Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני שוקל להחליף את היאריס שלי ברכב חדש ומלהיב יותר, אבל בלי להתפשר על אמינות וצריכת דלק.

אני די מנותק משוק הרכב בשנים האחרונות כי באמת לא היית לי שום סיבה להביט בו, ולכן אני פונה אליכם בהתיעצות.

אז מה שאני מחפש בעצם זה האצ'אבק ספורטיבית שתדע את העבודה שלה במישור כמו בפיתולים.

יש 2 דברים שהם קריטיים עבורי, והם צריכת דלק שלא תרד מ-10/11 בנהיגה רגועה, ואמינות (אחרי הכל, אני אפילו לא זוכר איך קוראים למוסכניק שלי).

האופציות שבדקתי הן;

יונדאי וולסטור 2011 שחורגת משמעותית מהתקציב שלי, אבל הצריכת דלק שלה סבירה, חזות הרכב נראת לי מעולה, ובסה"כ מדובר בחברת רכב די אמינה.

סיאט איביזה 2007-2008 כל הקופרות/FR למינהן. הן סה"כ נמצאות בתקציב שלי, אני מקבל הכי הרבה כ"ס פר שקל, צרכית דלק סבירה וסביר להניח שזה הרכב הכי ספורטיבי ברשימה. החסרון הוא האמינות של המנועים/גיר, ושרוב הרכבים שעברתי עליהם עברו כל מיני שיפורים כאלו ואחרים. בנוסף לכל זה, גם אם אני מותח את התקציב בצורה קיצונית כמו עם הוולסטור, אני יכל לעלות עד שנתון 09, כשבניגוד בינודאי אני מקבל רכב שנתון 11'.

סיפור דומה גם סיאט לאון 2007, רובן לא סטנדרטיות, יש מעט מאוד מהן למכירה ולרוב מפרסמים אותן מעל המחירונים שלהן.

ניסיתי לחפש גם קליאו ספורט אם 207/8 GTI, אבל גם ובמידה ומצאתי הן מעל לתקציב הרצוי, ואני גם מרובע ארצישראלי שמפחד מאוד מהאמינות הצרפתית :oops:

אשמח אם תוכלו לעזור לי להגיע להחלטה, ולהאיר לדגמים שכנראה פספסתי.

פורסם

קליאו ספורט זה רכב ספורט מדהים (באופן יחסי לכסף). אם תצליח למצוא אחת שמורה מ 2008 שתיכנס לך בתקציב זו עסקה מפתה מאד. קח בחשבון שזה לא רכב עם "יומרות" ספורטיביות. זה רכב ספורטיבי לכל דבר ועניין, מה שאומר גם, בין היתר, במקרה של הקליאו, עלויות אחזקה משמעותית יותר גבוהות. ישנה גם המאגן ספורט, אבל היא עוד יותר נדירה.

אני מוכר פיאט בראבו טורבו ידנית. זו גם יכולה להיות אופציה מעניינת עבורך. משמעותית פחות ספורטיבית מהקליאו, אבל עונה להגדרה שלך "עם יומרות ספורטיביות". יותר חסכונית ואמינה מהקליאו, חזקה כמו הוואגיות ויותר ספורטיבית מהן. ועל הדרך תחסוך הרבה מאד כסף בקניה.

ל 207 אל תתקרב, וה 208 רחוקה מאד מהתקציב שלך.

אם בכל זאת יש מצב שתמתח את התקציב (מימון בנקאי) לכיוון רכב חדש - יש לך עוד אופציה שמאד קורצת - סיאט איביזה 1.2 טורבו ידנית נמכרת מאד בזול, ובעזרת עדכון תוכנה פשוט וזול התחדשת בטיל קטן.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

דווקא הC2 מעולם לא גרפה מחמאות ואף היוותה אכזבה, המנוע שעל הנייר מציע מספרים יפים לא מספק את הסחורה מלווה בצריכת דלק לא מדהימה, התנהגות שאיננה מהווה אפילו תזכורת למורשת הצרפתית הספורטיבית, ייחלו שהיא תהיה היורשת של ה106, אך בפועל הייתה רחוקה שנות אור.

המיטו אופציה נחמדה, קליאו נדירות וקשה למצוא אותן, מרכבי ההוט האצ' הבאמת מצוינות ובנויות, מנוע בריא, התנהגות, נושא האמינות מוטל בספק ויצריך ממך אוזן קשבת, למידה וקריאה מרובה וגם חיזוק הקשרים עם המכונאי שלך, אבל מכונה ששווה את זה.

הוולוסטר היא לא רכב ספורט, איננה מתנהגת, מתגמלת או מהנה, האיביזות בשנים הללו נהנו ממנוע נהדר, מצויין, אמין חוץ מחיישני למדא וכד' ובעלי פוטנציאל שיפורים גבוהה, למצוא אחת סטנדרטית זו משימה בפני עצמה, אבל לא נראה לי שזה באמת הכיוון שלך.

תתמקד בהתנהגות פחות בהספק, הבראבו אגב מצוינת במיוחד עם הגיר הידני, תאפשר לך להנות מרכב פרקטי, מהנה ואמין

בהצלחה

פורסם

לפני שאתה רץ לקנות רכב ספורטיבי, תעשה לעצמך טובה ותבדוק כמה יעלה לך הביטוח.

יש לעיתים פער ניכר שמוסיף לעלות הכוללת של הרכב עוד כמה אלפי שקלים בשנה!

