג שלוחץ והטורים עולים מעל 4500 אז כן - תשמע את המנוע . עדין , מה קרה? זה לא 100 דיצבל. לא צריך אטמי אוזנים...

הרכב 80 כוחות סוס על מרכב של 900 ק"ג - זריז מאד .

נוסע 120 ולא מרגיש מאמץ - הטורים על 2700 . (נמוך)

לא יציב - ? תשמע, אם אתה מתכנן לנסוע בו כמו במאזדה 6 במהירות 140 (כן , הוא מגיע לשם בקלות)

אז אולי , לא ניסתי. אבל נהג סביר שנוסע בכביש מהיר 110- 120 , אם אין איזו סופה בחוץ , הרכב יציב ואין בעיה.

מעבר לזה שיש לו מערכת בקרת יציבות וזה בטיחותי לנושא הזה.

צריכת דלק - אישתי נוסעת רק בעיר - 1:12 .

הרכבים בצבא עושים 1 ל 14-15 .

הרכב בה עם כל התוספות שיש שאתה חושב עליהם ולא אפרט אותם כאן.

בטיחות - יש 6 כריות אוויר. ראיתי מבחן ריסוק של ספייס סטאר - 4 כוכבי בטיחות . הכוכב החימשי נפל בגלל שאין ברכב מערכות התראה כמו על אי חגירת חגורות בטיחות או מגביל מהירות אלקטרוני .

בהגנה על הנוסעים מקדימה קיבל ציון 90 בהגנה על מבוגרים - ציון גבוה.

במבצע חבר הוא עלה לי 82000 כולל כל התוספות ועל הכביש 83800 .

אני מרוצה אל מול המחיר - תמורה טובה.

פורסם (נערך)
יוצא לי לנהוג לא מעט על הרכב ובכמה אקזמפלרים, ההרגשה העיקרית היא שהרכב לא יציב על הכביש, הרגשה לא נעימה. גם דוושת בלם מאוד מוזרה, התחושה היא שאין בלמים עד שלא לוחצים ממש חזק.

הפלסטיקה בתא הנוסעים קשה ולא נעימה והמושבים לא אוחזים טוב, לפחות לא אותי.

כן הרגשתי רעידות בחלק מהמקרים, אני מניח שעם הזמן הרעידות מתגברות.

ההתקנות המקומיות באטראז' כבר עשו בעיות חשמל בחלק מהרכבים שיצא לי לנהוג בהם, למשל התקנה לא טובה של מערכת המולטימדיה בקונסולה המרכזית שגורמת לבעיה בלחצן אורות המצוקה .

הייתי בודק גם רכבים אחרים, פיאט טיפו היא אופציה מעניינת, או רכבים יד שניה מפרטי.

לאחר כמעט שנתיים עם ספייס סטאר וכמעט 30 אלף לא מרגיש שיש יותר רעידות,לגבי התקנות מקומיות.. נו התקנות מקומיות.

אגב ירון ב120 קמש הסלד אצלך גבוהה יחסית,אצלי באזור ה2300-2400.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אכן לאטרא'ז באמת שלא חסר כוח, הגעתי איתו לסביבות ה160 ולא היו רעידות במרכב.

אפילו רעש המנוע היה נעים תתפלאו ה3 צילנדר הזה נשמע כמו מיני V6.

החיסרון שהכי מורגש הוא היציבות בפניות בכבישים מפותלים, מעבר לזה הרכב פשוט חיית עיר, התיבה הרציפה מאד נעימה והגה קל בעל סיבוב ארוך שתורם כניסה בקלות לחניות גם בגלל שהרכב צר.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם
לאחר כמעט שנתיים עם ספייס סטאר וכמעט 30 אלף לא מרגיש שיש יותר רעידות,לגבי התקנות מקומיות.. נו התקנות מקומיות.

אגב ירון ב120 קמש הסלד אצלך גבוהה יחסית,אצלי באזור ה2300-2400.

אכן לא דייקתי, כתבתי מה שפחות או יותר זכרתי.

זה אותו מנוע אז כנראה שאתה צודק.

מה שכן - על הצורה של הרכב התפשרתי. הרכב לא מעוצב יפה - מאחור זה בולט.

(דווקא החזית מעוצבת לא רע)

פורסם

אני לא ממליץ על האטראז', אצטרף לחברים שהציעו כאן רכבים אחרים כגון הטיפו. במידה והחריגה אפשרית, גם ניתן לרכוש משפחתיות יד שניה עם 0 ק"מ כמו קיה סיד או סובארו אימפרזה למשל. האימפרזה לא מציאה גדולה, אבל עדיפה על האטראז'.

