Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קודם כל אני רוצה לציין אני מחפש רכב יד שניה בסביבו ה55K לטווח ארוך.

עד עכשיו הייתי נעול על פגו 208, בעיקר בגלל האיבזור שלה (מסך מולטימדיה, בקרת שיוט).

אני כבר שבועיים מחפש רת הדגם הזה, ובקושי הצלחתי לראות 3 רכבים, כי לא מוכרים את זה הרבה.

אז החלטתי להתחיל לפתוח אופציות לדגמים נוספים.

ראיתי הרבה פוסטים עם השוואות בדגמים האלה, הרבה דעות ועדיין לא הצלחתי לגבש דעה בהתאם לדברים החשובים לי.

מה שחשוב לי ברכב לפי סדר עדיפויות:

ידני (אוטומטי לא במשוואה).

אמינות לאורך זמן.

איבזור (בדגש על מולטימדיה, שליטה מההגה, בקרת שיוט - עדיף אבל לא חייב).

חסכוני.

תחזוקה זולה (אני בגישה שככל התחזוקה יקרה יותר בדרך כלל יש פחות תקלות).

כח (לקליאו יש מנוע 0.9 אז אי חושש מזה בעניין של חיי המנוע - תקנו אותי אם אני טועה).

פורסם

מבין שלושתן הקליאו הכי מאובזרת (בגרסאת קולקשן כמובן ,אך גם האקספרשן פאק מאובזרת ).

מבחינת חסכון ה208 והקליאו דיי דומות והאיביזה (עם מנוע 1.4) נותרת מאחור.

אני לא מכיר תקלות סדרתיות או בכלל במנוע ה0.9 של רנו , לא ממש יכול להסיק לגבי אורך החיים שלו, המנוע של האיביזה (1.4) הכי וותיק משלושתם.

פורסם

לדעתי בגדם הידני הקליאו נותנת תמורה טובה יותר למחיר. אתה מקבל מנוע בשרני שמפתיע כל פעם מחדש. הרכב שלי משנת 2013 ועבר 45K עם טיפולים שוטפים בלבד. האבזור מאוד עשיר בגימור קולקשיין וגם נראה הכי טוב מבין השלוש. לחובתה אציין שלעיתים נשמעים קרשוקים מכיוון מתגי החלונות של הנהג ( יכול להיות בגלל התקנה מקומית שפשוט עדיין לא היה לי את הפנאי לפתוח ולסדר ) ורעשי רוח מכיוון המראות במהירות הגבוהה מ 105 קמ"ש.

הרכב מאוד חסכוני עם צריכת ממוצעת של 16.5 ק"מ לליטר בדרך שרובה עירונית. ה"עצור וסע" פועל בצורה מאוד חלקה. כמו כן, לקליאו יש HILL HOLDER שעוזר בזינוק בעליה - מה שאין ל208 ( ואני חושב שגם לא לאיביזה )

אם יש עוד שאלות - בבקשה.

פורסם

יש לי את ה208 ידנית אקטיב. גם אני, כמוך, חיפשתי רכב עם אותן הדרישות.

אחרי המון שיטוטים בין הסוכנויות, שיטוטים ברשת ובאתר וקריאת ביקורות הגעתי למסקנה הבאה:

הקליאו וה208 עונות על הדרישות בצורה הטובה ביותר וההבדלים ביניהן זניחים.

הסיבות שהכריעו את הכף לטובת ה208 היו מרווח מאחור (הקליאו צפופה. ה208 הייתה סבבה) ונוחות ישיבה (אינדיבידואלי לחלוטין. אני מאוד אהבתי את ה208, אבל על טעם ועל ריח... שווה לך ללכת לראות בעצמך).

כעבור 3 חודשים+ אני יכול להגיד שאני מאוד מאוד מרוצה מהרכב ומקבל פידבקים חיוביים מכל מי שנוסע בו

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אתם אומרים שהקליאו הכי מאובזרת, אשמח לכמה דוגמאות שאין ב208 (רוב החפירות שלי היו על ה208, חשבתי לקנות בהתחלה חדשה מהיבואן אבל ירדתי מזה).

דניאל, מה אתם אומר על זה שלקליאו יש מנוע 0.9? המנוע לא ישחק יותר מהר מהאחרות בגלל מאמץ יתר?