פורסם

C4 VTS מאד לא מוצלחת, מאד לא מומלצת, וסופר נדירה.

המיטו רכב חמוד אבל לא מאד מוצלח כרב ספורטיבי.

מבחינת ביטוח, מהניסיון שלי, זה תלוי הרבה יותר בגיל הנהג ובהיסטוריה שלו, ובפרמטרים נוספים, פחות תלוי באם הרכב נחשב "ספורטיבי".

ג'ולייטה 170 יכול מאד ללהתאים, אבל קרוב לתקציב??

ה C2 אכן אכזבה גדולה - גם לא להתקרב לדעתי.

לצערינו אין בארץ היצע מספק בנישה שאתה מחפש. הייתי בדיוק בדילמה שלך לפני שנה וחצי, והמצב היה (ונשאר) די עגום.

בשנה שנתיים האחרונות נכנסו הרבה רכבים מעניינים לשוק, ועוד שנתיים שלוש המצב יהיה הרבה יותר טוב באזור התקציב שלך.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

מבקש מחברי פורום שממליצים פה שיגידו דברים מידיעה ולא מזה שחבר סיפר להם.

C2 באופן יחסי באזור ה30K אופציה מהנה מאוד רכב קשיח עם אחיזה גבוה, המטרה שלו לא מרוצי רמזורים.

התקציב מאוד קשה ומומלץ לקחת בחשבון עלויות נלוות כמו שציינו פה, ביטוח, יישורי קו שהכרחים כמעט תמיד ברכבים מהסוג שאתה מחפש, טיפולים טסט קרוב או לא וכו.

פורסם
*סיטרואן C4 VTS.

*ג'ולייטה 170 2010 עם מתיחת תקציב קלה.

זה גם מה שאני הייתי עושה - אם מסוגל להתמודד עם התוספת, אז זאת אופציה מעולה.

פורסם
מבקש מחברי פורום שממליצים פה שיגידו דברים מידיעה ולא מזה שחבר סיפר להם.

C2 באופן יחסי באזור ה30K אופציה מהנה מאוד רכב קשיח עם אחיזה גבוה, המטרה שלו לא מרוצי רמזורים.

התקציב מאוד קשה ומומלץ לקחת בחשבון עלויות נלוות כמו שציינו פה, ביטוח, יישורי קו שהכרחים כמעט תמיד ברכבים מהסוג שאתה מחפש, טיפולים טסט קרוב או לא וכו.

האם אתה אדוני מדבר מניסיון על הC2?, מהנה מאוד?! כנראה שרבים יחלקו על דעה זו.

ה106 לא הייתה חיית רמזורים, אותה ניסתה הC2VTS לדמות, נהפוכו דווקא היאריס TS והסוזקי איגניס ספורט עשו כן (למרות שעדיין איכזבו בשל תנוחת נהיגה, הגה ועוד...).

פותח השרשור הציב תקציב ודרישות, הוא לא הגדיר שחלק מהתקציב יגלם בתוכו גם את הביטוח והטיפולים, הוא מחפש משהו מהנה, חסכוני יחסית ואמין.

בראבו ידנית כפי שהציעו אשר יושבת על פלטפורמה הג'ולייטה וחולקת עימה מנוע תהווה חלופה נהדרת ותמיד תאפשר לאחר למידת הרכב גם לשפר מעט ולהמשיך ללמוד.

פורסם

ה C2 מושלמת, אם אתה מוכן להתפשר על כח.

נהגתי עליה ויש לי כרגע קליאו ספורט, מה C2 נהנתי הרבה יותר בפניות ותחושת הנהיגה עצמה, אבל הרכב דיי עגלה (ונדגם אקזמפלר שמור מאוד).

מיטו לא ספורטיבית אמיתית, מצטער אבל גם בראבו לא.

אל תפחד מאמינות בצרפתיות שמורות, במיוחד בשנתונים גבוהים, קליאו 2008 שמורה תהיה אמינה מאוד, הוצאות אחזקה יעלו רק מבחינת צמיגים,ברקסים, טיפול גדול פעם ב 4 שנים בערך וזהו, כנ"ל C2.

איביזה קופרה זה באמת הרכב הכי חזק שתקבל בתקציב, ממליץ לשקול, קח בחשבון שאני פחות יודע עלויות אבל אם הרכב משופר (מה שרוב הרכבים בשנתונים האלה) צפה לעלויות אחזקה גבוהות יותר, אולי גם אמינות מופחתת.

לכן, תרחרח את כל הכיוונים ותחפש אקזמפלר שמור ויוצא דופן משאר השוק , עם דגש על מקוריות ועל מצבו כמובן.

אפשר גם יאריס TS, תקבל קצת יותר כח מרכב דומה לשלך, לא על חשבון כלום.

Miata ND2

פורסם

אם היית טורח לקרוא ולא לקפוץ ולחפש היית רואה שכתבתי ב30 k זו אופציה מהנה מאוד כי מיאטה הוא לא יכול לקנות סבבה?

דבר שני כן נהגתי וצייניתי שהc2 טובה איפה שחשוב שזה הנאה מנהיגה פניות והתנהגות כביש, ולא בין רמזורים. ניסית לסתור אותי וכתבת בול מה שאני כתבתי.

אה ומצטער שהפנתי לכיוון העלויות הנלוות,

אנשים פה מדרבנים פעולות הזויות והולכים עם ראש בקיר. רוצה להפנות את פות"ש לשיקולים נוספים שאולי הוא לא לקח בחשבון.

• תוכן חדש...