בעיניי, למה לא אטראז': רכב לא יציב, גיר רציף מרגיז, לא נוח, רועד, צריכת הדלק רחוקה מהצהרות היצרן (1:12-1:13 מחוץ לעיר זה ממש לא מרשים), פלסטיקה זולה, תחושה זולה בכל מקום, פח שמרגיש כאילו הוא עשוי מקרטון, איכות חומרים נמוכה (הגה מתקלף אחרי 25 אלף ק"מ), תקלות מוזרות (נורת חיישן לחץ אוויר נדלקת אצל נגד שאני מכיר כל בוקר, בלי סיבה מוצדקת, למרות שהוא מילא אוויר).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
שלום לכולם

רציתי לשאול לגבי משפחה שהיה לה יונדאי i25 2013 מנוע 1600 למשך 3 שנים ועכשיו מכרו ומעוניינים ברכב חדש.

ע"מ שתבינו את הציפיות שלהם- הם היו מאוד מרוצים מה i25 מכל הבחינות: נוחות, נסיעה בכביש, וכו'

עכשיו מעוניינים לשאול לגבי מיצובישי אטראג' שאין עליה הרבה מידע מבעלי נסיון באינטרנט. ראיתי קצת בפורום אבל לא יותר מדי ובטח שלא מידע קונקרטי.

ע"י מבט במפרטים של 2 המכוניות יש הבדלים ברורים לגבי היות המיצובישי עם מנוע 1.2 ו80 כ"ס, 3 צילינדרים. היונדאי שהיתה להם היתה מנוע 1.6, 124 כ"ס, 4 צילינדרים.

ברור שמדובר בהבדל משמעותי בכוח. המשפחה מפחדת שמנוע ה 3 צילינדרים ירעיש וירעיד את כל הרכב.

מיצובישי לא פרסמו נתוני מפרט אודות מרווח פנימי (מרווח רגליים, כתפיים וכיו"ב) באתר שלהם.

מעבר לכך לא מצאתי הבדלים משמעותיים יותר במפרט ולכן אשמח לשמוע ממי שהתנסה/מכיר מישהו שהתנסה ברכב. מזכיר שהשימוש הוא משפחתי סטנדרטי, כאשר האקסנט היתה מצוינת עבורם.

אגב, יש להם מבצע עליו דרך הוט (כמו חבר), כך שהעלות שלו תהיה משהו כמו 83 אלף

יש להם 2 אפשרויות: או לקבל את הרכב מתצוגה, או חדש מהניילונים אבל רק עוד חודשיים. הם לא מקבלים הנחה על זה שהרכב מתצוגה!! ה"הנחה" היחידה היא שהם לא יחכו חודשיים לרכב. (בינתיים יש להם רכב חלופי משל עצמם) מה דעתכם על זה גם?

תודה רבה לכולם!

הם בהחלט ירגישו נפילה - ה- i25 זה רכב כמעט-משפחתי (ומשפחתי מבחינת המרחב נטו, יחסית לחלק מרכבים משפחתיים אחרים) והמנוע חזק וטוב.

האטאראג' זה מיצובישי ספייס-סטאר שהצמידו בגאז' לתחת שלו.

הם בעצם יורדים מרכב-כמעט משפחתי לרכב מיני מוגדל (זאת דעתי. זה אפילו לא סופר-מיני, שהוא קטגוריה אחת מעל), עם כל המשתמע מכך.

לכן ,אני לא ממליץ (אלא אם הם ייקחו את האוטו לנסיעת-מבחן ו"יתאהבו בו ממבט-ראשון". מה שקשה לי להאמין).

רכבים אחרים? אני לא איש-בשורה במקרה הזה -

כל סופר-מיני וכנראה הקוריאניות יתאימו להם, אבל קח בחשבון שאף אחד לא ייתן את מה שה- i25 הזאת נתנה - שילוב של מרחב-פנימי גדול ומנוע חזק (אולי סקודה ראפיד, אבל המחיר גם שונה).

בהצלחה

פורסם

האטראז מאחור מרווחת מהספייס סטאר ואם אני זוכר נכון היא תהיה כמו היונדאי אולי אפילו מעט יותר מרווחת לבירכים,גם תא מטען כמעט אותו גודל,אך שאמירה זה רכב מיני מוגדל לא נכונה.

אגב היונדאי לא כזאת מרווחת,ה301,ראפיד למשל מרווחת ממנה.

• תוכן חדש...