אני לא נוסע מהר, 110 ככה, אבל נראה שהקליאו תקח את זה יותר קשה בגלל המנוע הקטן שלה, או שאולי בגלל הכ"ס שלה זה לא נכון?

גיא, בעקרון אני רוצה 208 אבל נכון לעכשיו קשה להשיג יד 2, פשוט אין הרבה עדיין בשוק המשומש.

מבין הקולות פה, זה 1-1 לקליאו וה208.

פורסם

בתור בעל קליאו 0.9 אני יכול לומר לך שאני מרוצה מאוד.

נתחיל מזה שלפני קניית הרכב עשיתי בדיקות מקיפות על שלל רכבים ובדקתי לעומק כל פרט ופרט.

נתחיל מזה שדווקא מהמנוע אין לך מה לדאוג והכח שהוא מספק הוא לדעתי מספק בהתאם לדרישות.

אני לא מאמץ את המנוע והוא נותן לי זמינות כח מצויינת... מ1900 סלד הטורבו נכנס ואתה מרגיש יופי של דחיפה וב 2500 סלד אני כבר מעביר הילוך (בהתאם לתנאי הכביש). בקשר לאמינות, הרכב כבר שלוש שנים בשוק וכרגע לא דווח על שום מחלה כלשהי והרכב מגלה אמינות גבוהה.

יש לי את הרכב 4 חודשים ו..10000 ק"מ וחרשתי איתו צפונה ודרומה עליות ירידות ועם רכב מלא ומזגן ויופי של סחיבה וצריכת דלק של ליטר לכל 17 קילומטר.( עשיתי גם 19 ������).

האוטו קצת קופצני אבל מרגיש די נוח.

בעניין האבזור, לדעתי הכי מפנקת שיש ויש לי את הדגם האקספרסיון(לא המפואר) .

אני ממליץ מאוד על הרכב אבל לך תעשה נסיעת מבחן על שלושה רכבים שאתה חושב שהם הבחירה הכי טובה ומבינהן מה שהכי נראה לך תקנה :)

אשמח לענות לך על כל שאלה

פורסם

אתה יודע שבתוספת לא גדולה לתקציב שלך, אתה יכול לקנות 208 ידנית חדשה מהחברה?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

האמת שכתבו כבר כל כך הרב על המנוע הזה שכדאי שתעשה חיפוש. כמו שכבר אמרתי - הוא מעולה. הנתונים עדיפים על ה208 בכל אספקט. לגבי האבזור - פשוט תשווה את מפרטי האבזור. הכל נמצא ברשת.

פורסם

קודם כל שמתי לב שאף אחד לא מדבר בכלל על האיביזה, מה שאומר שזה בעדיפות הכי נמוכה מה3?

לפי מה שאני מבין אז הסדר עדיפויות פה

זה 208

קליאו

איביזה ( או רכב אחר כי אף אחד לא דיבר עליו).

פורסם

שאלה נוספת, ביד 2 אני רןאה את הדגם הידני עם מנוע 1.2 או עם 0.9, אבל ביבואן אני רןאה שהדגם של 1.2 זה האוטומט.

יכול להיות שיש טעות או שפשוט בשנים הקודמות הוציאו שגם כזה גם?

פורסם

יש 1.2 אטמוספרי ( ללא טורבו ) ידני. לא מומלץ. בכל אופן נראה שאתה מחפש 208, כי היו פה יותר דעות שהעדיפו את הקליאו - ובכל זאת מיקמת את ה 208 בראש הרשימה. תחכה בסבלנות ואחת כבר תגיע.

פורסם

היה דיון על הקליאו בגלל זה דיברו עליו יותר ככה זה נראה לי.

אבל תכלס באמת מעדיף את ה208, ואין לי זמן לחכות שתיהיה אחת נורמלית.

פורסם

נסעתי על שלושתן וללא ספק ה-208 עדיפה. קליאו יפה, אבל סובלת ממושב אחורי צפוף ונוחות נסיעה בעייתית. איביזה טובה הרבה יותר אבל בעלת חומרים פשוטים, נוחות נסיעה סבירה בלבד ורק שנתיים אחריות. 208 מציעה את התמורה הגבוהה ביותר לכסף. גם הנוחה ביותר בקבוצה.

• תוכן חדש...